DOCTOR MIDNIGHT - Az ex-Turbonegro énekes új bandája

Egykori Satyricon, Extol, Marilyn Manson muzsikusokkal

2011. június 17. (péntek) 12:57

Doctor Midnight & The Mercy Cult névre hallgat az ex-Turbonegro énekes, Hank Helvete új bandája, és a bemutatkozó albumuk nemrég látott napvilágot I Declare: Treason címmel.
Helvete tavaly lépett ki a norvég punk'n'roll csapatból, miután drogos évei után igyekezett egyenesbe hozni az életét, régi társai pedig ma jelentették be, hogy új énekesük az egykori Dukes Of Nothing frontember, Tony Sylvester lett. Sylvester egyébként a londoni Turbojugend Fan Club vezetője is volt, sőt, sajtósként is dolgozott a csapatnak. Élőben július 15-én mutatkozik be a Turbonegróval a hamburgi rajongói találkozón. A csapat már dolgozik a 2007-es Retox album folytatásán, de egyelőre még nem tudni, hogy mikor jelenne meg a lemez.
Hank Helvete új csapatának ötlete már 2008-ban megszületett, amikor az énekes egy norvég kocsmában összeakadt az egykori Satyricon gitárossal, Anders Oddennel.
"Anders elmesélte, hogy az egykori Extol dobos David Husvikkal dolgozik néhány friss ötleten,és ha van hozzá kedvem, csatlakozhatnék is hozzájuk. Azért is érdekelt nagyon a dolog, mert a Turbonegróban elég korlátozott volt a szerepem."
Az alap trióhoz később Audun Stengal gitáros (ex-The Kovenant) és a Marilyn Manson mellől is ismert Tim Skold basszer (Skold, Shotgun Messiah) is csatlakozott. A debütáló album anyaga az utóbbi két év során állt össze.
"Eredetileg szinte csak egy üres lap volt előttünk - mesélt a zenéről Hank a brit Hammernek. - Ezt kezdtük el egyre jobban kiszínezni. A rock'n'roll 86 évének minden tapasztalatát összeszedtük, és ehhez hozzátettünk ezt-azt azokból a bandákból, ahol korábban játszottunk, és végül valami olyasmi született meg, ami a rock nagy hagyományaihoz illeszkedik. Zenei szempontból ez a legjobb cucc, aminek valaha is részt vettem a megalkotásában."
Kattints a folytatáshoz!A Turbonegróból való kilépése kapcsán Hank így fogalmazott:

"Komoly drogos voltam, és magamtól képtelen voltam leállni. Aztán kiderült, hogy a feleségem terhes, és ettől úgy éreztem, hogy felelősséget kell vállalnom a tetteimért. Emiatt 2009-ben elvonóra mentem, és sikerült is megtisztítanom magam. Ekkortájt léptem fel utoljára a Turbonegróval, közben pedig próbákra jártam, mert felkértek, hogy játsszam el Jézust a Jézus Krisztus Szupersztárban. Később egy sikeres filmben egy svédországi énekes/dalszerzőt alakítottam, közben pedig megszületett a Doctor Midnight & The Mercy Cult albuma is. Elég őrült korszak volt ez!

Ma már teljesen tiszta vagyok, és előadóként így 70 százalékkal többre vagyok képes. Józanul pakoltam bele mindent ebbe a lemezbe. Nem is kérdéses, hogy ez a legőszintébb dolog, amiben valaha is részt vettem."


DOCTOR MIDNIGHT & THE MERCY CULT - (Don't) Waste It


A négy norvég és egy svéd alkotta DM&TMC zenéje olyasmi, mintha a Nine Inch Nails indusztriális jellege keveredne némi régivágású, de nagyon erős hard rock vonallal.

"Ez egy óriási rockbanda, a szó régisulis értelmében. Nem vagyunk punk rock, sem black metal, de industrial sem. Talán a dalokban ott van mindhárom elem, de számunkra az volt a lényeg, hogy visszakanyarodjunk ahhoz a korszakhoz, amikor még számított a rockzene. Amikor az emberek figyeltek a bandákra és arra, amit összehoztak. Elszántan vissza akarjuk hozni azokat az időket, amikor a kormányok annyira rettegtek egyes rockcsapatoktól, hogy a leállításuk érdekében még kabinet üléseket is összehívtak. Az elnyomás ellenségei akarunk lenni - számunkra ezt jelenti a rock'n'rollt. És ezt kéne, hogy jelentse mindenki számára."DOCTOR MIDNIGHT & THE MERCY CULT - Sign My Name (live)

 

DM&TMC - Facebook oldal
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
OCEANS OF SLUMBER - Új felállásban érkeznek majd a Fekete Zajra
2019. július 23. (kedd) 14:16

Új felállásal érkezik az idei Fekete Zaj fesztiválra a prog metalos texasi Oceans Of Slumber. A Cammie Gilbert énekesnővel még 2015-ben megerősített banda rendesen megváltozott a 2018-as The Banished Heart album óta. Mat V. Aleman személyében már 2018-ban lett egy új billentyűsük, és Mat, valamint Cammie meg az alapító dobos/zongorista, Dobber Beverly mellé három új tag is érkezett idén: Semir Özerkan basszer/énekes, Jessie Santos gitáros, valamint Alexander Lucian gitáros/énekes. Az új felállás első koncertje szombaton zajlott le, hazai pályán, Houstonban, a nyári Európa-turné pedig a cseh Brutal Assault fesztiválon veszi majd kezdezét. Dobber Beverly: "Nyilvánvalóan sokkal több időt kell Európában töltenünk, mint az USA-ban, mégpedig a zeneipar eltérő jellege miatt. Texas-stílusú extrém metal arcok vagyunk, akik atmoszférikus, megindító, érzelemgazdag zenét játszunk - egy énekesnővel. Nem feltétlenül könnyű...

EREB ALTOR - Dal- és klippremier a svéd viking metalosoktól: With Fire In My Heart
EREB ALTOR - Dal- és klippremier a svéd viking metalosoktól: With Fire In My Heart

Järtecken címmel szeptember 23-án jelenik meg a viking metalos svéd Ereb Altor új albuma, a 2017-es lemez folytatása, amelyről máris megismerkedhetsz az első előzetes dallal, a klippel...

ROCKMARATON - Látogatói rekordot döntött az idei fesztivál
ROCKMARATON - Látogatói rekordot döntött az idei fesztivál

Már ismert a 2020-as Rockmaraton időpontja, a jövőre már a 30. születésnapját ünneplő fesztivál július 6. és 12. között kerül megrendezésre - természetesen Dunaújvárosban, a...

SKALTRAX - Új klip a kazincbarcikai melodikus death csapattól: Sands Of Time
SKALTRAX - Új klip a kazincbarcikai melodikus death csapattól: Sands Of Time

Sands Of Time címmel méág februárban jelent meg a melodikus death metalt játszó kazincbarcikai Skaltrax első albuma, amit Simivel rögzítettek a No Silence-ben, a borítót pedig Kassai...

WILLIAM DUVALL - Szólóalbum jön az Alice In Chains frontemberétől, klippel az első dal
WILLIAM DUVALL - Szólóalbum jön az Alice In Chains frontemberétől, klippel az első dal

One Alone címmel október 4-én lát napvilágot az Alice In Chains frontemberének első szólóalbuma, Willain Duvalltól máris itt az első előzetes dal, a klippel kísért 'Til The Light...

VESZTEGZÁR - Klippremier: Sarokba szorítva
VESZTEGZÁR - Klippremier: Sarokba szorítva

A tavaly júniusi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelent meg a komáromi Vesztegzár harmadik nagylemeze, a Kárhozat / Damnation, a lemez Sarokba szorítva dalához most elkészült...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS