MORBID ANGEL - Amit a kollégák gondolnak az új albumról

Az új Hammerben interjút olvashatsz David Vincenttel

2011. június 7. (kedd) 15:53

Ahogy várható volt, a nyolc év kihagyás után megjelent friss Morbid Angel album, az Illud Divinum Insanus komoly vitákat váltott ki a rajongók körében.
A júniusi Hammerben elolvashatod Milán Péter 10 pontos kritikáját, de egy interjút is találsz a lapban a csapat élére visszatért David Vincenttel, most pedig azt is megtudhatod, hogy néhány zenészkolléga hogyan vélekedik a lemezről.
Mikael Åkerfeldt (Opeth): "A Vincenttel készült legutóbbi albumuk óta az egyik legjobb death metal anyag. Nem vagyok túl lelkes a techno részek kapcsán, de olyan fickó vagyok, aki értékeli és tiszteli az új dolgokat hozó, fejlődő zenekarokat... Szóval, ez mind rendben van. Vincent hangja persze most is épp olyan jó, mint mindig. És a riffek is kétségtelenül ott vannak, Trey mindig hozza magát. És az új dobos is gyilkos!"
Mikael Stanne (Dark Tranquillity): "A death metal meghatározó hangja visszatért, és pokoli, mint mindig!" Anders 'Blakkheim' Nystrom (Katatonia): "A Morbid Angel még mindig bebizonyítja, hogy képesek folytatni az örökségüket, és nagyon is elit színvonalon szállítják le az őrületüket. A metal színtér nem is tehet mást, mint visszaadja a koronát a death metal vitathatatlan királyainak! Morbid! Morbid! Morbid!" Kattints a folytatáshoz!Nergal (Behemoth): "Az új Morbid Angel a III. világháború kirobbantója lesz. Június 7. után az extrém metal színtér már sosem lesz ugyanaz, ami volt... És már alig várom azt a pillanatot, amikor a kanapémon ülve hallgatom az Illud Divinum Insanust, miközben a világ lángol!"


Karl Sanders (Nile): "Az egész extrém metal vonalon nincs másik banda, amelyik valaha is merészelte volna elkészíteni az Illud Divinum Insanust, csakis a Morbid Angel. Lesz jó néhány ötlettelen underground purista, akik azt hiszik, jobban tudják, milyen albumot kéne vagy nem kéne kiadnia a Morbid Angelnek, de az Illud... albummal Trey és David bebizonyította, hogy senki másnak nem kell megfelelniük, csakis maguknak. Ez egy hihetetlenül jól megírt, előadott, felvett és producelt lemez."


MORBID ANGEL - Radikult (az egyik leginkább vitatott új dal)
Vorph (Samael):
"Örülök, hogy a Morbid Angelt visszatérni látom! Amikor elsőként alkalmaztunk elektro-elemeket a zenénkben, mi is kaptunk hideget-meleget. Tudom, hogy merészség és szenvedély kell ahhoz, hogy az ember a saját inspirációs forrásai mentén haladjon. Ezúttal a gitármunka még lenyűgözőbb, mint valaha, és a 11 nóta igazi mestermunka. Nem tartanak a konzervatívabb közönség odavágásaitól, de pontosan ez jelenti azt, hogy valaki extrém!"


Rune 'Blasphemer' Eriksen (Ava Inferi, ex-Mayhem): "Újítás, értelem és egy állatias "nincs kompromisszum" hozzáállás - ez jellemzi a bandák legnagyobbjait. Az Illud Divinum Insanusra mindez igaz, és még erre is rátettek egy lapáttal! Hail Morbid Angel!"


MORBID ANGEL - Too Extreme! (egy másik vitatott nóta)

Dirk Verbeuren (Soilwork):
"Ez az a Morbid Angel, amit mindig is imádtam: kiszámíthatatlan, előrelátó, másmilyen és extrém. Egyetlen szóval: egyedi. Ha a múlt egy unalmas másolatában reménykedtél, kutakodj másutt! Ha viszont valami modernre és merészre vágysz, az Illud Divinum Insanus az a mestermű, amit csakis a Morbid Angel álmodhatott meg. Atomcsászár!"


Ola Lindgren (Grave): "Úgy fogalmaznék, hogy kétségtelenül megérte váni rá. A Morbid Angel teszi a saját dolgát, ahogy mindig is, és nagyon jól is csinálja. Vincent úgy hörög, mint egy kanos rénszarvas (és ezt pozitív értelemben mondom), Trey fura riffelés és dalszerzése is a helyén van, Tim Yeung pedig szimplán csodás. Talán akad egy pár kevésbé tetsző kísérletezős tétel, de összességében igaz, groovy, zúzós, súlyos és gyors az anyag, amilyennek lennie kell. Rock on!"

 


 

Hozzászólások

[008064]
NecroPhil
http://www.youtube.com/watch?v=i8ZpJ4lvEs8

A németeket is kiakasztotta az új lemez ;)
http://www.youtube.com/watch?v=i8ZpJ4lvEs8
[007837]
ANGELGRINDER
Én most a zenéről beszéltem.Ki nem szarja le,mit csinál Benton? Ha vki újít,nem ellenzem,de nem kell discóba átmenni....A METAL NEM SZÉTEFFEKTEZETT DISCÓS SZAR!!! Az új Deicide király lett,akárcsak az Autopsy visszatérő korongja. Meg persze az új Demonical meg Vomitory is. Morbid Angel albumán is a metal tételek nagyon rendben vannak. De a discós szarokat nem tudom elfogadni...elbassza az egész albumot sajna...Jah és nekem a black,death thrash metal újítások nélkül is megfelel!! Inkább maradjon meg egy zkar az mellett,amit elkezdett,minthogy a nagy kísérletezésekben elbaszódjon,mint pl. Metallica,Sepultura,Samael,Covenant,és még sorolhatnám...NAGY KÁR ÉRTÜK!!!
[007812]
Slayer88
Szerintem Péternek csak a tucat szarokból van elege (bár ezt csak ő tudhatja igazán) meg aztán az ember izlése is változik az idők folyamán. Ami újszerű volt '85-ben,vagy '92-ben az most már csak tucat zene. És neked mennyire hiteles a homlokába fordított keresztet égető,majd azt onnan kivakaró és az apukája előtt fejkendőben járó Benton? Pont erről beszéltem,amikor azt írtam Vincentnek nem kell gerincet növesztenie...
[007752]
ANGELGRINDER
Hát nemtudom,de nekem az ilyen indusztriális dolgok sose jöttek be. Az a pár igazi metal nóta nagyon rendben van,de ezek az indusztriál vackok nem tudnak meghatni :S Ha már Trey ennyire akart ilyen nótákat gyártani,miért nem tette meg vmi szólóprojectben? Szerintem ez az album sok Morbid Angel rajongónak(nekem is...)HATALMAS CSALÓDÁS!! Milán Péterről meg csak annyit,hogy a dm keretein belül változatos új Deicide albumot lehúzta,mint a szart,az ilyen indusztriál dolgokat meg az egekig magasztalja...nem metalos az már,minek ír dm meg bm albumokról kritikát,mikor leszarozza az összeset?? Ezzel csak a fanatikusok zsebében nyitogatja ki a bicskát...
[007743]
Slayer88
Fantasztikusan sokszínű és mérhetetlenül extrém az új Morbid Angel album,ők soha nem okoznak csalódást a világ legjobb death metal bandája. Milán Peti kritikája is nagyon jó és figyelem felkeltő volt,csak így tovább. Külön örülök,hogy végre új lemezen hallhatjuk a neoliberális média álltal mellőzött Evil D-t. Ez az ember igazi példakép,soha nem hátrál meg és vállalja gondolatait,még ha ez hátrányára is válik. Ilyen egy igazi metálos,kitart az elvei mellett! Tanuljatok tőle,neki nem kell gerincet növesztenie!!!
[007708]
Machine Head
A Too Extreme!számot simán el lehetne vinni valami köcsög narkós buliba,sok hülye szívott agy magkajálná,hogy ez az új trendi:)Nekem nagyon bejön az album,végre nem kiszámítható,mint az albumok tömkelege.
[007700]
Korpusz
Nem is az a baj, hogy industrial, meg más mint a korábbiak, hanem egyszerűen UNALMAS jónéhány dal. Pedig többször is próbálkoztam...
[007698]
Deadasfak
Négy szám jön be: Blades for Baal, 10 more dead, Nevermore, Existo Volguré. Biztos maradi vagyok. Az industriálos részekben is vannak érdekes részek, de mint mondtam, biztos maradi vagyok>:[
[007694]
Trashfan
Nunu:

Én minden lemezüket nagyon szeretem, talán a Covenant az egyetlen, amit annyira nem a hangzása miatt (de a dalok ott is piszok jók ám), ennek ellenére tetszik az új.
De az biztos, hogy aki eddig nagyon csípte a bandát, annak szoknia kell az új lemezt. De csak ismételném önmagam...más ez, de nem kevésbé zseniális:)))
[007693]
Nunu
"Trashfan:
Én az egészhez annyit tudok hozzáfűzni, hogy elsőre nem tetszett, azóta meg felváltva ez szól meg az új Virrasztók, semmi más nem jutott közel a lejátszómhoz. Szóval szerintem nagyszerű lett. Más, mint az eddigiek, de nem kevésbé zseniális."
+1
(Nekem elsőre is bejött a Morbid Angel. Tény, ha rajongója lennék a bandának, lehet, hogy nem örülnék ennek a lemeznek.)
[007691]
Tomassio
nem tudom értékelni!
[007690]
tjoko
Az asszony megkérdezte ,hogy mi ez a szörnyűség,ebből is látszik hogy ez egy nagyon jó lemez (ha-ha) .Én felváltva ezt hallgatom az új Autopsy-(v)al.
[007686]
Trashfan
Én az egészhez annyit tudok hozzáfűzni, hogy elsőre nem tetszett, azóta meg felváltva ez szól meg az új Virrasztók, semmi más nem jutott közel a lejátszómhoz. Szóval szerintem nagyszerű lett. Más, mint az eddigiek, de nem kevésbé zseniális.
[007685]
apolo
aquila non captat muscas!az utóbbi idők leghatalmasabb metal anyaga,ezt csak a m.a. hozhatta össze.olyan zenekarokkal vannak egy ligában mint az enslaved,borknagar,primordial,arcturus,death,thy catafalque,burzum,agalloch,voivod...
[007684]
alex0812
Hát első hallgatás után gondolkodtam, nekimenjek-e másodjára... nekimentem!!! Azóta mást sem hallgatok, adni kell neki időt, de nagyon hálás anyag, meg talán egy kicsit tudat alatt el kell vonatkoztatni attól, hogy MA-t hallgatsz:-)
Sztem egy rohadt nagy 10-es!!!!!!!!!
[007683]
jrpi
Szerintem is az! Nem is tudom hogy mi az amit hallok! Egy gyenge industrial-modern metal...
[007682]
Deadasfak
Merné valamelyik megmondani hogy szar!:D
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chymera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS