GITÁRMÁNIA TÁBOR - Idén már a 18. alkalommal!

Július 10-ig lehet jelentkezni

2011. június 7. (kedd) 10:20

Július 10-ig lehet jelentkezni az idén is Szolnok-Tiszaligeten megrendezésre kerülő Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborba, amely már a 18. lesz a sorban. A táborról röviden:
1. A Gitármánia Tábor az a hely, ahol a könnyű, félnehéz és nehéz zenék művelői összejönnek egy hétre, hogy nagyon jól érezzék magukat, s hogy mindeközben a lehető legtöbbet tanuljanak is egymástól.
2. Mindenféle hangszeres részt vehet a táborban, sőt még hangtechnikai, vagy pusztán zeneszerető emberek is (vagyis bárki). Jöhetnek egyedül, vagy csapatosan, zenekarként, vagy szólóban (vagyis bárhogy). Nem számít az életkoruk, nemük, tudásuk (vagyis mindegy). Tehát, a táborban részt venni nagyon egyszerű… csak akarni kell.
3. Reggeli, ebéd, vacsora adott. Alvás a házakban, ágyneművel, fürdővel, WC-vel
4. Van tíz termünk, amit berendezünk a világ legjobb hangszereivel, hangtechnikai eszközeivel azért, hogy ki lehessen ezeket próbálni. Milyen eszközök vannak a termekben? Röviden minden. Hosszabban pedig: gitárok (akusztikus, basszus, elektromos), erősítők, dobok, billentyűs hangszerek, mikrofonok, felvevő egységek, effektek, stb…
5. Mi történik a táborban? Délelőtt és a délután egyik részében zajlanak a kezdő és haladó hangszeres órák az ének és hangtechnika, a szövegíró és egyben mentális kérdéseket feszegető előadások, állandó tanárok vezetésével:
Kattints a folytatáshoz!Az idei Gitármánia Táborban olyan ismert zenészek oktatnak, mint Lukács Peta, a Bikini gitárosa, Szappanos György basszusgitáros vagy Cséry Zoltán billentyűs. De tanulhatnak a táborlakók Nagy Ádámtól, a Roy és Ádám Trió gitárosától, Alapi Istvántól, az Edda gitárosától vagy Szekeres Tamástól is.

Dobtudásukat például Borlai Gergőtől és Hoffer Pétertől, valamint Csányi Zoltántól, a Black-Out, a Roy és Ádám Trió, valamint a Kowalsky meg a Vega dobosával fejleszthetik. Énektudásukat pedig az – elsősorban az Emilez Rulez!-ből megismert, ma pedig Geszti Péterrel a GringoSztárban együtt zenélő - Gereben Zitával tökéletesíthetik.

Kortól és előképzettségtől függetlenül bárki jelentkezhet, aki érdeklődik a könnyű és a fajsúlyosabb zenék iránt, akár szemlélődőként is.

De meghallgathatnak számos előadást, beszélgetést is, az egyik vendég Lukács László lesz a Tankcsapdából, akivel Lombos Márton fog beszélgetni önkifejezésről, önérvényesítésről és kommunikációról.

Esténként pedig rendhagyó, másfél órás nagykoncertek várhatók, többek között a Neck Sprain, a Belmondo, valamint a tíz éve a Gitármánia Tábor tehetségkutatóján megnyerő Subscribe emeli majd a hangulatot.


SUBSCRIBE - Eger, 2011 - Fotó: Dió


Három különböző tehetségkutató verseny zajlik a táborban. Az egyikben a tábor legszorgalmasabb gitárosát és egyéb zenészeit keresik és jutalmazzák meg értékes nyereményekkel. A második a tavalyelőtt indított JamVox Gitaraoke verseny, ahol az indulóknak zenei alapokra kell majd gitározniuk. A harmadik megmérettetés a Roxiget tehetségkutatója, amelynek győztese bejut a Roxiget döntőjébe.

Idén is lesz tábori rádió, ha valakit érdekel a rádiózás, szeretettel várják a stúdióban. Bárki kipróbálhatja, hogy milyen az élet száguldó riporterként, vagy rádiós technikusként.

A Gitármánia Zenei és Továbbképző Táborba 12 éves kortól lehet jelentkezni július 10-ig.
A tábor díja nem változott, teljes ellátással 26.500, szállás nélkül 17.500, míg szállás és étkezés nélkül 13.500 forint.  


2011-ben ők oktatnak:

Temesi Berci – basszusgitár kurzusa
Mihályi Balázs – hangszerépítő kurzus
Pulius Tamás – billentyű kurzusa
Megyasszay István – basszusgitár kurzusa
Tarr Dávid – gitárkurzusa
Borlai Gergő – dobkurzusa
Hoffer Péter – dobkurzusa
Alapi István – gitárkurzusa
Cséry Zoltán – billentyűkurzusa
Beke Márk – billentyűkurzusa
Sántha Gábor – gitáreffekt és gitár-felvétek olcsón otthon kurzusa
Dave Goodman (Canada) – gitárkurzusa
Nagy Ádám – gitárkurzusa
Bensó Pál – dobkurzusa
Barabás Tamás – basszusgitár kurzusa
Birta Miklós – gitárkurzusa
Süket zenész nem zené(l)sz – hallásteszttel egybekötött interaktív workshop a hallásról
Szesztai-Szép Eszter (Artisjus) – előadás a szerzői jogokról
Csányi Zoltán – dobkurzusa
Szekeres Tamás – gitárkurzusa
Megyeri „Fixelem” László – Vizuáltechnika a zenében
Markó Gábor – hangszerek alapja a fa
Lukács Peta és Pacziga Linda – A fülmonitor rendszerekről
Mohai Tamás – gitárkurzusa
Szendőfi Péter – dobkurzusa
Czutor Zoltán – A szellemi termék is tulajdon
Kaszás Péter – dobkurzusa


www.instrumentweb.hu
Gitármánia Tábor - Facebook
 

Érdeklődni lehet: Tel.: 30/966-5142, vagy 30/551-0521
E-mail: instrument@instrumentweb.hugtabor@instrumentweb.hu


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
OZZY OSBOURNE - Holnap kijön az új album, friss dal Post Malone-nal: It's A Raid
2020. február 20. (csütörtök) 13:47

Ordinary Man címmel holnap jelenik meg az új Ozzy Osbourne album, a 11 nótás lemezről pedig itt az It's A Raid dal, amelyben Post Malone a vendég. Az új Ozzy album felvételei Los Angelesben zajlottak, a dalokban Andrew Watt producer gitározik, a basszusgitárt a Guns N' Roses-ból ismert Duff McKagan kezeli, dobokon pedig a Red Hot Chili Peppers-ből Chad Smith játszik.     Ozzy korábban ezt mondta a rapperként ismert Post Malone kapcsán: "Soha nem is hallottam korábban erről a srácról. Azt akarta, hogy énekeljek az egyik dalában, a Take What You Want-ban, úgyhogy ezt meg is csináltam, aztán az egyik dolog hozta a másikat. Elkezdtem dolgozni egy új lemezen Post Malone producerével, Andrew Watt-tal. Amolyan katalizátor volt ahhoz, hogy most itt legyek. Ha nincs ez a lemezkészítés, még mindig otthon lógnék, arra gondolva, hogy örökké itt fogok heverni. Piszokil hiányzott a zene. A rajongóim annyira...

CIRITH UNGOL - CSaknem 30 év után új album a kaliforniai metal úttörőktől, az első dal: Legions Arise
CIRITH UNGOL - CSaknem 30 év után új album a kaliforniai metal úttörőktől, az első dal: Legions Arise

Forever Black címmel április 24-én jelenik meg az epikus, doomos heavy metalt játszó, eredetileg még a 70-es évek első felében elindított kaliforniai Cirith Ungol ötödik albuma. Ez lesz...

DEATHSTARS - Már egy új albummal jönnek újra Budapestre
DEATHSTARS - Már egy új albummal jönnek újra Budapestre

Eredetileg tavasszal indult volna egy új turnéra az indusztriális gót/glam vonalas svéd Deathstars, de az ötödik lemezük munkálatai miatt csak ősszel kezdik a koncertezést, viszont...

PICK DOWN - Új felállás, új EP Mezőhegyesről: Hazug szavak
PICK DOWN - Új felállás, új EP Mezőhegyesről: Hazug szavak

Hazug szavak címmel elkészült és meg is hallgatható a mezőhegyesi Pick Down új EP-je. A hat nótát már az új felállású csapat rögzítette. "A mezőhegyesi székhelyű Pick Down...

BON JOVI - Dalpremier a tavaszi albumról: Limitless
BON JOVI - Dalpremier a tavaszi albumról: Limitless

Azt már november óta tudjuk, hogy tavasszal új Bon Jovi album jelenik meg, az első előzetes dalt, a klippel kísért Unbroken be is mutattuk, most pedig itt a második előzetes szám, a...

KHYMERA - Dallamrock/AOR premier Dennis Wardtól: The First Time
KHYMERA - Dallamrock/AOR premier Dennis Wardtól: The First Time

Master Of Illusions címmel március 6-án jelenik meg a dallamos rock, AOR projekt Khymera ötödik albuma, amelynek második előzeteseként már meg is hallgatható a The First Time dal. A...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS