MY GIFT TO YOU - MSN-zenekar a Debrecen-Miskolc tengelyről

Hogyan vegyünk példát a magyar hip-hop színtérről...

2011. július 25. (hétfő) 18:26

Egy régi Korn nóta címe nyomán nevezte el magát a My Gift To You, egy nagyjából két éve alakult hazai modern rockbanda. A Debrecen-Miskolc tengelyen létrejött formáció Nagy Attila nevéhez fűződik, aki a 2009-ben feloszlott Lights Go Out-ban nyúzta a gitárt, az énekes Márta Alex lett, a dobos pedig Szakajda "Szaki" Tibor (Neck Sprain, Desperado).
A My Gift To You első felvétele tavaly májusban készült el Under Pressure címmel ("jellegzetes hc, poszt-hc hangzással bír, helyenként underground hiphopos hangzásvilággal"), friss anyaguk pedig egy szabadon letölthető EP, az Angels Under Remixes.
Kattints a bemutatkozó interjúhoz, amit Paya készített az énekes Márta Alex-szel és a gitáros/basszer/zenei agy Nagy Attilával.


Pontosan mikor és hogyan rázódott össze ez a zenei projekt és mik voltak az előzmények?

Alex: "Uhhh! Fiatal csapat vagyunk, még nem sokan tették fel nekünk ezt a kérdést, de én már unok rá válaszolni! (nevet) Ati?"

Ati: "Még tényleg nem értünk el semmit, de már erre a kérdésre sem bírok válaszolni… Csak úgy lettünk a semmiből. Komolyan, egyszercsak megismertem Alexet, aztán meg eszembe jutott, hogy ismerem Szakajda 'dobos' Tibit is… Ezek nem tudatos dolgok, ezért nem is maradnak meg - szerencsére. Így is nap, mint nap a munkámból adódóan annyi hülyeséget kell megjegyeznem, hogy nem igaz. Informatív válasz…"


Az Under Pressure volt a legelső számotok, hogy álltok most a nótákkal?

Alex: "Az első dalunk elvileg egy Add Colors című bemutatkozó kislemez része lett volna, amihez aztán az Angels Eat Us nóta is megszületett… Aztán Ati olyan témákkal jött elő, amelyek merőben eltértek ezek hangzásától, így az Angels-hez összehoztunk egy ingyenesen tölthető remixlemezt Angels Under Remixes címmel. Az Under Pressure számhoz is előkészületben van pár remix cucc."


Az Under Pressure-höz készült egy animációs klip is. Az kinek a műve?

Alex: "Tim Burtoné…

Ati: "Jahh! Csak szarabb. (nevet) Egyébként én magam készítettem az animációt. Épp nem volt munkám és szerettem volna lekötni magam valami kreatív dologgal. Ez lett belőle."


MY GIFT TO YOU - Under PressureKoncertetek volt már, vagy egyelőre még csak "szobazenekar" vagytok?

Alex: "Helyesbítenék: MSN-zenekar! (nevet) Most még új dalokat rakunk össze, amelyek augusztus-szeptember környékére - remélhetőleg - készen is lesznek. És aztán!"

Ati: "Nincs koncert. Pont most láttam egy EFOTT-os webes műsort és egy hozzánk hasonló ismertségű banda nyomta egyetlen embernek délután kettőkor. Majd ha az emberek annyira vágynak egy MGTY bulira, hogy széjjelkommentelik a profilunkat, na, akkor lesz koncert.


Mégis, mikorra várható az élő bemutatkozás?

Alex: "Ősz?"

Ati: "Egyszercsak."


Készültek angol és magyar nyelvű dalaitok is. Mi a hivatalos koncepció ezzel kapcsolatban?


Alex: "Ati angolozni akart, aztán írtam egy magyar szöveget, és ez lett az Ez a város című számunk. Akkor úgy döntöttünk, hogy inkább az anyanyelvünkön fogunk megszólalni."

Ati: "Alex nagyon jó kis szövegeket ír, tetszik a magyar - most már."


MY GIFT TO YOU - Ez a városKészültek már akusztikus verziók, remixek... Azaz variáltok rendesen, többször egy számon belül is ötvöztök zenei irányzatokat. Hogyan fogalmaznátok meg a zenei törekvéseiteket?


Alex: "Art Brut! A zenéket Ati írja, én már csak rányavalygok… Örülök neki, hogy vele és Szakival zenélhetek, úgyis akartam már egy debreceni csapatot, a Diktátorban pedig már nem volt hely!"

Ati: "Nem tudok mást mondani erre, csak azt, hogy nagyon szeretem a zenét és a zeneírás a mindenem. Amúgy meg ki sem tudom mondani a mai műfaji meghatározásokat..."


Gondolom, hogy a realitások között mozogtok és nem nagylemez, meg hárommilliós költségvetésű klip a cél, de azért áruljátok el, merre próbáltok haladni?

Alex: "Én szeretnék egyszer egy közös képet SP-vel valami Bravo Girl rendezvényen! (nevet) A viccet félretéve… Zenélünk, és azon vagyunk, hogy egyre jobbak legyünk. Azt hiszem, elmondhatom, hogy hamarosan lesz egy közös dalunk a The Show Crew-val, aholpéldául Bigmek és Zéessó rappel. Csípjük a magyar undergroundot, 'hiphopul és metalul' is, szóval, gyúrni fogunk, hogy jól szóljon ez az anyag is. Úgy érezzük, hogy az eddigi cuccaink is megfelelően szólalnak meg - köszönet Méhes Jancsi hangmérnöknek! Az én célom személy szerint az, hogy egyre több ember ismerjen meg bennünket, és hogy végre elkezdhessünk fellépni, valamint hogy olyan dús hajam legyen, mint Atinak. De ez mind a jövő zenéje…"

Ati: "Egy klipet - azt nagyon szeretnék! Viszont teljesült a vágyam, hiszen Bigmekkel lesz egy számunk, és hip-hopban itthon most ő a legkirályabb – nekem. De az egész magyar underground hip-hop vonal nagyon ütős most! Minden műfajt aláznak szerintem. Annyival előrébb járnak, hogy hihetetlen… Intelligens zene, brutál jó szövegek, alapok... olyanok, hogy szétszedik az arcodat is! Azt, hogy ezt a zenei projektet meg tudtam csinálni, szintén a hip-hopnak köszönhetem. Ők a legkitartóbb arcok, példát lehet venni róluk."


MY GIFT TO YOU - Facebook oldal
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THE DEAD DAISIES - Januárban új album Glenn Hughes-zal, februárban magyar koncert!
2020. augusztus 5. (szerda) 12:16

Az még tavaly nyár végén lett hivatalos, hogy a The Dead Daisies-ből távozott John Corabi énekes (ex-Mötley Crüe, ex-The Scream) és a basszusgitáros Marco Mendoza, a helyüket pedig a legendás énekes/basszer, Glenn Hughes (Trapeze, Deep Purple, Black Sabbath stb.) vette át. A Glenn Hughes-zal elkészült új album, a Holy Ground azonban csak 2021 januárjában jön majd ki az SPV-nél, van viszont egy friss és nagyon jó hír: 2021. februárjában nálunk is bemutatják az új anyagot. A koncert a Barba Negrában lesz február 16-án.   www.facebook.com/TheDeadDaisies A koncert Facebook oldala "A Rock Hangjával az élen koncertezik jövőre a Dead Daises Újabb fejezetéhez érkezett a Dead Daisies története, ami a korábbiaknál is kalandosabb éveket ígér. Az Ausztráliából indult rockzenekar ugyanis felfrissült tagsággal, egy új lemezzel és vadiúj turnéval tér vissza 2021-ben Magyarországra. Február 16-án...

GOTTHARD - Eddig kiadatlan felvétel a 10 éve elhunyt Steve Lee énekessel
GOTTHARD - Eddig kiadatlan felvétel a 10 éve elhunyt Steve Lee énekessel

Ma lenne 57 éves a svájci Gotthard 2010-ben elhunyt, remek hangú énekese, Steve Lee, a szülinap alkalmából a csapat pedig egy eddig ki nem adott felvételt tett közzé. Máris...

ANAAL NATHRAKH - Klippel az októberi album címadó dala: Endarkenment
ANAAL NATHRAKH - Klippel az októberi album címadó dala: Endarkenment

Szinte napra pontosan két évvel a 2018-as A New Kind Of Horror lemez után egy új albummal jelentkezik a black metal és a grindcore tökéletes vegyítésén már a '90-es évek vége óta...

MACHINE HEAD - Álmában érte a halál az első dobosukat, Tony Constanzát
MACHINE HEAD - Álmában érte a halál az első dobosukat, Tony Constanzát

52 éves korában elhunyt Tony Constanza, a Machine Head eredeti dobosa, aki a Crowbarban és a Crisis-ban is játszott. Tony Constanza nem sokkal az 1991-es megalakulás után lett Machine Head...

VENOMOUS CONCEPT - Dalpremier a grindcore, hardcore punk "szupergrupptól": Simian Flu
VENOMOUS CONCEPT - Dalpremier a grindcore, hardcore punk "szupergrupptól": Simian Flu

Politics Versus The Erection címmel augusztus 28-án jelenik meg a Napalm Death, Brutal Truth, Lock Up zenészeket felsorakoztató grindcore, hardcore punk csapat, a Venomous Concept negyedik...

NEST OF PLAGUES - Új dal a budapesti bandától, már négyes felállásban: Choke
NEST OF PLAGUES - Új dal a budapesti bandától, már négyes felállásban: Choke

Choke címmel egy szöveges videóval kísért új dallal jelentkezett a budapesti Nest Of Plagues. A csapat első nagylemeze, a gyulai No Silence stúdióban rögzített és 2018-ban kiadott End...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS