WATCH MY DYING - Az idei utolsó pesti buli - a kanadai Unexpecttel

Augusztus 17. szerda, A38 Tetőterasz - ott a helyed!

2011. augusztus 9. (kedd) 19:00 | utoljára módosítva: 2011. augusztus 9. (kedd) 19:01

Aki netán irigykedve nézte, hogy a cseh Brutal Assault fesztiválon fellép a kanadai Unexpect is, annak jó hírrel szolgálhatunk, ugyanis a 2009-es európai ProgNation bulikon a Dream Theater és az Opeth társaságában koncertezett avantgarde, extrém prog metal formáció jövő szerdán, augusztus 17-én Budapesten is koncertezik, méghozzá a Watch My Dying vendégeként.
A bulit a szimfonikus extrém metalt nyomató budapesti Scerra nyitja majd este 7-től. Annál is inkább érdemes lesz lenézni az A38 Hajó Tetőteraszára, mert a WMD idén már nem játszik többet Pesten, de amúgy is pihenős, lemezírós időszak következik náluk.
"Amit az utóbbi 7-8 évben műveltünk, az nem teljesen egészséges - fogalmazott a banda egy friss Facebook üzenetben. - Évi 40-50 koncert, munkahelyek, gyermeknevelés, fészekrakás... mindez 'kissé' kifárasztja az embert. Emiatt is október 15-én Londonban lesz az utolsó idei bulink idén, utána pihenünk, majd jövő tavasszal - a tervek szerint - új lemezzel jelentkezünk".
A múlt hétvégén három bulin, így például a Fezenen és a Fekete Zaj feszten is, Eszenyi Imre basszer nélkül lépett fel a Watch My Dying.
Kattints, ha tudni akarod, hogy miért!
"A rossz hír: a debreceni party a Campuson annyira szédítő volt, hogy azóta sem sikerül tisztán látnom a világot, azaz valami bereccsent a fejemben (nem a koncerttől), és azóta sem akar múlni.

A jó hír: az orvosok nem találtak semmi elváltozást a fejemben, sem a véremben, és még szép képeket is készítettek erről. Ennyire bensőséges képek még soha nem készültek rólam, ezért meg is osztok veletek néhányat.  

A másik rossz hír: az állapotom mostanáig nem sokat javult, ezért előreláthatólag a hétvégi három partyból ki kell maradnom. A szűkös határidő miatt úgy néz ki, hogy Kamasuka fog helyettesíteni... Az igényesebbek magukban is dúdolhatják a basszus sávokat. Gondoltam egyébként még a Cadaveres Balikára is, mert ő az összes számukat el tudja 'kamugitározni', de őt még nem kérdeztem... :-)"

Iminek jobbulást kíván az egész HW-stáb!


A Watch My Dying felállása egyébként a nyár eleje óta teljes, akkor került ugyanis a bandába Szabó Viktor, aki Kovács Attila gitáros (ma Superbutt) távozása után megüresedett posztot foglalta el.

"Sanyi nyolc húros gitárja mellé egy olyan embert akartunk, aki hasonlóan vaskos soundokra képes és a hangszerén kiváló teljesítményt nyújt. Összedobtunk egy listát pár névvel és Szabó Viktor volt az első, akit ki is próbáltunk.
Nagyon elégedettek vagyunk a játékával, a színpadi megjelenésével és a hangzásával is. Ráadásul már az első találkozáskor szakadtunk a poénjaitól, ami szintén jó jel!”

Viktor a Kőbányai Zenesuliban végzett 2001-ben. A WMD mellett Ágnes zenekarának is tagja, egykoron pedig a Booboo's Punch-ban és az Insightban is gitározott. Chapman sticken is játszik, a Klausztrofónia albumon és a Moby Dick Múló álom feldolgozásán pedig már dolgozott a WMD-s srácokkal.
UNEXPECT
(Montreal, Canada)

Syriak - gitáros, énekes
Artagoth - gitáros, énekes
Leïlindel - énekesnő
Chaoth - bőgős (9 húros basszusgitáron)
Landryx - dobos
Borboën - hegedűsDiszkográfia:

Utopia 1999
wE, Invaders EP 2003
In A Flesh Aquarium 2006
Fables Of The Sleepless Enemy  2011

 

 UNEXPECT - The Quantum Symphony (a 2011-es albumról)
UNEXPECT - Unsolved Ideas Of A Distorted Guest (a 2011-es albumról)
UNEXPECT - Mechanical Phoenix (a 2011-es albumról)
UNEXPECT - Novae (a 2006-os albumról)
UNEXPECT - Desert Urbania (a 2006-os albumról, koncertfelvétel)

  

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is
2020. augusztus 3. (hétfő) 19:05

Még májusban jött ki az új Nagaarum lemez, a Covid Diaries, a CD-verzió pedig pár napja látott napvilágot. Ez a projekt tizenkilencedik hanganyaga, sorlemezként pedig a tizenhetedik. "Egy hosszabb szervező és átszervező munka eredményeként végül megjelent a koronavírus járvány generálta rendkívüli közrend alatt komponált lemez fizikai változata. Az NGC Prod és az Aesthetic Death közös kiadványaként 300 darabra limitáltan érhető immár el a digisleeve CD. Az első 44 darabhoz jár egy hatoldalas leporelló, ami az eredeti magyar szövegeket tartalmazza - ezt nevezhetjük die-hard verziónak." 'Utólag visszatekintve, azért is érdekes számomra a lemez, mert hazánkat lényegében elkerülte a járvány. Érdekes figyelni a különböző emberek véleményét az okokról, az idejében meghozott intézkedésekről, vagy a mások által emlegetett elhazudott adatokról, a lakosság fegyelméről, vagy hogy ez az egész csak egy átverés,...

DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz
DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz

Eredetileg úgy volt, hogy június 21-én jelenik meg az új Deep Purple album, a Whoosh!, április elején azonban bejelentette a legendás hard rock csapat, hogy a lemez csak augusztus 7-én jön...

INCANTATION - Klippel a nyár végi album harmadik előzetes dala: Entrails Of The Hag Queen
INCANTATION - Klippel a nyár végi album harmadik előzetes dala: Entrails Of The Hag Queen

Sect Of Vile Divinities címmel augusztus 21-én jelenik meg az 1989 óta aktív amerikai death metal brigád Incantation tizenegyedik albuma, a 2017-es Profane Nexus lemez folytatása. Az...

KALT VINDUR - Új klipes dal a lengyel black metal csapattól: Eyes Ov Gods
KALT VINDUR - Új klipes dal a lengyel black metal csapattól: Eyes Ov Gods

.​.​.​And Nothing Is Endless címmel augusztus 7-én jelenik meg a black metalos lengyel Kalt Vindur második albuma, a 2017-es Delusions lemez utódja. A 2015 óta aktív csapat második...

BYPASS OF ANGER - Videoklip a debreceni csapattól: Pokol az Édenből
BYPASS OF ANGER - Videoklip a debreceni csapattól: Pokol az Édenből

Pokol az Édenből címmel júniusban jelent meg a Beholder tagokból 2016 végén alakult debreceni Bypass Of Anger bemutatkozó EP-je, a címadó dalhoz pedig most egy hivatalos klip is...

ANTI-MORTEM - Hat év után feltámadt a southern metal csapat, az első új dal: Old Wishita
ANTI-MORTEM - Hat év után feltámadt a southern metal csapat, az első új dal: Old Wishita

Hat év után új felállásban éledt fel az oklahomai southern metalos Anti-Mortem, az Old Washita című első friss dalukkal máris megismerkedhetsz. A banda 2014-ben adta ki első és eddig...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS