GINGER - Június 17-én játszik utoljára Michael Monroe-val

Egy komoly dalszerzőt vesztett az ex-Hanoi Rocks énekes

2011. június 12. (vasárnap) 15:39

A finn Hanoi Rocks egykori énekese, Michael Monroe március közepén adta ki új bandájának bemutatkozó albumát, a Sensory Overdrive-ot, és már akkor sokan kérdezgették, hogy a lemezanyag megírásában oroszlánrészt vállalt The Wildhearts frontember, Ginger vajon meddig marad a csapat tagja. Nos, a válasz már ismert, az öntörvényű Ginger, aki punk'n'roll vonalon az utóbbi két évtized egyik legtutibb dalszerzője, június 17-én a finnországi Provinssirock fesztiválon lép fel utoljára Monroe-ékkal. Egyelőre nem tudni, hogy ki lesz Ginger utódja, de az is hamarosan kiderül, mert az új gitáros június 26-án debütál a csapattal, amikor Helsinkiben a Foo Fighters előtt lépnek majd fel.
"Egy sor oka volt annak, hogy kiléptem, főként a menedzsment miatt - fogalmazott Ginger. - Nem értettem egyet a csapat menedzsmentjével, de nem voltam abban a helyzetben, hogy bármin is változtatni tudtam volna. Lényegében vagy én maradok vagy a menedzser, és Michael a menedzser mellett döntött. Ha egyetlen dolgot kéne kiválasztanom mindazok közül, amelyekkel kapcsolatban nem voltunk egy nézőponton, az olyan lenne, mintha egyetlen szőrszálat választanák ki egy kutya hátáról. Őszintén megmondom, ennek a kutyának roppant szőrös volt a háta... Túl sok volt a nézeteltérés ahhoz, hogy csupán egyet kiemeljek közülük. Szerintem Michaelnek erősebb menedzsmentre volna szüksége. Már régóta tudtam, hogy ez be fog következni, de megmondtam a csapatnak, hogy az idei bulikat mind lejátszom. Nagoyában azonban Michael közölte velem, hogy június 17-én lesz az utolsó koncertem velük, 26-án Helsinkiben már más fog gitározni..."
Kattints a folytatáshoz!"...Michael és jómagam örökké barátok leszünk. Akárcsak az összes sráccal a bandában. Zeneileg tesók lettünk az utóbbi 18 hónap után. Elképzelhető, hogy milyen kemény döntés volt kilépni azután, hogy 18 hónapon keresztül benne voltam a munkában. Virpi (Virpi Immonen, Monroe menedzsere) nem írt sem zenét, sem szöveget, így számára ez nem lehetett annyira nehéz dolog.

Ami a döntési folyamatot illeti, sosem volt olyan meghatározó szerepem, mint Michaelnek és Saminek (Sami Yaffa basszer, szintén ex-Hanoi Rocks). Ez érthető is, hiszen ők alapították a zenekart. Kezdettől fogva tisztában voltam a pozíciómmal, de mivel zenekarvezetőként érkeztem ide, ez egyre nehezebb helyzetbe hozott.

Virpi a zeneipar más aspektusában talán briliáns, de a zenekari menedzsmentet nem érti. Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon jó üzletasszony, csak nem a zenekari menedzsment területén. Ehhez nem csupán üzleti érzék kell, hanem legalább annyira pszichológiai érzék is..."


Ginger azt is hozzátette, hogy ez a bandázás sosem hozott neki annyit a konyhára, mint a szólókoncertezés, tehát csak a pénzkeresés miatt nem kellett a zenekarban maradnia.Ginger új angliai akusztikus szólóturnéja augusztus közepén indul, és ennek kapcsán nemrég ingyenesen letölthetővé tette a korábban csakis turnékon árult, 16 dalos Potatoes & You akusztikus koncertanyagot, amelynek felvételére a 2005-ös turné newporti állomásán került sor. 
A letöltéshez kattints ide!


Ugyancsak Gingerhez kapcsolódik a hír, hogy végül 17 ezer fontért (csaknem 5 millió forint) kelt el az a jubileumi Gibson gitár, amit a Wildhearts főnök 1987 óta használt, a befolyt összeget pedig a brit Vöröskereszt kapta meg.

"1978-ban készült a Gibson Les Paul 25. születésnapja alkalmából, és 1987 táján vettem meg, amikor felkértek, hogy csatlakozzak a New York-i The Throbs-hoz. Egy rövidebb NYC-beli tartózkodás után visszajött velem Angliába, amikor megalakítottam a Wildheartsot.
Minden egyes albumot ezzel játszottam fel (valamint a Silver Ginger 5 albumát, a Black Leather Mojo-t, a Supershit 666 projekt anyagát és számos más szólóprojektet).
Ez a kedves hangszer ott volt velem minden Wildhearts turnén, így az AC/DC Ballbreaker körútján is, akárcsak akkor amikor a Sex Pistols-szal, a Manic Street Preachers-zel és sok más bandával léptünk színpadra. És ritkán szorultam arra, hogy a színpadon kelljen hangolnom. Lényegében ha valaha is láttad a Wildheartsot, akkor ezen a gitáron jászottam, és ha valaha is hallottál minket, akkor ezt a gitárt hallottad. Minden dal ezen a hangszeren született, és ezzel is került felvételre. Ez a hangszer történelem."
THE WILDHEARTS - Suckerpunch (az 1993-es Earth Vs. The Wildhearts albumról)
THE WILDHEARTS - My Baby Is A Headfuck (koncertfelvétel az 1994-es Reading fesztiválról, ahol CJ gitáros helyén Devin Townsend segített ki!)

Hozzászólások

[007741]
vinylfanatic
Elég keményen fogalmazol joeystick,de abban egyetértek veled,hogy Ginger nagyszerű zenész és a Wildhearts egy kibaszott jó banda!Ha meg valakinek más a véleménye az ne kapja be, hanem hallgasson mást.Ennyi!
[007736]
joeystick
Várható volt! :-( Ginger a legnagyobb ma élő zeneszerző zseni! Elfogult vagyok? Igen, de akinek nem tetszik az bekaphatja! :-)
Monró Misi meg biztos talál valami jó fazont és az élet megy tovább...
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chymera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS