RHAPSODY OF FIRE - Amit Turilli gondol a Kamelot kérdésről

Nem tartaná igazán kellemesnek, ha Fabio Lione beszállna a Kamelotba

2011. június 12. (vasárnap) 08:12

Minden rajongói és szakmai vélemény szerint tökéletesen helytállt a Kamelot európai turnéján a kilépett norvég énekes, Roy Khan helyén a Rhapsody Of Fire frontembere, Fabio Lione, akivel augusztusban és szeptemberben egy komplett észak-amerikai turnét is lebonyolít a banda. A Kamelot közben már keresi az állandó énekesét, de Fabio Lione is boldogan csatlakozna a bandához, amint ezt ki is fejtette a Stormbringernek adott interjújában:
"A Kamelot dalok óriásiak, szeretem a csapat stílusát, Khan pedig egyike annak a néhány énekesnek, akiket kedvelek. Szóval, elgondolnék rajta! De előbb jöjjön az amerikai turné, és ha utána megkérnek rá, boldogan csatlakozom hozzájuk. Mióta csak találkoztunk és elkezdtünk együtt játszani, nagyon jó a hangulatunk. Olyan könnyen és természetesen ment minden, mintha évek óta ismernénk egymást. Aki csak látta a bandát Dél-Amerikában vagy Európában, kivétel nélkül azt mondta, hogy óriási bulikat csináltunk..."
Fabio lelkesedését azonban nem osztja a Rhapsody Of Fire gitárosa, Luca Turilli, aki a jövő héten megjelenő új album, a From Chaos To Eternity kapcsán pár napja interjút adott Koncsok Zolinak a HammerWorld júliusi-augusztusi számához:
"Meglepve hallottuk Fabio elképzeléseit, és most várjuk, hogy mi fog történni. Remélem, hogy szereti még a Rhapsodyt. Amikor csak beszélünk, mindig elmondja, hogy mennyire imádja a bandát, úgyhogy reméljük, ki is tart a véleménye mellett."
El tudod képzelni, hogy mindkét bandában ő legyen a frontember?
"Úgy gondolom, hogy ez nem lenne igazán kellemes. Számomra megbonyolítaná a dolgokat. Nem is emlékszem olyan fontos énekesre, aki egy időben két ekkora banda élén állt volna."
És el tudsz képzelni egy Fabio nélküli Rhapsodyt?
"Ó, istenem! Léteznek fantasztikus énekesek, de Fabio hangjához egy sor egészen különböző dalt tudok írni, a black metalostól az olasz balladákig és folkos nótákig. Óriási a hangja ehhez a történethez, hiszen az egyik szélsőségtől a másikig mindent elő tud adni. A hangjának köszönhetően egészen másfajta számokat írhatunk, nem csak tipikus metal dalokat, és ez hatalmas előny. Szóval, vannak kiváló énekesek, de a Rhpsody Fabio hangjával egy kialakult, meghatározott védjegy..."
A teljes interjút a június legvégén megjelenő új HammerWorldben olvashatod el.
Kattints az új Rhapsody Of Fire albummal kapcsolatos infókhoz!
RHAPSODY OF FIRE 2011:

Patrice Guers basszer
Luca Turilli gitáros
Fabio Lione énekes
Alex Staropoli billentyűs
Tom Hess gitáros
Alex Holzwarth dobos

Június 17-én jelenik meg az augusztus elején a székesfehérvári Fezenen is fellépő Rhapsody Of Fire új stúdióalbuma, a From Chaos To Eternity, és ezen a lemezen mutatkozik be az új másodgitáros, a virtuóz neoklasszikus játékáról és online gitároktatói tevékenységéről ismert amerikai Tom Hess (ex-HolyHell,
www.tomhess.net), akinek egyébként hosszú évek óta Fabio Lione volt a kedvenc énekese.RHAPSODY OF FIRE - Tornado (dal az új lemezről) 


RHAPSODY OF FIRE
From Chaos To Eternity (06/17, Nuclear Blast)

01. Ad Infinitum
02. From Chaos To Eternity
03. Tempesta Di Fuoco
04. Ghosts Of Forgotten Worlds
05. Anima Perduta
06. Aeons Of Raging Darkness
07. I Belong To The Stars
08. Tornado
09. Heroes Of The Waterfalls' Kingdom
I. Lo Spirito Della Foresta
II. Realm Of Sacred Waterfalls
III. Thanor's Awakening
IV. Northern Skies Enflamed
V. The Splendour Of Angels' Glory
(A Final Revelation)
A tizedik Rhapsody Of Fire lemez egyben lezárása annak a fantáriasztorinak, amely még 1997-ben indult a csapat Legendary Tales című debütáló albumával. Az új anyag ének- és gitártémáit ezúttal is hazai terepen, Triesztben rögzítette a csapat, a többi felvétel pedig a németországi Wolfsburgban készült a Gate stúdióban Sascha Paeth irányításával. Az új dalok ritmusgitártémáinak javát már Tom Hess játszotta fel, aki ezek mellett két szólóval is szerepel a lemezen.


A hagyományos CD verzió mellett egy limitált verzió is napvilágot lát majd, 48 oldalas booklettel és két bónuszdallal.

"Ezzel most lezárul egy korszak. A fantasy-orientált szövegek fémjelezte 15 év után a Rhapsody történetei véget érnek ezzel a történelmi kiadvánnyal. Sir Christopher Lee még utoljára elmeséli az 1997-ben elkezdett legendás történet végső drámai eseményeit. Ez persze minket is elszomorít, de ugyanakkor tudjuk, hogy épp emiatt ez a művészileg is kimelkedő és egyénien epikus új album is fontos mérföldköve lesz a zenekar történelmének."


Az új gitáros kapcsán a billentyűs Alex Staropoli így fogalmazott:

"Koncerteken is jó párszor láttam Tom Hesst, és mindig mély benyomást tett rám a színpadi megjelenésével és játékstílusával. Amit pedig az új lemezre feljátszott, ideértve a ritmustémákat és a szólóit, az valósággal lenyűgözött."

"Sok éve ismerem már Tomot - tette hozzá a gitáros Luca Turilli. - Rendes srác, aki jó barátom is egyben, és cseppet sem csodálkozom azon, hogy világszerte milyen sikert aratott online gitároktatásával. Igazán büszke vagyok arra is, hogy erős munkakapcsolat alakult ki köztünk, és mindig hálás leszek neki, hogy annyit segített a Neoclassical Revelation gitárleckéim létrehozatalában. Ezért is tartom óriási megtiszteltetésnek, hogy bemutathatom őt a Rhapsody Of Fire összes rajongójának, és egyúttal abban is biztos vagyok, hogy Tom tehetsége, valamint különleges képességei a következő években komoly változást hoznak majd a csapat számára!"

RHAPSODY OF FIRE - Aeons Of Raging Darkness (egy másik új dal)

 
 

 

Hozzászólások

[007955]
Krameri
˝Nem is emlékszem olyan fontos énekesre, aki egy időben két ekkora banda élén állt volna."
Vicces, a szólóprojectje készítésekor az énekes Olaf Hayer a Turilli mellett másik 4 bandában is dolgozott :D
(bár azok együttvéve nem voltak akkorák, mint a Rhapsody, de akkor is, 5 együttes egyszerre..)
[007732]
Alkonyat
Nagyon remélem, nem lesz olyan hülye Fabio, hogy átmegy a Kamelotba!!! :D A Kamelot még a legjobb albumain se tudott olyan jó zenét csinálni, mint a Rhapsody a legtöbb albumán... Szóval nagy marhaság lenne átpártolni!
Egyébként a poén az egészben, hogy éppen 1 régi Hammer interjúban nyilatkozta Fabio, hogy bár Roy Khant nagyon jónak tartja, de a Kamelot zenéje sosem fogta meg igazán... :D:D:D
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MAGOR - Dal- és klippremier: Túl késő
2020. augusztus 9. (vasárnap) 19:54

Túl késő címmel egy videoklippel kísért új dallal jelentkezett a harmadik albumára készülő Magor zenekar. "Ez az első dalunk, amit Mile Gyula gitárosunk visszatérése óta együtt alkottunk. A sokadik klipünk, amelyet a Medusa Pictures stábjával forgattunk, viszont ez az első, amelyben nem vagyunk benne. (Na jó, egyikünk feltűnik pár másodpercre.) A főszerepeket két kiváló barátunk, Farkas Dani és Breszkó Bence alakította. A közeljövőben lesz két bulink is: augusztus 15-én a szülővárosunkban, Jászberényben játszunk, augusztus 23-án pedig a Barba Negra Trackben."   www.facebook.com/magorzenekar MAGOR - Túl késő (2020)     A Magor a 2020-as évben újra a klasszikus felállásban robog tovább, hiszen visszatért a zenekar szólógitárosa, Mile Gyula akivel a csapat két nagylemez anyagát rögzítette. A visszatérést az Otthon című klipes dal örökítette meg,...

GOAT STALKER - Hazai grind, új klip született: Periosteum Peeler
GOAT STALKER - Hazai grind, új klip született: Periosteum Peeler

Hellucination Pt​. ​1 címmel még májusban egy 10 tételes új albummal jelentkezett a budapesti Goat Stalker, azaz Szakács Bence (Brygmus, Grrrmba, ex-Father Bluebeard, ex-Jack, ex-My First...

BATUSHKA - Az új EP-t hallottad már?
BATUSHKA - Az új EP-t hallottad már?

Új Ep-vel jelentkezett az ortodox szakralitást extrém hangzásvilágban újraértelmező lengyel Batushka. Az 5 tételes EP címe Раскол / Raskol, már végig is hallgathatod a teljes...

ALESTORM - "Ezt a zenét nem is lehet kategorizálni szerintem"
ALESTORM - "Ezt a zenét nem is lehet kategorizálni szerintem"

Bodor Máté már öt éve tagja az eredetileg Skóciában megalakult Alestormnak, amely a jelenkori színtér egyik legszórakoztatóbb, egyben legmegosztóbb csapata, de a gitáros a mai napig...

AGNOSTIC FRONT - Elhunyt a volt basszusgitárosuk, Alan Peters
AGNOSTIC FRONT - Elhunyt a volt basszusgitárosuk, Alan Peters

Elhunyt az Agnostic Front volt basszusgitárosa, Alan Peters, aki 1987 és 1990 játszott a legendás New York hardcore bandában. Agnostic Front: "Ez egy nagyon szomorú nap. Elveszítettük a...

LIONVILLE - AOR, melodikus rock albumpremier: Magic Is Alive
LIONVILLE - AOR, melodikus rock albumpremier: Magic Is Alive

Magic Is Alive címmel megjelent s végig is hallgatható az AOR, dallamrock vonalas olasz Lionville negyedik albuma. A csapatot 2010-ben indította el a dalszerző, gitáros, énekes Stefano...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS