MY GIFT TO YOU - MSN-zenekar a Debrecen-Miskolc tengelyről

Hogyan vegyünk példát a magyar hip-hop színtérről...

2011. július 25. (hétfő) 18:26

Egy régi Korn nóta címe nyomán nevezte el magát a My Gift To You, egy nagyjából két éve alakult hazai modern rockbanda. A Debrecen-Miskolc tengelyen létrejött formáció Nagy Attila nevéhez fűződik, aki a 2009-ben feloszlott Lights Go Out-ban nyúzta a gitárt, az énekes Márta Alex lett, a dobos pedig Szakajda "Szaki" Tibor (Neck Sprain, Desperado).
A My Gift To You első felvétele tavaly májusban készült el Under Pressure címmel ("jellegzetes hc, poszt-hc hangzással bír, helyenként underground hiphopos hangzásvilággal"), friss anyaguk pedig egy szabadon letölthető EP, az Angels Under Remixes.
Kattints a bemutatkozó interjúhoz, amit Paya készített az énekes Márta Alex-szel és a gitáros/basszer/zenei agy Nagy Attilával.


Pontosan mikor és hogyan rázódott össze ez a zenei projekt és mik voltak az előzmények?

Alex: "Uhhh! Fiatal csapat vagyunk, még nem sokan tették fel nekünk ezt a kérdést, de én már unok rá válaszolni! (nevet) Ati?"

Ati: "Még tényleg nem értünk el semmit, de már erre a kérdésre sem bírok válaszolni… Csak úgy lettünk a semmiből. Komolyan, egyszercsak megismertem Alexet, aztán meg eszembe jutott, hogy ismerem Szakajda 'dobos' Tibit is… Ezek nem tudatos dolgok, ezért nem is maradnak meg - szerencsére. Így is nap, mint nap a munkámból adódóan annyi hülyeséget kell megjegyeznem, hogy nem igaz. Informatív válasz…"


Az Under Pressure volt a legelső számotok, hogy álltok most a nótákkal?

Alex: "Az első dalunk elvileg egy Add Colors című bemutatkozó kislemez része lett volna, amihez aztán az Angels Eat Us nóta is megszületett… Aztán Ati olyan témákkal jött elő, amelyek merőben eltértek ezek hangzásától, így az Angels-hez összehoztunk egy ingyenesen tölthető remixlemezt Angels Under Remixes címmel. Az Under Pressure számhoz is előkészületben van pár remix cucc."


Az Under Pressure-höz készült egy animációs klip is. Az kinek a műve?

Alex: "Tim Burtoné…

Ati: "Jahh! Csak szarabb. (nevet) Egyébként én magam készítettem az animációt. Épp nem volt munkám és szerettem volna lekötni magam valami kreatív dologgal. Ez lett belőle."


MY GIFT TO YOU - Under PressureKoncertetek volt már, vagy egyelőre még csak "szobazenekar" vagytok?

Alex: "Helyesbítenék: MSN-zenekar! (nevet) Most még új dalokat rakunk össze, amelyek augusztus-szeptember környékére - remélhetőleg - készen is lesznek. És aztán!"

Ati: "Nincs koncert. Pont most láttam egy EFOTT-os webes műsort és egy hozzánk hasonló ismertségű banda nyomta egyetlen embernek délután kettőkor. Majd ha az emberek annyira vágynak egy MGTY bulira, hogy széjjelkommentelik a profilunkat, na, akkor lesz koncert.


Mégis, mikorra várható az élő bemutatkozás?

Alex: "Ősz?"

Ati: "Egyszercsak."


Készültek angol és magyar nyelvű dalaitok is. Mi a hivatalos koncepció ezzel kapcsolatban?


Alex: "Ati angolozni akart, aztán írtam egy magyar szöveget, és ez lett az Ez a város című számunk. Akkor úgy döntöttünk, hogy inkább az anyanyelvünkön fogunk megszólalni."

Ati: "Alex nagyon jó kis szövegeket ír, tetszik a magyar - most már."


MY GIFT TO YOU - Ez a városKészültek már akusztikus verziók, remixek... Azaz variáltok rendesen, többször egy számon belül is ötvöztök zenei irányzatokat. Hogyan fogalmaznátok meg a zenei törekvéseiteket?


Alex: "Art Brut! A zenéket Ati írja, én már csak rányavalygok… Örülök neki, hogy vele és Szakival zenélhetek, úgyis akartam már egy debreceni csapatot, a Diktátorban pedig már nem volt hely!"

Ati: "Nem tudok mást mondani erre, csak azt, hogy nagyon szeretem a zenét és a zeneírás a mindenem. Amúgy meg ki sem tudom mondani a mai műfaji meghatározásokat..."


Gondolom, hogy a realitások között mozogtok és nem nagylemez, meg hárommilliós költségvetésű klip a cél, de azért áruljátok el, merre próbáltok haladni?

Alex: "Én szeretnék egyszer egy közös képet SP-vel valami Bravo Girl rendezvényen! (nevet) A viccet félretéve… Zenélünk, és azon vagyunk, hogy egyre jobbak legyünk. Azt hiszem, elmondhatom, hogy hamarosan lesz egy közös dalunk a The Show Crew-val, aholpéldául Bigmek és Zéessó rappel. Csípjük a magyar undergroundot, 'hiphopul és metalul' is, szóval, gyúrni fogunk, hogy jól szóljon ez az anyag is. Úgy érezzük, hogy az eddigi cuccaink is megfelelően szólalnak meg - köszönet Méhes Jancsi hangmérnöknek! Az én célom személy szerint az, hogy egyre több ember ismerjen meg bennünket, és hogy végre elkezdhessünk fellépni, valamint hogy olyan dús hajam legyen, mint Atinak. De ez mind a jövő zenéje…"

Ati: "Egy klipet - azt nagyon szeretnék! Viszont teljesült a vágyam, hiszen Bigmekkel lesz egy számunk, és hip-hopban itthon most ő a legkirályabb – nekem. De az egész magyar underground hip-hop vonal nagyon ütős most! Minden műfajt aláznak szerintem. Annyival előrébb járnak, hogy hihetetlen… Intelligens zene, brutál jó szövegek, alapok... olyanok, hogy szétszedik az arcodat is! Azt, hogy ezt a zenei projektet meg tudtam csinálni, szintén a hip-hopnak köszönhetem. Ők a legkitartóbb arcok, példát lehet venni róluk."


MY GIFT TO YOU - Facebook oldal
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THIS CALLING - Gyors, ultradallamos HC/punk, itt az első album az új hazai csapattól
2020. május 31. (vasárnap) 10:33

Methods Of Protest címmel megjelent a 2018-ban alakult This Calling zenekar első nagylemeze. A tempós és dallamos hardcore punkot játszó bandában Bödecs András énekes (The Idoru, Poison Alley), Fellegi Ádám gitáros/dobos/basszer (Newborn, Bridge To Solace) és Herczeg László (Sedative Bang, Magma Rise, Penalty Kick) egyesítette erőit. A lemez limitált példányszámban színes bakeliten is előrendelhető, a rendeléseket a nyár folyamán postázzák. A vásárláshoz természetesen letöltő kód is jár. De a csapat Bandcamp-oldalán is letölthető az album, és minden vásárló jó ügyet támogat, mert a Bandcamp-értékesítésekből befolyt teljes összeget, illetve minden előrendelésből 1000 forintot jótékony célra fordít a This Calling.   www.facebook.com/thiscallingpunk   Fellegi Ádám: "A dalaink első hallásra egyértelműen magukban hordozzák a kötelező, definitív hardcore-elemeket, rövidek,...

HYPOCRITES BREED - Új lemez jön a budapesti groove metal csapattól, öt dal már meg is hallgatható
HYPOCRITES BREED - Új lemez jön a budapesti groove metal csapattól, öt dal már meg is hallgatható

Bő egy évvel ezelőtt mutatta be Fekete nap című második EP-jét a groove metalos budapesti Hypocrites Breed, most azonban már a 205 címet viselő új lemez dalait teszik közzé - szép...

SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner
SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner

Feverish címmel még tavaly októberben tett közzé egy klippel kísért vadonatúj dalt a Soilwork, márciusban aztán jött az újabb klipes szám, a Desperado, most pedig itt a trilógia...

XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno
XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno

Años En Infierno címmel megjelent és végig is hallgatható a hardcore és a death metal határmezsgyéjén dolgozó kaliforniai Xibalba negyedik nagylemeze, amelynek producere Arthur Rizk...

TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó
TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó

Tegnap este Debrecenben adta első autós koncertjét a Tankcsapda. Utólag is megnézheted a különleges buli felvételét, de vannak fotók is, ezeket Czeglédi Zsolt (MTI) készítette. Ma...

KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!
KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!

Idén a Code Orange és az Underøath társaságában turnézott volna a Slipknot, de hát ez nyilvánvalóan másképp alakult, viszont a Knotfest oldal most közzétett egy masszív...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS