HAMMERWORLD - Csütörtökön érkezik a szeptemberi számunk

CD-melléklet: a Mantra tagokból alakult OM bemutatkozó lemeze

2011. augusztus 31. (szerda) 07:57 | utoljára módosítva: 2011. szeptember 10. (szombat) 05:13

Csütörtöktől már kapható lesz a HammerWorld magazin szeptemberi száma, 116 oldalon, változatlan áron, extra melléklet CD-vel, a Mantra tagjaiból alakult OM zenekar bemutatkozó albumával!
További részletek hamarosan!

 

Hozzászólások

[008517]
Nunu
Én kedvelem Hartmann Kristóf zenei ízlésvilágának nagyját, de amellett nem tudok elmenni szó nélkül, hogy a kritikái nem igazán használhatóak. Kontroll nélkül szórja a 9-10 pontokat olyan lemezekre, amelyek legfeljebb letölteni valók. Nem rossz albumok azok sem, de mai dömpingben elvárható lenne egy médiumtól, hogy világítótoronyként kiemelje az értékesebb alkotásokat az tucattermékek közül.
Na, ez nem Kristóf. A lemez stílusán kívül mást tőle nem tudunk meg. Neki tetsző stílus, és kész. Az, hogy maradandó, kiemelkedő lemez, vagy tizenkettő-egytucat, azt nem.
[008512]
Winternight
Pandaemonium Powerwolfos hozzászólásáról Tokody Tibor legendás öngólja jutott az eszembe. http://archiv.pepsifoci.hu/node/4894
Hartmann Kristófot fikázza amiatt, hogy szerinte szinte semmit nem írt magáról a zenéről a Powerwolf kritikában, aztán elkezdi dicsőíteni az antimetalos sznob BD-t, akinek az írásaival amúgy nem az volt a fő gond, hogy sokszor teljesen értelmetlen volt, amit írt, hanem az, hogy többnyire még az sem derült ki, hogy milyen stílusban működik az adott banda. Még az általa favorizált műfajok zenekarairól sem volt képes összehozni egy valamirevaló ismertetőt, írásainak 90%-ban elégedetlen volt a kivesézett csapattal, azért, mert azok nem olyan lemezt készítettek, mint amilyet BD szerint készíteniük kellett volna. A végén már el sem olvastam a sznobizmussal telített, és frusztráltsággal fűszerezett, lemezismertetőnek jóindulattal sem nevezhető irományait, és ahogy a fórumról világosan látható volt, a Hammer olvasóinak többsége szintén nem szívesen olvasta őt.
Bali Dávid nem metal arc, sőt írásaiból az derült ki, hogy alapból rühelli ezt a műfajt, magát az igazi metalt, és mindent ami ezzel jár. Ezzel szemben HK metal iránti elkötelezettsége nem vitatható. És mivel ez egy metal magazin, metalosoktól metalosoknak, egyértelmű, hogy kit olvasunk szívesebben. Akinek nem tetszik, az olvasson mást, vagy lapozza át azt ami (vagy aki) nem érdekli.
[008507]
MetalNecro
Pandeamonium, egyetértek, a Powerwolf kritikából nagyjából csak azt nem tudtam meg, hogy milyen maga a lemez.A szövegvilág leírására meg elment kb. a fél elemzés...Azt már megszoktam, hogy a pontozása eléggé elnéző, meg vannak azért jó kritikái is de azért ilyenekre oda kéne figyelni.
Lehet, hogy csak én látom így, de mintha Hartmann és Bali lettek volna a két véglet az utóbbi távozásáig.Dávid a hagyományosabb metal helyett a post-dolgokat meg a modernebb bandákat kedveli, szigorúan pontoz és -szerintem- erőltetetten túlcizellálja a kritikákat.Hartmann meg pont az ellentéte.
Mindenesetre én Uzseka és Milán Peti írásait kedvelem nagyon, ízlésben is ők állnak a legközelebb az enyémhez, meg a kritikáik is jók szoktak lenni.
[008506]
Pandeamonium
apolo: olvass figyelmesebben, azt írtam, hogy "egyes majmok": ez azt jelenti, hogy néhány. oké? akik itt, elvileg KEDVENC magazinuk fórumán fikázták őt, azokra gondolok. ja, csak mert BD mondatai 1 sornál hosszabbak voltak, mint a többieké, és cikornyásabb is valamennyire, az még nem jelenti azt, hogy nem írt jól. csak ennyit kéretik észrevenni, ehhez nem kell nyelvészprofesszori cím. :)

Hartmann ellenben olyanokat ír, hogy "de a személyes hangot megütő, ám kutyát nem érdeklő, szenvelgő őszinteséggel is", tehát ami bonyolultabb egy Manowar-dalszövegnél, azt már nem tudja értelmezni a rokker-agy vindóza? semmi bajom a misztikus-sárkányos-vámpíros satöbbi témákkal, sőt, de miért baj az, ha egy zenész önmaga megélt élményeit, érzéseit tárja fel a hallgatók számára, és esetenként elvontabban, urambocsá költőibben fogalmaz, minthogy "we drink your blood, when the midnight sky is red"? nem gondoltam, hogy ilyen sznobizmus uralkodik a rocker körökben is, de biztos én vagyok naiv.
[008504]
apolo
az mondjuk érdekes,hogy akinek nem tetszettek bali dávid "kritikái",az majom...
[008503]
apolo
örültem a west wall recenziónak milán péter tollából,ez valóban egy remek patriot death/thrash banda.akit érdekel,a stahlhelm records weboldalán lehet megrendelni a lemezeiket,érdemes megnézni,még sok jófajta zenéjük van.de antipíszi zenék iránt érdeklődőknek ajánlom a magyar loyalty records oldalát is.
[008502]
apolo
dsy1
[008500]
Nunu
Hartmann értékeléseiből valóban gyököt kell vonni. Nincs realitásérzéke. Ami egy kicsit is tetszik neki, az 9-10 pontos. Nem lehet építeni az ismertetőire, mert minden közepes produkciót felértékel.
[008497]
Pandeamonium
Olvastam a Hartmann Powerwolf kritikáját... Jól fel is húzott vele, bár tudhattam volna, hiszen már korábban is írt marhaságokat, ráadásul képtelen rendesen pontozni, úgy szórja a tízeseket minden kutyaütőre (pl. Sabaton, haha), mintha fizetnének érte a bandák. :)Most meg ilyeneket ír, hogy "ne csak a szíve dobbanjon meg a metalfejnek, de szokjon rá a dalokra, mint GOAGÖRÉNY a dizájnerdrogra". Ehhez csak gratulálni tudok! A bölcs rokker osztja az észt, gondolom, igazából egy goást sem ismer, őket is beteszi az agyatlan, balatonszándos diszkósok közé. Magáról a lemezről pedig alig ír valamit. És egyes majmok Bali Dávid "leváltásán" gúnyolódtak, aki Hartmannál ezerszer értelmesebb írásokat, valódi KRITIKÁKAT írt! Ide lőjetek, ezt akkor is le kellett írnom. Az újság amúgy továbbra is jó, a Fleshgod 2. helyének pedig kifejezetten örültem.
[008464]
Pandeamonium
Remélem, a következő számok borítóján a Maiden lesz, majd a TCS, aztán meg a Metallica, ezek még úgysem voltak. :D
[008463]
xyz36
Délelőtt 11-kor még Budapest XV.kerben sem lehetett kapni.:(
[008457]
Korpusz
Szegedre sajnos ma még nem ért ide...
[008456]
pekka
Kezd egy kicsit egyhangú lenni szerintem is.
[008440]
puskatar
Kurva jó a borító !!!!!!
[008436]
eiccatoppinen
Megint dream theater, arch enemy, hollywood rose? Nem lesz ez kicsit sok?
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NEST OF PLAGUES - Új dal a budapesti bandától, már négyes felállásban: Choke
2020. augusztus 4. (kedd) 14:09

Choke címmel egy szöveges videóval kísért új dallal jelentkezett a budapesti Nest Of Plagues. A csapat első nagylemeze, a gyulai No Silence stúdióban rögzített és 2018-ban kiadott End Of The Century volt, 2019-ben pedig már kihoztak egy új dalt (Memento For Her Deeds), azóta azonban Kövecses Evelin személyében lett egy második gitárosuk is. A két nóta mellé újabbak is érkeznek majd, erről a metal.hu-nak beszéltek a premier kapcsán: "Most fel van véve a Memento For Her Deeds-en és a Choke-on kívül 4 dal. Ha a COVID és a pénztárca engedi, akkor ezeket fogjuk kiadni a következő tavaszig tételenként, illetve közben íródik kb. 3 szám, amelyekkel összeállhat jövőre egy nagylemez. Kevesebb lesz a death metal/deathcore vonal a leendő nagylemezen. Több dallam, metalcore, szinti-elem lesz benne, illetve a vokállal is sokat kísérletezünk. A szövegek témáját illetően is egységesedik a körítés. Jobban összpontosulnak bizonyos...

THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak
THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak

Arról már tavasszal beszámoltunk, hogy a Haw és a Stereochrist éléről ismert Makó Dávid egyszemélyes projektje, a folk/dark/blues vonalas The Devil's Trade a francia Season Of Mist...

STUBBORN - Dalpremier a hazai zúzda-brigádtól: Narrow-minded
STUBBORN - Dalpremier a hazai zúzda-brigádtól: Narrow-minded

Narrow-minded címmel egy vadonatúj dallal jelentkezett a metal/hardcore vonalas kerekegyházi Stubborn, amelynek második albuma, a remekül sikerült Let's Start A Fire még 2018-ban látta meg...

DIVIDED - Friss klipet kapott a sunshine-sláger: Don't Turn Away
DIVIDED - Friss klipet kapott a sunshine-sláger: Don't Turn Away

A HammerWorld magazin júliusi-augusztusi összevont számának extra CD-mellékleteként jelent meg a Divided zenekar második albuma, a Behind Your Neon Eyes. A csapat legfrissebb klipje a Don't...

NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is
NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is

Még májusban jött ki az új Nagaarum lemez, a Covid Diaries, a CD-verzió pedig pár napja látott napvilágot. Ez a projekt tizenkilencedik hanganyaga, sorlemezként pedig a tizenhetedik....

DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz
DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz

Eredetileg úgy volt, hogy június 21-én jelenik meg az új Deep Purple album, a Whoosh!, április elején azonban bejelentette a legendás hard rock csapat, hogy a lemez csak augusztus 7-én jön...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS