STRESS - Szombaton 'Támad a Metal!'

Lőrincz Tibi szülinapi koncertje a Crazy Mamában lesz

2011. április 15. (péntek) 08:22 | utoljára módosítva: 2011. április 15. (péntek) 14:57

A kultikus Stress zenekar frontembere, Lőrincz Tibi most szombaton a Crazy Mamában ünnepli 52. születésnapját, méghozzá egy 'Támad a Metal!' nevet viselő minifesztivállal, amelyen a Stress mellett öt további zenekar is fellép.
A hazai metal színtér kialakításában óriási szerepe volt a '70-es évek második felében megalakult Stressnek, akik legutóbb a hardrock.hu szervezésében február elején megvalósult Hard Rock Farsang bulin léptek fel - óriási sikerrel.
Azon a koncerten a klasszikussá érett 1991-es Kísértet Kastély album felállása játszotta a régi nótákat, szombaton azonban a Fábry "Neonlovag" László gitáros fémjelezte újkori Stress lesz látható a Crazy Mamában. Az Alcoholica nevű Metallica tribute-ban Hetfieldként játszó Neonlovag a Stress 2001-es újraindulása óta hűséges társa Lőrincz Tibinek.
A szombati bulin a rendkívül vonzó nevet viselő Dirty Cocks, a szegedi Wolfgang, a Red Vailing, a Meteor is játszik, de a különleges alkalom miatt egy meglepetés csapat felbukkanására is lehet számítani.
A szülinapi koncertre ezerrel készülő Lőrincz Tibit néhány villámkérdés erejéig Baranyai Gyöngyvér csípte el.


Tibike, mondanál pár szót a készülődő szülinapi bulidról?

"Április 16-án szombaton a Crazy Mamában kerül megrendezésre ez a fergeteges születésnapi Stress buli. Az 52. szülinapomat ünnepelem, bár én még mindig nagyon fiatalnak érzem magam! (nevet)


Az 50. szülinapi bulidról egyenesen az intenzívre vittek mentővel a Wigwamból. Most is készülsz valami hasonló meglepetéssel?

"Ááá, hát gyerekek, Támad a Metal! Nincs időm ilyesmivel foglalkozni!" (nevet)


Úgy tudom, hogy jelenleg két felállása is van a Stressnek, ennek mi a magyarázata? És melyik felállás lép színpadra szombaton?


"Az egyik felállásban a fiatalok vannak, a másikban az 'öregek'. Az 'öregek' azt mondták, hogy nem tudják vállalni a rendszeres fellépéseket, és egyébként is maradnának inkább a '80-as évek dalainál. De azért majd velük is csinálunk bulikat! A fiatal felállás viszont bejelentette, hogy még ezt a bulit lenyomják, aztán távoznak… Egyedül Fábri 'Neonlovag' Laci marad velem, egyelőre ez biztos. Neonlovaggal még a porból is nyomni fogjuk a metalt! (nevet)


STRESS - Tűzvezér (2004)Kik lesznek a vendégek a szombati bálon?

"A Dirty Cocks kezd, aztán jön a Wolfgang, akik ilyen Hammerfallos stílusban nyomják, de játszanak Kalapács dalokat is, meg mindenféle hasonló stílusú nótát. Nagyon jók! Utána jövünk mi, azaz a Stress, egy másfél órás programmal. Főként a dupla album dalaival. Ezután egy meglepetés zenekar következik, de még nekem sem árulták el, hogy ők kik lesznek! (nevet) Pontosabban annyit tudok, hogy Felhőék a Twisted Sister tribute-ból készülnek egy meglepetéssel a szülinapom alkalmából. 5 számot fognak eltolni, de erről többet nem tudok. Az viszont biztos, hogy nagy durranás lesz! Azt mondták, hogy a hajam is le fogom tenni tőlük! (nevet)  Aztán fellép még a Red Vailing is a '80-as évek hazai zenéivel, Mobil, Dinamit stb, vendégként pedig - úgy néz ki - várható Kálmán Gyuri felbukkanása is, aki ugyebár a Dinamit frontembere. De Sipos Petit is várjuk a Mirigyből. Reméljük, hogy az elfoglaltságai ellenére is el tud majd jönni! Végül pedig egy Meteor nevű vecsési zenekar lép színpadra. Ne tudd meg, hogy nyomják a régi zenéket: Skorpió, Gemini, Kolor.


Nem lelőve az összes meglepetést, azért a Stress programjáról mondhatnál még valamit...

"A koncert középgerincét alkotó daloknál vendégként fog basszusozni Baranyai Laci a Red Vailingból, gitárosként pedig feljön majd mellénk Felhő a Twisted Sister tribute-ből. Egy nagyon jó hangulatú fergeteges metal bulit fog kapni az arcába, aki eljön!"


A februári Crazy Mamás bulitokra hogy emlékszel vissza?

"Hatalmas volt! Este 9 körül már nem volt hely a klubban! Úgy kétszázan kint is maradtak. Nagyon nagy volt az érdeklődés a régi bandára, mindenki énekelte a nótákat!"STRESS - 2011. február (fotók: rockvilag.hu)


Mostani kezdés, beugró?

"20.45-kor kezd majd az első banda, a belépő 1300 Ft lesz. Összesen 6 zenekar játszik, úgyhogy hajnali 4-ig folyamatosan dübörög a metal!" 

Hozzászólások

[013657]
kypszilon
Nem találom a lehetőséget , a Stressnek hogy lehet megrendelni a cd lemezeit ? Milyen programba kell hogy belépjek hozzá ?
[007103]
apolo
emlékszem,'92-93 táján megszállottan bömböltettük a stress kísértet kastély kaziját,az ossian,pokolgép,első akela,moby dick,omen,korai sing sing,rotor,lord,extreme deformity,astarott,ricse,undertaking,edda,fejbőr kazikkal együtt,meg a petőfin hallgattuk a garázst!
[007102]
apolo
a stress tényleg egy kultikus hazai csapat és hogy tibi a betegsége után is ezerrel nyomja,az metal!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EDDA MŰVEK - "Ami a világban most zajlik, ez a félelemre, szorongásra építő tébolyda bőven ad témát."
2020. február 24. (hétfő) 14:37

Az Edda Művek március 7-én ismét beveszi a Papp László Budapest Sportarénát, a számos különlegesség mellett a közönség egy kisebb időutazás részese is lesz, mivel a zenekar az első 20 évének sikerdalait és a sokak által rajongott 'bakancsos' korszakot is megidézi majd.  A márciusi HammerWorld magazinban az Aréna-koncert kapcsán találsz majd egy interjút Pataky Attilával, az Edda frontemberével, a beszélgetés első részét azonban már most elolvashatod.    A koncert Facebook oldala Pataky Attila egy igazi rock legenda. Az Edda Művek frontembereként a 70-es évek vége óta rocktörténelmet ír, dalai több generációnak adtak hitet, erőt és persze felejthetetlen pillanatokat a színpadok előtt. Március 7-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a zenekar egy nagyszabású koncert keretében, amelynek a Retro címet adták. Cselő hívta fel Attilát, hogy kiderítse, mi várható a bulin...

METEORA - Jön az új album, friss klip és dal: Memento Mori
METEORA - Jön az új album, friss klip és dal: Memento Mori

Tragedy Of Delusion címmel a HammerWorld magazin márciusi számának extra CD-mellékleteként jelenik meg a 2010-ben alakult budapesti Meteora zenekar második nagylemeze. A 2017-es Our...

MUDFIELD - Az új album és mellé egy új videoklip: Békességben
MUDFIELD - Az új album és mellé egy új videoklip: Békességben

Kelet népe címmel megjelent és végig is hallgatható a szeghalmi Mudfield második albuma, a tavaly februárban kiadott Sárrét lemez folytatása. A lemez Békességben című dala egy friss...

EXHORDER - Megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LaBellától
EXHORDER - Megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LaBellától

Pár napja egy új dalt tett közzé az Exhorder, most azonban egy rossz hírrel jelentkeztek: megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LeBellától. Egyelőre nem tudni, hogy a hamarosan...

CARCASS - Augusztusban érkezik az új album
CARCASS - Augusztusban érkezik az új album

Under The Scalpel Blade címmel egy új dallal jelentkezett még decemberben a Carcass, az pedig friss hír, hogy a 2013-as visszatérő albumuk, a Surgical Steel folytatása augusztus 7-én jön...

ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"
ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"

Ma este az A38 Hajón mutatja be októberben kiadott Spiritual Instinct című új albumát a francia Alcest, előttük pedig a szintén francia és már a hatodik magyar bulijára készülő...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS