ROCKMARATON 2011 - A 0. nap már kipipálva

WiktOrsi beszámolója

2011. július 5. (kedd) 17:17 | utoljára módosítva: 2011. július 9. (szombat) 08:07

Rockmaraton. EKF+1yr. Szebb lett? Jobb lett? Sokan lesznek? A minden fesztivált megelőző kérdések.
A szokásos kellemes várakozás és izgalom, ami megelőzi a hetet. Kint lesznek-e a tavalyi haverok? És az a csaj? A facebookos kommentek alapján nem csak mi voltunk kíváncsiak.
Kiérünk. 0. nap. Már a parkolásnál nézzük, jéé, már itt is van büfé. Hiába, élelmesek ezek, hátha van, aki már a bejáratig sem bír elmenni némi mennyei manna nélkül. Befelé is új bódék, de szerencsére alapjaiban semmi nem változik. Nehéz is lenne, pont ez a lényege, hogy kényelmes, belakható, de nem tömegnyomor. Jól ki van ez találva már évek óta. Mindenkit meg lehet találni, és mindenkivel úgyis összefutsz vagy koncerten vagy menet közben. Bár akkor meg nem érsz oda a koncertre, de belefér.
Már ma is annyian vannak, mintha rendes fesztiválnap lenne. Mi lesz itt később? A sátrak, sörpadok állnak, gyűlik a nép, jönnek sokan, sátorverés, az első hűsítő sörök.
Fotó: Huby
Kattints WiktOrsi O. napi beszámolójának folytatásához!Van merch-es pult, igaz, pólókból már csak nagyobb méret, a girlie-kből is csak XL-es meg XXL-es. A 0. nap este 6-kor elfogytak a kisebbek. Hát, erről lemaradtam, pedig a tvtornyos baromi jól néz ki.

A Virrasztókra érünk ki, a sátorban tömeg, hiába, helyi legények, leány, szeretik őket. Kisminkelve, szigorúan tolják a dalokat, persze a szokásos pálinka-kínálás sem maradhat el. Vajon befolyásolja-e ez a nézőszámot?

A korai kezdés nem annyira ideális ehhez a hangulathoz, túl komor ez most kezdésnek, muszáj továbbmenni, mert mindenhol ismerősök tűnnek fel.

A színpadon az Alcohol zenekar, de olyan jó idő van, hogy foglalunk inkább egy asztalt, ahol tábort verünk.


Már csak Rudán Jóskára érünk be, ő is helyi egyébként, a szomszéd városkában lakik. Két zenekar is segíti a Radar meg a Power, klasszikusokat, Gépet, Mobilt meg némi Deep Purple-t nyom, Utóbbival Dio-ra emlékezve - ismét zseniálisan megmutatva a hangját, mert az van neki. A 180 km nem csak Miskolcra, de Pestre is igaz. Magamra ismerek, ha lehet még inkább otthon érzem magam. Jó koncert volt, köszönjük!

A nosztalgiázás után ismerőst fedezünk fel a merchpultnál, Vörös Attila tette tiszteletét. Végtelenül kedves, szerény srác, villáminterjú alakul hirtelen, mondja, hogy Black Metal Balázs meghívására minden délelőtt 10-től 16-ig a tehetségkutatón a zsüri egyik tagja. Tisztában van vele, hogy nagy kihívás, reméli, hogy sikerül segítséget nyújtani a kezdő bandáknak, igyekszik úgy véleményezni, hogy senkit ne bántson meg, mert az nem az ő stílusa, inkább támogatólag mond véleményt. Egész héten kint lesz, kétszer is fellép, lesz Leander meg Pantera tribute. Rögtön készül is a kép.
Lassan irány a Rómeó Vérzik. Robban a sátor, Koppányék már megint – mindig – jók, ráadásul még szülinapot is ünnepelnek, koncert utánra meginvitálnak mindenkit némi ünneplésre. Saját bevallásuk szerint is aggódtak a 0. nap miatt, de kár volt.

A zárás is frappáns: “Itt minden az enyém, minden amire vágytam Itt benne van minden egy nagy kanálban. “ Hát, ez volt a 0. nap. Ez is jól kezdődik, hosszú még a hét, de mindjárt itt a hétvége.

WiktOrsi  
 

Életképek, videók - Rockmaraton 2011
Fotók: Huby
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DEATH - Eddig kiadatlan felvételek a Spiritual Healing és a Human turnékról
2020. június 2. (kedd) 10:00

A Relapse Records jóvoltából újabb eddig kiadatlan Death koncertfelvételekkel lehet ismerkedni. A sorozat ötödik darabjaként 8 dalt tettek közzé, amelyeket az 1990-es Spiritual Healing és az 1991-es Human turnékon rögzítettek. "Abban reménykedünk itt, a Relapse-nél, hogy mihamarabb találkozhatunk majd veletek egy koncerten, egy fesztiválon, de addig is rendszeresen közzéteszünk egy-egy Death koncertfelvételt. A The Onstage sorozat darabjai különféle amerikai, német, kanadai, mexikói stb. bulikon készültek. Legyen szó akár egy underground őrületről, mondjuk a Scream Bloody Gore lemez 1987-es kiadásának időszakából, vagy valami Symbolic-turnés tutiságról, azt reméljük, hogy visszautazol velünk az időben és életben tarthatjuk a metal szellemiségét még ezekben a nehéz napokban is!"   Non:Analog - On:Stage Series - LIVE 1990, 1991 UNKNOWN by Death Non:Analog - On:Stage Series - Showcase Theater, CA...

CARACH ANGREN - Szimfo-black dalpremier: Operation Compass
CARACH ANGREN - Szimfo-black dalpremier: Operation Compass

Franckensteina Strataemontanus címmel június 26-án, vagyis az eredetileg tervezettnél egy hónappal később jelenik meg a szimfo-black metal vonalas holland Carach Angren hatodik albuma. A...

HELLOWEEN - Október helyett jövő májusban jönnek Budapestre, az egész turnét elhalasztották
HELLOWEEN - Október helyett jövő májusban jönnek Budapestre, az egész turnét elhalasztották

Ahogy az várható volt, az új albumon dolgozó Helloween szeptembertől mégsem folytatja a United Alive turnét, az egész koncertsorozatot 2021 tavaszára tették át. A budapesti koncert így...

SOULFLY - Koncertvideó az új EP mellé: Under Rapture
SOULFLY - Koncertvideó az új EP mellé: Under Rapture

Live Ritual NYC MMXIX címmel egy digitális koncert EP-vel jelentkezett nemrég a Max Cavalera vezette Soulfly. A 7 nótát tartalmazó anyagot a 2018-as Ritual album turnéjának New York-i...

MISFITS - 63 évesen elhunyt Joey Image dobos
MISFITS - 63 évesen elhunyt Joey Image dobos

63 évesen elhunyt a Misfits volt dobosa, Joey Image (Joey Poole), aki 1978-ban csatlakozott Glenn Danzigékhez. Joey dobolt a Horror Business és a Beware EP-ken, valamint a Night of the Living...

THIS CALLING - Gyors, ultradallamos HC/punk, itt az első album az új hazai csapattól
THIS CALLING - Gyors, ultradallamos HC/punk, itt az első album az új hazai csapattól

Methods Of Protest címmel megjelent a 2018-ban alakult This Calling zenekar első nagylemeze. A tempós és dallamos hardcore punkot játszó bandában Bödecs András énekes (The Idoru, Poison...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS