HAMMERWORLD - Megjelent a júniusi számunk!

Címlapsztori: Amorphis, exkluzív CD-melléklet: az új Virrasztók album

2011. június 1. (szerda) 13:45 | utoljára módosítva: 2011. július 2. (szombat) 09:27

Már kapható a HammerWorld magazin júniusi száma, továbbra is 116 oldalon, változatlan áron, az exkluzív CD mellékletünk pedig a Virrasztók második albuma!

Kattints a tartalomhoz!







Már az újságosoknál a HammerWorld júniusi száma!
116 oldalnyi tömény metal, új VIRRASZTÓK CD-vel!

Poszterek: ARCH ENEMY, TŰZMADÁR


Ebben a hónapban a finn AMORPHIS frontembere, Tomi Joutsen üvölt az arcunkba a címlapról, annak örömére, hogy a napokban megjelent a The Beginning Of Time című tizedik albumuk, és idén a Hegyalján is ott lesznek



A 2011-es év egyik legvitatottabb albuma címre pályázó és a jövő héten hivatalosan is megjelenő új MORBID ANGEL lemez, az Illud Divinum Insanus kapcsán interjút olvashatsz a tékozló fiúként visszatért frontemberrel, David Vincenttel.


Max Cavalera az új CAVALERA CONSPIRACY albumról mondja el a legfontosabb tudnivalókat, és persze a Sepultura sokat pletykált és még többet cáfolt újjáalakulása

kapcsán is kifejti véleményét.


A Klasszikus! rovatban ebben a hónapban egy 1996-os norvég black metal mestermunka, a Nemesis Divina című SATYRICON album létrejöttének hátterét vázolja fel a frontember Satyr.


Az XY Akták rovat helyén kivételesen a júliusban újra Budapesten fellépő WHITESNAKE gitárosa, Doug Aldrich mesél részletesen az idei korong, a Forevermore dalairól.


ZAKK WYLDE is hamarosan fellép Magyarországon a Black Label Societyvel, és a szőrös bárdista néhány érdekes részletet is elárult a most megjelenő új, akusztikus BLS anyagról.



A Meshuggah hangzás továbbfejlesztését jelentő djent-vonal kapcsán a múlt havi Tesseract
interjú folytatásaként most az amerikai PERIPHERY agya, Misha Mansoor gitáros
nyilatkozott a Hammernek.


A hétvégi MetalFesten is fellépő IDEAS zenekar énekesnője, Kun Anita az új albummak kapcsolatos kálváriájukat is részletesen elmesélte egy alapos interjúban.



Az idei év eddigi egyik legerősebb anyagát hozta ki a metalcore felől a progresszív, technikás
metal felé haladó PROTEST THE HERO, így muszáj volt néhány jól irányzott
kérdést feltennünk az énekesnek, Rody Walkernek.


Készül az új OMEN album, és Nagyfi Laciék tervei szerint október táján már biztosan kézbe is lehet kaparintani. Az Omen és az Akela ügyesbajos dolgairól, valamint a háromnyakú gitárról Szíjártó "Szupermen" Zsolttal beszélgettünk,


Az új HATE ETERNAL lemez, a Phoenix Amongst The Ashes kapcsán az egyszemélyes death metal hadsereg, Erik Rutan is mikrofonvégre került.


A TANKCSAPDA új klipje júniusban lát napvilágot, a nyári pesti bulijuk is itt van a kanyarban, úgyhogy Lukács és Cseresznye is tudott friss infókkal szolgálni
.


Andy Sneap producer és egykori Sabbat-gitáros a 25 év után feltámasztott, és egy zseniális metal albummal visszatért HELL zenekarról beszél a lapban, ami annyira fontos számára, hogy időhiány miatt még a Megadethnek is nemet mondott, amikor újra producernek kérték fel Mustaine-ék.



A Rockmaraton fesztiválon újabb véres black metal misét tart a svéd WATAIN,
amelynek frontembere, Erik Danielsson a Sátánra, a náci karlengetésére
és a svéd Grammi-díjra is kitért az interjú során.



A norvég PAGAN'S MIND új albuma, a Heavenly Ecstasy a májusi számunk Hangpróbájának élén végzett, így nem csoda, hogy Danev György alaposan kifaggatta
a prog metal csapat gitárosát, Jorn Viggo Lofstadot.


A szakmázósabb HANGERŐMŰ rovatunkban továbbra is a frankfurti MUSIKMESSE kapcsán készült interjúk, beszámolók viszik a prímet, de Vörös Attila is összeállított
néhány friss gyakorlatot a gitármániákusok számára.


 
További interjúk: SYMPHONY X, TYR, ALESTORM, KRÍZIS, AMON AMARTH, EDEN'S CURSE, KARMA TO BURN, ROCK'N ROLL SWINDLE...


Mindez persze csak egy kis szelete a 116 oldalas júniusi Hammernek
...


És vajon ki nyerte a Hangpróbát ebben a hónapban?

Hozzászólások

[007803]
nightwing
immortal91: Dehogy gyalázkodunk, mindössze barátilag eszmét cserélünk arról, h miért szar a djentől, és mitől jó az Akela:-)))
[007799]
immortal91
Miért nem beszéltek meg egy találkozót azt boxoljátok le? Vagy így bátrabb dolog gyalázkodni?
[007797]
nightwing
Pandeamonium: Igen, a te szinteden ezek valszeg télleg nyelvtanilag helyes mondatok voltak, bár ez ettől még messze nem tény (amúgy magyartalan, modoroskodó, képzavaros értelmetlenségek, alkalmanként IGENIS hibás nyelvtanisággal...hadd ne idézgessek, korábban máshol megtettem már).
Télleg hagyjuk, mert lassan sírok a gyönyörűségtől:-)
[007796]
Pandeamonium
1. Olvashatatlan és érdektelen? BD írásai nem voltak olvashatatlanok, nyelvtanilag teljesen helyénvaló mondatokat tartalmazott, ezek pedig tények (ugyanis a mondattan vagy szintaxis, ahogy tetszik, nem ízléseken alapul). Az érdektelenség más dolog, de ez nem BD-t minősíti.
2. Az meg már téged minősít, ha kijelented, hogy egy zenei stílus szar, csak mert neked nem tetszik.
3. Az Akelával nekem semmi bajom, azon kívül, hogy egy hótprimitív metal bandának tartom mind zeneileg, mind a szövegét tekintve, de attól még lehet jó annak, aki szereti. (Szóval én nem szaroznám le.) Viszont a rajongóinak a nagy része nem egy IQ-brigád, azt gondolom, ezzel egyet is érthetünk.
És ezennel a témát végleg ki is merítettük, azt hiszem.
[007792]
nightwing
Pandeamonium: 1. Miért volnék kárörvendő? Max. elégedett, h nem kell olvashatatlan és érdektelen recenziók tömegével találkoznom az egyik kedvenc lapomban.
2. Ez a djent-vonulat igenis sz.r, bárki bármit mond...de te csak hallgasd, ezen nem fogunk összeveszni.
3. Mi a baj az Akelával? Igen jó zenét csináltak, főleg az első két albumukat kedvelem.
Ergo nem vagy értve, sorry...
Magyarázd el, hallgatlak, érdeklődve...:-)
[007784]
Pandeamonium
Kedves nightwing, te beszélsz tudatlanságról, amikor kárörvendve röhögsz a markodba, mert BD-t "nagy nehezen kiutáltátok"? Ez csakis rosszindulatot bizonyít, a "djentes szar" megállapításod pedig szűklátókörűséget, szemellenzőt, begyepesedettséget - soroljam még? A beszűkültség meg a szimatszatyros-zsíroshajú-kannásboros-akelás fajtának az ismérve. Legalábbis a zömének. Értve vagyok, "szimpatikus barátom"?
[007763]
nightwing
Kardhordoz: Valóban elég tudatlan dolog volt emberünk részéről, szó se róla...:-)
Persze, szíved joga, h mit olvasol. Mindössze azt kérem, h itt ne reklámozd, ez ugyanis nem az a hely...(jobberről nem hallottál, de fogadjunk, h libsiről, kilincsorrúról, stb. igen...na, ugye, ez ugyanannak a botnak a másik vége)
[007761]
Kardhordoz
nightwinghez meg annyit hogy teljesen jó dolog volt beírni a Kalapács interjút! "jobber" újság XD ilyet sem hallottam még. Inkább olvasok Bar!kádot mint "népszabadságot" ami teljesen ellentétet ír az újság címével... :)
[007760]
Kardhordoz
BD nekem sem volt a kedvencem inkább nem olvastam...a szimatszatyros hátfelvarrós dolog meg szerintem egy amolyan "tudatlan" általánosítás... szerintem abszolút nincs a két dolog között összefüggés DE szerintem fölösleges veszekednetek :)
[007748]
nightwing
Tomi Joutsen
[007747]
eiccatoppinen
valaki pls mondja meg, h h hívják az összevissza tetovált csávót :) köszi
[007745]
nightwing
Pandeamonium: Valószínűleg hiába magyaráznám neked, h mi a különbség a neked nem tetsző vélemény és a bunkó személyeskedés között...te biztos nagyon helyes és
okos kislány lehetsz, engem mindenesetre inkább megmosolyogtatsz:-)
[007733]
Pandeamonium
nightwing: a TE személyeskedésedre válaszoltam személyeskedéssel, keresd meg az ok-okozatot, talán menni fog, nagyarcúkám.
[007728]
nightwing
bocs, vedd
[007727]
nightwing
Aikidoka: Rendben, akkor legyen iksz!:-)
De azért ne ved túl komolyan:-)
[007726]
Aikidoka
nehéz eldönteni, hogy melyikőtök a szánalmasabb :)
[007725]
nightwing
Pandeamonium: Mi a problémád a hátfelvarrós rokkerekkel?
Úgy tűnik, neked vannak problémáid a szexuális életeddel (a hisztérikus-személyeskedős hangnemedből kiindulva). Esetleg próbáld meg lecserélni a guminőt egy igazira, az sokat segít ilyen téren. És olvass sok olyan modoros sz.rt, amit istenítesz, az való neked...:-) Vicces vagy, kisfiam...
[007722]
Pandeamonium
Ja, nightwing, roppant büszke lehetsz arra, hogy "kiutáltátok BD-t", ennél nagyobb féreg-hozzászólást rég olvastam. Mondjuk, BD és a HW stáb helyében szarnék az ilyen lelkironcs, frusztrált majmokra, és továbbra is hagynám, hadd publikáljon a srác. Mert nem ír rosszul, csak az aluliskolázott kis sznobok értetlenül állnak a fölött, ha egy mondat két tagmondatból áll, és 2 sornál hosszabb. Ez nem BD szégyene... Kicsit polkorrekt-szagú nyuszi hozzáállás a HW-től az, hogy semlegesítették BD-t. Ha pedig ő kérte, hogy ne publikáljon oda többet, az is érdekes, afféle meghunyászkodás. Szerintem.
[007721]
Pandeamonium
nightwing: nem vagy te valami bonyolult lény, az világosan látszik. Azért mert neked csípi a szemed az az 1-2 oldalnyi djent, attól még nem kéne folyton BD-be törölnöd a szaros cipődet. Szánalmas kis szimatszatyros-zsíroshajú-hátfelvarrós rokker gyerek lehetsz, aki biztosan nem dugott már egy jót legalább 5 éve, és anyucival lakik X évesen is... Ha személyeskedünk, akkor személyeskedjünk, ez így fair.
[007706]
nightwing
Korpusz: Értékelem a segítőkészséget, köszi:-)
Mindössze bátorkodtam rákérdezni, h innen kezdve minden számban lesz-e egy teljes oldalas interjú egy noname djent/hálószoba-zenekarral? Ami tipikus modoros BD-zene, azaz djent-sz.r...a kedvedért:-)
[007704]
Korpusz
nightwing: Szerintem pedig még valami djent-sz.rt is emlegettél... Ez a 'baj' az írásbeli megnyilatkozással, vissza lehet keresni :-)
[007692]
nightwing
MetalNecro: Félreértesz, nincs nekem bajom az interjúval... hajrá, ismerjünk meg minden stílust, legyen színes a kedvenc lapunk! (a metal/dethcore amúgy sose volt kedvencem, nem is lesz, maradok -ahogy valahol vmelyik Laci írta- "lánccsörgető, dögevő" metalos:-)
Mindössze bátorkodtam jelezni h. elírás van a címoldalon.

[007687]
MetalNecro
@nightwing:Az az 1 oldalas interjú talán kibírható, nem?Én is írhatnám hogy a Suicide Silence meg a többi metalcore/deathcore brigád enyhén szólva nem a kedvencem de újságonként 1-2 oldal (vagy annyi se) nem zavar.Olyan szám úgyse lesz amiben minden banda mindenkinek bejön.
[007667]
Aikidoka
A Blood Ceremony új lemeze hatalmas lett. Nem igazán az én stílusom, de már az első albumuk is betalált. Egy interjút megérdemelnének :P
Más: én megvagyok BD írásai nélkül, viszont vele együtt eltűntek a lapból a különböző hc, post metal/hc, extrémebb death zenék is. (Az indie, post rock nekem sem hiányzik különösebben) ZO-val semmi bajom nincs, de nem hinném, hogy az olvasók tömegei vadásszák ezeket a harmadik ligás (vagy még az sem) dallamos black meg gótikus lemezeket a mostani dömpingben. És most kb. ezzel van tele az újság (sokkoló extra). Végiglapoztam pár régi lapszámot (BD még nem írt akkoriban) és sokkal változatosabb volt a felhozatal.
Uhh remélem nem tapostam bele a lelkébe senkinek :-)
[007661]
jrpi
Erre a Tcs interjúra kb akkor szükségünk volt mint mókusnak az erdőtűzre. Morbid Angeltől nem igazán ezt vártam, még párszor végig kell gyűrni mire azt el tudom dönteni hogy jó vagy rossz ez a zene :D Sziget koncerten hogy aprítottak 5 éve :)
[007652]
nightwing
Ööö, Tesseract (borítón) nem az előző számban volt? Ebben meg Periphery (vagy mi a rosseb)? Egyáltalán, nagy nehezen kiutáltuk Bali Dávidot, és kapjuk helyette ezt a djent-sz.rt?
Apolo: a jobber újságodat ne itt reklámozd...akkor se, ha épp Kalapács nyilatkozik benne...kössz
[007651]
Reptile
Én is előfizetve várom, de nekem se jött meg.
[007650]
colorado75
jo lenne már megkapni az ujságot...elöfizetve!!!!!!
[007648]
Nunu
A Virrasztók angyon nagy lett, már most jobban tetszik, mint a sokat hallgatott elődje :)
A Morbid Angel egy méretes kérdőjel előttem. Mivel én nem vagyok űMorbid Angel rajongó (az ALtars-t szeretem, meg a későbbi lemezeket is el-elhallgatgatom, de azért baromi ritkán került Morbid Angel a lejátszómba), így nehéz véleményt mondanom róla. Tény, hogy nekem nagyon bejött az új lemez, a régi fanoknak viszont nem biztos. EGy modern, extrém metal lemez, ami sokat merít a Morbid Angelből is, talán így lehetne leírni. Ha lett volna még két lemez ez és az ezt megelőző közt, akkor lehet, hogy nem lenne ennyire újszerű.
[007647]
apolo
jó hogy sokaknak tetszik a virrasztók,remek,hangulatos zene.a satyricon-nemesis divina cikk is kiváló,ez tényleg egy korszakalkotó album,nagy hatással volt a későbbi pagan metal vonalra.az új helheim cd-t ajánlom pagan metalosoknak,minőségi munka.és akit érdekel:kalapács józsef interjú az eheti barikád újságban.
[007646]
alex0812
Nagyon jó lett a lap, mekkora lemezek sűrűsödtek be a Hangpróbába, 9 lemez túllőtte a 8-as átlagot!!! Lehet ilyenkor el kellene tenni belőlük néhányat gyengébb hónapokra:-)
Így tovább skacok!!!
[007643]
Trashfan
Igen, az nekem is meglepő volt.)) De belehallgatva az új Pestilence-be, meg is értem. Lapos az anyag, mint az Alföld. De legalább Milán úron látszik, hogy nem a stílust, hanem a minőséget nézi, és ez jó.
[007639]
Korpusz
A Hangpróbára visszatérve: Nem gondoltam volna, hogy Milán Pétertől valaha is egy Journey lemez magasabb pontszámot kap, mint egy Arch Enemy vagy egy Pestilence. Nem baj, csak elég meglepő...
[007638]
Trashfan
Igen, én is ahogy egyre többet hallgatom, annál kevésbé tömény. Kétségtelen nem az az azonnal ható zene. A hangzása nagyon jó tényleg.
Az egész lemez mindenestől nagyon igényes, komoly alkotás.
[007635]
csefeco
Igen igen jó lett ez a Virrasztók lemez, nagyon jól szól. Többször meghallgatva már nem is olyan nehéz, tömény (nekem legalábbis). A szövegek is elég komolyak, érdemes ezekre is figyelni. Igényes darab lett...
[007629]
Trashfan
Tetszik az új szám.
Ami a Hangpróbát illeti, az új Journey hatalmas album lett, rengeteget hallgatom. Számomra mondjuk az új Morbiid Angel volt a legjobban várt lemez, ami azért nem is csoda, 8 év kihagyás...Nagyon elégedett vagyok vele. Változatos, izgalmas, és szokatlan, ugyanakkor mégis nagyszerű. Persze annyira sokszor még nem hallgattam meg, hiszen nagyon friss, de én maximálisan elégedett vagyok ezzel a lemezükkel is, és hülyére fogom hallgatni.
Még a Virrasztók cd-re térnék ki, nagyon tetszik. Ahogy Norbi is írta, nem könnyű anyag, és nem is ismertem őket eddig, de ez a lemezük számomra tetszetős. Elég egyedi, főleg a népdalénekes lány tetszik benne nagyon, valamint, hogy mikről énekelnek. Szóval örülök, hogy ez volt a melléklet, eddig talán ez tetszik a mellékletek közül legjobban.
[007624]
mike666
Bezzeg az új Autopsy, ami szerintem az év death metal lemeze lett, csak a sokkoló extrában kapott helyett 8 ponttal.
[007623]
mike666
Én akkor nagyon beszűkült ember vagyok, de számomra az új Morbid Angel az év csalódása
[007621]
Korpusz
Tartalmas az új szám, a Hangpróba kínálata is nagyon erős, a melléklet CD is szuper. Mindennel meg vagyok elégedve:-)
[007619]
tzar
Amon Amarth a Saját Szavaikkal rovatban szerepel ebben a hónapban.
[007618]
Peredhil
Sajnos még nem volt módom megvenni, de remélem tényleg van benne Amon Amarth interjú, csak mert itt a bal oldali listára nem írtátok ki.
[007612]
apolo
és ütős a fanzine rovatban az another way zenész verse!gratula.mizu?
[007611]
apolo
örülök a morbid angel és watain interjúkban elhangzott állásfoglalásokra a polkorrektséggel kapcsolatban.jó hogy a metal undergroundban vannak gondolkodó emberek.az új morbid angel tényleg hatalmas lett!és a hell és portrait albumok is gyilkosak!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DIE KRUPPS - Pénteken új album, klippel a címadó dal: Vision 2020 Vision
2019. november 12. (kedd) 18:34

Vision 2020 Vision címmel pénteken, november 15-én jelenik meg a Die Krupps új stúdióalbuma, amelynek legfrissebb előzetes dala a klippel kísért címadó tétel. Jó hír, hogy Jürgen Englerék az új album turnéjával is eljönnek Budapestre, a koncert az A38 Hajón lesz december 12-én. A gyári zajok, a fémes csörgésű elektronika, a feszes szintitémák és a metalos komorság hívószava közel negyven éve jelent egyet a düsseldorfi Die Krupps hagyatékával, Englerék koncertjét a műfaj két újabb nemzetközi tehetsége, a horvátországi Manntra és a Los Angeles-i Viral vezeti fel majd a Hajón.   www.facebook.com/diekruppsofficial A koncert Facebook oldala "...A düsseldorfi Die Krupps hagyatékán olyan produkciók nőhettek fel az elmúlt évtizedekben, mint a Rammstein vagy az Oomph!. A minden értelemben műfajteremtő zenekar tavaly augusztusi, a Front Line Assembly-vel közös koncertje után headlinerként tér vissza...

AT NIGHT I FLY - Decemberben érkezik a prog metalosok első albuma, dalpremier: Uriel
AT NIGHT I FLY - Decemberben érkezik a prog metalosok első albuma, dalpremier: Uriel

Mirror Maze címmel december 6-án jelenik meg a prog metalos At Night I Fly bemutatkozó albuma, első előzetesként pedig máris itt a szöveges videóval kísért Uriel dal. "Az At Night I...

PETER KOVARY & THE ROYAL REBELS - Megjelent és végighallgatható az új album
PETER KOVARY & THE ROYAL REBELS - Megjelent és végighallgatható az új album

Fly Forever címmel megjelent és végig is hallgatható a Peter Kovary & The Royal Rebels második albuma, a 2017-es, Fonogram-díjas Halfway Till Morning lemez folytatása. "A lemez...

THE 69 EYES - "Amit nyugati világnak nevezünk, annak lassan vége"
THE 69 EYES - "Amit nyugati világnak nevezünk, annak lassan vége"

West End címmel szeptemberben jelent meg az idén már a 30 éves jubileumát ünneplő finn dark rocker The 69 Eyes új stúdióalbuma., amelyet ma este mutatnak be Budapesten, a Barba Negra...

THE BLACK CROWES - Az újjáalakulás mellé a felállást is bejelentették
THE BLACK CROWES - Az újjáalakulás mellé a felállást is bejelentették

Reggel már írtunk arról, hogy 2020-ban újra összejön a The Black Crowes - a debütáló albumuk 30 éves jubileuma alkalmából. Most már bejelentette a komplett amerikai turnét az utóbbi...

BRING ME THE HORIZON - Hivatalos klip az új dalhoz: Ludens
BRING ME THE HORIZON - Hivatalos klip az új dalhoz: Ludens

Ludens címmel pár napja egy új dallal jelentkezett az Oli Sykes vezette Bring Me The Horizon, most pedig a nóta hivatalos videoklipje is megérkezett. Ezt a számot a Death Stranding...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS