AUTOPSY - Beteges, véráztatta death metal

Macabre Eternal címmel jött ki az új nagylemez

2011. július 25. (hétfő) 19:17 | utoljára módosítva: 2011. július 25. (hétfő) 19:19

A '80-as évek végén, a '90-es évek elején az épp beinduló death metal színtér egyik legkülönlegesebb csapata volt a kaliforniai Autopsy, amit az első Death albumon dobolt Chris Reifert hozott össze. A beteges, véráztatta horror szövegeket mocskos, szemét death és doom témákkal keverő banda két éve éledt újjá, és a tavalyi Tomb Within EP után most egy friss nagylemez is elkészült Macabre Eternal címmel. A Hammerworld magazin Slipknot borítós nyári számában interjút is olvashatsz a dobos/énekes Chris Reiferttel.

Szerintem az Autopsy 16 évvel ezelőtti feloszlatása óta olvastam veletek néhány olyan interjút, amelyekben teljességgel kizártátok, hogy a csapat valaha is újjáéled. És erre most itt vagytok újra...

"Korábban valóban tettünk ilyen teljességgel felelőtlen kijelentéseket, de úgy gondolom, hogy jogunk van ma másképp gondolni a dolgokat, mint régen! (nevet) Ez az egész újjáalakulás dolog szinte magától jött. Nem volt haditerv, vagy ilyesmi. Amikor a debütáló albumunk, a Severed Survival 20 éves jubileumi kiadásának ötlete felmerült 2009-ben, felvettünk két új nótát, csak úgy, az érdekesség gyanánt. Azért, hogy különlegesség is legyen az anyagon. De nem akartunk semmi többet. A pozitív visszhang azonban bennünket is meglepett, pláne amikor sorra kaptuk a megkereséseket különféle fesztiváloktól. Olyan érdeklődés mutatkozott az Autopsy iránt, mint korábban soha! Ezt a legkomolyabban mondom. Ez gondolkodtatott el minket..."
Kattints a folytatáshoz!  "...Aztán elvállaltuk a 2010-es Maryland Deathfestet, ahol még Dan Lilker bőgőzött (Nuclear Assault, Brutal Truth), az volt az igazi teszt. Minden túlzás nélkül betegre próbáltuk magunkat. De meg is érte, mert már a beállásunkat is 3-400 fős tömeg figyelte. Maga a buli meg szenzációsan sikerült. Utána már nem is volt kérdés, hogy folytatni akarjuk."


Az Abscess az Autopsy újjáalakulása miatt állt le?

"Nem, annak Clint (Clint Bower gitáros/énekes) kilépése volt az oka. Nélküle nincs Abscess, ahogy Eric (Eric Cutler gitáros/énekes) nélkül sincs Autopsy. Eredetileg úgy gondoltuk, hogy a két csapat simán futhat egymás mellett, de aztán Clintnek előkerültek mindenféle otthoni problémái, és emiatt kiszállt. Attól fogva már csak az Autopsyra koncentráltunk."


AUTOPSY - My Corpse Shall Rise (a 2010-es The Tomb Within EP-ről)
A '90-es évek közepén az Autopsyt épp Eric kilépése állította földbe, igaz?

"Így van. Egy csomó banda akkor sem áll le, ha egy meghatározó tag kilép, de szerintem ez hülyeség. Létezik olyasmi, hogy zenekari kémia. Van, aki kicserélhető, de van olyan is, aki nem. Ezt megérzi az ember. A '90-es évek közepe már nagyon nyomorúságos volt. Senkit sem érdekelt a metal, a death metal, és egy iszonyatosan szarul sikerült turné után Ericnek elege lett. Akkoriban az már jónak számított, ha 40-50 ember összejött egy koncertre."


Az Autopsy feloszlása után Dannyvel a korábban csak projektként létezett Abscesst vittétek tovább. Miben látod a fő különbséget a két csapat közt?

"Valahol mindkettő nagyon beteg, nagyon visszataszító, de mások a riffek. És az Autopsy inkább horrorosan komor, sötét hangulatú death metalt nyomat. Mindig is ilyenek voltunk."


AUTOPSY - Service For A Vacant Coffin

(egy 1989-es klasszikus nóta a Neurotic Deathfesten, 2011/04/30)
Mit gondolsz a régi Autopsy albumokról? Van kedvenced közülük?


"Az első kettő közül nem nagyon tudnék választani. A Severed Survival (1989) mindössze négy-öt nap alatt készült, de ma is megállja a helyét. Szerintem egy igazi klasszikus! De a Mental Funeralt (1991) is imádom. Azon jobban kidomborodott a doomos oldalunk. Egy roppant nyomasztó, sötét hangulatú anyag lett. Ami az Acts Of The Unspeakable lemezt (1992) és a Shitfunt (1995) illeti, azok már igazán szörnyű és gyomorforgató anyagok lettek, de pontosan ez is volt a cél. Különösen a Shitfunnál. Igen, hányingert kaptál az Actstől?! Akkor hallgasd meg ezt!" (nevet)


A teljes interjút a HammerWorld magazin Slipknot borítós nyári számában olvashatod el.
A magazint ezen a mailcímen tudod megrendelni:
rendeles@hammerworld.hu


 

Hozzászólások

[008104]
vinylfanatic
Nagyon jól tették,hogy újra összeálltak.Az új lemez igazi földbe döngölő anyag lett!Remélem lesz folytatás,újabb lemez.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GOTTHARD - Eddig kiadatlan felvétel a 10 éve elhunyt Steve Lee énekessel
2020. augusztus 5. (szerda) 10:21

Ma lenne 57 éves a svájci Gotthard 2010-ben elhunyt, remek hangú énekese, Steve Lee, a szülinap alkalmából a csapat pedig egy eddig ki nem adott felvételt tett közzé. Máris meghallgathatod az Eye Of The Tiger című Survivor-klasszikus akusztikus feldolgozását Steve Lee-vel. Ez a felvétel nem sokkal az énekes tragikus közúti balesete előtt született, egyben előzetese egy Steve Lee tribute lemeznek, amit október 2-án ad majd ki a Gotthard. Három nappal az énekes halálának tizedik évfordulója előtt... Gotthard: "A mai napon büszkén adjuk ki a kiadás előtt álló album első dalát. Steve utolsó felvételei lesznek a lemezen. Boldog születésnapot, Steve!"   www.facebook.com/Gotthard GOTTHARD - Eye Of The Tiger (Survivor, 2020)    

ANAAL NATHRAKH - Klippel az októberi album címadó dala: Endarkenment
ANAAL NATHRAKH - Klippel az októberi album címadó dala: Endarkenment

Szinte napra pontosan két évvel a 2018-as A New Kind Of Horror lemez után egy új albummal jelentkezik a black metal és a grindcore tökéletes vegyítésén már a '90-es évek vége óta...

MACHINE HEAD - Álmában érte a halál az első dobosukat, Tony Constanzát
MACHINE HEAD - Álmában érte a halál az első dobosukat, Tony Constanzát

52 éves korában elhunyt Tony Constanza, a Machine Head eredeti dobosa, aki a Crowbarban és a Crisis-ban is játszott. Tony Constanza nem sokkal az 1991-es megalakulás után lett Machine Head...

VENOMOUS CONCEPT - Dalpremier a grindcore, hardcore punk "szupergrupptól": Simian Flu
VENOMOUS CONCEPT - Dalpremier a grindcore, hardcore punk "szupergrupptól": Simian Flu

Politics Versus The Erection címmel augusztus 28-án jelenik meg a Napalm Death, Brutal Truth, Lock Up zenészeket felsorakoztató grindcore, hardcore punk csapat, a Venomous Concept negyedik...

NEST OF PLAGUES - Új dal a budapesti bandától, már négyes felállásban: Choke
NEST OF PLAGUES - Új dal a budapesti bandától, már négyes felállásban: Choke

Choke címmel egy szöveges videóval kísért új dallal jelentkezett a budapesti Nest Of Plagues. A csapat első nagylemeze, a gyulai No Silence stúdióban rögzített és 2018-ban kiadott End...

THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak
THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak

Arról már tavasszal beszámoltunk, hogy a Haw és a Stereochrist éléről ismert Makó Dávid egyszemélyes projektje, a folk/dark/blues vonalas The Devil's Trade a francia Season Of Mist...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS