BEYOND - Motorbalesetben elhunyt Zavarkó Laci (1967-2011)

Nyugodj békében, Laci!

2011. július 12. (kedd) 07:17

Vasárnap éjjel egy motorbalesetet követően a kórházba szállítás után elhunyt a gyöngyösi Beyond dobosa, Zavarkó Laci, azaz Zacsi.
Laci és két motoros társa Mátrafüred és Sástó között haladt felfelé, amikor az egyik kanyarban, az ő sávjukban feltűnt egy idős férfi a kocsijával. Az első motoros még valahogy elkerülte az ütközést, a másodikat elütötte, Lacival pedig frontálisan ütközött. Az első thrash hullám egyik legjobb hazai képviselőjének számító, és ma is aktív Beyond frontembere, Parajdi "Para" Tamás így emlékezett meg barátjáról, zenésztársáról:
"Thrash metal tragédia... Mennyit röhögtünk ezen a címfeliraton! Laci, a tesója, Babu, valamint Csucsu és jómagam, azaz a régi Beyond, annak idején a '80-as és '90-es években, amikor téli csúszós utakon mentünk egyik koncertről a másikra. Röhögtünk, hogy majd jól kicsúszunk és az újságokban ilyen címfeliratokkal közlik a Beyond halálhírét. Röhögtünk, és még a napokban is a próbákon (igaz, már Rolival) elővettük ezt a megjegyzést, ironikusan, kifigurázva a bulvársajtó megkapó címfeliratait. Ez a címfelirat most befeketedett és a röhögést egy gyötrő, mélységesen fájdalmas valóságérzet váltotta fel szívemben.
Ti emberek, amikor este otthon ültetek és hallottátok a hírekben, hogy az elmúlt hétvégén 7 halottat követelt a közlekedési őrület, abból az egyik szám a gyerekkorom óta legjobb barátom életének végéről szólt. A Mátrában egy szembejövő autó kisodródott a másik oldal sávjába, ahol telibe találta Lacit, aki olyan súlyosan megsérült, hogy már nem lehetett megmenteni..."
Kattints a folytatáshoz!
"...Nincsenek szavak, nincs semmi olyan, ami ki tudná fejezni azt, amit most érzek. Lacival, Babuval, Rolival hittünk abban, amit csinálunk. A végletekig hajtottuk a thrash metal szeretetét. Soha nem érdekelt, hogy kinek tetszik, és kinek nem az, amit csinálunk. Egyszerűen csak hittünk a zenénkben. Öröm volt lemenni a garázsba, a próbahelyre, és kitombolni magunkat. Télen mínusz fokok, most nyáron meg plusz 45 fok. Nekünk nem számított. Ha meleg volt, még gyorsabban nyomtuk a számokat... Homlokegyenest a divattal ellentétben haladtunk és meggyőződéssel állítottuk, hogy az új lemezünk tuti siker lesz.


BEYOND - Steps Of Death (1987)Ebben hittünk mindannyian, Laci is. Most hirtelen megtorpanok és a halálhír hallatán hitetlenül nézem a világot. Ez tényleg megtörtént? Az nem lehet, hogy többé nem hallom elmebeteg, őrült tempóit! Az nem lehet, hogy vége szakadt annak, amit ezidáig csináltunk!

A dobcucc most is ott áll a garázsban, Laci vize még most is ott várja a dobszék mellett, hogy belekortyoljon. A cinek, a tamok, a lábgép, és minden tárgy, ami hozzá fűz, most is léteznek, továbbra is velünk és bennünk élnek. Mi lesz ezután? Holnap még lemegyünk a próbahelyre, mintha próbálni mennénk, mivel megbeszéltük. De nem fogjuk többé Lacit szidni, hogy 'már megint késtél, te köcsög!'. Laci mostantól igazoltan marad távol...BEYOND - LélekhullásLaci! Hajnali 5 órakor meghallottam az üzenetedet. Azt a villámot, amitől az egész Gyöngyös felébredt, nem volt nehéz meghallani. Tudom, hogy Te küldted. Te, aki most röhögsz rajtunk fentről a kínunkon, ne röhögj! A lemezünk, amit együtt csináltunk, nem fog kárba veszni. Ez a Te lemezed lesz! Ugyan lemaradsz életed legjobb lemezkiadásáról, de ne hidd, hogy valaha is képesek leszünk elfelejteni Téged! Viszünk tovább magunkban, a Beyondban! Ez a te lemezed és mindig is a tiéd lesz.

Apukádnak, Anyukádnak, Fiadnak és neked Babu, a legőszintébb részvétem, neked meg Laci, ahogy szoktam mondani: "cső, te rohadék!" - Para.

Nyugodj békében, Laci!


www.beyond.hu
 
Zavarkó Laci emlékére

Hozzászólások

[008045]
apolo
jó utat laci...kishazánk egyik leggyilkosabb thrash dobszörnye volt.para baleset statisztika megjegyzéséhez csak annyit,vigyázzatok magatokra az úton és legyetek mindig észnél ha autót/motort vezettek,ha valaki hülyén vezet,inkább lassítsatok,engedjétek el.titeket várnak este haza,ez legyen előttetek.na meg ugye főleg falun sok..khm...ember van,aki autósiskola közelében sem járt,mégis padlógázzal nyomja. én,mentősként láttam pár csúnya dolgot,saját autójába belepaszírozott embert,tudom miről beszélek.az nem cannibal corpse lemezborító volt. és most hallgatok egy kis beyondot.
[008033]
man954
Részvétem.
Mindig rossz olyan embert elveszteni, aki igazi zenét játszott.
[008028]
Saxon
Hello.
Szomorúan hallom a történteket,nagy veszteség ez.Részvétem.


Egy Lőrinci Thrash-er
[008025]
gyufa333
Nyugodj Békében!:(
Részvétem srácok!

Üdv:
Gyulus ex- Barrow
[008024]
greg74
Nyugodj békében. Hiányozni fogsz a Thrash Metal Testvériségből.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THE DEAD DAISIES - Januárban új album Glenn Hughes-zal, februárban magyar koncert!
2020. augusztus 5. (szerda) 12:16

Az még tavaly nyár végén lett hivatalos, hogy a The Dead Daisies-ből távozott John Corabi énekes (ex-Mötley Crüe, ex-The Scream) és a basszusgitáros Marco Mendoza, a helyüket pedig a legendás énekes/basszer, Glenn Hughes (Trapeze, Deep Purple, Black Sabbath stb.) vette át. A Glenn Hughes-zal elkészült új album, a Holy Ground azonban csak 2021 januárjában jön majd ki az SPV-nél, van viszont egy friss és nagyon jó hír: 2021. februárjában nálunk is bemutatják az új anyagot. A koncert a Barba Negrában lesz február 16-án.   www.facebook.com/TheDeadDaisies A koncert Facebook oldala "A Rock Hangjával az élen koncertezik jövőre a Dead Daises Újabb fejezetéhez érkezett a Dead Daisies története, ami a korábbiaknál is kalandosabb éveket ígér. Az Ausztráliából indult rockzenekar ugyanis felfrissült tagsággal, egy új lemezzel és vadiúj turnéval tér vissza 2021-ben Magyarországra. Február 16-án...

GOTTHARD - Eddig kiadatlan felvétel a 10 éve elhunyt Steve Lee énekessel
GOTTHARD - Eddig kiadatlan felvétel a 10 éve elhunyt Steve Lee énekessel

Ma lenne 57 éves a svájci Gotthard 2010-ben elhunyt, remek hangú énekese, Steve Lee, a szülinap alkalmából a csapat pedig egy eddig ki nem adott felvételt tett közzé. Máris...

ANAAL NATHRAKH - Klippel az októberi album címadó dala: Endarkenment
ANAAL NATHRAKH - Klippel az októberi album címadó dala: Endarkenment

Szinte napra pontosan két évvel a 2018-as A New Kind Of Horror lemez után egy új albummal jelentkezik a black metal és a grindcore tökéletes vegyítésén már a '90-es évek vége óta...

MACHINE HEAD - Álmában érte a halál az első dobosukat, Tony Constanzát
MACHINE HEAD - Álmában érte a halál az első dobosukat, Tony Constanzát

52 éves korában elhunyt Tony Constanza, a Machine Head eredeti dobosa, aki a Crowbarban és a Crisis-ban is játszott. Tony Constanza nem sokkal az 1991-es megalakulás után lett Machine Head...

VENOMOUS CONCEPT - Dalpremier a grindcore, hardcore punk "szupergrupptól": Simian Flu
VENOMOUS CONCEPT - Dalpremier a grindcore, hardcore punk "szupergrupptól": Simian Flu

Politics Versus The Erection címmel augusztus 28-án jelenik meg a Napalm Death, Brutal Truth, Lock Up zenészeket felsorakoztató grindcore, hardcore punk csapat, a Venomous Concept negyedik...

NEST OF PLAGUES - Új dal a budapesti bandától, már négyes felállásban: Choke
NEST OF PLAGUES - Új dal a budapesti bandától, már négyes felállásban: Choke

Choke címmel egy szöveges videóval kísért új dallal jelentkezett a budapesti Nest Of Plagues. A csapat első nagylemeze, a gyulai No Silence stúdióban rögzített és 2018-ban kiadott End...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS