ÉLŐ FÉM - Corrosion Of Conformity a Dürerben

2011. június 28.

2011. július 2. (szombat) 10:10

Megéltük végre ezt is: Budapesten játszott a Corrosion!
Az eredetileg az A38-ra meghirdetett fellépés szervezés tekintetében megjárta a pesti helyszíneket - a turnépóló hátára például a Club 202 került felt, maga a koncert pedig végül a Dürer kistermében végezte. Ez méretre mondjuk másfél osztályterem, és sleppel együtt jó, ha lehettünk kilencvenen… tán annyian sem. Sejtettem persze, hogy ilyen tekintetben nem valami nagy kaliberű ez a turné.
A crossover (hardcore/metal) pionír C.O.C. ezúttal a régisulis, Animosity albumos felállásban kelt útra, trióban, és ez nyilván sokakat visszatartott, hiszen a többség a Blind albumtól felfelé esküszik a csapatra…
A zenekar amúgy nem volt megreccsenve a helyszíntől, másutt is hasonló kaliberű helyeken futhatott ez a túra. A Dürer kisterem pedig feelingben passzolt is a korai érához, egy ilyen HC-s elemekkel bőségesen megtűzdelt programhoz illett ez a koszlott körítés. Viszont úgy látszik, hogy ebben a kis lyukban is lehet jól szólni! Igaz, a saját kis motyóikat pakolták fel, tokkal-vonóval.
Kattints Szilvás Gergő beszámolójának folytatásához!

A fentiek pozitív hozadéka, hogy erőlködés nélkül az első sorból, szó szerint karnyújtásnyi távolságról láthattam a bulit, ami roppant bizarr, ám szuggesztív élménynek bizonyult. Miután ez a csapat több kultikus albumot is összerázott már, megjárták a világ fesztiváljait, majd a nagy arénákat is a Metallicával (igaz, már Pepperrel), most ugyanolyan természetességgel álltak elénk, mint tehették azt a ’80-as évek elején, közepén.

Woody Weatherman megvadult tinédzserként, vicsorogva ontotta a riffeket, átizzadt, letépett ujjú piros ingéből végül a Gibson SG-re is jutott verejték, a szimpatikusan hajléktalan búrájú Mike Dean pedig fakulós Motörhead pólójában mániákus módjára hozta a csattogós, erős témákat. Néha a lábdobra fellépve még igazi hc-s ugrást is eleresztett.

Fura módon a tavaly visszatért Reed Mullin konferált a dobok mögül (bár e tekintetben elég kötetlen volt a buli), az énektémákat pedig megosztották. Woody inkább csak a vokálok terén segédkezett, főként Dean énekelt (a nem létező, de ide frankón illő hangjával), és Reed is hozott pár részt, amellett, hogy vokálban is erős támaszt képezett.

Ami pedig a programot illeti, ha jól memorizáltam, az Intervention kivételével a teljes Animosity terítékre került, de még az elfeledett első albumot is megidézték egy Poison Planet erejéig. Mégsem lett ez egy igazi HC buli, nyomokban így is körbelengte őket a Sabbathos, stoneres hangulat, egyes dalokba már a ’80-as évek közepén is zseniálisan beleszőtték ezt a világot. Egy ízben, amíg Woody hangolt, még a Hand Of Doom kezdő témájával is eljátszogattak - zseni volt.

Terítékre került persze a tavalyi bakelit kislemez új dala, a Your Tomorrow is. Sőt, meglepetésre a Wiseblood lemezt is megsimogatták egy picit a Bottom Feeder felidézésével (még a felvezető intro-jam előtt), pedig a Pepper-érára semmilyen formában nem számítottam. És hát a Blind albumos Vote With A Bullet is agyeldobósra sikerült, még Karl Agell nélkül is. A spontán lazultságra pedig elég példának, hogy a végén a Hungry Child és a záró Technocracy között egy készülő új dalba is belekaptak, ami a szettlistán nem is szerepelt.

Mindössze egy órát toltak, de az tömény volt és intenzív. El nem tudom képzelni, milyen volna egy Pepperes C.O.C. klubbuli AZOKKAL a dalokkal, ha egy alapvetően a régi korszakra építő crossover ős-program ekkorát ütött… Óriási volt!

Fotók: Wera


C.O.C. program:
(06/28 - Bp., Dürer Kert)

Loss for Words
Mad World
Consumed
Your Tomorrow (w/ Seven Days instrumental intro)
The Doom
The Money Changers
Vote With a Bullet
Holier
Positive Outlook
Rat City
Prayer
Poison Planet / Kiss Of Death
Psychic Vampire
Hungry Child
---
Technocracy 


CORROSION OF CONFORMITY - Vote With A Bullet (Pepper Keenannel az idei Hellfesten)

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GOTTHARD - Eddig kiadatlan felvétel a 10 éve elhunyt Steve Lee énekessel
2020. augusztus 5. (szerda) 10:21

Ma lenne 57 éves a svájci Gotthard 2010-ben elhunyt, remek hangú énekese, Steve Lee, a szülinap alkalmából a csapat pedig egy eddig ki nem adott felvételt tett közzé. Máris meghallgathatod az Eye Of The Tiger című Survivor-klasszikus akusztikus feldolgozását Steve Lee-vel. Ez a felvétel nem sokkal az énekes tragikus közúti balesete előtt született, egyben előzetese egy Steve Lee tribute lemeznek, amit október 2-án ad majd ki a Gotthard. Három nappal az énekes halálának tizedik évfordulója előtt... Gotthard: "A mai napon büszkén adjuk ki a kiadás előtt álló album első dalát. Steve utolsó felvételei lesznek a lemezen. Boldog születésnapot, Steve!"   www.facebook.com/Gotthard GOTTHARD - Eye Of The Tiger (Survivor, 2020)    

ANAAL NATHRAKH - Klippel az októberi album címadó dala: Endarkenment
ANAAL NATHRAKH - Klippel az októberi album címadó dala: Endarkenment

Szinte napra pontosan két évvel a 2018-as A New Kind Of Horror lemez után egy új albummal jelentkezik a black metal és a grindcore tökéletes vegyítésén már a '90-es évek vége óta...

MACHINE HEAD - Álmában érte a halál az első dobosukat, Tony Constanzát
MACHINE HEAD - Álmában érte a halál az első dobosukat, Tony Constanzát

52 éves korában elhunyt Tony Constanza, a Machine Head eredeti dobosa, aki a Crowbarban és a Crisis-ban is játszott. Tony Constanza nem sokkal az 1991-es megalakulás után lett Machine Head...

VENOMOUS CONCEPT - Dalpremier a grindcore, hardcore punk "szupergrupptól": Simian Flu
VENOMOUS CONCEPT - Dalpremier a grindcore, hardcore punk "szupergrupptól": Simian Flu

Politics Versus The Erection címmel augusztus 28-án jelenik meg a Napalm Death, Brutal Truth, Lock Up zenészeket felsorakoztató grindcore, hardcore punk csapat, a Venomous Concept negyedik...

NEST OF PLAGUES - Új dal a budapesti bandától, már négyes felállásban: Choke
NEST OF PLAGUES - Új dal a budapesti bandától, már négyes felállásban: Choke

Choke címmel egy szöveges videóval kísért új dallal jelentkezett a budapesti Nest Of Plagues. A csapat első nagylemeze, a gyulai No Silence stúdióban rögzített és 2018-ban kiadott End...

THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak
THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak

Arról már tavasszal beszámoltunk, hogy a Haw és a Stereochrist éléről ismert Makó Dávid egyszemélyes projektje, a folk/dark/blues vonalas The Devil's Trade a francia Season Of Mist...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS