GINGER - Június 17-én játszik utoljára Michael Monroe-val

Egy komoly dalszerzőt vesztett az ex-Hanoi Rocks énekes

2011. június 12. (vasárnap) 15:39

A finn Hanoi Rocks egykori énekese, Michael Monroe március közepén adta ki új bandájának bemutatkozó albumát, a Sensory Overdrive-ot, és már akkor sokan kérdezgették, hogy a lemezanyag megírásában oroszlánrészt vállalt The Wildhearts frontember, Ginger vajon meddig marad a csapat tagja. Nos, a válasz már ismert, az öntörvényű Ginger, aki punk'n'roll vonalon az utóbbi két évtized egyik legtutibb dalszerzője, június 17-én a finnországi Provinssirock fesztiválon lép fel utoljára Monroe-ékkal. Egyelőre nem tudni, hogy ki lesz Ginger utódja, de az is hamarosan kiderül, mert az új gitáros június 26-án debütál a csapattal, amikor Helsinkiben a Foo Fighters előtt lépnek majd fel.
"Egy sor oka volt annak, hogy kiléptem, főként a menedzsment miatt - fogalmazott Ginger. - Nem értettem egyet a csapat menedzsmentjével, de nem voltam abban a helyzetben, hogy bármin is változtatni tudtam volna. Lényegében vagy én maradok vagy a menedzser, és Michael a menedzser mellett döntött. Ha egyetlen dolgot kéne kiválasztanom mindazok közül, amelyekkel kapcsolatban nem voltunk egy nézőponton, az olyan lenne, mintha egyetlen szőrszálat választanák ki egy kutya hátáról. Őszintén megmondom, ennek a kutyának roppant szőrös volt a háta... Túl sok volt a nézeteltérés ahhoz, hogy csupán egyet kiemeljek közülük. Szerintem Michaelnek erősebb menedzsmentre volna szüksége. Már régóta tudtam, hogy ez be fog következni, de megmondtam a csapatnak, hogy az idei bulikat mind lejátszom. Nagoyában azonban Michael közölte velem, hogy június 17-én lesz az utolsó koncertem velük, 26-án Helsinkiben már más fog gitározni..."
Kattints a folytatáshoz!"...Michael és jómagam örökké barátok leszünk. Akárcsak az összes sráccal a bandában. Zeneileg tesók lettünk az utóbbi 18 hónap után. Elképzelhető, hogy milyen kemény döntés volt kilépni azután, hogy 18 hónapon keresztül benne voltam a munkában. Virpi (Virpi Immonen, Monroe menedzsere) nem írt sem zenét, sem szöveget, így számára ez nem lehetett annyira nehéz dolog.

Ami a döntési folyamatot illeti, sosem volt olyan meghatározó szerepem, mint Michaelnek és Saminek (Sami Yaffa basszer, szintén ex-Hanoi Rocks). Ez érthető is, hiszen ők alapították a zenekart. Kezdettől fogva tisztában voltam a pozíciómmal, de mivel zenekarvezetőként érkeztem ide, ez egyre nehezebb helyzetbe hozott.

Virpi a zeneipar más aspektusában talán briliáns, de a zenekari menedzsmentet nem érti. Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon jó üzletasszony, csak nem a zenekari menedzsment területén. Ehhez nem csupán üzleti érzék kell, hanem legalább annyira pszichológiai érzék is..."


Ginger azt is hozzátette, hogy ez a bandázás sosem hozott neki annyit a konyhára, mint a szólókoncertezés, tehát csak a pénzkeresés miatt nem kellett a zenekarban maradnia.Ginger új angliai akusztikus szólóturnéja augusztus közepén indul, és ennek kapcsán nemrég ingyenesen letölthetővé tette a korábban csakis turnékon árult, 16 dalos Potatoes & You akusztikus koncertanyagot, amelynek felvételére a 2005-ös turné newporti állomásán került sor. 
A letöltéshez kattints ide!


Ugyancsak Gingerhez kapcsolódik a hír, hogy végül 17 ezer fontért (csaknem 5 millió forint) kelt el az a jubileumi Gibson gitár, amit a Wildhearts főnök 1987 óta használt, a befolyt összeget pedig a brit Vöröskereszt kapta meg.

"1978-ban készült a Gibson Les Paul 25. születésnapja alkalmából, és 1987 táján vettem meg, amikor felkértek, hogy csatlakozzak a New York-i The Throbs-hoz. Egy rövidebb NYC-beli tartózkodás után visszajött velem Angliába, amikor megalakítottam a Wildheartsot.
Minden egyes albumot ezzel játszottam fel (valamint a Silver Ginger 5 albumát, a Black Leather Mojo-t, a Supershit 666 projekt anyagát és számos más szólóprojektet).
Ez a kedves hangszer ott volt velem minden Wildhearts turnén, így az AC/DC Ballbreaker körútján is, akárcsak akkor amikor a Sex Pistols-szal, a Manic Street Preachers-zel és sok más bandával léptünk színpadra. És ritkán szorultam arra, hogy a színpadon kelljen hangolnom. Lényegében ha valaha is láttad a Wildheartsot, akkor ezen a gitáron jászottam, és ha valaha is hallottál minket, akkor ezt a gitárt hallottad. Minden dal ezen a hangszeren született, és ezzel is került felvételre. Ez a hangszer történelem."
THE WILDHEARTS - Suckerpunch (az 1993-es Earth Vs. The Wildhearts albumról)
THE WILDHEARTS - My Baby Is A Headfuck (koncertfelvétel az 1994-es Reading fesztiválról, ahol CJ gitáros helyén Devin Townsend segített ki!)

Hozzászólások

[007741]
vinylfanatic
Elég keményen fogalmazol joeystick,de abban egyetértek veled,hogy Ginger nagyszerű zenész és a Wildhearts egy kibaszott jó banda!Ha meg valakinek más a véleménye az ne kapja be, hanem hallgasson mást.Ennyi!
[007736]
joeystick
Várható volt! :-( Ginger a legnagyobb ma élő zeneszerző zseni! Elfogult vagyok? Igen, de akinek nem tetszik az bekaphatja! :-)
Monró Misi meg biztos talál valami jó fazont és az élet megy tovább...
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SKALTRAX - Új klip a kazincbarcikai melodikus death csapattól: Sands Of Time
2019. július 22. (hétfő) 18:29

Sands Of Time címmel méág februárban jelent meg a melodikus death metalt játszó kazincbarcikai Skaltrax első albuma, amit Simivel rögzítettek a No Silence-ben, a borítót pedig Kassai László készítette. A lemez címadó dalához készült el az új Skaltrax videoklip, de az albumot is végighallgahatod! "Életünk homokszemcséi gyorsan peregnek. A kaszás vajon kegyes lesz velünk? A kazincbarcikai Skaltrax 2018-ban lett teljes formáció, idén februárban került ki az első nagylemezük, mely a Sands Of Time címet viseli. Az album címadó dalához most elkészült egy videó is. Jelen pillanatban a srácok minél több helyen próbálnak koncertet adni."   Skaltrax a Facebookon   SKALTRAX: Bence Köhler - szólógitár, ének András Balázs - dobok Ákos Balázs - basszusgitár Richárd Kórik - ritmusgitár Tamás Tóth - billentyűs hangszerek SKALTRAX - Sands Of Time (a 2019-es Sands Of Time albumhoz)...

WILLIAM DUVALL - Szólóalbum jön az Alice In Chains frontemberétől, klippel az első dal
WILLIAM DUVALL - Szólóalbum jön az Alice In Chains frontemberétől, klippel az első dal

One Alone címmel október 4-én lát napvilágot az Alice In Chains frontemberének első szólóalbuma, Willain Duvalltól máris itt az első előzetes dal, a klippel kísért 'Til The Light...

VESZTEGZÁR - Klippremier: Sarokba szorítva
VESZTEGZÁR - Klippremier: Sarokba szorítva

A tavaly júniusi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelent meg a komáromi Vesztegzár harmadik nagylemeze, a Kárhozat / Damnation, a lemez Sarokba szorítva dalához most elkészült...

BULLET FOR MY VALENTINE - Klippremier: Piece Of Me
BULLET FOR MY VALENTINE - Klippremier: Piece Of Me

A Gravity címmel tavaly nyáron megjelent albumának Piece Of Me dalához készült el a Matt Tuck vezette Bullet For My Valentine új videoklipje. Ismerkedj meg vele! A lemezt nálunk is...

SLIPKNOT - Dal- és klippremier: Solway Firth
SLIPKNOT - Dal- és klippremier: Solway Firth

We Are Not Your Kind címmel augusztus 9-én jön ki a Slipknot új albuma, és ha június végén nem láttad őket a soproni Volt fesztiválon, semmi gond, mert a 2020-as turnéterveik között...

BENEDICTION - David Ingram énekes visszatért a veterán death metal banda élére
BENEDICTION - David Ingram énekes visszatért a veterán death metal banda élére

Szombaton egy cseh fesztiválon adta az utolsó koncertjét a brit Benediction azzal a Dave Hunt énekessel, aki 1998-ban lett a veterán death metal banda énekese, a csapat pedig most...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS