SLAYER - Gary Holttal készülnek a nyári bulikra

A Hegyalján július 15-én játszanak

2011. május 31. (kedd) 19:49

Ugyan a kaliforniai Big 4 bulin két szám erejéig a gyógyulófélben lévő Jeff Hannemann gitáros is fellépett a Slayerrel, nagyon úgy fest, hogy Jeff rehabilitációja miatt a nyári bulikon is az Exodus gitárosa, Gary Holt segíti ki őket. Így július 15-én is őt láthatjuk majd Arayéák mellett a Hegyalja fesztiválon.
Júniusban Dél-Amerikában turnézik a Slayer, majd július első felében Európa következik, a hónap második felében pedig elindul a Rob Zombie-val közös amerikai turné, amelyen az Exodus is részt vesz. Friss stúdiófelvételt azonban nem tervez a csapat, ameddig Jeff fel nem épül, erről Tom Araya beszélt a Billboardnak:
"Nélküle semmiképpen nem vonulunk stúdióba. Zenekarként nem csinálunk nélküle semmit. Meghatározó része a csapatnak. Szükségünk van a zenei, a dalszerzői képességére. Addig tehát várni fogunk, amíg 100 százalékosan rendbe nem jön, és képes nem lesz arra, hogy részt vegyen a folyamatban."
Araya a kaliforniai koncertről is mondott pár szót:
"Számára is sokat jelentett, hogy játsszon a bulin, és számunkra is. Úgy gondoltuk, hogy ez mindenkinek kellemes meglepetés lesz, ugyanakkor mindenkivel tudathattuk, hogy Jeff még megvan. Elég komoly dolgokon megy most keresztül. Bőrátültetései voltak, és most rendbe kell hozni a karját, hogy újra a régi legyen. Ehhez sok idő szükségeltetik..."
Kattints, ha érdekel, mit mondott Tom Araya és Gary Holt a Zombie turné kapcsán!"Ez egy olyan show lesz, amit meg akarnak majd nézni az emberek - fogalmazott Araya. - Tudom, hogy alig várják már. Azt is tudom, hogy néhányan furának tartják ezt a párosítást, de szerintem működni fog. Ami az élő előadásainkat illeti, igazán komoly elismeréseket gyűjtöttünk már be, Zombie pedig nagyon vizuális és teátrális, remekül elszórakozatja az embereket. Mindkét banda megéri majd a pénzét."


Arra a kérdésre, hogy vállalna-e szerepet Zombie új filmjében, a The Lords Of Salemben, a Slayer frontembere így felelt:


"Arra gondolsz, hogy odajön azzal, hogy van egy nekem való szerepe és próbáljam ki magam? Miért is ne? Annyira nem fájhat? A tény az, hogy mindenki szeretne valami filben szerepelni. Megéri próbálkozni. Legfeljebb azt mondják, hogy nem vagy jó... A bandánk indulása óta ezt hallgatjuk, de ettől még ugyanúgy tesszük a dolgunkat."

Az Exodus gitárosa, Gary Holt ezt mondta a legelső Slayeres fellépéséről:

"Ausztráliában volt, Brisbane-ben, a Soundwave Festivalon. Érdekes módon egyáltalán nem paráztam. Amikor mások dalait játsszom, számomra azt a legnehezebb kitapasztalni, hogy játék közben hogyan mozogjak, hogyan headbangeljek. Ott van például a Mandatory Suicide nóta, ahol a verze végig döngölés E-ben. Az elég könnyű cucc. Aztán vannak a sűrűbb témák, ahol meg kellett szoknom, hogy hol is tudok kicsit rápillantani a gitárnyakra. De már az első buli is relatíve kevés gikszerrel ment le. Jól megtekertem és élveztem."


Kaptál gyakorlati tanácsokat Jefftől?

"Kerry eleve tudta az összes téma javát. De az egyik próbára Jeff is lejött. Ott maradt egy kicsit, és ez hasznos is volt, mert a Seasons In The Abyss dallal kapcsolatban volt Kerryvel egy eldöntendő kérdésünk. Mindketten mást hallottunk, mint kellett volna, de aztán Jeff megmutatta a megoldást."


Melyik nóta jelenti számodra a legnagyobb kihívást a Slayer-programban?

"A World Painted Blood, mert azzal nyitunk. Tele van pengetéssel. Igyekszem bemelegíteni a színpadra lépés előtt, de a színpadi és az öltözői bemelegítés két tök különböző dolog. Nem ugyanaz az öltözőben üldögélni, meg levegő után kapkodva rohangálni a színpadon. Kell egy pár perc, amíg hozzászokik az ember."


Ezen a nyáron  az Exodus lesz a nyitóbanda a Slayer/Rob Zombie amerikai turnén. Ez azt jelenti, hogy duplán fogsz színpadra lépni?

"Igen, két műszakot nyomok majd le a bulikon! (nevet) Szerintem a két főbanda cserélgetni fogja, hogy ki játszik utoljára, így minden másnap lesz egy kis pihenőm... A többi napokon meg lejövök a színpadról, felveszek egy másik pólót, megfésülködöm, és már megyek is vissza. Annyira nem nagy cucc, hiszen az Exodusnak voltak már olyan turnéi, ahol két órán keresztül játszottunk. Ha így vesszük, ez nem is olyan nagy falat. Pusztán annyit jelent, hogy tovább kell bírnom józanul..." (nevet) 


SLAYER - Raining Blood/Black Magic (Gary Holttal a márciusi Soundwave-en, Melbourne-ben)
 

Hozzászólások

[007616]
sebestyen
ez nagyon jo lesz Slayer rules!!!
[007590]
bloodyroots
Tök jó, a harmadik Slayer koncertem lesz és úgy néz ki, hogy egyiken sem volt ugyanaz a felállás XD
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának
2020. május 25. (hétfő) 13:12

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a Queen gitárosa. "Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a mellkasomban, a karjaimban és erősen izzadtam. A csodálatos orvosom személyesen szállított be a kórházba" - idézte fel Brian May abban a videóban, amelyet hétfőn tett fel a közösségi oldalára.   Mint elmesélte, a szívroham előtt egy héten át komoly fájdalmai voltak gerince alsó részében, az ülőidegében, és MRI-vizsgálatot is végeztek rajta. Megjegyezte: olyan volt, mintha egy csavarhúzót szúrtak volna a hátába. Szörnyű, ijesztő fájdalmat érzett, ami sokkoló volt számára, és ez vezetett a szívrohamhoz. "A kórházban elvégeztek rajtam egy érrajzolatot, vagyis a vérereim röntgenvizsgálatát. Az orvosi stáb megállapította, hogy három artériám záródott el, ami miatt felvetődött egy nyitott szívműtét...

MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját
MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját

Pár nappal ezelőtt jelentette be új projektjét a Faith No More billentyűse, Roddy Bottum, és akkor be is mutatta a Man On Man első klipes dalát, a Daddy-t, amit azóta letiltott a Youtube....

ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják
ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják

Még május elején jelentette be Jósa Tamás énekes, hogy kiszáll a thrasher Archaic-ból, a csapat pedig némi tanakodást követően úgy döntött, hogy nem keresnek új énekest, Erdélyi...

JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai
JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai

Az még márciusi hír volt, hogy a legendás arénarocker Journey megvált Steve Smith dobostól és Ross Valory basszusgitárostól - üzleti és jogi nézeteltérések miatt. Az 1973 óta...

STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here
STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here

Never Here címmel megjelent és végig is hallgatható a groove-os, progos, súlyos metalt nyomató Stabbed új EP-je, a 2017 tavaszán megjelent Long Way Down album folytatása. Az egyik dalhoz...

FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk
FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk

Egy új nap virrad ránk címmel egy szöveges videóval kísért friss dallal jelentkezett a budapesti Flood In The Desert. A 2008-ban alakult heavy metal banda 2015-ben adta ki az Árvíz a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS