ICED EARTH - Schaffer és a nyomasztó jövőkép

Október 17-én érkezik az új album

2011. július 29. (péntek) 21:17 | utoljára módosítva: 2011. szeptember 10. (szombat) 20:12

Már csupán egyetlen koncerten lesz látható Matt Barlow énekes az Iced Earth élén, augusztus 6-án Wackenben, utána véglegesen elbúcsúzik az amerikai power metal csapattól.
Az új Iced Earth album október 17-én jelenik meg Dystopia címmel és a mellékelt borítóval, de ezen a lemezen már egy új énekest lehet majd hallani, a kanadai Into Eternity-ben megismert Stu Blockot.
A november 24-én újra Budapestre érkező csapat főnöke, a gitáros Jon Schaffer szerint az Iced Earth tizedik stúdiólemeze nem lesz egy klasszikus konceptalbum, de néhány nóta a témák révén azért összekapcsolódik, és két nótában - a címadóban, valamint a Tragedy And Triumphban - még a banda kabalafigurája, Set Abominae is felbukkan majd.
"Mindig is izgatott az élet sötétebb oldala. Az olyan filmek is bejövősek nálam, mint a Metropolis, a Brazil és a Matrix, akárcsak a lemezek közül a 2112, a The Wall, és persze az Operation: Mindcrime. Az általuk megjelenített lélektelen, elnyomó társadalmak képe mindvégig velem maradt az évek során. Bizonyára a sci-fi rajongó énem miatt."
Shaffer szerint a nyomasztó jövőképet felvázoló, azaz disztopikus alkotások iránti érdeklődése vezetett el oda, hogy maga is megpróbálkozzon valami hasonlóval, mi több, az új albummal olyan filmek előtt is tiszteleg, mint a Dark City, a V mint vérbosszú, vagy a Soylent Green (Zöld szója). A végeredmény pedig olyan lett, mintha az Iced Earth a Szép új világ és a Szárnyas fejvadász rámálomszerű leszármazottjával találkozna.
"Az új lemez nyitó tétele, ha a sztori időrendjét nézzük, megelőzi a Come What May dalt (a 2008-as The Crucible Of Man lemez zárónótája), és egy olyan helyzetet ír le, amelyben rajtunk és a döntéseinken múlik, hogy milyen lesz az emberiség jövője - magyarázza Schaffer Set Abominae ismételt felbukkanását, akitől a Crucible album végén a világ uraként búcsúzhattunk el. - A nóta még abban az időben játszódik, amikor az emberek szigorúan ellenőrzött, börtönszerű városállamokban élnek, felszabadulásukra pedig végül a Tragedy And Triumph című záródalban kerül sor."

Hozzászólások

[008148]
vinylfanatic
A borító nagyon jó,és bizonyára zenében sem kell majd csalódni.Ez egy igazi Heavy Metal banda.Iced Earth Forever!!!!!!!!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GOTTHARD - Eddig kiadatlan felvétel a 10 éve elhunyt Steve Lee énekessel
2020. augusztus 5. (szerda) 10:21

Ma lenne 57 éves a svájci Gotthard 2010-ben elhunyt, remek hangú énekese, Steve Lee, a szülinap alkalmából a csapat pedig egy eddig ki nem adott felvételt tett közzé. Máris meghallgathatod az Eye Of The Tiger című Survivor-klasszikus akusztikus feldolgozását Steve Lee-vel. Ez a felvétel nem sokkal az énekes tragikus közúti balesete előtt született, egyben előzetese egy Steve Lee tribute lemeznek, amit október 2-án ad majd ki a Gotthard. Három nappal az énekes halálának tizedik évfordulója előtt... Gotthard: "A mai napon büszkén adjuk ki a kiadás előtt álló album első dalát. Steve utolsó felvételei lesznek a lemezen. Boldog születésnapot, Steve!"   www.facebook.com/Gotthard GOTTHARD - Eye Of The Tiger (Survivor, 2020)    

ANAAL NATHRAKH - Klippel az októberi album címadó dala: Endarkenment
ANAAL NATHRAKH - Klippel az októberi album címadó dala: Endarkenment

Szinte napra pontosan két évvel a 2018-as A New Kind Of Horror lemez után egy új albummal jelentkezik a black metal és a grindcore tökéletes vegyítésén már a '90-es évek vége óta...

MACHINE HEAD - Álmában érte a halál az első dobosukat, Tony Constanzát
MACHINE HEAD - Álmában érte a halál az első dobosukat, Tony Constanzát

52 éves korában elhunyt Tony Constanza, a Machine Head eredeti dobosa, aki a Crowbarban és a Crisis-ban is játszott. Tony Constanza nem sokkal az 1991-es megalakulás után lett Machine Head...

VENOMOUS CONCEPT - Dalpremier a grindcore, hardcore punk "szupergrupptól": Simian Flu
VENOMOUS CONCEPT - Dalpremier a grindcore, hardcore punk "szupergrupptól": Simian Flu

Politics Versus The Erection címmel augusztus 28-án jelenik meg a Napalm Death, Brutal Truth, Lock Up zenészeket felsorakoztató grindcore, hardcore punk csapat, a Venomous Concept negyedik...

NEST OF PLAGUES - Új dal a budapesti bandától, már négyes felállásban: Choke
NEST OF PLAGUES - Új dal a budapesti bandától, már négyes felállásban: Choke

Choke címmel egy szöveges videóval kísért új dallal jelentkezett a budapesti Nest Of Plagues. A csapat első nagylemeze, a gyulai No Silence stúdióban rögzített és 2018-ban kiadott End...

THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak
THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak

Arról már tavasszal beszámoltunk, hogy a Haw és a Stereochrist éléről ismert Makó Dávid egyszemélyes projektje, a folk/dark/blues vonalas The Devil's Trade a francia Season Of Mist...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS