STRESS - Szombaton 'Támad a Metal!'

Lőrincz Tibi szülinapi koncertje a Crazy Mamában lesz

2011. április 15. (péntek) 08:22 | utoljára módosítva: 2011. április 15. (péntek) 14:57

A kultikus Stress zenekar frontembere, Lőrincz Tibi most szombaton a Crazy Mamában ünnepli 52. születésnapját, méghozzá egy 'Támad a Metal!' nevet viselő minifesztivállal, amelyen a Stress mellett öt további zenekar is fellép.
A hazai metal színtér kialakításában óriási szerepe volt a '70-es évek második felében megalakult Stressnek, akik legutóbb a hardrock.hu szervezésében február elején megvalósult Hard Rock Farsang bulin léptek fel - óriási sikerrel.
Azon a koncerten a klasszikussá érett 1991-es Kísértet Kastély album felállása játszotta a régi nótákat, szombaton azonban a Fábry "Neonlovag" László gitáros fémjelezte újkori Stress lesz látható a Crazy Mamában. Az Alcoholica nevű Metallica tribute-ban Hetfieldként játszó Neonlovag a Stress 2001-es újraindulása óta hűséges társa Lőrincz Tibinek.
A szombati bulin a rendkívül vonzó nevet viselő Dirty Cocks, a szegedi Wolfgang, a Red Vailing, a Meteor is játszik, de a különleges alkalom miatt egy meglepetés csapat felbukkanására is lehet számítani.
A szülinapi koncertre ezerrel készülő Lőrincz Tibit néhány villámkérdés erejéig Baranyai Gyöngyvér csípte el.














Tibike, mondanál pár szót a készülődő szülinapi bulidról?

"Április 16-án szombaton a Crazy Mamában kerül megrendezésre ez a fergeteges születésnapi Stress buli. Az 52. szülinapomat ünnepelem, bár én még mindig nagyon fiatalnak érzem magam! (nevet)


Az 50. szülinapi bulidról egyenesen az intenzívre vittek mentővel a Wigwamból. Most is készülsz valami hasonló meglepetéssel?

"Ááá, hát gyerekek, Támad a Metal! Nincs időm ilyesmivel foglalkozni!" (nevet)


Úgy tudom, hogy jelenleg két felállása is van a Stressnek, ennek mi a magyarázata? És melyik felállás lép színpadra szombaton?


"Az egyik felállásban a fiatalok vannak, a másikban az 'öregek'. Az 'öregek' azt mondták, hogy nem tudják vállalni a rendszeres fellépéseket, és egyébként is maradnának inkább a '80-as évek dalainál. De azért majd velük is csinálunk bulikat! A fiatal felállás viszont bejelentette, hogy még ezt a bulit lenyomják, aztán távoznak… Egyedül Fábri 'Neonlovag' Laci marad velem, egyelőre ez biztos. Neonlovaggal még a porból is nyomni fogjuk a metalt! (nevet)


STRESS - Tűzvezér (2004)



Kik lesznek a vendégek a szombati bálon?

"A Dirty Cocks kezd, aztán jön a Wolfgang, akik ilyen Hammerfallos stílusban nyomják, de játszanak Kalapács dalokat is, meg mindenféle hasonló stílusú nótát. Nagyon jók! Utána jövünk mi, azaz a Stress, egy másfél órás programmal. Főként a dupla album dalaival. Ezután egy meglepetés zenekar következik, de még nekem sem árulták el, hogy ők kik lesznek! (nevet) Pontosabban annyit tudok, hogy Felhőék a Twisted Sister tribute-ból készülnek egy meglepetéssel a szülinapom alkalmából. 5 számot fognak eltolni, de erről többet nem tudok. Az viszont biztos, hogy nagy durranás lesz! Azt mondták, hogy a hajam is le fogom tenni tőlük! (nevet)  Aztán fellép még a Red Vailing is a '80-as évek hazai zenéivel, Mobil, Dinamit stb, vendégként pedig - úgy néz ki - várható Kálmán Gyuri felbukkanása is, aki ugyebár a Dinamit frontembere. De Sipos Petit is várjuk a Mirigyből. Reméljük, hogy az elfoglaltságai ellenére is el tud majd jönni! Végül pedig egy Meteor nevű vecsési zenekar lép színpadra. Ne tudd meg, hogy nyomják a régi zenéket: Skorpió, Gemini, Kolor.


Nem lelőve az összes meglepetést, azért a Stress programjáról mondhatnál még valamit...

"A koncert középgerincét alkotó daloknál vendégként fog basszusozni Baranyai Laci a Red Vailingból, gitárosként pedig feljön majd mellénk Felhő a Twisted Sister tribute-ből. Egy nagyon jó hangulatú fergeteges metal bulit fog kapni az arcába, aki eljön!"


A februári Crazy Mamás bulitokra hogy emlékszel vissza?

"Hatalmas volt! Este 9 körül már nem volt hely a klubban! Úgy kétszázan kint is maradtak. Nagyon nagy volt az érdeklődés a régi bandára, mindenki énekelte a nótákat!"



STRESS - 2011. február (fotók: rockvilag.hu)


Mostani kezdés, beugró?

"20.45-kor kezd majd az első banda, a belépő 1300 Ft lesz. Összesen 6 zenekar játszik, úgyhogy hajnali 4-ig folyamatosan dübörög a metal!" 

Hozzászólások

[013657]
kypszilon
Nem találom a lehetőséget , a Stressnek hogy lehet megrendelni a cd lemezeit ? Milyen programba kell hogy belépjek hozzá ?
[007103]
apolo
emlékszem,'92-93 táján megszállottan bömböltettük a stress kísértet kastély kaziját,az ossian,pokolgép,első akela,moby dick,omen,korai sing sing,rotor,lord,extreme deformity,astarott,ricse,undertaking,edda,fejbőr kazikkal együtt,meg a petőfin hallgattuk a garázst!
[007102]
apolo
a stress tényleg egy kultikus hazai csapat és hogy tibi a betegsége után is ezerrel nyomja,az metal!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SKYBLOOD - Jön Mats Levén énekes első szólólemeze, dalpremier: The Voice
2019. szeptember 21. (szombat) 07:59

Skyblood névvel és címmel jelenik meg november 22-én a Mats Levén énekes (Malmsteen, Candlemass, Therion, Krux, At Vance stb.) első szólóalbuma, amelyről máris meghallgatható az első dal, a The Voice. Mats Levén: "Skyblood - ez vagyok én. A Skyblood egyenlő a büszkeséggel, az empátiával és a haraggal. A The Voice dal magasra emeli ezt a zászlót. Harc az igazság ügyéért."   www.facebook.com/SkybloodM   SKYBLOOD - The Voice (szöveges videó a 2019-es Skyblood albumhoz)  

DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High
DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High

Pár nap múlva a Volbeat vendégeként indul Európa-turnéra a kanadai punk'n'roll mester Danko Jones, az áprilisban kiadott A Rock Supreme című album Fists Up High dalához pedig elkészült...

TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen
TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen

Új album kiadására készül a Turbo zenekar, mégpedig csupa magyar nyelvű dallal, melyek közül az elsőt egy videóval tette közzé a 2015 óta csupán szórványosan koncertezett. Lesz...

SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert
SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert

A brit metal legenda Saxon lemondani kényszerült minden további idei koncertjét, mert a frontembermek, Biff Byfordnak azonnali szívműtétre van szüksége. Az operáció utáni lábadozás...

PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It
PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It

A legendás Motörhead gitáros, Phil Campbell első szólóalbuma október 25-én lát majd napvilágot Old Lions Still Roars címmel, és most megérkezett a második előzetes nóta, a szöveges...

EDENBRIDGE - Dal- és klippremier a szimfo-metal csapattól: On The Other Side
EDENBRIDGE - Dal- és klippremier a szimfo-metal csapattól: On The Other Side

Dynamind címmel jelenik meg október 25-én a Sabine Edelsbacher énekesnő és Lanvall gitáros/billentyűs vezette Edenbridge tizedik albuma. A linzi szimfo-metal csapattól máris itt a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS