OM - Saját szavaikkal a Hammer-mellékletes Érted album

A szeptemberi HammerWorld extra CD-mellékleteként juthatsz hozzá

2011. augusztus 31. (szerda) 15:20 | utoljára módosítva: 2011. szeptember 4. (vasárnap) 21:21

Amikor 2010. őszén a Krishna-tudatú tagokból álló Mantra zenekar, amelyben korábban megfordult Fellegi Ádám és Kowalsky is, egy jó tíz éves pályafutás után leállt, a dobos Rajahamsa és a gitáros Vijaya Gauranga úgy döntött, hogy egy új csapatban folytatja a muzsikálást. Így született meg az OM zenekar Kanyó Péter basszusgitáros-énekessel.
Az OM debütáló albumán vendégként felbukkan Kowa és a Watch My Dying énekese, Gaobr is, valamint a WMD-gitáros Bori Sanyi, utóbbi szintetizátoron és szitáron (!). Az Érted címet viselő lemezt a csütörtöktől már országszerte kapható szeptemberi HammerWorld magazin CD-mellékleteként szerezheted be.
A csapat nevéről ezt mondja Vijaya Gauranga, aki egyébként az ős-thrasher Fantomban (1986 és 1988 között létezett kult csapat egyetlen demóval) kezdte a pályafutását: "Az Om, vagy Aum igazából az első hangvibráció, mantra, minden védikus himnusz ezzel kezdődik. Hatalmas ereje van, reméljük nekünk is az lesz!"
Kattints, ha érdekel, hogy Vijaya Gaurange és Kanyó Péter hogyan jellemezte saját szavaival az Érted című lemez dalait!OM (b-j):

Vijaya Gauranga das - gitáros

Rajahamsa das - dobos

Kanyó Péter - basszusgitáros/énekes
www.ommusic.hu

OM - FacebookOM - Érted
(09/01 - OM/Hammer)

01. Belső vár
02. Szívvel-lélekkel
03. Másodpercek nemzedéke
04. Újra meg újra
05. Másik út
06. Érted
07. Átma
08. Pár ezer év
09. Bálvány
10. At maradsz, ami vagy
BELSŐ VÁR

Kanyó Péter: "Rögtön nyitásnak egy a borultabb szerzemények közül. Elég nagy húzása van, és talán a legkevésbé konkrét a szövege, mégis nagyon adta magát nyitószámként, annyira belecsap a lecsóba. Egy 'remek' időszak kommentálása gyanánt született a szöveg, amikor valahogy mindent sikerült elhibázni. Nekem emiatt a magunknak megtartott gondolatok, elhallgatások és hazugságok romboló hatásáról szól. Vidám."

Vijaya: "Nekem egyértelmű volt, hogy ezzel a számmal kell kezdeni az albumot, mert ebben benne van minden. Péter egy kicsit aggódott, hogy nyitószámként kicsit nyomasztó a szövege, de én valahogy bírom, ha úgy indul egy lemez, hogy rögtön arcba tenyerel."SZÍVVEL-LÉLEKKEL


Vijaya: "Ez viszont egy vidám, pozitív dal, mind szövegében, mind zenéjében. Persze azért érdemes figyelni, mert vannak itt is komoly gondolatok."

K.P.: "Ha jól emlékszem, a legelsőként összerakott témából kerekedett ki ez a nóta. Tele van pozitív energiával és életkedvvel, nagyon szeretem! Remélem, tényleg olyan jó koncertnóta lesz belőle, mint amilyennek hallom! A szövegében van egy pici főhajtás az elődünk, a Mantra zenekar irányába is, a fő üzenete pedig talán az lehet, hogy ne illetődjünk meg semmitől, csak tapossunk a gázra, ha valami nagy és szép történik velünk, mert mindenben ott a sorsszerűség."MÁSODPERCEK NEMZEDÉKE

K.P.: "Pörgős-punkos dalnak indult, és csak egy picit lett ennél több. Egy kacsintás, hogy tudunk ilyenek is lenni, ha pont ez szalad ki belőlünk! (nevet) Arról a világról szól, amiben élünk, amiben megélni próbálunk, és ahol már letapos a siető tömeg, ha megállsz megszemlélni valami szépet. Lehet álmodozni és merengeni, de az élet ma nem szólhat erről."

Vijaya: "Tényleg egy sima 'kőparaszt' zúzásnak indult. A dobosunk, Rajahamsa bírta az ilyet régen (?), aztán gondoltam, legyen egy ilyen is, hadd örüljön. Aztán az énekfelvételeknél nagyon átértelmeződött a keleties nagy ívű vokáltémától, ami szerintem szenzációs. A másik érdekessége a szóló. Mondták a többiek, hogy kéne bele egy ilyen slayeres állatkodás. Vakargattam a fejem, mert nem vagyok egy guitarhero, felvételen utoljára felvételen 25 éve szólóztam (a Fantom demón) - vicces, hogy akkor is ilyesmit. Pont nálam volt kölcsön Bori Sanyi (WMD) tremolós gityója, és második-harmadik nekifutásra felnyomtam vele. Érdemes meghallgatni!"


OM - Érted (ízelítő az albumból)
ÚJRA MEG ÚJRA


Vijaya: "Nekem személy szerint az egyik legnagyobb kedvencem az albumról. Nem rövid, de valahogy végig repít. A refrén pedig zseniális lett!"

K.P.: "Sikerült nagyon szépet alkotni ebből a lassabb, keletiesebb dalból. A szövegében vastagon benne van a lélekvándorlás, még egy erről szóló verset is tartalmaz a Bhagavad-Gítából), a fő üzenete azonban az lehetne, hogy soha nem leszünk egyedül. Soha. Mert mindig van valaki, aki foggal-körömmel ragaszkodik hozzánk - csak azért, amik vagyunk."MÁSIK ÚT

Vijaya: "Zeneileg ez a legpopulárisabb darab a lemezen. Simán elmennének a verzék amerikai filmzenének, persze a refrén már pattogósabb. Azért érdemes figyelni a szövegre is, mert az egyáltalán nem nyál."

K.P.: A 'U2-nóta', ahogy nagyon sokáig hívtuk! (nevet) Nem egy bonyolult darab, szellős és slágeres rádiórock, a refrénje azonban eléggé beindul. Arról szól, hogy ne tapadjunk le egyféle hozzáállás mellett, mert minden perc, minden nap lehetőséget kínál arra, hogy formálódjunk, átgondoljunk és belássunk dolgokat, és ha sokat küszködünk valami miatt, igenis van arra mód, hogy kibújjunk a bőrünkből. Mert mindig van másik út."ÉRTED

Vijaya: "A címadó dal egy igazi középtempós, borult betonozás. Koncerten jókat lehet majd bólogatni rá!" (nevet)

K.P.: "Elég beszakadtra sikerült, akár még monotonnak is nevezhető. Választásról és átértékelésről szól, a határvonalon álló emberről, akit még húz vissza, ahonnan jött, ugyanakkor vonzza magához az is, ahova tart. Furcsa dal lett a végén, van benne valami hátborzongató."ÁTMA

K.P.: "Egy instrumentális utazás a lélekben, a címe is ezt jelenti szanszkritul. A samplereket Bori Sanyi (WMD) ütötte össze hozzá, és ezzel nagyon sokat hozzátett a dalhoz, remekül eltalálta a hangulatát. Személy szerint nagyon szeretem, jó arra, hogy az ember behunyja a szemét és kikapcsoljon, utazzon egy kicsit."

Vijaya: "Ez az ének nélküli tétel az 'Érted'-del egyszerre született az egyik próbán. Mivel az annyira súlyosra sikerült, Péter úgy érezte, hogy kell egy kis feloldás, levezetés, és ugyanabban a tempóban elkezdett játszani egy basszustémát. Mi csak mentünk utána, és már kész is lett!"


OM - Pár ezer évPÁR EZER ÉV


Vijaya: "Ez a szám volt az, amelyik először készült el, és egy animációs klippel fel is került a netre. Gaobr a WMD-ből szállt be itt a vokálozásba. Egyből rá gondoltunk, amikor készült a dal, mert ez a mélyre hangolt, enyhén progresszív vonulat az övék. Hogy még erősebb legyen a párhuzam, Bori Sanyi készítette hozzá a szinti- és szitárbetétet. Kevesen tudják róla, de teljesen beleszerelmesedett abba az indiai hangszerbe, amit egy-két éve még én adtam kölcsön neki."

K.P.: "Nagyon kedvenc, nagyon személyes és nagyon hengerel. Ez volt az első szám, amit teljesen összeraktunk és közzétettünk, és nagyon-nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk rá. Gaobr hatalmasat alakít benne, vele lett igazán kerek egész ez a dal. Szerintem óriási nóta lett!"BÁLVÁNY

K.P.: "Ez a keletiesebb alaptémájú dal arról az Istenről szól, akit magára hagyott az ember. Mert valahogy ez a helyzet manapság. Inkább gondolunk bármi másra, amit kapaszkodóvá vagy életünk értelmévé teszünk. De ha van Isten, gondoljunk bele, mennyire fájhat ez neki és mennyire egyedül érezheti magát a romos templomában..."

Vijaya: "Főleg Péter és Rajahamsa hozta össze a dalt, én csak mentem utánuk. Nem az a tipikus 2/4 sláger, de sokan fogják szeretni, mert nagyon hangulatos lett."AZ MARADSZ, AMI VAGY


Vijaya: "Igazi, húzós koncertkedvenc. Kowát kértük meg vendégéneklésre, aki már a demókat hallgatva is külön kérte a lehetőséget. Mi meg nem tiltakoztunk... (nevet) Az eredmény szerintem zseniális lett."

K.P.: "Nagy Black-Out rajongó voltam mindig is, ezért óriási érzés egy dalban szerepelni Kowával! Tökös, ütős rocknóta, ami egy nagyon erős pozitív lecsengést ad az albumnak, amellett, hogy nagyon fogós és bólogatós lett. Nehéz nem végigmosolyogni! (nevet) A mondanivalója pedig talán ez lehetne egy kicsit átfogalmazva: lehetsz bármilyen, érhet bármi rossz, de sose feledkezz el arról, hogy ez az egész élet nem a hibáidról és a nehézségeidről szól - hanem Rólad, a lelkedről, ami mindig is szép marad. Csak becsüld meg jól."

 

Hozzászólások

[008488]
bogar
Nem rossz kis zene.Jobb mint a Mantra.
[008441]
gyufa333
Ígéretesnek tűnik, kíváncsi leszek rá!
De az énekkel, nagyon meg kell még barátkoznom! :S
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THERION - Visszatérés a klasszikus hangzáshoz, itt a Leviathan című új album
2021. január 22. (péntek) 07:16

Leviathan címmel megjelent és végig is hallgatható a svéd Therion új albuma. Christofer Johnsson: "Ezúttal azt csináltuk, amit a megannyi lehetőség közül még sosem próbáltunk ki. Úgy döntöttünk, hogy azt adjuk a rajongóknak, amit már hosszú ideje kértek. A Leviathan az első album, amit szándékosan telepakoltunk Therion-slágerekkel." A februári HammerWorld magazinban egy alapos interjút olvashatsz majd Christoferrel, a Therion főnökével. Az új Therion lemezen tehát nincs kísérletezés: 11 dal a jól ismert Therion-hangzással és stílusban.   www.facebook.com/therion   THERION - Leviathan (a 2021-es album) 01. The Leaf On The Oak Of Far 02. Tuonela (feat. Marko Hietala - Nightwish) 03. Leviathan 04. Die Wellen der Zeit 05. Aži Dahāka 06. Eye Of Algol 07. Nocturnal Light 08. Great Marquis Of Hell 09. Psalm Of Retribution 10. El Primer Sol 11. Ten Courts Of Diyu   "Ez az új klip...

NERVOSA - Itt az új felállás első albuma: Perpetual Chaos
NERVOSA - Itt az új felállás első albuma: Perpetual Chaos

Még tavaly tavasszal történt, hogy Fernanda Lira basszer/énekesnő és Luana Dametto dobos váratlanul kiszállt a brazil thrasher csajtrió Nervosából, Prika Amaral gitáros pedig hamarosan...

EKTOMORF - Hallgasd meg az új lemezt, itt a Reborn
EKTOMORF - Hallgasd meg az új lemezt, itt a Reborn

Reborn címmel megjelent és végig is hallgatható az új Ektomorf album, a csapat első lemeze a Napalm Records-nál, az 'újjászületés' cím pedig azt jelzi, hogy ez egy új fejezet az...

PHRENESIS - Modern metal Győrből, az első EP: Acheron
PHRENESIS - Modern metal Győrből, az első EP: Acheron

Acheron címmel megjelent és végig is hallgatható a modern metal / metalcore vonalas győri Phrenesis hat tételt tartalmazó bemutatkozó EP-je. "Dalainkat a kilátástalanság és a...

AUGUST BURNS RED - Animációs videóval egy vadonatúj dal: Standing In The Storm
AUGUST BURNS RED - Animációs videóval egy vadonatúj dal: Standing In The Storm

Új dallal indította a 2021-es évet az August Burns Red. Ismerkedj meg az animációs klippel kísért Standing In The Storm nótával! Az amerikai metalcore arcok animációs videóját Stefano...

ISATHA - Ismerkedj meg a budapesti extrém folk metalosok új albumával: From Here To Beyond
ISATHA - Ismerkedj meg a budapesti extrém folk metalosok új albumával: From Here To Beyond

From Here To Beyond címmel megjelent és végig is hallgatható az extrém folk metalos budapesti Isatha 9 tételes második albuma. Az első nagylemezük a 2013-as Erdei regék volt. Az Isatha...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS