BEYOND - Motorbalesetben elhunyt Zavarkó Laci (1967-2011)

Nyugodj békében, Laci!

2011. július 12. (kedd) 07:17

Vasárnap éjjel egy motorbalesetet követően a kórházba szállítás után elhunyt a gyöngyösi Beyond dobosa, Zavarkó Laci, azaz Zacsi.
Laci és két motoros társa Mátrafüred és Sástó között haladt felfelé, amikor az egyik kanyarban, az ő sávjukban feltűnt egy idős férfi a kocsijával. Az első motoros még valahogy elkerülte az ütközést, a másodikat elütötte, Lacival pedig frontálisan ütközött. Az első thrash hullám egyik legjobb hazai képviselőjének számító, és ma is aktív Beyond frontembere, Parajdi "Para" Tamás így emlékezett meg barátjáról, zenésztársáról:
"Thrash metal tragédia... Mennyit röhögtünk ezen a címfeliraton! Laci, a tesója, Babu, valamint Csucsu és jómagam, azaz a régi Beyond, annak idején a '80-as és '90-es években, amikor téli csúszós utakon mentünk egyik koncertről a másikra. Röhögtünk, hogy majd jól kicsúszunk és az újságokban ilyen címfeliratokkal közlik a Beyond halálhírét. Röhögtünk, és még a napokban is a próbákon (igaz, már Rolival) elővettük ezt a megjegyzést, ironikusan, kifigurázva a bulvársajtó megkapó címfeliratait. Ez a címfelirat most befeketedett és a röhögést egy gyötrő, mélységesen fájdalmas valóságérzet váltotta fel szívemben.
Ti emberek, amikor este otthon ültetek és hallottátok a hírekben, hogy az elmúlt hétvégén 7 halottat követelt a közlekedési őrület, abból az egyik szám a gyerekkorom óta legjobb barátom életének végéről szólt. A Mátrában egy szembejövő autó kisodródott a másik oldal sávjába, ahol telibe találta Lacit, aki olyan súlyosan megsérült, hogy már nem lehetett megmenteni..."
Kattints a folytatáshoz!
"...Nincsenek szavak, nincs semmi olyan, ami ki tudná fejezni azt, amit most érzek. Lacival, Babuval, Rolival hittünk abban, amit csinálunk. A végletekig hajtottuk a thrash metal szeretetét. Soha nem érdekelt, hogy kinek tetszik, és kinek nem az, amit csinálunk. Egyszerűen csak hittünk a zenénkben. Öröm volt lemenni a garázsba, a próbahelyre, és kitombolni magunkat. Télen mínusz fokok, most nyáron meg plusz 45 fok. Nekünk nem számított. Ha meleg volt, még gyorsabban nyomtuk a számokat... Homlokegyenest a divattal ellentétben haladtunk és meggyőződéssel állítottuk, hogy az új lemezünk tuti siker lesz.


BEYOND - Steps Of Death (1987)Ebben hittünk mindannyian, Laci is. Most hirtelen megtorpanok és a halálhír hallatán hitetlenül nézem a világot. Ez tényleg megtörtént? Az nem lehet, hogy többé nem hallom elmebeteg, őrült tempóit! Az nem lehet, hogy vége szakadt annak, amit ezidáig csináltunk!

A dobcucc most is ott áll a garázsban, Laci vize még most is ott várja a dobszék mellett, hogy belekortyoljon. A cinek, a tamok, a lábgép, és minden tárgy, ami hozzá fűz, most is léteznek, továbbra is velünk és bennünk élnek. Mi lesz ezután? Holnap még lemegyünk a próbahelyre, mintha próbálni mennénk, mivel megbeszéltük. De nem fogjuk többé Lacit szidni, hogy 'már megint késtél, te köcsög!'. Laci mostantól igazoltan marad távol...BEYOND - LélekhullásLaci! Hajnali 5 órakor meghallottam az üzenetedet. Azt a villámot, amitől az egész Gyöngyös felébredt, nem volt nehéz meghallani. Tudom, hogy Te küldted. Te, aki most röhögsz rajtunk fentről a kínunkon, ne röhögj! A lemezünk, amit együtt csináltunk, nem fog kárba veszni. Ez a Te lemezed lesz! Ugyan lemaradsz életed legjobb lemezkiadásáról, de ne hidd, hogy valaha is képesek leszünk elfelejteni Téged! Viszünk tovább magunkban, a Beyondban! Ez a te lemezed és mindig is a tiéd lesz.

Apukádnak, Anyukádnak, Fiadnak és neked Babu, a legőszintébb részvétem, neked meg Laci, ahogy szoktam mondani: "cső, te rohadék!" - Para.

Nyugodj békében, Laci!


www.beyond.hu
 
Zavarkó Laci emlékére

Hozzászólások

[008045]
apolo
jó utat laci...kishazánk egyik leggyilkosabb thrash dobszörnye volt.para baleset statisztika megjegyzéséhez csak annyit,vigyázzatok magatokra az úton és legyetek mindig észnél ha autót/motort vezettek,ha valaki hülyén vezet,inkább lassítsatok,engedjétek el.titeket várnak este haza,ez legyen előttetek.na meg ugye főleg falun sok..khm...ember van,aki autósiskola közelében sem járt,mégis padlógázzal nyomja. én,mentősként láttam pár csúnya dolgot,saját autójába belepaszírozott embert,tudom miről beszélek.az nem cannibal corpse lemezborító volt. és most hallgatok egy kis beyondot.
[008033]
man954
Részvétem.
Mindig rossz olyan embert elveszteni, aki igazi zenét játszott.
[008028]
Saxon
Hello.
Szomorúan hallom a történteket,nagy veszteség ez.Részvétem.


Egy Lőrinci Thrash-er
[008025]
gyufa333
Nyugodj Békében!:(
Részvétem srácok!

Üdv:
Gyulus ex- Barrow
[008024]
greg74
Nyugodj békében. Hiányozni fogsz a Thrash Metal Testvériségből.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DREAD SOVEREIGN - Új klip és új album a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától
2021. január 15. (péntek) 18:52

Alchemical Warfare címmel megjelent és végig is hallgatható a Primordial énekes Nemtheanga doomos, ős-metalos csapatának új albuma. A harmadik Dread Sovereign lemez She Wolves Of The Savage Season egyúttal egy klip is született. A bemutatkozó anyaguk egy 2013-as EP volt, azt követte a 2014-es All Hell's Martyrs album, 2017-es tavaszán pedig a For Doom The Bell Tolls lemez.   www.facebook.com/DreadSovereign   "Az ír Dread Sovereignt nem kisebb név alapította, mint Alan Averill Nemtheanga, a Primordial énekese. Nemtheanga itt nem csupán frontember, de basszusgitáros és fő dalszerző is egyben, a stílus pedig saját bevallása szerint a doom és a jelzők nélküli metal között mozog valahol, olyan zenekarok hatásait vegyítve, mint a Venom, a Saint Vitus, a Cirith Ungol. Az új banda megvalósításában egyrészt a Primordial-béli kollégája, a dobos Simon O’ Laoghaire segítette, valamint egy fiatal rockgitáros,...

TRANSATLANTIC - Rendhagyó konceptanyag jön Portnoyéktól, premier: Looking For The Light
TRANSATLANTIC - Rendhagyó konceptanyag jön Portnoyéktól, premier: Looking For The Light

Hét év után egy új albummal jelentkezik a Mike Portnoy dobos, Neal Morse énekes, billentyűs, gitáros (ex-Spock's Beard), Roine Stolt gitáros, énekes (The Flower Kings) és Pete...

SAXON - Jön az Inspirations album, videóval a Speed King a Deep Purple-től
SAXON - Jön az Inspirations album, videóval a Speed King a Deep Purple-től

Pár hete jelentette be a brit heavy metal intézmény Saxon, hogy egy feldolgozásokat rejtő albummal kíván tisztelegni a számukra fontos inspirációt jelentő zenekarok és előadók előtt,...

WITHERFALL - Dal- és klippremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: The Other Side Of Fear
WITHERFALL - Dal- és klippremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: The Other Side Of Fear

Curse Of Autumn címmel március 5-én jelenik meg a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez utódja....

WARDRUNA - Egy hét múlva új album, dalpremier: Skugge
WARDRUNA - Egy hét múlva új album, dalpremier: Skugge

A koronajárvány globálissá válása előtt még úgy volt, hogy 2020 nyarán kijön a folk/ambient vonalas norvég Wardruna ötödik albuma, a Kvitravn (White Raven, Fehér holló), a lemez...

ANNEKE VAN GIERSBERGEN - Videoklippel a februári szólóalbum második dala: Hurricane
ANNEKE VAN GIERSBERGEN - Videoklippel a februári szólóalbum második dala: Hurricane

The Darkest Skies Are The Brightest címmel egy személyes hangulatú szólólemezzel jelentkezik 2021. február 26-án az egykori The Gathering énekesnő, Anneke Van Giersbergen. A 11 dalos album...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS