RUBICON - A Tűzmadár énekesével az Ossian előtt

A frontember még kórházban van, de egyre jobban érzi magát

2011. május 20. (péntek) 15:06 | utoljára módosítva: 2011. május 22. (vasárnap) 04:50

A szombaton, május 21-én a PeCsa szabadterén megrendezésre kerülő 25 éves Ossian jubileumi koncertnek két vendégzenekara is lesz, az EGO és a Rubicon. Mindkét csapat vendégzenésszel kénytelen színpadra lépni ezen a bulin, de egyértelműen a Rubicon helyzete a keményebb, hiszen nekik nem egy dobost kellett pótolniuk, hanem a frontemberüket, Orbán-Duczos Tamást (a képen középen), akit jelenleg is kórházban ápolnak. Szerencsére a dallamrockerek segítségére sietett egy barátjuk, a Tűzmadár énekese, Schrott Peti, azaz Schroti, akivel már túl is vannak egy bulin, valamint egy RTL Klubos reggeli zenélésen.
A Depresszió, az Ossian és az Edda társaságában is koncertezett Rubicon debütáló albuma 2009. októberében jelent meg a HammerWorld extra CD-mellékleteként (A holnap tüze), de azóta már két új dalt is rögzített a csapat, és jövő tavaszra tervezik a második lemezüket.
A csapat körüli aktualitásokról a szólógitáros Horváth Imre számolt be a hammerworld.hu-nak.
Az első kérdés adja magát: hogy van Tomi?

"Köszönjük szépen, most már sokkal jobban van, bár még eléggé gyenge. Ha minden rendben lesz, egy héten belül hazaengedik a kórházból."


Pontosan miért is került kórházba?

"Egy bakteriális eredetű agyhártyagyulladást kapott, amit valószínűleg az egyik koncerten szedett össze. Április 24-én szállították kórházba, ahol 4-5 napig eszméletlen állapotban feküdt. Hála az égnek, semmilyen szövődmény nem maradt vissza, így az idő neki dolgozik a teljes felépülésig. Talán augusztusban már tudja is vállalni a szereplést a zenekarral, legalábbis bízunk benne…"


Hány bulitok volt már Schrotival és ezek hogy sültek el?

"Még csak egy koncertünk volt Petivel, ami a visszajelzések szerint jól sikerült, de mi is ezt éreztük. Ahhoz képest, hogy másfél hét alatt kellett megtanulnia 10 dalt, teljesen rendben volt minden. Persze, akadt egy-két szövegtévesztés, de ilyen rövid idő nyilván nem vártunk csodát. Mindenesetre a szombati Petőfi Csarnokos bulira már tökéletes lesz minden!

Schroti amúgy egy régi jó barát, zenéltem is vele korábban a Scorpions Tribute Band-ben, így amikor jött ez a sajnáltos szituáció, mármint hogy kellene egy vendégénekes mert a lekötött bulikat nem szeretntük volna lemondani, elsőre az ő neve ugrott be. Nem beszélve arról, hogy egy óriási énekes, és kiváló frontember."


Még tavaly felvettetek két új dalt, és az egyikhez, a Mindenen át címűhöz egy klip is készült. A másikkal, a Csak még egyszer nótával mi a terv?


"A Csak még egyszer-t feltesszük majd  a második Rubicon lemezre, egyelőre semmilyen más tervünk nincsen vele. Azért vettük fel ezt is a stúdiózás során, mert nagyon jó kis dalnak érezzük, és szerettünk volna valami pluszt nyújtani a rajongóknak, érdeklődőknek. Terveink szerint a második lemezünk jövő márciusban jelenne meg, idén a dalok megírása, csiszolgatása, és persze a koncertezés a legfontosabb."


RUBICON - Mindenen át (klip egy 2010-es dalhoz)Sokat is koncerteztek mostanában. Milyenek a tapasztalatok? A Depresszió vagy az Ossian közönségét könnyebb magatok mellé állítani?


"A Depresszió turné folyamán azzal szembesültünk, hogy bármerre megyünk az országban, mindenhol éneklik a dalainkat! Ez óriási dolog számunkra. Nagyon sok miskolci rajongó kérdezte már a youtube-on, illetve a fórumunkon, hogy mikor játszunk náluk, mert szívesen megnéznének minket újra. A tavalyi év legjobb koncertjét egyébként Miskolcon adtuk a Depivel. Az Ossiannal egyelőre csak kétszer játszottunk, de mindkét bulin zseniális volt a közönség. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy talán a Depresszió közönségének jobban átjön az üzenetünk."


Milyen programmal készültök a szombati Ossian bulira? Neked amúgy melyik a kedvenc Ossian lemezed és dalod?

"Egy 45 perces műsort állítotunk össze, és az általunk legjobbnak vélt dalainkat fogjuk elővenni. Valamint lesz egy meglepetésünk is a 25. születésnapját ünneplő Ossian számára, amit a közönség is minden bizonnyal élvezni fog! (nevet) A 2009. végi Petőfi Csarnokos bulin is sikerült jó néhány rajongót szereznünk, bízunk benne, hogy ez most sem lesz másképp… Nekem a Titkos ünnep a favorit lemezem Endrééktől, a dalok közül pedig ennek az albumnak a címadó tétele."


Szerepeltetek a minap egy reggeli tévéműsorban. Egyáltalán hogy kerültetek oda, ahol rockbandát szinte sosem látni?


"Egy kedves barátom, tanítványom adta meg az illetékes szervező elérhetőségét. Az RTL Klub Reggeli című műsoráról van szó, és azt gondoltuk, hogy mivel ez több milliós nézettségnek örvend, megpróbálkozunk, hátha sikerül bekerülnünk… És összejött! (nevet) Mellesleg nekem is rettentő furcsa volt az a közeg, de azért hamar megszoktam. Ráadásul az volt a legelső fellépésünk Schrotival! Mindent összevetve rendben ment az egész, több nótát is elnyomtunk élőben, volt némi beszélgetés is... Ezt is kipróbáltuk!" (nevet)


RUBICON - Csillagod vezessen (fellépés Schrotival az RTL Reggelijében, 2011/05)Az egyik blogon a tévés fellépésetek kapcsán azt lehetett olvasni, hogy egy elb...ott Edda-klón vagytok, a kommentek közt pedig azt, hogy a Rubicon egy klisés őskövület. Mi a véleményed erről?

"Erre csak azt tudom mondani, hogy bárkit bárkihez lehet hasonlítgatni, és aki meg azt mondja, hogy teljesen egyedi, mindenféle hatástól mentes zenét játszik, az füllent! (nevet)  Ahhoz minimum egy lakatlan szigeten kellene élni, távol a zenétől, más emberektől... Akaratlanul is hatnak az emberre a különböző zenék. Az Edda valóban nagy hatást gyakorolt ránk az első Rubicon lemez megszületésénél, ez nem vitás. De azt óriási túlzásnak tartom, hogy Edda-klón lennénk.... Egyébként az Eddások az ország és Európa legjobb rockzenészei közé tartoznak, ezért valahol egy kicsit jól eső érzés is, hogy hozzájuk hasonlítanak. Az újabb dalainknak viszont semmi köze az Eddához!"


Játszottatok már az Eddával is. Alapi Steve is hasonlóan vélekedett rólatok?

"Na hát pont ez az… Ha ilyen problémás lenne a dolog, valószínűleg nem játszhattunk volna előttük. Erről ennyit… Pisti csakis bíztató szavakat mondott. Beszéltem vele erről is, de épp ő mondta, hogy nem kell foglalkozni azzal, hogy ki mit mond, azt kell játszani, ami a szívből jön. Rengeteg az irigy 'foteltábornok', akik még egy hangot nem szólaltattak meg semmilyen hangszeren, de pofázni nagyon tudnak…"

Kik amúgy a személyes kedvenceid, a fő hatásaid?

"A gitárosok közül - ha már szóba került - Alapi Steve játékát nagyon szeretem, aztán Malmsteen, Rusty Coole, Michael Romeo, Steve Vai, Michael Angelo Batio, Szekeres Tamás… És még hosszan sorolhatnám. A zenekarok közül pedig a Nightwish, a Symphony X, a Kamelot, az Avantasia, a Pantera, a Journey, a Royal Hunt..."

Jobbulást kívánunk Tominak! 


www.rubiconrock.hu
Rubicon - Facebook

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának
2020. május 25. (hétfő) 13:12

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a Queen gitárosa. "Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a mellkasomban, a karjaimban és erősen izzadtam. A csodálatos orvosom személyesen szállított be a kórházba" - idézte fel Brian May abban a videóban, amelyet hétfőn tett fel a közösségi oldalára.   Mint elmesélte, a szívroham előtt egy héten át komoly fájdalmai voltak gerince alsó részében, az ülőidegében, és MRI-vizsgálatot is végeztek rajta. Megjegyezte: olyan volt, mintha egy csavarhúzót szúrtak volna a hátába. Szörnyű, ijesztő fájdalmat érzett, ami sokkoló volt számára, és ez vezetett a szívrohamhoz. "A kórházban elvégeztek rajtam egy érrajzolatot, vagyis a vérereim röntgenvizsgálatát. Az orvosi stáb megállapította, hogy három artériám záródott el, ami miatt felvetődött egy nyitott szívműtét...

MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját
MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját

Pár nappal ezelőtt jelentette be új projektjét a Faith No More billentyűse, Roddy Bottum, és akkor be is mutatta a Man On Man első klipes dalát, a Daddy-t, amit azóta letiltott a Youtube....

ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják
ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják

Még május elején jelentette be Jósa Tamás énekes, hogy kiszáll a thrasher Archaic-ból, a csapat pedig némi tanakodást követően úgy döntött, hogy nem keresnek új énekest, Erdélyi...

JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai
JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai

Az még márciusi hír volt, hogy a legendás arénarocker Journey megvált Steve Smith dobostól és Ross Valory basszusgitárostól - üzleti és jogi nézeteltérések miatt. Az 1973 óta...

STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here
STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here

Never Here címmel megjelent és végig is hallgatható a groove-os, progos, súlyos metalt nyomató Stabbed új EP-je, a 2017 tavaszán megjelent Long Way Down album folytatása. Az egyik dalhoz...

FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk
FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk

Egy új nap virrad ránk címmel egy szöveges videóval kísért friss dallal jelentkezett a budapesti Flood In The Desert. A 2008-ban alakult heavy metal banda 2015-ben adta ki az Árvíz a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS