DOCTOR MIDNIGHT - Az ex-Turbonegro énekes új bandája

Egykori Satyricon, Extol, Marilyn Manson muzsikusokkal

2011. június 17. (péntek) 12:57

Doctor Midnight & The Mercy Cult névre hallgat az ex-Turbonegro énekes, Hank Helvete új bandája, és a bemutatkozó albumuk nemrég látott napvilágot I Declare: Treason címmel.
Helvete tavaly lépett ki a norvég punk'n'roll csapatból, miután drogos évei után igyekezett egyenesbe hozni az életét, régi társai pedig ma jelentették be, hogy új énekesük az egykori Dukes Of Nothing frontember, Tony Sylvester lett. Sylvester egyébként a londoni Turbojugend Fan Club vezetője is volt, sőt, sajtósként is dolgozott a csapatnak. Élőben július 15-én mutatkozik be a Turbonegróval a hamburgi rajongói találkozón. A csapat már dolgozik a 2007-es Retox album folytatásán, de egyelőre még nem tudni, hogy mikor jelenne meg a lemez.
Hank Helvete új csapatának ötlete már 2008-ban megszületett, amikor az énekes egy norvég kocsmában összeakadt az egykori Satyricon gitárossal, Anders Oddennel.
"Anders elmesélte, hogy az egykori Extol dobos David Husvikkal dolgozik néhány friss ötleten,és ha van hozzá kedvem, csatlakozhatnék is hozzájuk. Azért is érdekelt nagyon a dolog, mert a Turbonegróban elég korlátozott volt a szerepem."
Az alap trióhoz később Audun Stengal gitáros (ex-The Kovenant) és a Marilyn Manson mellől is ismert Tim Skold basszer (Skold, Shotgun Messiah) is csatlakozott. A debütáló album anyaga az utóbbi két év során állt össze.
"Eredetileg szinte csak egy üres lap volt előttünk - mesélt a zenéről Hank a brit Hammernek. - Ezt kezdtük el egyre jobban kiszínezni. A rock'n'roll 86 évének minden tapasztalatát összeszedtük, és ehhez hozzátettünk ezt-azt azokból a bandákból, ahol korábban játszottunk, és végül valami olyasmi született meg, ami a rock nagy hagyományaihoz illeszkedik. Zenei szempontból ez a legjobb cucc, aminek valaha is részt vettem a megalkotásában."
Kattints a folytatáshoz!A Turbonegróból való kilépése kapcsán Hank így fogalmazott:

"Komoly drogos voltam, és magamtól képtelen voltam leállni. Aztán kiderült, hogy a feleségem terhes, és ettől úgy éreztem, hogy felelősséget kell vállalnom a tetteimért. Emiatt 2009-ben elvonóra mentem, és sikerült is megtisztítanom magam. Ekkortájt léptem fel utoljára a Turbonegróval, közben pedig próbákra jártam, mert felkértek, hogy játsszam el Jézust a Jézus Krisztus Szupersztárban. Később egy sikeres filmben egy svédországi énekes/dalszerzőt alakítottam, közben pedig megszületett a Doctor Midnight & The Mercy Cult albuma is. Elég őrült korszak volt ez!

Ma már teljesen tiszta vagyok, és előadóként így 70 százalékkal többre vagyok képes. Józanul pakoltam bele mindent ebbe a lemezbe. Nem is kérdéses, hogy ez a legőszintébb dolog, amiben valaha is részt vettem."


DOCTOR MIDNIGHT & THE MERCY CULT - (Don't) Waste It


A négy norvég és egy svéd alkotta DM&TMC zenéje olyasmi, mintha a Nine Inch Nails indusztriális jellege keveredne némi régivágású, de nagyon erős hard rock vonallal.

"Ez egy óriási rockbanda, a szó régisulis értelmében. Nem vagyunk punk rock, sem black metal, de industrial sem. Talán a dalokban ott van mindhárom elem, de számunkra az volt a lényeg, hogy visszakanyarodjunk ahhoz a korszakhoz, amikor még számított a rockzene. Amikor az emberek figyeltek a bandákra és arra, amit összehoztak. Elszántan vissza akarjuk hozni azokat az időket, amikor a kormányok annyira rettegtek egyes rockcsapatoktól, hogy a leállításuk érdekében még kabinet üléseket is összehívtak. Az elnyomás ellenségei akarunk lenni - számunkra ezt jelenti a rock'n'rollt. És ezt kéne, hogy jelentse mindenki számára."DOCTOR MIDNIGHT & THE MERCY CULT - Sign My Name (live)

 

DM&TMC - Facebook oldal
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
LIONHEART - Kedden a Dürerben a Deez Nuts-szal, új klip: When I Get Out
2019. november 16. (szombat) 13:12

Valley Of Death címmel tegnap jelent meg a metalos hardcore vonalat képviselő kaliforniai Lionheart új albuma, amelyet kedden be is mutatnak majd a Dürerben, többek között az ausztrál party/rap hardcore brigád, a Deez Nuts társaságában. Az új Lionheart albumhoz korábban már két klip is született, a legfrissebb videót pedig a When I Get Out dalhoz forgatták. A Lionheart és a Deez Nuts mellett a Kublai Khan, az Obey The Brave és német Fallbrawl játszik majd november 19-én a Dürer Kertben.   www.facebook.com/deeznutshardcore A koncert Facebook oldala A Phoenix Music Hungary bemutatja: 2019. november 19., Budapest @ Dürer Kert LIONHEART (USA) DEEZ NUTS (AUS) Kublai Khan (USA) Obey The Brave (CAN) Fallbrawl (D) Jegyár: 5.500 Ft Jegyelővétel a Tixa rendszerében "Nem akármilyen társaságban tér vissza Budapestre a kaliforniai heavy hardcore Lionheart! Hozzák magukkal kedvenc ausztrál party hardcore...

SUICIDE SILENCE - Videolip is született az új dalhoz: Love Me To Death
SUICIDE SILENCE - Videolip is született az új dalhoz: Love Me To Death

Become The Hunter címmel 2020 elején jön majd ki a Suicide Silence hatodik albuma, a hangsúlyos tiszta ének és a nu metalos jellege miatt igencsak megosztóra sikerült 2017-es Suicide...

MOB RULES - Amon Amarth feldolgozást készítettek: Raven's Flight
MOB RULES - Amon Amarth feldolgozást készítettek: Raven's Flight

A májusban kiadott Amon Amarth album Raven's Flight dalát dolgozta fel a német Mob Rules. Az 1994 óta aktív dallamos power metal brigád legutóbbi albuma a 2018-as Beast Reborn volt, amelynek...

AEPHANEMER - Prokopton (lemezkritika)
AEPHANEMER - Prokopton (lemezkritika)

AEPHANEMER Prokopton (PRIMEVAL/NAPALM)   Éppen melo-death klipnéző kedvünkben voltunk a párommal, amikor reklámként feldobta aYoutube ennek a francia bandának az egyik...

STRONG DEFORMITY - Új dal és új videó: Riding A Hurricane
STRONG DEFORMITY - Új dal és új videó: Riding A Hurricane

Riding A Hurricane címmel egy videóval kísért új dallal jelentkezett a Strong Deformity. A szombathelyi csapat legutóbb tavaly decemberben hozott ki egy új számot Idol In The Mirror...

DELAIN - Szöveges videóval egy új dal a holland szimfo-metalosoktól: One Second
DELAIN - Szöveges videóval egy új dal a holland szimfo-metalosoktól: One Second

A nyáron úgy fogalmazott a Delain énekesnője, Charlotte Wessels, hogy jövő februárra már biztosan kint lesz a hatodik stúdióalbumuk, és a lemez pontos megjelenési időpontjáról...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS