THE BLACK DAHLIA MURDER - "Felmegyünk, zúzunk, és már vége is..."

A Whitechapel társaságában turnéznak Amerikában

2011. július 28. (csütörtök) 10:57

Június végén egy ingyenes buli keretében elég rendesen szétcsapta a Dürer Kertet a The Black Dahlia Murder, az amerikai turnéjuk pedig pár napja indult el, számos jóféle brutál brigád társaságában. Jogos tehát a kérdés, hogy ezek a fickók vajon mindig úton vannak?
Annyira azért nem, mert Ritual címmel sikerült összerakniuk egy extrém jellegét tekintve is nagyon hallgatós ötödik lemezt, amelynek kapcsán a tekerős, melodikus szólók mesterét, Ryan Knight gitáros adott interjút a Hammernek.

A mostani európai kanyarotok után egy igen brutál turné következik Ame­ri­kában, a Summer Slaughter. Milyen nézőszámmal megy odaát egy ilyen durvulat csomag?

"Ez egy komolyabb típusú turné, jó felvezetéssel. Olyan bandák lesznek rajtunk kívül, mint a Whitechapel, a Darkest Hour, a Dying Fetus, a Six Feet Under, és még jó páran. Ez kimondottan az extrém és death metal híveknek szól, és szerintem olyan 7-800, esetleg 900 ember ott is lesz minden este. Ha külön indulnánk útnak, nem lennének ennyien. Manapság minden városban egymást érik a bulik. Ezt már a második alkalom, hogy a Black Dahlia főzenekarként játszik a Summer Slaughter turnén, ami nagy királyság. Várjuk is rendesen. Itt még gitártechnikusra is lesz pénzünk!" (nevet)

Kattints a folytatáshoz!Játszottatok egy kevésbé extrém turnén is, a Rockstar Energy Mayhemen, az milyen volt?


"Az is jó, arra is szükség van. A Summer Slaughteren főként olyanok lesznek, akik ismerik a bandát, még ha adott esetben nem is a rajongóink. A Mayhemen viszont mindenféle metal van, ott van esély arra is, hogy elcsípj néhány olyan embert, aki még a banda nevét sem hallotta soha. Szerintem minden bandának az a célja, hogy szélesítsen a bázisán, még annak is, aki ezt letagadja! (nevet) Érted, már azzal, hogy aláírsz egy szerződést valamelyik kiadónál, azt jelzed, hogy szeretnéd, ha az emberek megismernék a dalaidat. Ez persze nem jelenti azt, hogy megcéloznánk egy másik közönséget. Egyik turnén sem játszunk másképp. Felmegyünk, zúzunk, aztán vége is a bulinak..." (nevet)


A Ritual még csak a második lemezed a Daliával. Hogy érzed magad a bandában?


"Tökéletesen, ezek itt mind nagyon jó arcok. Viccesek, bolondok, de a bandát komolyan veszik. Ez a hozzáállás rám is jellemző. Azért is vártam ezt a mostani lemezt, mármint a dalszerzést, a stúdiózást, mert amikor beszálltam hozzájuk, az előző lemez dalai már mind készen voltak. Most viszont részt vehettem a folyamatban is. Nem kicsit élveztem..."


THE BLACK DAHLIA MURDER - Moonlight Equilibrium
(a 2011-es Ritual albumról, moszkvai koncertfelvétel, 2011/06/15)


"A Deflorate lemeznél leginkább a szólóimra volt szükség. Megkaptam az alapokat, aztán nekiálltam kidolgozni a szólókat. Az is érdekes volt, de a mostani meló sokkal inkább. A zenét most együtt hoztuk össze Briannel, és egy jó fél éven át csak ötleteltünk, írtuk a témákat. Szinte egész nap."


Felosztottátok a dalokat, hogy mondjuk te írsz ennyit, én meg annyit?

"Ennél sokkal lazábban ment. Ha eszembe jutott valami ötlet, felvettem és átküldtem neki, és ő is pontosan ezt tette.Nem számolgattunk, nem osztogattunk. Végül azt hiszem, hogy tőlem öt nóta jött, tőle meg kettővel több. De ez akár fordítva is történhetett volna."


Briannel bele is nyúlkáltatok egymás nótáiba?

"Nem igazán. Ha valamelyikünk elakadt egy-egy résznél, akkor persze a másik igyekezett segíteni, de inkább mindenki a saját dalaival foglalkozott."


A korábbi bandádhoz, az Arsishoz képest itt másképp álltál a dalszerzéshez?

"Különösebben nem, de arra azért figyeltem, hogy olyan témáim legyenek, amelyek passzolnak a Black Dahlia-soundhoz. Úgy érzem, hogy már a Deflorate lemeznél is rengeteget tanultam, aztán a turnén is, most meg különösen, amikor a dalokat írtuk. De ez nem boszorkányság, pusztán arról van szó, hogy minél többet foglalkozol valamivel, annál rafináltabb leszel."A teljes interjút a HammerWorld magazin Slipknot borítós nyári számában olvashatod el.
Két CD melléklettel megjelent lapunkat országszerte megtalálod az újságosoknál, de ezen a mailcímen meg is tudod rendelni:
rendeles@hammerworld.hu


THE BLACK DAHLIA MURDER - A júniusi moszkvai buli teljes felvétele

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is
2020. augusztus 3. (hétfő) 19:05

Még májusban jött ki az új Nagaarum lemez, a Covid Diaries, a CD-verzió pedig pár napja látott napvilágot. Ez a projekt tizenkilencedik hanganyaga, sorlemezként pedig a tizenhetedik. "Egy hosszabb szervező és átszervező munka eredményeként végül megjelent a koronavírus járvány generálta rendkívüli közrend alatt komponált lemez fizikai változata. Az NGC Prod és az Aesthetic Death közös kiadványaként 300 darabra limitáltan érhető immár el a digisleeve CD. Az első 44 darabhoz jár egy hatoldalas leporelló, ami az eredeti magyar szövegeket tartalmazza - ezt nevezhetjük die-hard verziónak." 'Utólag visszatekintve, azért is érdekes számomra a lemez, mert hazánkat lényegében elkerülte a járvány. Érdekes figyelni a különböző emberek véleményét az okokról, az idejében meghozott intézkedésekről, vagy a mások által emlegetett elhazudott adatokról, a lakosság fegyelméről, vagy hogy ez az egész csak egy átverés,...

DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz
DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz

Eredetileg úgy volt, hogy június 21-én jelenik meg az új Deep Purple album, a Whoosh!, április elején azonban bejelentette a legendás hard rock csapat, hogy a lemez csak augusztus 7-én jön...

INCANTATION - Klippel a nyár végi album harmadik előzetes dala: Entrails Of The Hag Queen
INCANTATION - Klippel a nyár végi album harmadik előzetes dala: Entrails Of The Hag Queen

Sect Of Vile Divinities címmel augusztus 21-én jelenik meg az 1989 óta aktív amerikai death metal brigád Incantation tizenegyedik albuma, a 2017-es Profane Nexus lemez folytatása. Az...

KALT VINDUR - Új klipes dal a lengyel black metal csapattól: Eyes Ov Gods
KALT VINDUR - Új klipes dal a lengyel black metal csapattól: Eyes Ov Gods

.​.​.​And Nothing Is Endless címmel augusztus 7-én jelenik meg a black metalos lengyel Kalt Vindur második albuma, a 2017-es Delusions lemez utódja. A 2015 óta aktív csapat második...

BYPASS OF ANGER - Videoklip a debreceni csapattól: Pokol az Édenből
BYPASS OF ANGER - Videoklip a debreceni csapattól: Pokol az Édenből

Pokol az Édenből címmel júniusban jelent meg a Beholder tagokból 2016 végén alakult debreceni Bypass Of Anger bemutatkozó EP-je, a címadó dalhoz pedig most egy hivatalos klip is...

ANTI-MORTEM - Hat év után feltámadt a southern metal csapat, az első új dal: Old Wishita
ANTI-MORTEM - Hat év után feltámadt a southern metal csapat, az első új dal: Old Wishita

Hat év után új felállásban éledt fel az oklahomai southern metalos Anti-Mortem, az Old Washita című első friss dalukkal máris megismerkedhetsz. A banda 2014-ben adta ki első és eddig...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS