RHAPSODY OF FIRE - Baráti alapon kettészakadt az olasz banda

Fehérváron még adtak egy óriási bulit

2011. augusztus 16. (kedd) 13:17 | utoljára módosítva: 2011. szeptember 10. (szombat) 18:40

Úgy tűnik, hogy Luca Turilli gitáros nem véletlenül célozgatott a jövőbeni változásokra a nyári HammerWorldben megjelent interjújában, a szimfonikus metal olasz élcsapata, a Rhapsody Of Fire ugyanis bejelentette, hogy a két alapító, Alex Staropoli billentyűs és Luca Turilli gitáros külön utakon jár majd a jövőben.
A Rhapsody Of Fire legfrissebb albuma, a From Chaos To Eternity a debütáló lemezen megkezdett nagyszabású fantasy sztori végét is jelentette, és a két zenész úgy döntött, hogy friss kihívásokra van szükségük. Bejelentésüket közösen tették meg, ami azt jelzi, hogy nem haraggal válnak el egymástól.
Jogi okok miatt Staropoli a jövőben is a Rhapsody Of Fire nevet használja majd, a csapatban pedig továbbra is Fabio Lione az énekes, Alex Holzwarth a dobos, a gitáros pedig a frissen csatlakozott amerikai Tom Hess. Luca Turilli csapata a Rhapsody nevet viseli majd, és mellé Dominique Leurquin ritmusgitáros (már turnézott korábban a ROF-rel), Patrice Guers basszusgitáros, valamint meglepő módon szintén Alex Holzwarth dobos sorakozik fel.
Alex Staropoli billentyűs a legjobbakat kívánja Lucának és új csapatának, és ígérete szerint hamarosan bejelentik, hogy ki lesz a Rhapsody Of Fire új basszusgitárosa és második gitárosa.

Hozzászólások

[008390]
Olavi
Szerintem egy óriási zenekar volt. Értették a dolgukat. Voltak persze gyengébb dalok/lemezek, de én mindig megtaláltam a nekem való dolgokat az új szerzeményekben is. Mivel ugye 2 fő "dalíró" volt a Rhapsody-ban (Staropoli, Turilli), és mivel ők váltak szét, ezért hangoztatják úgy a dolgot, hogy kettészakadt a banda. Ha ez nem így lenne akkor szó sem lenne kettészakadásról, egyszerűen csak Turilli kilépett.
Ott voltam a fehérvári koncerten, és igenis nagy koncert volt. Nem volt unalmas, nem látszott rajtuk fásultság vagy hasonló...Nagyon jó koncert volt. Én továbbra is bízom bennük, aztán majd meglátjuk. :).
[008381]
cryhavoc
Vegulis nem azert lett belolluk ROF ,mert a Rhapsody nev miatt vmi. banda perelte oket??? ...s akkor most Turilli ujbol hasznalhatja a nevet...ez nekem nem all ossze.
De vegulis mind1, mert szerintem mar a 3. lemezuk magassagaban dog unalmassa kezdtek valni. Az elso lemezek meg erdekesen hatottak abban a korban,de mara mar total kihalt belolluk a kreativitas.Szamomra a ROF a jo minosegu de total folosleges metal bandak kategoriajaba tartozik!
[008342]
vinylfanatic
A rohadt életbe!Még egyel több banda akire figyelni kell! Már így sem lehet követni a színteret annyi jó banda van.Hogy ez mire jó?!
[008323]
freimaurer
Igazad van, nem röhejes: szánalmas.
[008306]
Olavi
Mi olyan rohadtmód röhejes ezen?
[008297]
zoltanalexander
Olasz meló :D
Ez rohejes, ugyanaz a banda,majdnem ugyanaz a név, ugyanaz a dobos....gondolom másfél év múlva egyesulnek, persze ha Fabio nem lép le a Kamelotba..
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
KYLFINGAR - Klippremier: Istenek hangja
2020. augusztus 5. (szerda) 18:00

Új videoklipet készített a Kylfingar zenekar a Világok határán című legutóbbi albumuk két éves évfordulója alkalmából az Istenek hangja dalhoz. Egyúttal az első lemezen hallható Helheim daluk is átesett egy korszerűsítésen, akárcsak a remaszterizált Istenek hangja. "Az Istenek hangja című számunkhoz régóta tervben volt egy harci jelenetekkel megtűzdelt, nagyszabású klip, viszont a megvalósításához sokáig nem találtuk meg a megfelelő partnereket. Szerencsére megismerkedtünk az Aurora Borealis hagyományőrző egyesület és a Flokken csapatának vezetőjével, Sebő Bélával, aki nyitott volt az együttműködésre. Egyébként már a 2019-es Rockmaratonon is ők emelték a bulink hangulatát a színpadon. Az operatőrünket, Regős Bálintot is Béla ajánlotta, Bálint pedig nagy lelkesedéssel és szakértelemmel segített kidolgozni a klip jeleneteit. A kisfilm történetének alapja, hogy egy fiatal viking harcos egy talizmánt kap...

SÓLSTAFIR - Az első dal a novemberben érkező új albumról: Akkeri
SÓLSTAFIR - Az első dal a novemberben érkező új albumról: Akkeri

Endless Twilight Of Codependent Love címmel november 6-án jelenik meg az izlandi pagan metalos Sólstafir hetedik albuma, a 2017-es Berdreyminn lemez utódja. A friss anyagról máris itt az...

METALLICA - Nyár végén jön ki az S&M² koncertfelvétel, premier: Moth Into Flame
METALLICA - Nyár végén jön ki az S&M² koncertfelvétel, premier: Moth Into Flame

S&M²: Metallica And San Francisco Symphony Together Again. Live címmel augusztus 28-án jelenik meg a Metallica új kiadványa, a tavaly szeptemberben a San Francisco-i szimfonikusokkal...

GOJIRA - Négy év után új dal érkezett a francia metal mesterektől: Another World
GOJIRA - Négy év után új dal érkezett a francia metal mesterektől: Another World

Another World címmel, egy animációs klip kíséretében mutatta be új dalát a francia Gojira. A 2016-os Magma lemez óta ez az első friss nótájuk, a producer maga a frontember Joseph...

MONEYROLL - Dalpremier a debreceni P. Box tagok új zenekarától: Mitől jó?
MONEYROLL - Dalpremier a debreceni P. Box tagok új zenekarától: Mitől jó?

Pár héttel ezelőtt mutatta be első dalát az a MoneyRoll nevű új csapat, amelyet a debreceni P. Box zenészei alapítottak, most pedig itt a folytatás, a második nótájuk, a Mitől jó?,...

THE DEAD DAISIES - Januárban új album Glenn Hughes-zal, februárban magyar koncert!
THE DEAD DAISIES - Januárban új album Glenn Hughes-zal, februárban magyar koncert!

Az még tavaly nyár végén lett hivatalos, hogy a The Dead Daisies-ből távozott John Corabi énekes (ex-Mötley Crüe, ex-The Scream) és a basszusgitáros Marco Mendoza, a helyüket pedig a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS