VÖRÖS ATTILA - Programváltozás egy ceglédi bunyó miatt

5 kérdés - 5 válasz

2011. augusztus 31. (szerda) 12:44

Eredetileg úgy volt, hogy pénteken Vörös Attiláék Pantera tribute bandája, a Vulgar Display Of Cover játszik a Yukban, de egy utcai csetepatában majdnem eltört állkapocs miatt ez a terv meghiúsult, így egy Tribute to Thrash of the Titans est lesz a program, egy Ultimate Metal Tribute est a hazai underground krémjével: Csongor Bálint (Subscribe), Tóth Gergő (Blind Myself), Bálint (Insane), Maci (A Losing Season), Leander (Leander), Vörös Attila (Nevermore, Leander), és még sokan mások.
A programban Pantera, Machine Head, Sepultura, Slayer, Arch Enemy stb. alapművek lesznek, de fellép még a Scary Guyz nevű Metallica tribute is, valamint a Siberia egy spéci Akela műsorral, amelynek Katona Főnök lesz a vendége.
Ezzel párhuzamosan a Vörös Yukban ingyenes Misfits tribute buli lesz az Angel Evil előadásában, spéci akusztikus szettel, két énekessel.
A Yuk-program megváltozásáról, a Sony Musichoz szerződött Leander zenekar közeli terveiről 5 villámkérdés segítségével faggattuk ki Vörös Attilát.
A Leander most szombaton Keszthelyen játszik, október elején pedig Londonban lesz egy bulijuk, de a ZP-ben is el lehet majd csípni őket szeptember 13-án.
A csapat ősszel turnézni is fog, mégpedig az Idoru társaságában, és ha minden jól alakul, a bulikon fellép majd a Vulgar Display Of Cover is.
Kattints az 5 kérdés - 5 válasz villáminterjúhoz!
1. Hogyhogy nem a Vulgar Display Of Cover játszik pénteken a Yukban?

"Ez egy igen szomorú történet. Az énekesünk, Mári 'PT' Péter a szülinapi zsúrját ünnepelte a szülővárosában, Cegléden, amikor is a hangulat hevében kitalálták, hogy bemennek a városba mulatni egy kicsit. Egy bár előtt sétálgattak, ahol 3 büdös barom kötekedett a csapossal, és provokált mindenkit, aki csak arra járt. Erre egy szociális segélymunkás barátjuk odament, hogy megpróbálja lecsillapítani a kedélyeket. Ez sajnos nem igen sikerült. Végül az egyik PT-ék társaságában lévő leányzó megelégelve az ordibálást, beszólt be a kötekedőnek, amire azonnal ki is robbant a 'csetepaté'.
PT csupán annyit csinált, hogy megpróbálta szétválasztani és lenyugtatni a feleket, amikor azonban odalépett, gyakorlatilag azonnal kiütötték. Olyan erős ütést kapott, hogy ott helyben elájult, és utána még napokig teljesen 'zizi' volt, még emlékezetkiesései is voltak. A legrosszabb az egészben, hogy majdnem eltört az állkapcsa, emiatt most két hétig nem is nagyon beszélhet, szilárd kaját pedig nem igen tud fogyasztani. Sajnos nem egy egyedi esetről van szó."


2. Mi az, ami miatt szerinted mégis kihagyhatatlan lesz ez az este?

"Röviden: Az eddigi talán LEGBRUTÁLISABB Pantera-Slayer-Machine Head-Sepultura BEST OF lesz a program, Subscribe, Blind Myself, Insane, Wrong Side Of The Wall, Leander énekesek, illetve Nuke, A Losing Season, Scary Guyz, Ad Astra tagok segítségével, ahol a zenei alap nagy részét a Vulgar Display Of Cover, illetve a Leander zenekar fogja 'szolgáltatni'. Hangos lesz, és kíméletlen, igazi atomkatasztrófa! (nevet)
Kicsit hosszabban pedig annyit még, hogy emiatt a szörnyű eset miatt hirtelen kellett előállnunk valami jó kis ötlettel, így végül arra jutottunk, miért is ne csinálnánk egy jó kis össznépi örömzenélős estet, azok eddig mindig nagyon jól működtek.
Most azonban leginkább az énekesekre koncentráltunk, mármint a vendégek tekintetében. A névsor ezúttal is igen imponálóra sikeredett: Bálint a Subscribe-ból, Gergő a Blind Myself-ből, Molnár Bálint az Insane-ből, Knapp Oszi a Wrong Side Of The Wall-ból, Medve 'Maci' Balázs az A Losing Season-ből, de még az én drága virágszálam, Leander is eltol velünk néhány Pantera és Machine Head klasszikust!

Rajtuk kívül egy-két hangszeres zenész barátunk is eljön a mulatságra, olyanok mint pl. Sipos Andris a Nuke zenekarból vagy akár Erdélyi Peti az Ad Astrából. A program gerincét a Pantera adja egy nagyon kegyetlen setlisttel, és az eddigi próba alapján azt kell mondanom, senki sem fog csalódni! (nevet) A Pantera dalok mellett a setlist egy nagyobb részét Slayer nótákkal töltöttük ki, amelyeket javarészt az esten amúgy is fellépő Scary Guyz és Vulgar zenekarom közösen zúzza el. Egy-egy örökzöld erejéig megidézzük továbbá a Machine Head és a Sepultura szellemét is! Ezúton is szeretnénk még egyszer megköszönni barátainknak, zenész bajtársainknak, hogy jelenlétükkel - és a későbbi brutális szereplésükkel - emelik az est fényét, valamint hogy segítettek abban, hogy egy brutális Yuk szezonnyitó parti jöjjön létre!

Jertek el, mert az ilyen események mindig is különleges, egyszeri és megismételhetetlen bulik, PT-nek pedig szurkoljunk, hogy épüljön fel a most szeptemberben induló Leander/Idoru/Vulgar turnéra!"


3. A Leander zenekar hogy állt most a tervezett angol nyelvű Viharom klippel?


"Az eredeti terv az volt, hogy profi stúdiókörülmények között újra felvesszük a Viharom Tavaszomat, de már angol nyelven. Ez a munkafolyamat most is tart, viszont annyiban módosult a tervünk, hogy elsőként nem ezzel a dallal, hanem egy új, a koncerteken már egy ideje játszott, sokak által csak 'Filmesszar'-ként ismert nótával kezdünk, aminek egyébként Ghost Away a hivatalos címe.
Ez a klip már készül is. Az első forgatási nap egy nyílt nap volt, ahová a közönséget is meginvitáltuk. Ezúton is köszönjük a részvételt! Természetesen ezt a nótát is profi körülmények közt, élő dobbal fogjuk felvenni, mégpedig a Viharom Tavaszommal egyidejűleg."


4. A szeptember 13-ai, Zöld Pardonos Leander bulira terveztek valami újdonságot?

"A programunk az idő szűke miatt nagyban nem fog változni a fesztiválos dolgainkhoz képest, azonban ismét lesz egy-két érdekesség, ami még különlegesebbé teszi ezt a koncertet. Lesz többek között egy picit nagyobb akusztikus blokk, de jön néhány vendég is, illetve lesz még néhány kisebb-nagyobb meglepetés is. De ezeket nem árulom el!" (nevet)


5. A Nevermore-ból kiszállt Jeff Loomis gitáros szólólemezén szerepelni fogsz?

"Elvileg igen!" (nevet) 
 


LEANDER - Ghost Away (live, Tarjánfeszt 2011)Vörös Attila hivatalos FC oldal - Facebook
Leander - Facebook

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is
2020. augusztus 3. (hétfő) 19:05

Még májusban jött ki az új Nagaarum lemez, a Covid Diaries, a CD-verzió pedig pár napja látott napvilágot. Ez a projekt tizenkilencedik hanganyaga, sorlemezként pedig a tizenhetedik. "Egy hosszabb szervező és átszervező munka eredményeként végül megjelent a koronavírus járvány generálta rendkívüli közrend alatt komponált lemez fizikai változata. Az NGC Prod és az Aesthetic Death közös kiadványaként 300 darabra limitáltan érhető immár el a digisleeve CD. Az első 44 darabhoz jár egy hatoldalas leporelló, ami az eredeti magyar szövegeket tartalmazza - ezt nevezhetjük die-hard verziónak." 'Utólag visszatekintve, azért is érdekes számomra a lemez, mert hazánkat lényegében elkerülte a járvány. Érdekes figyelni a különböző emberek véleményét az okokról, az idejében meghozott intézkedésekről, vagy a mások által emlegetett elhazudott adatokról, a lakosság fegyelméről, vagy hogy ez az egész csak egy átverés,...

DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz
DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz

Eredetileg úgy volt, hogy június 21-én jelenik meg az új Deep Purple album, a Whoosh!, április elején azonban bejelentette a legendás hard rock csapat, hogy a lemez csak augusztus 7-én jön...

INCANTATION - Klippel a nyár végi album harmadik előzetes dala: Entrails Of The Hag Queen
INCANTATION - Klippel a nyár végi album harmadik előzetes dala: Entrails Of The Hag Queen

Sect Of Vile Divinities címmel augusztus 21-én jelenik meg az 1989 óta aktív amerikai death metal brigád Incantation tizenegyedik albuma, a 2017-es Profane Nexus lemez folytatása. Az...

KALT VINDUR - Új klipes dal a lengyel black metal csapattól: Eyes Ov Gods
KALT VINDUR - Új klipes dal a lengyel black metal csapattól: Eyes Ov Gods

.​.​.​And Nothing Is Endless címmel augusztus 7-én jelenik meg a black metalos lengyel Kalt Vindur második albuma, a 2017-es Delusions lemez utódja. A 2015 óta aktív csapat második...

BYPASS OF ANGER - Videoklip a debreceni csapattól: Pokol az Édenből
BYPASS OF ANGER - Videoklip a debreceni csapattól: Pokol az Édenből

Pokol az Édenből címmel júniusban jelent meg a Beholder tagokból 2016 végén alakult debreceni Bypass Of Anger bemutatkozó EP-je, a címadó dalhoz pedig most egy hivatalos klip is...

ANTI-MORTEM - Hat év után feltámadt a southern metal csapat, az első új dal: Old Wishita
ANTI-MORTEM - Hat év után feltámadt a southern metal csapat, az első új dal: Old Wishita

Hat év után új felállásban éledt fel az oklahomai southern metalos Anti-Mortem, az Old Washita című első friss dalukkal máris megismerkedhetsz. A banda 2014-ben adta ki első és eddig...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS