GITÁRMÁNIA TÁBOR - Idén már a 18. alkalommal!

Július 10-ig lehet jelentkezni

2011. június 7. (kedd) 10:20

Július 10-ig lehet jelentkezni az idén is Szolnok-Tiszaligeten megrendezésre kerülő Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborba, amely már a 18. lesz a sorban. A táborról röviden:
1. A Gitármánia Tábor az a hely, ahol a könnyű, félnehéz és nehéz zenék művelői összejönnek egy hétre, hogy nagyon jól érezzék magukat, s hogy mindeközben a lehető legtöbbet tanuljanak is egymástól.
2. Mindenféle hangszeres részt vehet a táborban, sőt még hangtechnikai, vagy pusztán zeneszerető emberek is (vagyis bárki). Jöhetnek egyedül, vagy csapatosan, zenekarként, vagy szólóban (vagyis bárhogy). Nem számít az életkoruk, nemük, tudásuk (vagyis mindegy). Tehát, a táborban részt venni nagyon egyszerű… csak akarni kell.
3. Reggeli, ebéd, vacsora adott. Alvás a házakban, ágyneművel, fürdővel, WC-vel
4. Van tíz termünk, amit berendezünk a világ legjobb hangszereivel, hangtechnikai eszközeivel azért, hogy ki lehessen ezeket próbálni. Milyen eszközök vannak a termekben? Röviden minden. Hosszabban pedig: gitárok (akusztikus, basszus, elektromos), erősítők, dobok, billentyűs hangszerek, mikrofonok, felvevő egységek, effektek, stb…
5. Mi történik a táborban? Délelőtt és a délután egyik részében zajlanak a kezdő és haladó hangszeres órák az ének és hangtechnika, a szövegíró és egyben mentális kérdéseket feszegető előadások, állandó tanárok vezetésével:
Kattints a folytatáshoz!Az idei Gitármánia Táborban olyan ismert zenészek oktatnak, mint Lukács Peta, a Bikini gitárosa, Szappanos György basszusgitáros vagy Cséry Zoltán billentyűs. De tanulhatnak a táborlakók Nagy Ádámtól, a Roy és Ádám Trió gitárosától, Alapi Istvántól, az Edda gitárosától vagy Szekeres Tamástól is.

Dobtudásukat például Borlai Gergőtől és Hoffer Pétertől, valamint Csányi Zoltántól, a Black-Out, a Roy és Ádám Trió, valamint a Kowalsky meg a Vega dobosával fejleszthetik. Énektudásukat pedig az – elsősorban az Emilez Rulez!-ből megismert, ma pedig Geszti Péterrel a GringoSztárban együtt zenélő - Gereben Zitával tökéletesíthetik.

Kortól és előképzettségtől függetlenül bárki jelentkezhet, aki érdeklődik a könnyű és a fajsúlyosabb zenék iránt, akár szemlélődőként is.

De meghallgathatnak számos előadást, beszélgetést is, az egyik vendég Lukács László lesz a Tankcsapdából, akivel Lombos Márton fog beszélgetni önkifejezésről, önérvényesítésről és kommunikációról.

Esténként pedig rendhagyó, másfél órás nagykoncertek várhatók, többek között a Neck Sprain, a Belmondo, valamint a tíz éve a Gitármánia Tábor tehetségkutatóján megnyerő Subscribe emeli majd a hangulatot.


SUBSCRIBE - Eger, 2011 - Fotó: Dió


Három különböző tehetségkutató verseny zajlik a táborban. Az egyikben a tábor legszorgalmasabb gitárosát és egyéb zenészeit keresik és jutalmazzák meg értékes nyereményekkel. A második a tavalyelőtt indított JamVox Gitaraoke verseny, ahol az indulóknak zenei alapokra kell majd gitározniuk. A harmadik megmérettetés a Roxiget tehetségkutatója, amelynek győztese bejut a Roxiget döntőjébe.

Idén is lesz tábori rádió, ha valakit érdekel a rádiózás, szeretettel várják a stúdióban. Bárki kipróbálhatja, hogy milyen az élet száguldó riporterként, vagy rádiós technikusként.

A Gitármánia Zenei és Továbbképző Táborba 12 éves kortól lehet jelentkezni július 10-ig.
A tábor díja nem változott, teljes ellátással 26.500, szállás nélkül 17.500, míg szállás és étkezés nélkül 13.500 forint.  


2011-ben ők oktatnak:

Temesi Berci – basszusgitár kurzusa
Mihályi Balázs – hangszerépítő kurzus
Pulius Tamás – billentyű kurzusa
Megyasszay István – basszusgitár kurzusa
Tarr Dávid – gitárkurzusa
Borlai Gergő – dobkurzusa
Hoffer Péter – dobkurzusa
Alapi István – gitárkurzusa
Cséry Zoltán – billentyűkurzusa
Beke Márk – billentyűkurzusa
Sántha Gábor – gitáreffekt és gitár-felvétek olcsón otthon kurzusa
Dave Goodman (Canada) – gitárkurzusa
Nagy Ádám – gitárkurzusa
Bensó Pál – dobkurzusa
Barabás Tamás – basszusgitár kurzusa
Birta Miklós – gitárkurzusa
Süket zenész nem zené(l)sz – hallásteszttel egybekötött interaktív workshop a hallásról
Szesztai-Szép Eszter (Artisjus) – előadás a szerzői jogokról
Csányi Zoltán – dobkurzusa
Szekeres Tamás – gitárkurzusa
Megyeri „Fixelem” László – Vizuáltechnika a zenében
Markó Gábor – hangszerek alapja a fa
Lukács Peta és Pacziga Linda – A fülmonitor rendszerekről
Mohai Tamás – gitárkurzusa
Szendőfi Péter – dobkurzusa
Czutor Zoltán – A szellemi termék is tulajdon
Kaszás Péter – dobkurzusa


www.instrumentweb.hu
Gitármánia Tábor - Facebook
 

Érdeklődni lehet: Tel.: 30/966-5142, vagy 30/551-0521
E-mail: instrument@instrumentweb.hugtabor@instrumentweb.hu


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ARMORED SAINT - Ősszel érkezik John Bushék új albuma, az első dal: End Of The Attention Span
2020. augusztus 12. (szerda) 06:36

Punching The Sky címmel október 23-án jelenik meg a legendás amerikai power metal banda, az Armored Saint új stúdióalbuma, a 2015-ös Win Hands Down lemez utódja. Máris meghallgatható az első előzetes dal, az End Of The Attention Span, amelyhez a mai nap folyamán egy klip is érkezik majd. Az 1992 és 2005, valamint 2009 és 2010 között az Anthraxben éneklő John Bush, illetve a Fates Warningból is ismert Joey Vera basszusgitáros eredeti csapatának nyolcadik nagylemeze lesz a Punching The Sky. Joey Vera az új dalról: "...társadalmunk elektronikus kütyük iránti bűvöletéről van szó, és ironikus, hogy a legtöbben úgy érezzük, hogy a telefonjainkon és a képernyőinken keresztül összekapcsolódunk, de valójában éket képeztünk egymás közé. Az emberi interakciókat megfertőzte egy intenzív információ-éhség. Mindig kutatjuk, keressük a még többet. A végeredmény pedig egy nagyon sérült, lerövidült...

MACHINE HEAD - Hivatalos szöveges videó az egyik új dalukhoz: Bulletproof
MACHINE HEAD - Hivatalos szöveges videó az egyik új dalukhoz: Bulletproof

Még június közepén egy 2 dalt tartalmazó digitális kislemezzel jelentkezett a Machine Head. A Civil Unrest címet viselő single A oldalára a Stop The Bleeding dal került, amelyben a...

HAMMERFALL - Októberben masszív koncertanyag jön, videópremier: Never Forgive, Never Forget
HAMMERFALL - Októberben masszív koncertanyag jön, videópremier: Never Forgive, Never Forget

Live! Against The World címmel október 23-án egy új koncertanyaggal jelentkezik a Hammerfall, első előzetesként pedig máris itt a Never Forgive, Never Forget dal felvétele a svéd metal...

FINNTROLL - Jövő áprilisban visszatérnek Budapestre, jön az új lemez is
FINNTROLL - Jövő áprilisban visszatérnek Budapestre, jön az új lemez is

Vredesvävd (Wrath-woven) címmel  nem az eredetileg tervezett időpontban, augusztus közepén, hanem szeptember 18-án jelenik meg a Finntroll hetedik albuma. A finn folk mesterek hét éve...

STARDUST - Dal- és klippremier a Frontiers kiadó első magyar zenekarától: 2nd Hand Love
STARDUST - Dal- és klippremier a Frontiers kiadó első magyar zenekarától: 2nd Hand Love

Az AOR, melodikus rock vonalas budapesti Stardust még 2019 elején kötött szerződést az olasz Frontiers kiadóval, amely jelenleg az egyik legjelentősebb nemzetközi hard rock/metal...

AT NIGHT I FLY - Új karanténklip készült az Afterlife dalhoz
AT NIGHT I FLY - Új karanténklip készült az Afterlife dalhoz

Újabb élő karantén-videót készített az At Night I Fly zenekar, hasonlóan a májusi The Pit videóhoz. Ezúttal is különböző helyszíneken, de élőben játszották el a decemberben...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS