AC/DC - Lesz új turné és lemez!

Tegnap Londonban bemutatták az új DVD-t

2011. május 7. (szombat) 07:40 | utoljára módosítva: 2011. május 8. (vasárnap) 19:10


 

Az AC/DC 20 hónapon át tartó, ultrasikeres Black Ice turnéjának három Buenos Aires-beli koncertjén készült a május 10-én, DVD és Blu-ray formátumokban is megjelenő koncertfilm, a Live At The River Plate. A turné során több mint 5 millió jegyet adtak el.
A 2009 decemberében tartott, fantasztikus hangulatú argentin bulikat megörökítő anyag hivatalos bemutatóját tegnap tartották Londonban. A Hammersmith Apollo előtt egy AC/DC  logós fekete szőnyeg, valamint 3500 fanatikus várta a zenekart, de még a legendás harangról, a Hell's Bell-ről és az ágyúkról sem feledkeztek meg a szervezők.
Angus Youngék készségesen fotózkodtak és dedikáltak, majd bevonultak a David Mallet által rendezett film debütáló vetítésére, amelyet az egyik legnagyobb rajongóként megnevezett Ozzy Osbourne videóüzenete előzött meg, valamint egy rövid zenekari megjelenés, amelynek során Brian Johnson elmagyarázta azt is, hogy a dobos Phil Rudd miért nem lehet jelen. Az énekes úgy fogalmazott, hogy Phil kénytelen volt otthon maradni, mert új-zélandi házát megrongálta egy vihar. A brit bulvársajtó persze tudni véli, hogy Phil távolmaradása inkább annak köszönhető, hogy tavaly decemberben a hajóján talált 27 gramm marihuána miatt pénzbírságra ítélték, igaz, most március végén az ítéletet hatályon kívül helyezték annak érdekében, hogy a Ruddot a priusza ne akadályozza a világ körüli turnézásban.
Turné ugyanis lesz, és új stúdióalbum is, ezt Angus Young is megerősítette egy tegnap megjelent interjújában: "Most az jár a fejünkben, hogy hogyan lehet túlszárnyalni a Black Ice turnét. De meg fogjuk csinálni."
Fotó: www.acdcfans.net
Kattints, ha érdekel, hogy mit mondott Angus és Brian a Rolling Stone-nak!A színpadon ugyanolyan fizikai erőkifejtést végeztek, mint régen?

Brian: "Látni fogod, ahogy mindent kiadunk magunkból Argentínában. Még, ha fáradt is az ember, amikor színpadra lép, vagy bármi más jelentkezik, amikor odaér, történik valami. Az én szabályaim szerint, ha a színpadról lefelé jövet nem vagy izzadt, akkor valami nincs rendjén. A legrosszabb az, amikor Angus ad elő valamit, én meg csak állok, és jön rám a hideg levegő... (vacogást imitál) De a rajongók számára ez az utolsó lehetőség, hogy lássanak minket a következő kanyarig, szóval jó formát kell mutassunk."

Angus: "A rajongók azt akarják látni, hogy még mindig képes vagy rá. Nem azt akarják mondani, hogy 'ezek a srácok régebben jó voltak'..."
Több évtizednyi turnézás után is képes ugyanazt az izgalmat nyújtani egy újabb koncertkörút?


Brian: "Nos... Ha bárki képes kisétálni egy ilyen színpadra, majd azt mondani, hogy nem izgatja fel a sok-sok ezer rajongó éneklése, az hazudik. Ez a dolog sosem fárad el, ez a válasz a kérdésre. És mindez ott van a DVD-n. A bulik előtt még inni sem szoktunk soha, mert ott mindennek jól kell mennie. És a rajongók épp olyan őrültek, mint korábban voltak. Mindenhol ugyanez ment... Finnországban például 9-kor léptünk színpadra, nem is, inkább 10-kor, és akkor még mindig világos volt, de őket ez sem zavarta. Kib...ottul nem számított, mert amikor éjfélkor lejöttünk a színpadról, a nap még mindig ott volt az égen."


AC/DC - Rock'n'roll Train (a River Plate DVD-ről)Beszéljetek egy kicsit nekem mindarról a züllésről, amit az úton töltött életetek során tapasztaltatok!


Angus: "Nos, fiatalon az ember belemegy a kalandokba, de igazából mindezt azok hozzák, akik ott vannak körülötted. A kezdeti időkben, Ausztráliában ott voltak ezek a lányok, akik benne voltak mindenben. Emlékszem, volt olyan is, aki a sulis cuccom miatt iskoláslánynak öltözött, valójában meg sztriptíztáncosnő volt. Hozta a szexbabáját is, és bemutatta a műsorát."

Brian: "Perverz."


A korosodó bandák csak gyógynövény teát szürcsölnek a backstage-ben. Nálatok is ez ment Argentínában?


Brian: "Kiba.ott gyógynövény tea! Fogalmazzunk úgy, hogy itt nincs kib...ott gyógynövény tea."

Angus: "Senki sem hinné el, ha elmondanám."


Szerintetek mikor húzzátok le a redőnyt és vonultok vissza a gigamillióitokhoz?

Angus: "Az ember addig nyomja, amíg úgy gondolja, hogy van valamije. És remélhetőleg az másoknak is tetszik."

Brian: "Amikor a szörnyeteg már nem kér többet enni. (Léggitározni kezd) Amikor már nem ezt érzi az ember!" (És egy rocksikollyal felugrik a székéből.) 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának
2020. május 25. (hétfő) 13:12

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a Queen gitárosa. "Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a mellkasomban, a karjaimban és erősen izzadtam. A csodálatos orvosom személyesen szállított be a kórházba" - idézte fel Brian May abban a videóban, amelyet hétfőn tett fel a közösségi oldalára.   Mint elmesélte, a szívroham előtt egy héten át komoly fájdalmai voltak gerince alsó részében, az ülőidegében, és MRI-vizsgálatot is végeztek rajta. Megjegyezte: olyan volt, mintha egy csavarhúzót szúrtak volna a hátába. Szörnyű, ijesztő fájdalmat érzett, ami sokkoló volt számára, és ez vezetett a szívrohamhoz. "A kórházban elvégeztek rajtam egy érrajzolatot, vagyis a vérereim röntgenvizsgálatát. Az orvosi stáb megállapította, hogy három artériám záródott el, ami miatt felvetődött egy nyitott szívműtét...

MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját
MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját

Pár nappal ezelőtt jelentette be új projektjét a Faith No More billentyűse, Roddy Bottum, és akkor be is mutatta a Man On Man első klipes dalát, a Daddy-t, amit azóta letiltott a Youtube....

ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják
ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják

Még május elején jelentette be Jósa Tamás énekes, hogy kiszáll a thrasher Archaic-ból, a csapat pedig némi tanakodást követően úgy döntött, hogy nem keresnek új énekest, Erdélyi...

JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai
JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai

Az még márciusi hír volt, hogy a legendás arénarocker Journey megvált Steve Smith dobostól és Ross Valory basszusgitárostól - üzleti és jogi nézeteltérések miatt. Az 1973 óta...

STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here
STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here

Never Here címmel megjelent és végig is hallgatható a groove-os, progos, súlyos metalt nyomató Stabbed új EP-je, a 2017 tavaszán megjelent Long Way Down album folytatása. Az egyik dalhoz...

FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk
FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk

Egy új nap virrad ránk címmel egy szöveges videóval kísért friss dallal jelentkezett a budapesti Flood In The Desert. A 2008-ban alakult heavy metal banda 2015-ben adta ki az Árvíz a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS