BEYOND - Motorbalesetben elhunyt Zavarkó Laci (1967-2011)

Nyugodj békében, Laci!

2011. július 12. (kedd) 07:17

Vasárnap éjjel egy motorbalesetet követően a kórházba szállítás után elhunyt a gyöngyösi Beyond dobosa, Zavarkó Laci, azaz Zacsi.
Laci és két motoros társa Mátrafüred és Sástó között haladt felfelé, amikor az egyik kanyarban, az ő sávjukban feltűnt egy idős férfi a kocsijával. Az első motoros még valahogy elkerülte az ütközést, a másodikat elütötte, Lacival pedig frontálisan ütközött. Az első thrash hullám egyik legjobb hazai képviselőjének számító, és ma is aktív Beyond frontembere, Parajdi "Para" Tamás így emlékezett meg barátjáról, zenésztársáról:
"Thrash metal tragédia... Mennyit röhögtünk ezen a címfeliraton! Laci, a tesója, Babu, valamint Csucsu és jómagam, azaz a régi Beyond, annak idején a '80-as és '90-es években, amikor téli csúszós utakon mentünk egyik koncertről a másikra. Röhögtünk, hogy majd jól kicsúszunk és az újságokban ilyen címfeliratokkal közlik a Beyond halálhírét. Röhögtünk, és még a napokban is a próbákon (igaz, már Rolival) elővettük ezt a megjegyzést, ironikusan, kifigurázva a bulvársajtó megkapó címfeliratait. Ez a címfelirat most befeketedett és a röhögést egy gyötrő, mélységesen fájdalmas valóságérzet váltotta fel szívemben.
Ti emberek, amikor este otthon ültetek és hallottátok a hírekben, hogy az elmúlt hétvégén 7 halottat követelt a közlekedési őrület, abból az egyik szám a gyerekkorom óta legjobb barátom életének végéről szólt. A Mátrában egy szembejövő autó kisodródott a másik oldal sávjába, ahol telibe találta Lacit, aki olyan súlyosan megsérült, hogy már nem lehetett megmenteni..."
Kattints a folytatáshoz!
"...Nincsenek szavak, nincs semmi olyan, ami ki tudná fejezni azt, amit most érzek. Lacival, Babuval, Rolival hittünk abban, amit csinálunk. A végletekig hajtottuk a thrash metal szeretetét. Soha nem érdekelt, hogy kinek tetszik, és kinek nem az, amit csinálunk. Egyszerűen csak hittünk a zenénkben. Öröm volt lemenni a garázsba, a próbahelyre, és kitombolni magunkat. Télen mínusz fokok, most nyáron meg plusz 45 fok. Nekünk nem számított. Ha meleg volt, még gyorsabban nyomtuk a számokat... Homlokegyenest a divattal ellentétben haladtunk és meggyőződéssel állítottuk, hogy az új lemezünk tuti siker lesz.


BEYOND - Steps Of Death (1987)Ebben hittünk mindannyian, Laci is. Most hirtelen megtorpanok és a halálhír hallatán hitetlenül nézem a világot. Ez tényleg megtörtént? Az nem lehet, hogy többé nem hallom elmebeteg, őrült tempóit! Az nem lehet, hogy vége szakadt annak, amit ezidáig csináltunk!

A dobcucc most is ott áll a garázsban, Laci vize még most is ott várja a dobszék mellett, hogy belekortyoljon. A cinek, a tamok, a lábgép, és minden tárgy, ami hozzá fűz, most is léteznek, továbbra is velünk és bennünk élnek. Mi lesz ezután? Holnap még lemegyünk a próbahelyre, mintha próbálni mennénk, mivel megbeszéltük. De nem fogjuk többé Lacit szidni, hogy 'már megint késtél, te köcsög!'. Laci mostantól igazoltan marad távol...BEYOND - LélekhullásLaci! Hajnali 5 órakor meghallottam az üzenetedet. Azt a villámot, amitől az egész Gyöngyös felébredt, nem volt nehéz meghallani. Tudom, hogy Te küldted. Te, aki most röhögsz rajtunk fentről a kínunkon, ne röhögj! A lemezünk, amit együtt csináltunk, nem fog kárba veszni. Ez a Te lemezed lesz! Ugyan lemaradsz életed legjobb lemezkiadásáról, de ne hidd, hogy valaha is képesek leszünk elfelejteni Téged! Viszünk tovább magunkban, a Beyondban! Ez a te lemezed és mindig is a tiéd lesz.

Apukádnak, Anyukádnak, Fiadnak és neked Babu, a legőszintébb részvétem, neked meg Laci, ahogy szoktam mondani: "cső, te rohadék!" - Para.

Nyugodj békében, Laci!


www.beyond.hu
 
Zavarkó Laci emlékére

Hozzászólások

[008045]
apolo
jó utat laci...kishazánk egyik leggyilkosabb thrash dobszörnye volt.para baleset statisztika megjegyzéséhez csak annyit,vigyázzatok magatokra az úton és legyetek mindig észnél ha autót/motort vezettek,ha valaki hülyén vezet,inkább lassítsatok,engedjétek el.titeket várnak este haza,ez legyen előttetek.na meg ugye főleg falun sok..khm...ember van,aki autósiskola közelében sem járt,mégis padlógázzal nyomja. én,mentősként láttam pár csúnya dolgot,saját autójába belepaszírozott embert,tudom miről beszélek.az nem cannibal corpse lemezborító volt. és most hallgatok egy kis beyondot.
[008033]
man954
Részvétem.
Mindig rossz olyan embert elveszteni, aki igazi zenét játszott.
[008028]
Saxon
Hello.
Szomorúan hallom a történteket,nagy veszteség ez.Részvétem.


Egy Lőrinci Thrash-er
[008025]
gyufa333
Nyugodj Békében!:(
Részvétem srácok!

Üdv:
Gyulus ex- Barrow
[008024]
greg74
Nyugodj békében. Hiányozni fogsz a Thrash Metal Testvériségből.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DEATH - Eddig kiadatlan felvételek a Spiritual Healing és a Human turnékról
2020. június 2. (kedd) 10:00

A Relapse Records jóvoltából újabb eddig kiadatlan Death koncertfelvételekkel lehet ismerkedni. A sorozat ötödik darabjaként 8 dalt tettek közzé, amelyeket az 1990-es Spiritual Healing és az 1991-es Human turnékon rögzítettek. "Abban reménykedünk itt, a Relapse-nél, hogy mihamarabb találkozhatunk majd veletek egy koncerten, egy fesztiválon, de addig is rendszeresen közzéteszünk egy-egy Death koncertfelvételt. A The Onstage sorozat darabjai különféle amerikai, német, kanadai, mexikói stb. bulikon készültek. Legyen szó akár egy underground őrületről, mondjuk a Scream Bloody Gore lemez 1987-es kiadásának időszakából, vagy valami Symbolic-turnés tutiságról, azt reméljük, hogy visszautazol velünk az időben és életben tarthatjuk a metal szellemiségét még ezekben a nehéz napokban is!"   Non:Analog - On:Stage Series - LIVE 1990, 1991 UNKNOWN by Death Non:Analog - On:Stage Series - Showcase Theater, CA...

CARACH ANGREN - Szimfo-black dalpremier: Operation Compass
CARACH ANGREN - Szimfo-black dalpremier: Operation Compass

Franckensteina Strataemontanus címmel június 26-án, vagyis az eredetileg tervezettnél egy hónappal később jelenik meg a szimfo-black metal vonalas holland Carach Angren hatodik albuma. A...

HELLOWEEN - Október helyett jövő májusban jönnek Budapestre, az egész turnét elhalasztották
HELLOWEEN - Október helyett jövő májusban jönnek Budapestre, az egész turnét elhalasztották

Ahogy az várható volt, az új albumon dolgozó Helloween szeptembertől mégsem folytatja a United Alive turnét, az egész koncertsorozatot 2021 tavaszára tették át. A budapesti koncert így...

SOULFLY - Koncertvideó az új EP mellé: Under Rapture
SOULFLY - Koncertvideó az új EP mellé: Under Rapture

Live Ritual NYC MMXIX címmel egy digitális koncert EP-vel jelentkezett nemrég a Max Cavalera vezette Soulfly. A 7 nótát tartalmazó anyagot a 2018-as Ritual album turnéjának New York-i...

MISFITS - 63 évesen elhunyt Joey Image dobos
MISFITS - 63 évesen elhunyt Joey Image dobos

63 évesen elhunyt a Misfits volt dobosa, Joey Image (Joey Poole), aki 1978-ban csatlakozott Glenn Danzigékhez. Joey dobolt a Horror Business és a Beware EP-ken, valamint a Night of the Living...

THIS CALLING - Gyors, ultradallamos HC/punk, itt az első album az új hazai csapattól
THIS CALLING - Gyors, ultradallamos HC/punk, itt az első album az új hazai csapattól

Methods Of Protest címmel megjelent a 2018-ban alakult This Calling zenekar első nagylemeze. A tempós és dallamos hardcore punkot játszó bandában Bödecs András énekes (The Idoru, Poison...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS