GITÁRMÁNIA TÁBOR - Idén már a 18. alkalommal!

Július 10-ig lehet jelentkezni

2011. június 7. (kedd) 10:20

Július 10-ig lehet jelentkezni az idén is Szolnok-Tiszaligeten megrendezésre kerülő Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborba, amely már a 18. lesz a sorban. A táborról röviden:
1. A Gitármánia Tábor az a hely, ahol a könnyű, félnehéz és nehéz zenék művelői összejönnek egy hétre, hogy nagyon jól érezzék magukat, s hogy mindeközben a lehető legtöbbet tanuljanak is egymástól.
2. Mindenféle hangszeres részt vehet a táborban, sőt még hangtechnikai, vagy pusztán zeneszerető emberek is (vagyis bárki). Jöhetnek egyedül, vagy csapatosan, zenekarként, vagy szólóban (vagyis bárhogy). Nem számít az életkoruk, nemük, tudásuk (vagyis mindegy). Tehát, a táborban részt venni nagyon egyszerű… csak akarni kell.
3. Reggeli, ebéd, vacsora adott. Alvás a házakban, ágyneművel, fürdővel, WC-vel
4. Van tíz termünk, amit berendezünk a világ legjobb hangszereivel, hangtechnikai eszközeivel azért, hogy ki lehessen ezeket próbálni. Milyen eszközök vannak a termekben? Röviden minden. Hosszabban pedig: gitárok (akusztikus, basszus, elektromos), erősítők, dobok, billentyűs hangszerek, mikrofonok, felvevő egységek, effektek, stb…
5. Mi történik a táborban? Délelőtt és a délután egyik részében zajlanak a kezdő és haladó hangszeres órák az ének és hangtechnika, a szövegíró és egyben mentális kérdéseket feszegető előadások, állandó tanárok vezetésével:
Kattints a folytatáshoz!Az idei Gitármánia Táborban olyan ismert zenészek oktatnak, mint Lukács Peta, a Bikini gitárosa, Szappanos György basszusgitáros vagy Cséry Zoltán billentyűs. De tanulhatnak a táborlakók Nagy Ádámtól, a Roy és Ádám Trió gitárosától, Alapi Istvántól, az Edda gitárosától vagy Szekeres Tamástól is.

Dobtudásukat például Borlai Gergőtől és Hoffer Pétertől, valamint Csányi Zoltántól, a Black-Out, a Roy és Ádám Trió, valamint a Kowalsky meg a Vega dobosával fejleszthetik. Énektudásukat pedig az – elsősorban az Emilez Rulez!-ből megismert, ma pedig Geszti Péterrel a GringoSztárban együtt zenélő - Gereben Zitával tökéletesíthetik.

Kortól és előképzettségtől függetlenül bárki jelentkezhet, aki érdeklődik a könnyű és a fajsúlyosabb zenék iránt, akár szemlélődőként is.

De meghallgathatnak számos előadást, beszélgetést is, az egyik vendég Lukács László lesz a Tankcsapdából, akivel Lombos Márton fog beszélgetni önkifejezésről, önérvényesítésről és kommunikációról.

Esténként pedig rendhagyó, másfél órás nagykoncertek várhatók, többek között a Neck Sprain, a Belmondo, valamint a tíz éve a Gitármánia Tábor tehetségkutatóján megnyerő Subscribe emeli majd a hangulatot.


SUBSCRIBE - Eger, 2011 - Fotó: Dió


Három különböző tehetségkutató verseny zajlik a táborban. Az egyikben a tábor legszorgalmasabb gitárosát és egyéb zenészeit keresik és jutalmazzák meg értékes nyereményekkel. A második a tavalyelőtt indított JamVox Gitaraoke verseny, ahol az indulóknak zenei alapokra kell majd gitározniuk. A harmadik megmérettetés a Roxiget tehetségkutatója, amelynek győztese bejut a Roxiget döntőjébe.

Idén is lesz tábori rádió, ha valakit érdekel a rádiózás, szeretettel várják a stúdióban. Bárki kipróbálhatja, hogy milyen az élet száguldó riporterként, vagy rádiós technikusként.

A Gitármánia Zenei és Továbbképző Táborba 12 éves kortól lehet jelentkezni július 10-ig.
A tábor díja nem változott, teljes ellátással 26.500, szállás nélkül 17.500, míg szállás és étkezés nélkül 13.500 forint.  


2011-ben ők oktatnak:

Temesi Berci – basszusgitár kurzusa
Mihályi Balázs – hangszerépítő kurzus
Pulius Tamás – billentyű kurzusa
Megyasszay István – basszusgitár kurzusa
Tarr Dávid – gitárkurzusa
Borlai Gergő – dobkurzusa
Hoffer Péter – dobkurzusa
Alapi István – gitárkurzusa
Cséry Zoltán – billentyűkurzusa
Beke Márk – billentyűkurzusa
Sántha Gábor – gitáreffekt és gitár-felvétek olcsón otthon kurzusa
Dave Goodman (Canada) – gitárkurzusa
Nagy Ádám – gitárkurzusa
Bensó Pál – dobkurzusa
Barabás Tamás – basszusgitár kurzusa
Birta Miklós – gitárkurzusa
Süket zenész nem zené(l)sz – hallásteszttel egybekötött interaktív workshop a hallásról
Szesztai-Szép Eszter (Artisjus) – előadás a szerzői jogokról
Csányi Zoltán – dobkurzusa
Szekeres Tamás – gitárkurzusa
Megyeri „Fixelem” László – Vizuáltechnika a zenében
Markó Gábor – hangszerek alapja a fa
Lukács Peta és Pacziga Linda – A fülmonitor rendszerekről
Mohai Tamás – gitárkurzusa
Szendőfi Péter – dobkurzusa
Czutor Zoltán – A szellemi termék is tulajdon
Kaszás Péter – dobkurzusa


www.instrumentweb.hu
Gitármánia Tábor - Facebook
 

Érdeklődni lehet: Tel.: 30/966-5142, vagy 30/551-0521
E-mail: instrument@instrumentweb.hugtabor@instrumentweb.hu


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SKALTRAX - Új klip a kazincbarcikai melodikus death csapattól: Sands Of Time
2019. július 22. (hétfő) 18:29

Sands Of Time címmel méág februárban jelent meg a melodikus death metalt játszó kazincbarcikai Skaltrax első albuma, amit Simivel rögzítettek a No Silence-ben, a borítót pedig Kassai László készítette. A lemez címadó dalához készült el az új Skaltrax videoklip, de az albumot is végighallgahatod! "Életünk homokszemcséi gyorsan peregnek. A kaszás vajon kegyes lesz velünk? A kazincbarcikai Skaltrax 2018-ban lett teljes formáció, idén februárban került ki az első nagylemezük, mely a Sands Of Time címet viseli. Az album címadó dalához most elkészült egy videó is. Jelen pillanatban a srácok minél több helyen próbálnak koncertet adni."   Skaltrax a Facebookon   SKALTRAX: Bence Köhler - szólógitár, ének András Balázs - dobok Ákos Balázs - basszusgitár Richárd Kórik - ritmusgitár Tamás Tóth - billentyűs hangszerek SKALTRAX - Sands Of Time (a 2019-es Sands Of Time albumhoz)...

WILLIAM DUVALL - Szólóalbum jön az Alice In Chains frontemberétől, klippel az első dal
WILLIAM DUVALL - Szólóalbum jön az Alice In Chains frontemberétől, klippel az első dal

One Alone címmel október 4-én lát napvilágot az Alice In Chains frontemberének első szólóalbuma, Willain Duvalltól máris itt az első előzetes dal, a klippel kísért 'Til The Light...

VESZTEGZÁR - Klippremier: Sarokba szorítva
VESZTEGZÁR - Klippremier: Sarokba szorítva

A tavaly júniusi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelent meg a komáromi Vesztegzár harmadik nagylemeze, a Kárhozat / Damnation, a lemez Sarokba szorítva dalához most elkészült...

BULLET FOR MY VALENTINE - Klippremier: Piece Of Me
BULLET FOR MY VALENTINE - Klippremier: Piece Of Me

A Gravity címmel tavaly nyáron megjelent albumának Piece Of Me dalához készült el a Matt Tuck vezette Bullet For My Valentine új videoklipje. Ismerkedj meg vele! A lemezt nálunk is...

SLIPKNOT - Dal- és klippremier: Solway Firth
SLIPKNOT - Dal- és klippremier: Solway Firth

We Are Not Your Kind címmel augusztus 9-én jön ki a Slipknot új albuma, és ha június végén nem láttad őket a soproni Volt fesztiválon, semmi gond, mert a 2020-as turnéterveik között...

BENEDICTION - David Ingram énekes visszatért a veterán death metal banda élére
BENEDICTION - David Ingram énekes visszatért a veterán death metal banda élére

Szombaton egy cseh fesztiválon adta az utolsó koncertjét a brit Benediction azzal a Dave Hunt énekessel, aki 1998-ban lett a veterán death metal banda énekese, a csapat pedig most...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS