DOCTOR MIDNIGHT - Az ex-Turbonegro énekes új bandája

Egykori Satyricon, Extol, Marilyn Manson muzsikusokkal

2011. június 17. (péntek) 12:57

Doctor Midnight & The Mercy Cult névre hallgat az ex-Turbonegro énekes, Hank Helvete új bandája, és a bemutatkozó albumuk nemrég látott napvilágot I Declare: Treason címmel.
Helvete tavaly lépett ki a norvég punk'n'roll csapatból, miután drogos évei után igyekezett egyenesbe hozni az életét, régi társai pedig ma jelentették be, hogy új énekesük az egykori Dukes Of Nothing frontember, Tony Sylvester lett. Sylvester egyébként a londoni Turbojugend Fan Club vezetője is volt, sőt, sajtósként is dolgozott a csapatnak. Élőben július 15-én mutatkozik be a Turbonegróval a hamburgi rajongói találkozón. A csapat már dolgozik a 2007-es Retox album folytatásán, de egyelőre még nem tudni, hogy mikor jelenne meg a lemez.
Hank Helvete új csapatának ötlete már 2008-ban megszületett, amikor az énekes egy norvég kocsmában összeakadt az egykori Satyricon gitárossal, Anders Oddennel.
"Anders elmesélte, hogy az egykori Extol dobos David Husvikkal dolgozik néhány friss ötleten,és ha van hozzá kedvem, csatlakozhatnék is hozzájuk. Azért is érdekelt nagyon a dolog, mert a Turbonegróban elég korlátozott volt a szerepem."
Az alap trióhoz később Audun Stengal gitáros (ex-The Kovenant) és a Marilyn Manson mellől is ismert Tim Skold basszer (Skold, Shotgun Messiah) is csatlakozott. A debütáló album anyaga az utóbbi két év során állt össze.
"Eredetileg szinte csak egy üres lap volt előttünk - mesélt a zenéről Hank a brit Hammernek. - Ezt kezdtük el egyre jobban kiszínezni. A rock'n'roll 86 évének minden tapasztalatát összeszedtük, és ehhez hozzátettünk ezt-azt azokból a bandákból, ahol korábban játszottunk, és végül valami olyasmi született meg, ami a rock nagy hagyományaihoz illeszkedik. Zenei szempontból ez a legjobb cucc, aminek valaha is részt vettem a megalkotásában."
Kattints a folytatáshoz!A Turbonegróból való kilépése kapcsán Hank így fogalmazott:

"Komoly drogos voltam, és magamtól képtelen voltam leállni. Aztán kiderült, hogy a feleségem terhes, és ettől úgy éreztem, hogy felelősséget kell vállalnom a tetteimért. Emiatt 2009-ben elvonóra mentem, és sikerült is megtisztítanom magam. Ekkortájt léptem fel utoljára a Turbonegróval, közben pedig próbákra jártam, mert felkértek, hogy játsszam el Jézust a Jézus Krisztus Szupersztárban. Később egy sikeres filmben egy svédországi énekes/dalszerzőt alakítottam, közben pedig megszületett a Doctor Midnight & The Mercy Cult albuma is. Elég őrült korszak volt ez!

Ma már teljesen tiszta vagyok, és előadóként így 70 százalékkal többre vagyok képes. Józanul pakoltam bele mindent ebbe a lemezbe. Nem is kérdéses, hogy ez a legőszintébb dolog, amiben valaha is részt vettem."


DOCTOR MIDNIGHT & THE MERCY CULT - (Don't) Waste It


A négy norvég és egy svéd alkotta DM&TMC zenéje olyasmi, mintha a Nine Inch Nails indusztriális jellege keveredne némi régivágású, de nagyon erős hard rock vonallal.

"Ez egy óriási rockbanda, a szó régisulis értelmében. Nem vagyunk punk rock, sem black metal, de industrial sem. Talán a dalokban ott van mindhárom elem, de számunkra az volt a lényeg, hogy visszakanyarodjunk ahhoz a korszakhoz, amikor még számított a rockzene. Amikor az emberek figyeltek a bandákra és arra, amit összehoztak. Elszántan vissza akarjuk hozni azokat az időket, amikor a kormányok annyira rettegtek egyes rockcsapatoktól, hogy a leállításuk érdekében még kabinet üléseket is összehívtak. Az elnyomás ellenségei akarunk lenni - számunkra ezt jelenti a rock'n'rollt. És ezt kéne, hogy jelentse mindenki számára."DOCTOR MIDNIGHT & THE MERCY CULT - Sign My Name (live)

 

DM&TMC - Facebook oldal
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MACHINE HEAD - Álmában érte a halál az első dobosukat, Tony Constanzát
2020. augusztus 5. (szerda) 08:18

52 éves korában elhunyt Tony Constanza, a Machine Head eredeti dobosa, aki a Crowbarban és a Crisis-ban is játszott. Tony Constanza nem sokkal az 1991-es megalakulás után lett Machine Head tagja, az 1994-es debütáló album, a Burn My Eyes egyes témái is tőle érkeztek. Jóval a lemez felvétele előtt távozott a Machine Headből (átadva a helyét Chris Kontosnak), majd olyan csapatokban zenélt, mint a Crisis, a Crowbar, a Debris Inc és a Papsmear. Tonyval készült a Crowbar 2001-es Sonic Excess in Its Purest Form albuma.   A tragikus hírt egy volt zenésztársa, Afzaal Nasiruddeen (ex-Crisis) jelentette be a Facebookon. A dobos álmában érte a halál, az ok egyelőre ismeretlen.   Chris Kontos: "R.I.P. Tony Constanza. Hálás vagyok, hogy az utóbbi 27 évben kapcsolatban maradtunk. Rettentően szomorú vagyok a halálhíredet hallva, tesó. Miután 1992 júniusában feldoboltam a legelső Machine Head demót, egy rövid időre New...

VENOMOUS CONCEPT - Dalpremier a grindcore, hardcore punk "szupergrupptól": Simian Flu
VENOMOUS CONCEPT - Dalpremier a grindcore, hardcore punk "szupergrupptól": Simian Flu

Politics Versus The Erection címmel augusztus 28-án jelenik meg a Napalm Death, Brutal Truth, Lock Up zenészeket felsorakoztató grindcore, hardcore punk csapat, a Venomous Concept negyedik...

NEST OF PLAGUES - Új dal a budapesti bandától, már négyes felállásban: Choke
NEST OF PLAGUES - Új dal a budapesti bandától, már négyes felállásban: Choke

Choke címmel egy szöveges videóval kísért új dallal jelentkezett a budapesti Nest Of Plagues. A csapat első nagylemeze, a gyulai No Silence stúdióban rögzített és 2018-ban kiadott End...

THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak
THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak

Arról már tavasszal beszámoltunk, hogy a Haw és a Stereochrist éléről ismert Makó Dávid egyszemélyes projektje, a folk/dark/blues vonalas The Devil's Trade a francia Season Of Mist...

STUBBORN - Dalpremier a hazai zúzda-brigádtól: Narrow-minded
STUBBORN - Dalpremier a hazai zúzda-brigádtól: Narrow-minded

Narrow-minded címmel egy vadonatúj dallal jelentkezett a metal/hardcore vonalas kerekegyházi Stubborn, amelynek második albuma, a remekül sikerült Let's Start A Fire még 2018-ban látta meg...

DIVIDED - Friss klipet kapott a sunshine-sláger: Don't Turn Away
DIVIDED - Friss klipet kapott a sunshine-sláger: Don't Turn Away

A HammerWorld magazin júliusi-augusztusi összevont számának extra CD-mellékleteként jelent meg a Divided zenekar második albuma, a Behind Your Neon Eyes. A csapat legfrissebb klipje a Don't...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS