DREAM THEATER - A Berkleeből vissza a színpadra

Holnap a Fezenen is bemutatkozik Mike Mangini

2011. augusztus 3. (szerda) 10:42 | utoljára módosítva: 2011. augusztus 7. (vasárnap) 16:23

Augusztus 4-én, azaz holnap a székesfehérvári Fezen fesztivál nagyszínpadán már Mike Portnoy utódjával, Mike Mangini dobossal lehet elcsípni a prog metal császár Dream Theatert, akik szeptember 13-án adják ki új stúdiólemezüket a találó A Dramatic Turn Of Events címmel.
Egy friss nóta, az On The Backs Of Angels már hivatalosan is publikussá vált a friss anyagról, és úgy néz ki, hogy ezt a dalt a koncerten is hallhatjuk majd.
A Hammerworld magazin Slipknot borítós nyári számában Mike Manginivel is olvashatsz egy interjút, amelyben részletesen beszámol arról, hogyan is lett belőle Mike Portnoy utódja.

Mi volt az első gondolatod, amikor ér­­­­­­­­­­­­­­tesültél arról, hogy­­­ Mike Portnoy kiszállt a Dream Theaterből?

"Teljesen ledöbbentem. Ez egy olyan hír volt, amire szerintem senki sem számított. Mintha Lars kiszállna a Metallicából, vagy Steve Harris az Iron Maidenből, nem igaz? Eleinte el sem akartam hinni, amikor megláttam a neten a hírt. Újra meg újra el kellett olvasnom."
Kattints a folytatáshoz!


És mikor villant át az agyadon, hogy akár te is lehetnél az új dobosuk?"Ez egy érdekes dolog, mert úgy két héttel Mike bejelentése előtt az unokaöcsém írt egy emailt azzal, hogy Mike Portnoy most az Avenged Sevenfoldban dobol, de amikor visszamegy a Dreambe, talán tud szólni az érdekedben pár szót, hátha bekerülhetnél az Avengedbe. Ugyanis tudta, hogy éppen zenekart keresek magamnak."
 
És írtál is Mike-nak?

"Persze, elég régóta jóban va­­gyunk. Mike pedig tök kedvesen válaszolt is, ahogy szokott. Azt írta, hogy egyelőre maradni akar az Avengedben, ameddig csak lehet. A mailjéből nekem úgy tűnt, hogy nagyon boldog, nagyon elégedett. De ugyanezt tükrözték az online üzenetei is. Ez azért volt fontos számomra, mert így semmiféle rossz érzés nem volt bennem, amikor jelentkeztem a meghallgatásra."


Ebben az időben már egy ideje a neves Berklee zeneiskolában voltál oktató. Hogy­hogy újra elkezdtél zenekarban gondolkodni?

"A turnézást 2000-ben hagytam abba, mert családot akartam alapítani. Korábban játszottam az Annihilatorben, az Extreme-ben, Steve Vai csapatában. Turnéztam és lemezeket is készítettem. De amikor befejeződött Steve Vai turnéja, az Ultra Zone, úgy gondoltam, hogy ideje hazamennem, és kitalálni, hogy mit is akarok kezdeni az életemmel. Az Ultra Zone előtt is volt vagy másfél év szünet, és valami hasonlóra számítottam, vagy még hosszabbra, úgyhogy biztos állás után akartam nézni. Végül is felvettek a Berklee-re. Az a vicc, hogy közben Steve is szólt, hogy egy korábban elmaradt turnés kanyart pótolni akar, de addigra már elköteleztem magam a suli mellett. Már évekkel korábban is jelezték, hogy szívesen látnának oktatóként, de ez akkor még csak félállás volt. Mellette hívogattak ide-oda, és klinikákat is csináltam, így anyagilag is rendeződött a helyzetem."

Élvezted a tanítást?


"Nagyon. Ráadásul akadt néhány igen tehetséges tanítványom is, akiknek a kapcsolataim révén tudtam különféle jó kis helyeket szerezni, és ezt is élveztem. Aztán megnősültem, és mire a feleségem a második gyerekünkkel volt várandós, már teljes állásban oktattam a Berkleen. Ez azonban egy elhamarkodott lépés volt, mint kiderült. Túl sok időmet vette el, és már igazából nem maradt energiám az igazi szenvedélyemre, a zenekarosdira. Kezdtem irigyelni a tanítványaimat, akik elég jó bandákba kerültek be, és turnéztak szerte a világban, lemezeket készítettek, plusz még arra is maradt idejük, hogy fejlesszék a dobtudásukat. Nálam mindez hiányzott. A feleségem tudta, hogy nagyon bánt a dolog, és hogy szívem szerint keresnék egy ilyen csapatot, akár az oktatói állásom feladása árán is. Mondta is, hogy senki sem fog idecsörögni azzal, hogy gyere, várunk rád, úgyhogy tudasd az emberekkel, hogy zenekart keresel."


És ekkor jött Mike kilépése... Tökéletes időzítés.

"Nem igazán, ez ugyanis még korábban volt. Közbejött azonban egy sérülésem, kiment a térdem. Ennél tragikusabb dolog nem is történhetett volna. Volt egy régesrégi sportbalesetem, évtizedekkel ezelőtt, de már el is feledkeztem róla. A dobolás mellett rendszeresen futottam, és soha semmilyen problémám nem volt. Ezen a horrornapon is csak annyi történt, hogy a garázsban felléptem a létrára. A térdem meg kiugrott..."

A teljes interjút a HammerWorld magazin Slipknot borítós nyári számában olvashatod el.
A magazint megtalálod az újságosoknál, de ezen a mailcímen meg is tudod rendelni:
rendeles@hammerworld.huMIKE MANGINI - Dobszoló 2011, Tel Aviv


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is
2020. augusztus 3. (hétfő) 19:05

Még májusban jött ki az új Nagaarum lemez, a Covid Diaries, a CD-verzió pedig pár napja látott napvilágot. Ez a projekt tizenkilencedik hanganyaga, sorlemezként pedig a tizenhetedik. "Egy hosszabb szervező és átszervező munka eredményeként végül megjelent a koronavírus járvány generálta rendkívüli közrend alatt komponált lemez fizikai változata. Az NGC Prod és az Aesthetic Death közös kiadványaként 300 darabra limitáltan érhető immár el a digisleeve CD. Az első 44 darabhoz jár egy hatoldalas leporelló, ami az eredeti magyar szövegeket tartalmazza - ezt nevezhetjük die-hard verziónak." 'Utólag visszatekintve, azért is érdekes számomra a lemez, mert hazánkat lényegében elkerülte a járvány. Érdekes figyelni a különböző emberek véleményét az okokról, az idejében meghozott intézkedésekről, vagy a mások által emlegetett elhazudott adatokról, a lakosság fegyelméről, vagy hogy ez az egész csak egy átverés,...

DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz
DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz

Eredetileg úgy volt, hogy június 21-én jelenik meg az új Deep Purple album, a Whoosh!, április elején azonban bejelentette a legendás hard rock csapat, hogy a lemez csak augusztus 7-én jön...

INCANTATION - Klippel a nyár végi album harmadik előzetes dala: Entrails Of The Hag Queen
INCANTATION - Klippel a nyár végi album harmadik előzetes dala: Entrails Of The Hag Queen

Sect Of Vile Divinities címmel augusztus 21-én jelenik meg az 1989 óta aktív amerikai death metal brigád Incantation tizenegyedik albuma, a 2017-es Profane Nexus lemez folytatása. Az...

KALT VINDUR - Új klipes dal a lengyel black metal csapattól: Eyes Ov Gods
KALT VINDUR - Új klipes dal a lengyel black metal csapattól: Eyes Ov Gods

.​.​.​And Nothing Is Endless címmel augusztus 7-én jelenik meg a black metalos lengyel Kalt Vindur második albuma, a 2017-es Delusions lemez utódja. A 2015 óta aktív csapat második...

BYPASS OF ANGER - Videoklip a debreceni csapattól: Pokol az Édenből
BYPASS OF ANGER - Videoklip a debreceni csapattól: Pokol az Édenből

Pokol az Édenből címmel júniusban jelent meg a Beholder tagokból 2016 végén alakult debreceni Bypass Of Anger bemutatkozó EP-je, a címadó dalhoz pedig most egy hivatalos klip is...

ANTI-MORTEM - Hat év után feltámadt a southern metal csapat, az első új dal: Old Wishita
ANTI-MORTEM - Hat év után feltámadt a southern metal csapat, az első új dal: Old Wishita

Hat év után új felállásban éledt fel az oklahomai southern metalos Anti-Mortem, az Old Washita című első friss dalukkal máris megismerkedhetsz. A banda 2014-ben adta ki első és eddig...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS