RHAPSODY OF FIRE - Amit Turilli gondol a Kamelot kérdésről

Nem tartaná igazán kellemesnek, ha Fabio Lione beszállna a Kamelotba

2011. június 12. (vasárnap) 08:12

Minden rajongói és szakmai vélemény szerint tökéletesen helytállt a Kamelot európai turnéján a kilépett norvég énekes, Roy Khan helyén a Rhapsody Of Fire frontembere, Fabio Lione, akivel augusztusban és szeptemberben egy komplett észak-amerikai turnét is lebonyolít a banda. A Kamelot közben már keresi az állandó énekesét, de Fabio Lione is boldogan csatlakozna a bandához, amint ezt ki is fejtette a Stormbringernek adott interjújában:
"A Kamelot dalok óriásiak, szeretem a csapat stílusát, Khan pedig egyike annak a néhány énekesnek, akiket kedvelek. Szóval, elgondolnék rajta! De előbb jöjjön az amerikai turné, és ha utána megkérnek rá, boldogan csatlakozom hozzájuk. Mióta csak találkoztunk és elkezdtünk együtt játszani, nagyon jó a hangulatunk. Olyan könnyen és természetesen ment minden, mintha évek óta ismernénk egymást. Aki csak látta a bandát Dél-Amerikában vagy Európában, kivétel nélkül azt mondta, hogy óriási bulikat csináltunk..."
Fabio lelkesedését azonban nem osztja a Rhapsody Of Fire gitárosa, Luca Turilli, aki a jövő héten megjelenő új album, a From Chaos To Eternity kapcsán pár napja interjút adott Koncsok Zolinak a HammerWorld júliusi-augusztusi számához:
"Meglepve hallottuk Fabio elképzeléseit, és most várjuk, hogy mi fog történni. Remélem, hogy szereti még a Rhapsodyt. Amikor csak beszélünk, mindig elmondja, hogy mennyire imádja a bandát, úgyhogy reméljük, ki is tart a véleménye mellett."
El tudod képzelni, hogy mindkét bandában ő legyen a frontember?
"Úgy gondolom, hogy ez nem lenne igazán kellemes. Számomra megbonyolítaná a dolgokat. Nem is emlékszem olyan fontos énekesre, aki egy időben két ekkora banda élén állt volna."
És el tudsz képzelni egy Fabio nélküli Rhapsodyt?
"Ó, istenem! Léteznek fantasztikus énekesek, de Fabio hangjához egy sor egészen különböző dalt tudok írni, a black metalostól az olasz balladákig és folkos nótákig. Óriási a hangja ehhez a történethez, hiszen az egyik szélsőségtől a másikig mindent elő tud adni. A hangjának köszönhetően egészen másfajta számokat írhatunk, nem csak tipikus metal dalokat, és ez hatalmas előny. Szóval, vannak kiváló énekesek, de a Rhpsody Fabio hangjával egy kialakult, meghatározott védjegy..."
A teljes interjút a június legvégén megjelenő új HammerWorldben olvashatod el.
Kattints az új Rhapsody Of Fire albummal kapcsolatos infókhoz!
RHAPSODY OF FIRE 2011:

Patrice Guers basszer
Luca Turilli gitáros
Fabio Lione énekes
Alex Staropoli billentyűs
Tom Hess gitáros
Alex Holzwarth dobos

Június 17-én jelenik meg az augusztus elején a székesfehérvári Fezenen is fellépő Rhapsody Of Fire új stúdióalbuma, a From Chaos To Eternity, és ezen a lemezen mutatkozik be az új másodgitáros, a virtuóz neoklasszikus játékáról és online gitároktatói tevékenységéről ismert amerikai Tom Hess (ex-HolyHell,
www.tomhess.net), akinek egyébként hosszú évek óta Fabio Lione volt a kedvenc énekese.RHAPSODY OF FIRE - Tornado (dal az új lemezről) 


RHAPSODY OF FIRE
From Chaos To Eternity (06/17, Nuclear Blast)

01. Ad Infinitum
02. From Chaos To Eternity
03. Tempesta Di Fuoco
04. Ghosts Of Forgotten Worlds
05. Anima Perduta
06. Aeons Of Raging Darkness
07. I Belong To The Stars
08. Tornado
09. Heroes Of The Waterfalls' Kingdom
I. Lo Spirito Della Foresta
II. Realm Of Sacred Waterfalls
III. Thanor's Awakening
IV. Northern Skies Enflamed
V. The Splendour Of Angels' Glory
(A Final Revelation)
A tizedik Rhapsody Of Fire lemez egyben lezárása annak a fantáriasztorinak, amely még 1997-ben indult a csapat Legendary Tales című debütáló albumával. Az új anyag ének- és gitártémáit ezúttal is hazai terepen, Triesztben rögzítette a csapat, a többi felvétel pedig a németországi Wolfsburgban készült a Gate stúdióban Sascha Paeth irányításával. Az új dalok ritmusgitártémáinak javát már Tom Hess játszotta fel, aki ezek mellett két szólóval is szerepel a lemezen.


A hagyományos CD verzió mellett egy limitált verzió is napvilágot lát majd, 48 oldalas booklettel és két bónuszdallal.

"Ezzel most lezárul egy korszak. A fantasy-orientált szövegek fémjelezte 15 év után a Rhapsody történetei véget érnek ezzel a történelmi kiadvánnyal. Sir Christopher Lee még utoljára elmeséli az 1997-ben elkezdett legendás történet végső drámai eseményeit. Ez persze minket is elszomorít, de ugyanakkor tudjuk, hogy épp emiatt ez a művészileg is kimelkedő és egyénien epikus új album is fontos mérföldköve lesz a zenekar történelmének."


Az új gitáros kapcsán a billentyűs Alex Staropoli így fogalmazott:

"Koncerteken is jó párszor láttam Tom Hesst, és mindig mély benyomást tett rám a színpadi megjelenésével és játékstílusával. Amit pedig az új lemezre feljátszott, ideértve a ritmustémákat és a szólóit, az valósággal lenyűgözött."

"Sok éve ismerem már Tomot - tette hozzá a gitáros Luca Turilli. - Rendes srác, aki jó barátom is egyben, és cseppet sem csodálkozom azon, hogy világszerte milyen sikert aratott online gitároktatásával. Igazán büszke vagyok arra is, hogy erős munkakapcsolat alakult ki köztünk, és mindig hálás leszek neki, hogy annyit segített a Neoclassical Revelation gitárleckéim létrehozatalában. Ezért is tartom óriási megtiszteltetésnek, hogy bemutathatom őt a Rhapsody Of Fire összes rajongójának, és egyúttal abban is biztos vagyok, hogy Tom tehetsége, valamint különleges képességei a következő években komoly változást hoznak majd a csapat számára!"

RHAPSODY OF FIRE - Aeons Of Raging Darkness (egy másik új dal)

 
 

 

Hozzászólások

[007955]
Krameri
˝Nem is emlékszem olyan fontos énekesre, aki egy időben két ekkora banda élén állt volna."
Vicces, a szólóprojectje készítésekor az énekes Olaf Hayer a Turilli mellett másik 4 bandában is dolgozott :D
(bár azok együttvéve nem voltak akkorák, mint a Rhapsody, de akkor is, 5 együttes egyszerre..)
[007732]
Alkonyat
Nagyon remélem, nem lesz olyan hülye Fabio, hogy átmegy a Kamelotba!!! :D A Kamelot még a legjobb albumain se tudott olyan jó zenét csinálni, mint a Rhapsody a legtöbb albumán... Szóval nagy marhaság lenne átpártolni!
Egyébként a poén az egészben, hogy éppen 1 régi Hammer interjúban nyilatkozta Fabio, hogy bár Roy Khant nagyon jónak tartja, de a Kamelot zenéje sosem fogta meg igazán... :D:D:D
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chimera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS