CROSSHOLDER - Beszámoló a thaiföldi bulikról

Az első magyar metal banda Thaiföldön

2011. június 16. (csütörtök) 10:34 | utoljára módosítva: 2011. június 16. (csütörtök) 21:37

A pécsi Rockmaraton fesztiválon július 9-én lép fel a Crossholder, akik május második felében egy 5 állomásos távol-keleti turnét bonyolítottak le. A teátrális színpadi akcióiról híres, kardozós, kereszteslovagos banda tavaly év végén adta ki 'Az idő fogságában' című debütáló albumát, és most olyan egzotikus helyeken léptek fel, mint Bangkok vagy Pattaya. A csapat énekese, Szaládi 'Devil' Karcsi mellé ezen a nem gyenge kiruccanáson a Wisdom egykori frontembere, Nahi is felsorakozott.
A Thaiföldön első magyar csapatként fellépett Crossholder tagjai a turnéról, a tapasztalataitokról, az ott történt érdekességekről hamarosan egy Rock TV-s interjúban is mesélni fognak, a csapat basszusgitárosa és vezetője, Gondosch "Güzü" János azonban előzetesen beszámolt hammerworld.hu-nak a thaiföldi bulikról.
Kattints a folytatáshoz! 
CROSSHOLDER - Trailer a thaiföldi turnéhoz
Bangkok, The RockP ub
2011. május 13.


"Ez volt az első bulink, úgyhogy nem nagyon tudtuk, mire is számítsunk. A magyar nyelvű CD-t vittük magunkkal, és azt is vették is mint a cukrot, pedig gondosan kiírtuk ékes angol nyelven, hogy magyar nyelvű a felvétel. Hihetetlen... :-)

Nyolc plazmatévén ment a videós intrónk és a két videóklipünk, és mellé még egy nagy kivetítőn is a teremben! De Bangkok belvárosában, az utcán is közvetítették a bulit egy óriáskivetítőn, hanggal persze, mindazok számára, akik nem fértek be, vagy akik a klub teraszán akartak bulizni. Bár a teremben klíma is volt, mint minden előkelő, nívós klubban!

Ez a The Rock Pub amúgy egy prémium kategóriás hely, valahogy úgy kell elképzelni, mint egy felső tízezernek szánt budapesti klubot! De olyan metal bandák szántották már ezt a színpadot, mint a Dragonforce, az Exodus, a Napalm Death, a The Haunted,és Doro is itt lépett fel, amikor Bangkokban koncertezett...

Egy 0.33-as, hazai, azaz thai sör 714 forintba került... Szerencsére nekünk kétszer is feltöltötték az öltözőnkbe hozott sörcsapot, mi tehát ingyen ihattunk! :-) Egy baja volt csak a helynek, nem volt küzdőtér, csakis asztalok sokasága. De minden ülőhely megtelt aznap, telt ház jött össze a debütáló koncertünkre.

Maga a buli fergeteges volt, az emberek felálltak, tomboltak, velünk énekeltek. Sajnos helyi rockerek csak szerény számban voltak, mert mint később megtudtuk, ők inkább egy másik klubban, az Immortalban szoktak bulizni. Ezen az estén többnyire külföldi metalarcok voltak jelen, Svájcból, Svédországból, Kanadából, Amerikából... Eljött például egy kaliforniai promoter is, Roy, aki elkérte az elérhetőségeinket, mert nagyon bejött neki a produkciónk!

A Rock TV helyi stábja felvette a koncertet, valamint az azt követő eseményeket is, és Roy nekik is elmondta, hogy mindenképpen foglalkozni akar velünk. Remélem, hogy komolyan is gondolja, mert ha igen, akkor már csak ezért is megérte eljönni a világ végére!"


Roy (kalapban) és a Crossholder

Bangkok, Immortal
2011. május 21.

"A második bangkoki bulinkat a már említett Immortalban adtuk, ráadásul a 11. születésnapi partijukon. Az ünnepi alkalom miatt itt 13 banda lépett fel, amelyek közül három kapott főzenekari státuszt: az angol Goober Gun, az általunk csak thai-Pokolgépként elkönyvelt HiRock zenekar, valamint egy magyar banda, a Crossholder! (nevet)

Nos, ez a hely már barátibb árakkal dolgozik, itt egy 0.33-as sör 300 forintba került, így itt láthattuk az első, hozzánk közelebb álló helyi rockereket! Ez a buli még sikeresebb is lett, mint az első. Az Immortalban az asztalokat is kivették, akkora volt a tömeg. De azért nem volt ez egy West Balkán nyomorgás, pedig olyan zsúfolt volt a hely, hogy azt sem tudtuk, hogy hogyan fog ennyi ember elférni az aránylag kis klubban.

Amikor odaértünk úgy este 10 körül, mindhárom emeleten tolongtak az emberek, de az utcán is rengetegen voltak. Természetesen kint is hallani lehetett a zenét, de aki elég elszánt volt, az bejuthatott a koncerthelyiségbe is! A kint rekedtek ugyan nem látták a bandákat, de mindent tisztán hallottak, és felváltva mentek be a terembe. Ez egy nagyon fegyelmezett közönségről! Persze, tombolni is tudnak, de nagyon odafigyelnek egymásra!

Ez amúgy is igaz, mert például ha alaki bénázik a közlekedésben, itt senki nem dudál rá! Tessék, a kulturált társadalom! (nevet) Egyébként meg reggel hatkor még javában whiskeyztünk a tulajjal és a többi bandával..."

 

Pattaya, Utopia Rock House
2011. május 23.

"Az első fellépésünk Pattayában egy szabadtéri koncert volt, a sétáló utca és egy tér kereszteződésében. Az Utopia tulajdonosa, az ír Steve Young olyannyira megszerette a Crossholder produkciót a hazai koncertvideók, valamint a klipünk alapján, hogy a szó szoros értelmében sztárként kezelt bennünket.

Pattayáról annyit kell tudni, hogy egy hatalmas üdülőparadicsom, évente x millió turistával, valamint több százezer olyan lánnyal, aki a testét árulja. A két dolog bizonyára összefügg... :-) Fényár, tobzódás, bujaság, erotika jellemzi a várost. Itt nincs tabu, fiúk, lányok, hidegek, melegek, shemale-ek és mit tudom én, még mik fordulnak meg itt...

Steve készített is egy kétoldalas óriásplakátot, elé meg odaállított hat-nyolc szexi lányt (egy szál bugyi, falatnyi melltartó), akik a fényképes szórólapjainkat osztogatták, kellő bujasággal... Mindez a fő sétálóutcán, Pattaya Váci utcájának kellős közepén történt, és az akció egész nap folyt, sőt, egy négyemeletes szálloda tűzfalára meg folyamatosan nyomatták a videóklipjeinket! A tulaj még egy extra üzlethelyiséget is kibérelt, hogy egy kényelmes öltözőnk legyen.

Eljött a koncertkezdés pillanata. Már több száz ember várakozott a színpad környékén, egyik kezükben a szórólapokkal... másikban az italukkal :-) Pontban 23h-kor elkezdtük a bulit, mire szinte leállt a forgalom, ugyanis a sétálóutcán annyian voltak, hogy mozdulni sem lehetett. A szálloda falán és vagy.6 plazma TV-n is folyamatosan mentek a videóklipek - hang nélkül, mert a hangot a bandánk szolgáltatta...

Nagyon beindultunk, mert élveztük, ahogy ünnepeltek bennünket, egy kis ország metal képviselőit, a magyar rockereket, akikről azt sem tudták, hogy pontosan honnan is jöttek! Többen tippelték Svédországot, de Svájcot is emlegették :-) Itt találkoztunk azzal a színpadképpel, ami a korábbi bulikon még hiányzott a Crossholder "image"-ből. Volt két bazi nagy mélyláda a színpad két szélén (több ezer watton szóltunk, iszonyat hangerővel), egy méterrel magasabban mint a színpad. Carlos és Gery fel is álltak ezekre, és tényleg, minden önfényezés nélkül nagyon jól mutattak az egész buli alatt! Természetesen rohangáltak is ide-oda, de az alapállás ez volt és nagyon bejött.

Rettenet nagy buli volt ez, el sem lehet mesélni, de szerencsére minden felvételre került... Hajnali fél egy körül fejeztük be a koncertet, majd totál izzadtan még legalább egy órán keresztül fotózkodtunk, autogramokat adtunk, miközben Steve az italokat hordatta számunkra... Ráadásul aznap volt a szülinapja, így adtunk neki és thai feleségének egy-egy Crossholder turnépólót, egy CD-t és egy DVD-t. Ja, és még a 'Happy Birthdayt' is elénekelte neki Nahi."


CROSSHOLDER - Miriam (angol nyelvű klip az első albumhoz)

Pattaya, Hottuna Bar
2011. május 24.


"Már azt hittük, hogy az első pattayai bulit nem lehet überelni, de a korábbi koncertek után is ezt mondtuk... De igen, lehetett! :-) A Hottunában nem volt lehetőség gigavetítésre, de természetesen itt is volt vetítés, kábé 2x2 méteres cuccon a színpad szélén. Viszont egy komoly eső után került sor a fellépésre, ami miatt kiürült a sétálóutca és az összes szórakozóhelyen csak lézengtek az emberek, mi mégis megtöltöttük a helyet és ismét leállítottuk a forgalmat. A semmiből építettünk várat - mint azt a tulajd mondta :-)

Minden szórakozóhely pangott aznap este, kivéve a Hottunát és az előtte lévő utcarészt. Itt talált meg minket a Sonisphere Festival egyik szervezője, majd meg is hívott minket a világ egyik legnagyobb fesztiváljára. Most folyik a levelezés, a dolog már csak pár senior szervezőtől függ. Reméljük, hogy tetszeni fog nekik az anyagunk! A szervező, aki minket meghívott, mindenesetre rendesen lobbizni fog értünk...

Kis adalék az ottani hangulathoz... Másnap Gabival visszamentünk a sétálóutcába, mert el akartuk kérni Steve-től az általa nyomtatott nagy plakátokat. Amint a Hottuna Bar-hoz közeledtünk, már távolról egy erőteljes Carrie előadást hallottunk, a Europe egyik legnagyobb sikerdalát. Nos, mit gondoltok, ki énekelte?. Hát Nahi, aki elkallódott, majd elsétált a Hottunába, mert azt hitte, hogy ott lehetünk...

Amint odaértünk, minket sem engedtek el, egyből jött a whisky, és egy szám erejéig a színpadra is invitáltak minket a hely zenészei, akik egyébként zseniálisak - úgy emberileg, mint zeneileg. Nem is haboztunk sokat, és eljátszottuk a Maidentől a Troopert, amire újra megállt az utcán az élet :-)

Itt nincs "haljon meg a szomszéd tehene" szindróma, a zenészek örülnek, ha jobbat vagy újat látnak. Nem irigykednek, inkább kérdezősködnek, barátkoznak. Érdekes, nagyszerű és tiszteletreméltó tulajdonság. A magyarországi zenészek tanulhatnának tőlük e téren... A helyi banda például mindenhol megkérdezte Gabitól, hogy miért cipelte el magával a lábgépet és a cintányérokat, hiszen azokat ők szívesen odaadják. Még a hangszereiket is felajánlották, pedig nem két forintos cuccok voltak, hanem komoly szerkók."Bangkok, Immortal
2011. május 27.

"A május 21-i sikerünk nyomán egy külön koncertet is szervezett számunkra az Immortal tulajdonosa, Fah és a főszervező, Guru. Ezt azért tették, mert nekünk egy külön rajongótáborunk alakult ki és a hely túl kicsi volt ahhoz, hogy az eredetileg tervezett  20 bandás koncertre a mi táborunk is beférjen. Az már döfi, hogy egy hét után kivételes koncertet szervezzenek egy itt eddig ismeretlen banda számára... Mondhatni, egy hét alatt 'befutottunk' Bangkokban, elértük azt, amire otthon éveket kell várni. Ez nagy megtiszteltetés volt számunkra!
Emellett még a gázsinkat is több mint duplájára emelték, anélkül, hogy mi ezt szóvá tettük volna.

Egy kis kitérő: még otthon, az indulás előtt azt mondtam, hogy 8 thaiföldi koncertünk van kilátásban. Sajnos nem jött össze mind, mert a távolságok túl nagyok, ezért a három Phuketre tervezett bulit nem tudtuk kivitelezni. Ez a város ugyanis, több mint 700 kilométerre van Bangkoktól. Így inkább a számunkra legjobb bulikat kötöttük le. Ez volt az első nagyobb turnénk, nem igazán tudhattuk, hogyan is megy ez. Így is sokan azt mondták, hogy ez kivitelezhetetlen lesz.... Mi mégis megoldottuk, ott voltunk! "Veni Vidi Vici"!

Tehát Bangkok, Immortal... Ez a buli főként Guru barátunk szervezésében jött létre, aki a Sin-Tonic zenekar vezetője, valamint a klub szervezője. Amikor odaértünk a helyre, kábé 10 ember lezengett a nézőtéren. Kissé be is paráztunk, hogy akkor hogyan is van ez... Hol vannak a Crossholder-rajongók?! A három szinten ugyan voltak emberek szép számmal, de úgy nézett ki, mintha csak enni-inni jöttek volna.

A bandák aztán elkezdtek játszani, a rajongók pedig csigalassúsággal szivárogtak be a terembe. Valamit ehettünk is, mert szinte mindegyikünk rosszul lett, én meg különösen ramatyul voltam. A harmadik bandánál azért már elég szép tömeg jött össze, már volt némi remény... Mi következtünk.... Nem tudom honnan, de az első dal alatt beözönlöttek az emberek.


CROSSHOLDER - The Trooper (Maiden feldolgozás az Immortalban)
Két perc alatt megtelt a terem és akkora buli kerekedett ki belőle, amekkorát elképzelni sem mertünk volna! Merem állítani, hogy ez lett a leghangulatosabb koncertünk Thaiföldön, attól függetlenül, hogy az Utopia bulin voltak a legtöbben. Mondjuk, ott sok turista is megállt, itt meg csak vérmetalosok voltak, akik velünk énekeltek a dalokat. Kiderült, hogy ugyanis a május 21-i buli óta sokan megtanulták a refréneket, de akadtak olyanok is, akik komplett szövegrészeket énekeltek velünk!

Guru szerint a kinti szinteken szórakozó emberek voltak ezek a 'beözönlők', akik addig, amíg mi nem léptünk fel, felhőtlenül ettek-ittak a többszintes klubban. A lényeg, hogy ez egy újabb felejthetetlen éjszaka volt! Természetesen megint reggelre értünk haza, mert a buli után letámadtak minket a helyi srácok. A Facebookon képeket is lehet látni az aláirt pólókról, a kapott relikviákról. Nahi még az alkarvédőjét is elajándékozta :-) A turnépólókból is csupán pár darab maradt. Köszönjuk az Immortalnak, Fahnak, Gurunak és persze a lelkes rajongóknak!"

www.crossholder.com
Crossholder - Facebook oldal

Hozzászólások

[007791]
Guzu
Kedves Rockazélet!
Nagyon jólestek a bíztató szavaid, köszi:)!
Na látod?...ezek a jókívánságok éltetnek bennünket és ezért merünk álmodni, majd azokat, teljes energiánkkal megvalósítani.
Soha nem felejtünk el benneteket, hiszen ti juttattatok el minket a világ másik végére is, ugyanis a "Metalfest", "Szeptemberfeszt" és a "Rock TV"-s videok miatt hívtak meg bennünket Thaiföldre, Svájcba, Angliába stb..
Tehát, ha nem lettek volna azok a videók, ahol a banda, a közönség együtt bulizik, nem érdekelte volna őket a produkció! Pont ma egyeztem meg a "Szeptemberfeszt 2011" vezetőjével és az idei fesztiválra a nagy színpadot kaptuk meg, Szept.02-re (Péntek) 18-20 óra között. Utánunk "Deák Bill Gyula" koncert lesz aznap 20-22 óra között.
Terveim szerint, ez lesz az eddigi pályafutásunk leglátványosabb produkciója, meglepetés vendégekkel, pirotechnikával. A magyar produkció mellett, a külföldit is elő fogjuk adni, angolul, Nahival.
Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy most már egy Amerikai turnén dolgozok ezerrel, "Crossholder Route 66 campaign USA"
Erre is, mint a Thaiföldi turnéra, sokan azt fogják mondani, hogy kivitelezhetetlen, de ez kit érdekel?...meg kell csinálni és kész, hiszen dongók vagyunk:)
Tudod, van egy elmélet, miszerint a dongónak oly kicsi a szárnya a testéhez képest, hogy képtelen repülni! ...Nos, mégis miért repül a dongó?? ...mert nem ismeri a fizikát:D

Várlak a bulikon, Rock On! Güzü
[007790]
Guzu
Kedves Nergal9! Nem tudom, hogy mire céloztál a hozzászólásodban, de ha kételkedsz, akkor nézd majd meg a Rock TV-n az interjút, amit tegnap forgattunk és kb. két hét múlva lesz látható. Egyébként, több órás videoanyagunk van a turnéról, amit a Rock Tv.-n való megjelenés után pár héttel, szép lassan elkezdünk a netre feltölteni.
Fantasy?
Ha a lemezünkön található regényt elolvasod, akkor megbizonyosódhatsz arról, hogy azonkívül, hogy egy időutazásos megoldással vittem vissza a főhőst a középkorba (ahol és amikor a történet nagy része zajlik), minden helyszín, esemény és személy valós,kivéve Crossholdert, akit én találtam ki.
Tehát, ha úgy nézzük, igazad van, a két dolog összefügg, mert mi is az időben utaztunk oda-vissza(5 óra az eltérés Magyarország és Thaiföld között, illetve ott 2554-et írnak és nem 2011-et), de a történet, a helyszínek és az események valósak.
Na tessék, magyarázkodok, ....pedig nem kellene, mert mindent rögzítettünk, tehát bizonyítani tudjuk a leírtakat.
Valahogyan meg kellene azt szoknom, hogy itt nálunk ez a menő:) Valaki mindig beszól, gondolván, hogy ettől vagányabb lesz, mert más okot nem tudok elképzelni:)
Ettől függetlenül, én azt kívánom neked, hogy nézz utána és gyere el egy bulinkra, majd jót sörözünk:D
Esetleg a vágatlan anyagot is kiírom neked, hogy megbizonyosodj a leírtak valóságát illetően!
Ha én értettem félre a hozzászólásodat, akkor elnézést kérek és ez esetben is várlak a legközelebbi bulinkra, egy kis sörözésre:) Rock On! Güzü
[007787]
nergal9
Ez legalább olyan sikeres fantasy, mint a lemez koncepciója.:D
0.
[007785]
Rockazelet
Még sok-sok sikeres külföldi koncertet kívánok, remélem sokra viszitek.Aztán, minket se hanyagoljatok majd el mikor már felsőbb körökben mozogtok.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HEATHEN - Itt az új album, mellé pedig egy friss animációs videoklip
2020. szeptember 18. (péntek) 18:50

2010 elején egy méregerős albummal (The Evolution Of Chaos - 18 év kihagyás után) tért vissza a Heathen, a Bay Area egyik kultikus thrash/speed csapata, a mai napon pedig megjelent a régóta várt folytatás, az új lemez, az Empire Of The Blind. Az új Heathen lemezt végig is hallgathatod, a Sun In My Head dalhoz pedig érkezett egy friss animációs klip.  Vendégek is vannak a lemezen: Gary Holt (Exodus), Rick Hunolt (ex-Exodus) és Doug Piercy (ex-Heathen), a borítót pedig Travis Smith készítette. A Heathen soraiba az utóbbi év során két új arc érkezett: Jason Mirza basszer (aki már évek óta koncertezik a csapattal) és Jim DeMaria dobos (Toxik), aki Sasha Horn helyét vette. Sasha és Jason Viebrooks basszer az Exhorderbe igazolt át a koncertfronton kevésbé aktív Heathenből.   www.facebook.com/heathen.official   HEATHEN - Sun In My Hand (a 2020-as Empire Of The Blind albumhoz) HEATHEN - Empire Of The...

PALLBEARER - Dal- és klippremier az arkansasi doom négyes októberi albumáról: The Quicksand Of Existing
PALLBEARER - Dal- és klippremier az arkansasi doom négyes októberi albumáról: The Quicksand Of Existing

Forgotten Days címmel október 23-án jelenik meg az arkansasi doomster Pallbearer negyedik albuma, a 2017-es Heartless lemez folytatása, amelynek harmadik előzetes dala a klippel kísért The...

ACCEPT - Jön az új album, októberben már meg is kapjuk az első klipes dalt
ACCEPT - Jön az új album, októberben már meg is kapjuk az első klipes dalt

Az még tavaszi hír volt, hogy a világjárvány közepette egy új albumon dolgozik a Wolf Hoffmann gitáros vezette teuton metal legenda Accept. Azt még nem tudni, hogy mikor jön ki a 16....

AMARANTHE - Hivatalos klip a harmadik új dalhoz: Archangel
AMARANTHE - Hivatalos klip a harmadik új dalhoz: Archangel

Eredetileg november közepén indult volna közös headliner turnéra Európában az Amaranthe és a Beyond The Black, azonban a világjárvány miatt a körutat jövő tavaszra szervezték át....

ZORALL - Megjelent a Fémforgácsok, az első albumuk Koroknai Árpád énekessel
ZORALL - Megjelent a Fémforgácsok, az első albumuk Koroknai Árpád énekessel

Fémforgácsok címmel megjelent a Zorall legújabb nagylemeze, egyben az első Koroknai Árpád énekessel (Kori, ex-Omen, ex-P. Box). A 11 dalos albumon a már jól ismert zorallos...

SODOM - November végén érkezik az új album, a Genesis XIX
SODOM - November végén érkezik az új album, a Genesis XIX

Arról már a nyáron beszámoltunk, hogy dolgozik a stúdióban a Sodom, a friss hír viszont az, hogy az új album, a Genesis XIX november 27-én lát majd napvilágot. A Joe Petagno...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS