MOBY DICK - Az eddigi legjobb albumot ígéri Mentes Norbi!

Július 26-án debütál egy új nóta a Zöld Pardonban

2011. június 19. (vasárnap) 11:15 | utoljára módosítva: 2011. június 19. (vasárnap) 11:19


 

A 30 éves jubileum kapcsán októberre egy új albumot tervez a soproni Moby Dick, az év végére pedig egy nagyszabású szülinapi koncertet. Az utóbbi hetek demózása után az egyelőre végleges cím nélküli album felvételei június végén kezdődnek, és néhány friss nótacímet máris elárult a csapat: Bebetonozva, Durván akár a vulkán, A holnapok ravatalán, Bölcső és koporsó, Ki mer a szemembe nézni?.
Utoljára 2005-ben jelent meg Moby Dick sorlemez, ez volt a Se Nap se Hold, azóta Mentes Norbert gitáros főleg a Hungarica zenekarra összpontosított, a frontember Schmiedl Tamás pedig a tavaly egy bika anyaggal előrukkolt Bloody Roots-ra. Az új Moby Dick lemezhez mindketten írtak dalokat, akárcsak a dobos Hoffer Péter, a szövegeket pedig azúttal is Pusztai Zoli szállította le. A stúdiófelvételek Smici soproni stúdiójában, az MD-ben zajlanak majd, ahol a Bloody Roots bemutatkozása is készült.
"Véleményem szerint ez lesz minden idők legjobb Moby Dick albuma! - fogalmazott Mentes Norbi a viharock.hu-nak. - 30 év tapasztalatai után nem is csinálhatunk rosszat! (nevet) És persze azokat a hibákat, amiket esetleg elkövettünk korábban, nem akarjuk megismételni. Valahogy úgy vagyunk most, mint az első albumoknál... tele vagyunk ötletekkel és nem görcsölve készülnek a dalok, hanem lazán, könnyedén. Nem azon filózunk, hogy mit is kéne csinálni, hanem jön, aminek jönni-e kell! Nyilván mi is ki voltunk már éhezve a közös munkára, és fel is vagyunk töltődve. Úgy érzem, nem fogunk csalódást okozni"
Az első új Moby Dick dalt július 26-án lehet majd élőben hallani a Zöld Pardonban, ahol az egyelőre meg nem nevezett nótához egy klip is készül.
Kattints a lemezelőzeteshez!

 

MOBY DICK - Jön a jubileumi album!

 

Hozzászólások

[007907]
apolo
érdekes göbl gabi interjú a vasihazafi.hu-n.
[007819]
Nunu
Ha nem így lenne, ahogy vélem, akkor a zenekarok utóbbi lemezei lennének a legjobbak, miközben tudjuk, hogy a kevés kivételtől eltekintve a korai lemezek a legjobbak.
Ennek általában az az oka, hogy a markáns, egyéni stílussal rendelkező dalokból véges mennyiséget lehet önismétlés nélkül megírni. Néha kell egy-két lemez, mire ez kialakul, és aztán komoly váltás nélkül két-három albumot lehet megírni csúcs-dalokal.
[007817]
vinylfanatic
Azt hiszem Nunu fején találtad a szöget.Jó a meglátásod.
[007814]
Nunu
Jó lenne, ha már egyszer és mindenkorra elfelejtenék a zenészek, hogy a dalszerzés nem szakma, amit meg lehet tanulni, hanem művészet.
Olya nincs, hogy X év rutinjával jó dalokat írunk. Csak olyan van, hogy jön egy jó ötlet, egy ütős téma, egy megragadó dallam, és akkor abból lehet jó dalt írni.
(Igen, szakami fortélyok vannak, pusztán jó témákból még nem lesz jó dal, ahhoz tényleg kell a tudás, a rutin is, de.)
[007813]
Gion
Üdv!

"Ez lesz minden idők legjobb Moby Dick albuma" úgylegyen!! Bár lehet csak én vagyok pesszimista,de a visszatérés után nem sikerült olyan albumokat késziteni mint a '90-es években.Persze volt egy-két villantás,de összeségében én többet vártam a nagy fehér bálnától.Smici hangja és intenzívitása is lejjebb hagyott ami a koncerteken meglátszik,mondjuk már nem huszonévesek az tény.Mindenesetre szurkolok nekik és remélem olyan albumot készítenek amit sűrűn hallgatok (csak úgy mint az ősrégieket).
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
OZZY OSBOURNE - Holnap kijön az új album, friss dal Post Malone-nal: It's A Raid
2020. február 20. (csütörtök) 13:47

Ordinary Man címmel holnap jelenik meg az új Ozzy Osbourne album, a 11 nótás lemezről pedig itt az It's A Raid dal, amelyben Post Malone a vendég. Az új Ozzy album felvételei Los Angelesben zajlottak, a dalokban Andrew Watt producer gitározik, a basszusgitárt a Guns N' Roses-ból ismert Duff McKagan kezeli, dobokon pedig a Red Hot Chili Peppers-ből Chad Smith játszik.     Ozzy korábban ezt mondta a rapperként ismert Post Malone kapcsán: "Soha nem is hallottam korábban erről a srácról. Azt akarta, hogy énekeljek az egyik dalában, a Take What You Want-ban, úgyhogy ezt meg is csináltam, aztán az egyik dolog hozta a másikat. Elkezdtem dolgozni egy új lemezen Post Malone producerével, Andrew Watt-tal. Amolyan katalizátor volt ahhoz, hogy most itt legyek. Ha nincs ez a lemezkészítés, még mindig otthon lógnék, arra gondolva, hogy örökké itt fogok heverni. Piszokil hiányzott a zene. A rajongóim annyira...

CIRITH UNGOL - CSaknem 30 év után új album a kaliforniai metal úttörőktől, az első dal: Legions Arise
CIRITH UNGOL - CSaknem 30 év után új album a kaliforniai metal úttörőktől, az első dal: Legions Arise

Forever Black címmel április 24-én jelenik meg az epikus, doomos heavy metalt játszó, eredetileg még a 70-es évek első felében elindított kaliforniai Cirith Ungol ötödik albuma. Ez lesz...

DEATHSTARS - Már egy új albummal jönnek újra Budapestre
DEATHSTARS - Már egy új albummal jönnek újra Budapestre

Eredetileg tavasszal indult volna egy új turnéra az indusztriális gót/glam vonalas svéd Deathstars, de az ötödik lemezük munkálatai miatt csak ősszel kezdik a koncertezést, viszont...

PICK DOWN - Új felállás, új EP Mezőhegyesről: Hazug szavak
PICK DOWN - Új felállás, új EP Mezőhegyesről: Hazug szavak

Hazug szavak címmel elkészült és meg is hallgatható a mezőhegyesi Pick Down új EP-je. A hat nótát már az új felállású csapat rögzítette. "A mezőhegyesi székhelyű Pick Down...

BON JOVI - Dalpremier a tavaszi albumról: Limitless
BON JOVI - Dalpremier a tavaszi albumról: Limitless

Azt már november óta tudjuk, hogy tavasszal új Bon Jovi album jelenik meg, az első előzetes dalt, a klippel kísért Unbroken be is mutattuk, most pedig itt a második előzetes szám, a...

KHYMERA - Dallamrock/AOR premier Dennis Wardtól: The First Time
KHYMERA - Dallamrock/AOR premier Dennis Wardtól: The First Time

Master Of Illusions címmel március 6-án jelenik meg a dallamos rock, AOR projekt Khymera ötödik albuma, amelynek második előzeteseként már meg is hallgatható a The First Time dal. A...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS