DOCTOR MIDNIGHT - Az ex-Turbonegro énekes új bandája

Egykori Satyricon, Extol, Marilyn Manson muzsikusokkal

2011. június 17. (péntek) 12:57

Doctor Midnight & The Mercy Cult névre hallgat az ex-Turbonegro énekes, Hank Helvete új bandája, és a bemutatkozó albumuk nemrég látott napvilágot I Declare: Treason címmel.
Helvete tavaly lépett ki a norvég punk'n'roll csapatból, miután drogos évei után igyekezett egyenesbe hozni az életét, régi társai pedig ma jelentették be, hogy új énekesük az egykori Dukes Of Nothing frontember, Tony Sylvester lett. Sylvester egyébként a londoni Turbojugend Fan Club vezetője is volt, sőt, sajtósként is dolgozott a csapatnak. Élőben július 15-én mutatkozik be a Turbonegróval a hamburgi rajongói találkozón. A csapat már dolgozik a 2007-es Retox album folytatásán, de egyelőre még nem tudni, hogy mikor jelenne meg a lemez.
Hank Helvete új csapatának ötlete már 2008-ban megszületett, amikor az énekes egy norvég kocsmában összeakadt az egykori Satyricon gitárossal, Anders Oddennel.
"Anders elmesélte, hogy az egykori Extol dobos David Husvikkal dolgozik néhány friss ötleten,és ha van hozzá kedvem, csatlakozhatnék is hozzájuk. Azért is érdekelt nagyon a dolog, mert a Turbonegróban elég korlátozott volt a szerepem."
Az alap trióhoz később Audun Stengal gitáros (ex-The Kovenant) és a Marilyn Manson mellől is ismert Tim Skold basszer (Skold, Shotgun Messiah) is csatlakozott. A debütáló album anyaga az utóbbi két év során állt össze.
"Eredetileg szinte csak egy üres lap volt előttünk - mesélt a zenéről Hank a brit Hammernek. - Ezt kezdtük el egyre jobban kiszínezni. A rock'n'roll 86 évének minden tapasztalatát összeszedtük, és ehhez hozzátettünk ezt-azt azokból a bandákból, ahol korábban játszottunk, és végül valami olyasmi született meg, ami a rock nagy hagyományaihoz illeszkedik. Zenei szempontból ez a legjobb cucc, aminek valaha is részt vettem a megalkotásában."
Kattints a folytatáshoz!A Turbonegróból való kilépése kapcsán Hank így fogalmazott:

"Komoly drogos voltam, és magamtól képtelen voltam leállni. Aztán kiderült, hogy a feleségem terhes, és ettől úgy éreztem, hogy felelősséget kell vállalnom a tetteimért. Emiatt 2009-ben elvonóra mentem, és sikerült is megtisztítanom magam. Ekkortájt léptem fel utoljára a Turbonegróval, közben pedig próbákra jártam, mert felkértek, hogy játsszam el Jézust a Jézus Krisztus Szupersztárban. Később egy sikeres filmben egy svédországi énekes/dalszerzőt alakítottam, közben pedig megszületett a Doctor Midnight & The Mercy Cult albuma is. Elég őrült korszak volt ez!

Ma már teljesen tiszta vagyok, és előadóként így 70 százalékkal többre vagyok képes. Józanul pakoltam bele mindent ebbe a lemezbe. Nem is kérdéses, hogy ez a legőszintébb dolog, amiben valaha is részt vettem."


DOCTOR MIDNIGHT & THE MERCY CULT - (Don't) Waste It


A négy norvég és egy svéd alkotta DM&TMC zenéje olyasmi, mintha a Nine Inch Nails indusztriális jellege keveredne némi régivágású, de nagyon erős hard rock vonallal.

"Ez egy óriási rockbanda, a szó régisulis értelmében. Nem vagyunk punk rock, sem black metal, de industrial sem. Talán a dalokban ott van mindhárom elem, de számunkra az volt a lényeg, hogy visszakanyarodjunk ahhoz a korszakhoz, amikor még számított a rockzene. Amikor az emberek figyeltek a bandákra és arra, amit összehoztak. Elszántan vissza akarjuk hozni azokat az időket, amikor a kormányok annyira rettegtek egyes rockcsapatoktól, hogy a leállításuk érdekében még kabinet üléseket is összehívtak. Az elnyomás ellenségei akarunk lenni - számunkra ezt jelenti a rock'n'rollt. És ezt kéne, hogy jelentse mindenki számára."DOCTOR MIDNIGHT & THE MERCY CULT - Sign My Name (live)

 

DM&TMC - Facebook oldal
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chimera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS