MEGADETH - Mi újság Vic garázsában?

Ebben a hónapban le akarják zárni az új album felvételeit

2011. június 1. (szerda) 10:03 | utoljára módosítva: 2013. február 15. (péntek) 16:48

A producer Johnny K váratlan betegsége sem tudta lelassítani a tizenharmadik Megadeth album felvételét, amely jelenleg is folyik a frontember Dave Mustaine saját stúdiójában, a Vic's Garage-ban, a kaliforniai San Marcosban. A szeptember táján megjelenő, egyelőre cím nélküli album stúdiómunkálatait július elejére be akarja fejezni a csapat, hogy aztán belevethessék magukat a Rockstar Energy Drink Mayhem fesztiválturnéba, ahol a Disturbed, a Godsmack, a Machine Head és az In Flames társaságában játszanak majd.
Eredetileg Andy Sneap lett volna a lemez producere, akivel az Endgame és a United Abominations albumokon is dolgoztak, de az egykori Sabbat gitáros jelenleg az új bandája, a Hell dolgaival foglalkozik, így végül Johnny K-re (Disturbed, Machine Head, Sevendust stb.) esett a választásuk.
"Ez a 13. stúdiólemezünk, és máris egy csomó fura dolog történt - mondta Mustaine a brit Terrorizernek. - Autós problémák, nyomtalanul eltűnő dolgok, és volt egy nekem dolgozó fickó is, nála tisztábbat el sem tudnál képzelni, mégis belecsúszott a cuccozásba és felszívódott... De mindettől függetlenül izgatott vagyok!"
Közben Mustaine-nek arra is maradt ideje, hogy összeszűrje a levet az egykori Anthrax gitárossal, Dan Spitz-cel, aki hosszabb ideje dolgozott már egy Deuxmonkey nevű projekten, amelyben részt vesz az Accept basszer Peter Baltes és a dobos Patrick Johansson is (Malmsteen, WASP). A Megadeth-főnök eredetileg csak a dalok végső formába öntésénél segédkezett volna, ám végül be is szállt a Red Lamb nevet felvett bandába, ahonnan pár hete távozott az énekes Wade Black (Crimson Glory, Seven Witches, Leatherwolf stb.) Mustaine szerint a készülő Red Lamb anyag egyfajta Disturbed, Soundgarden, Rage Against The Machine keverék lesz, itt-ott Anthrax-féle gyors tempókkal, modern és súlyos formában.
Kattints, ha érdekel, hogy az új Megadeth album kapcsán mit mondott Dave a Guitar Worldnek.
Az Endgame-hez viszonyítva milyen lesz ez az új album? Súlyosabb, technikásabb, dallamosabb?

"Súlyos lesz, de nem olyan lassú és súlyos, mint a Black Sabbath vagy a Trouble. Nagyon, nagyon gyors és súlyos lesz."


Hány nótát írtatok a lemezhez?

"Tizenkét dalról szólt a megállapodásunk, és ennyit is veszünk fel."


Elég sokat turnéztok. Mikor volt időtök dalokat írni?

"Van néhány régi dal, és vannak vadonatújak is. Van, ami most reggel született. Mások meg a pályafutásom korai időszakában - olyan nóták ezek, amelyek korábban nem kerültek rögzítésre. Változatos anyag lesz."


Ez lesz a második lemezetek Chris Broderick gitárossal, akinek a játékáról korábban azt mondtad, hogy Marty Friedmanére emlékeztet. Martyval készült jó néhány a legjobb lemezeitek közül.

"Chrisnek és Martynak is megvannak az erősségei és a gyengéi. A Megadethben az évek során óriási gitárosok játszottak, ez mindig is jellemzett bennünket. A gitárjáték színvonala folyamatos volt, a jótól a kiválóig. Volt néhány átlagos dobosunk, de például a basszusjáték is mindig jó volt. Christ és Martyt nem érdemes összevetni, mindkettő a saját szintjén dolgozik."


Gitárosként hogyan dolgozol együtt Chris-szel, téged is pörget a játéka?

"A frappáns válasz az volna, hogy övé az összes meló, nekem meg a szórakozás marad. De ez valahogy épp fordítva működik, mert én vagyok az, aki a ritmusozás terhét cipeli. Chrisnek a szólózás terén vannak kiváló képességei. Engem inkább a hasznosság jellemez, mindaz, amit odateszek alap gyanánt. Manapság, ha eljön a szóló ideje, inkább Chris alá dolgozom, különösen ha egy nehezebb ritmustéma megy a szóló alatt, mert az az erős oldalam."


Elégedett vagy, hogy újra Dave Ellefson bőgőssel dolgozol?

"Viccelsz?! Az a fickó nagyon tud. Képtelen hibázni. Egy érett, sokoldalú egyéniség. Előfordult néha a turnén, hogy csak ránéztem, és megkérdeztem: 'Hát te meg ki vagy?' Tudom, hogy ezt viccesnek tartotta, de az az igazság, hogy tényleg nem ismerem ki magam rajta, annyira remek ember és káprázatos basszusgitáros lett belőle. Ennél jobb dolog nem is történhetett volna, és nagyon jól kijövünk egymással."A Big 4 DVD dupla platina lett az USA-ban


Kaliforniában már volt egy Big 4 bulitok, szeptemberben pedig New Yorkban, a Yankee stadionban léptel fel a Metallicával, a Slayerrel és az Anthrax-szel. Várod a koncertet?

"Igen. Számomra az első buli nem volt az igazi, mindenféle technikai nehézségek miatt, ugyanis az erősítőim egyszerűen megadták magukat. Szeretném, ha ez a buli igazán jól sülne el. Ez olyan 'tedd oda magad vagy kussolj' dolog. És álmodozom arról is, hogy az egész Yankee stadion együtt énekli majd nekem, hogy 'Boldog szülinapot', ugyanis akkortájt van a születésnapom. De ez David Ellefson dolga. Azt mondta, hogy az elég király szülinapi ajándék volna. És ezzel magam is egyetértek."
 

Hozzászólások

[007607]
llaszlo
Új Megadeth album :D
Már alig várom!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NECROMANTIA - Elhunyt a görög black csapat egyik alapítója, Baron Blood
2019. november 20. (szerda) 15:19

Szívroham következtében hunyt el Baron Blood, a görög Necromantia egyik alapítója, aki 1989-től napjainkig 8-húros basszusgitárosa (és billentyűse) volt a zenekarnak. A Necromantia a görög black metal színtér egyik alapcsapata (a Rotting Christ és a Varathron mellett), különleges hangzásukat pedig az eredményezte, hogy ritmusgitárt nem használtak, a basszer/énekes The Magus mellett Baron Blood is basszusgitáron játszott. A hosszú ideje inaktív csapat legutóbbi albuma a 2007-ben kiadott The Sound Of Lucifer Storming Heaven volt.  

MAEOTIS - Pagan metal Debrecenből, új dal és klip: Élő zsarátnok
MAEOTIS - Pagan metal Debrecenből, új dal és klip: Élő zsarátnok

Élő zsarátnok címmel egy klipes új dallal jelentkezett az ősmagyar pagan metalt játszó Maeotis, ami egyben azt is jelzi, hogy készül az első nagylemez. "A debreceni Maeotis első...

TURILLI / LIONE RHAPSODY - Jövő tavasszal budapesti koncert
TURILLI / LIONE RHAPSODY - Jövő tavasszal budapesti koncert

Zero Gravity (Rebirth And Evolution) címmel a nyáron jelent meg a Luca Turilli gitáros és Fabio Lione énekes fémjelezte Turilli / Lione Rhapsody albuma. A lemezen a két meghatározó...

HELLDIVER - 10 éves jubileumi koncert: szombaton Szécsényben
HELLDIVER - 10 éves jubileumi koncert: szombaton Szécsényben

A klasszikus hard rock és heavy metal ötvözetét játszó Helldiver zenekar a fennállásának 10. évfordulóját ünnepli november 23-án Szécsényben, a Városi Művelődési Központban, a...

STORMWARRIOR - Öt év után új album jön, dal- és klippremier: Norsemen (We Are)
STORMWARRIOR - Öt év után új album jön, dal- és klippremier: Norsemen (We Are)

Norsemen címmel november 29-én jelenik meg az 1988-ban alakult, speed/power vonalas hamburgi Stormwarrior hatodik albuma, a 2014 elején kiadott Thunder & Steele lemez folytatása, amelyről...

CRO-MAGS - Új klip a Harley Flanagan vezette hardcore legendától: No One's Victim
CRO-MAGS - Új klip a Harley Flanagan vezette hardcore legendától: No One's Victim

A 30 éve kiadott második Cro-Mags album, a Best Wishes jubileuma alkalmából a múlt hónapban nálunk is koncertezett a Harley Flanagan vezette hardcore legenda, nemrég pedig a Terrorral a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS