DOCTOR MIDNIGHT - Az ex-Turbonegro énekes új bandája

Egykori Satyricon, Extol, Marilyn Manson muzsikusokkal

2011. június 17. (péntek) 12:57

Doctor Midnight & The Mercy Cult névre hallgat az ex-Turbonegro énekes, Hank Helvete új bandája, és a bemutatkozó albumuk nemrég látott napvilágot I Declare: Treason címmel.
Helvete tavaly lépett ki a norvég punk'n'roll csapatból, miután drogos évei után igyekezett egyenesbe hozni az életét, régi társai pedig ma jelentették be, hogy új énekesük az egykori Dukes Of Nothing frontember, Tony Sylvester lett. Sylvester egyébként a londoni Turbojugend Fan Club vezetője is volt, sőt, sajtósként is dolgozott a csapatnak. Élőben július 15-én mutatkozik be a Turbonegróval a hamburgi rajongói találkozón. A csapat már dolgozik a 2007-es Retox album folytatásán, de egyelőre még nem tudni, hogy mikor jelenne meg a lemez.
Hank Helvete új csapatának ötlete már 2008-ban megszületett, amikor az énekes egy norvég kocsmában összeakadt az egykori Satyricon gitárossal, Anders Oddennel.
"Anders elmesélte, hogy az egykori Extol dobos David Husvikkal dolgozik néhány friss ötleten,és ha van hozzá kedvem, csatlakozhatnék is hozzájuk. Azért is érdekelt nagyon a dolog, mert a Turbonegróban elég korlátozott volt a szerepem."
Az alap trióhoz később Audun Stengal gitáros (ex-The Kovenant) és a Marilyn Manson mellől is ismert Tim Skold basszer (Skold, Shotgun Messiah) is csatlakozott. A debütáló album anyaga az utóbbi két év során állt össze.
"Eredetileg szinte csak egy üres lap volt előttünk - mesélt a zenéről Hank a brit Hammernek. - Ezt kezdtük el egyre jobban kiszínezni. A rock'n'roll 86 évének minden tapasztalatát összeszedtük, és ehhez hozzátettünk ezt-azt azokból a bandákból, ahol korábban játszottunk, és végül valami olyasmi született meg, ami a rock nagy hagyományaihoz illeszkedik. Zenei szempontból ez a legjobb cucc, aminek valaha is részt vettem a megalkotásában."
Kattints a folytatáshoz!A Turbonegróból való kilépése kapcsán Hank így fogalmazott:

"Komoly drogos voltam, és magamtól képtelen voltam leállni. Aztán kiderült, hogy a feleségem terhes, és ettől úgy éreztem, hogy felelősséget kell vállalnom a tetteimért. Emiatt 2009-ben elvonóra mentem, és sikerült is megtisztítanom magam. Ekkortájt léptem fel utoljára a Turbonegróval, közben pedig próbákra jártam, mert felkértek, hogy játsszam el Jézust a Jézus Krisztus Szupersztárban. Később egy sikeres filmben egy svédországi énekes/dalszerzőt alakítottam, közben pedig megszületett a Doctor Midnight & The Mercy Cult albuma is. Elég őrült korszak volt ez!

Ma már teljesen tiszta vagyok, és előadóként így 70 százalékkal többre vagyok képes. Józanul pakoltam bele mindent ebbe a lemezbe. Nem is kérdéses, hogy ez a legőszintébb dolog, amiben valaha is részt vettem."


DOCTOR MIDNIGHT & THE MERCY CULT - (Don't) Waste It


A négy norvég és egy svéd alkotta DM&TMC zenéje olyasmi, mintha a Nine Inch Nails indusztriális jellege keveredne némi régivágású, de nagyon erős hard rock vonallal.

"Ez egy óriási rockbanda, a szó régisulis értelmében. Nem vagyunk punk rock, sem black metal, de industrial sem. Talán a dalokban ott van mindhárom elem, de számunkra az volt a lényeg, hogy visszakanyarodjunk ahhoz a korszakhoz, amikor még számított a rockzene. Amikor az emberek figyeltek a bandákra és arra, amit összehoztak. Elszántan vissza akarjuk hozni azokat az időket, amikor a kormányok annyira rettegtek egyes rockcsapatoktól, hogy a leállításuk érdekében még kabinet üléseket is összehívtak. Az elnyomás ellenségei akarunk lenni - számunkra ezt jelenti a rock'n'rollt. És ezt kéne, hogy jelentse mindenki számára."DOCTOR MIDNIGHT & THE MERCY CULT - Sign My Name (live)

 

DM&TMC - Facebook oldal
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FOO FIGHTERS - Hivatalos klip az új dalhoz: Waiting On A War
2021. január 19. (kedd) 17:29

9 dallal és Medicine At Midnight címmel érkezik majd az új Foo Fighters album február 5-én. A klippel kísért Shame Shame volt az első előzetes daluk, a második kedvcsináló új számhoz, a Waiting On A War-hoz pedig most a hivatalos klip is megérkezett. Dave Grohlék a minap a Jimmy Kimmel Live! show-ban vezették elő a Waiting On A War és a No Son Of Mine dalokat, azt a felvételt is mutatjuk. Ez lesz a tizedik Foo Fighters album, a 2017-es Concrete And Gold lemez utódja. Az anyag producere maga a zenekar volt, Greg Kurstin mellett. Dave Grohl: "A múlt ősszel épp a lányomat fuvaroztam a sulijában, amikor odafordult hozzám és megkérdezte: 'Apa, háború lesz?'. Össze is szorult a szívem, amikor leesett, hogy ugyanaz a sötét felleg nyomasztja, mint engem 40 évvel ezelőtt. Aznap meg is írtam a Waiting On A War dalt. Minden nap arra számítani, hogy leszakad az ég. Csakis erről szól ez az egész? Nincs is több, csak annyi, hogy számítasz...

NERVOSA - Dal- és klippremier: Under Ruins
NERVOSA - Dal- és klippremier: Under Ruins

Még tavaly tavasszal történt, hogy Fernanda Lira basszer/énekesnő és Luana Dametto dobos váratlanul kiszállt a brazil thrasher csajtrió Nervosából, Prika Amaral gitáros pedig hamarosan...

GUTTED - Új felállásról, új EP-ről szólnak a friss hírek
GUTTED - Új felállásról, új EP-ről szólnak a friss hírek

Egy 5 dalos új EP-n dolgozik a brutális death/grind vonalon a hazai színtér elitjéhez tartozó Gutted. A csapat legutóbbi, negyedik albuma 2016-ban jött ki Martyr Creation címmel. "Üdv...

ICED EARTH - Jon Schaffert őrizetbe vették a Capitolium ostroma miatt
ICED EARTH - Jon Schaffert őrizetbe vették a Capitolium ostroma miatt

Őrizetbe vették az amerikai hatóságok az Iced Earth főnökét, azt követően, hogy január 6-án Jon Schaffer is behatolt tüntetőkkel a washingtoni Capitolium épületébe. Ismert, hogy...

DREAD SOVEREIGN - Új klip és új album a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától
DREAD SOVEREIGN - Új klip és új album a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától

Alchemical Warfare címmel megjelent és végig is hallgatható a Primordial énekes Nemtheanga doomos, ős-metalos csapatának új albuma. A harmadik Dread Sovereign lemez She Wolves Of The...

TRANSATLANTIC - Rendhagyó konceptanyag jön Portnoyéktól, premier: Looking For The Light
TRANSATLANTIC - Rendhagyó konceptanyag jön Portnoyéktól, premier: Looking For The Light

Hét év után egy új albummal jelentkezik a Mike Portnoy dobos, Neal Morse énekes, billentyűs, gitáros (ex-Spock's Beard), Roine Stolt gitáros, énekes (The Flower Kings) és Pete...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS