POKOLGÉP - Szombaton Pesten mutatkozik be az új felállás

A Hammerfall magyar nyelven is elkészítette a Hol van a szó feldolgozást!

2011. április 8. (péntek) 16:39 | utoljára módosítva: 2011. április 10. (vasárnap) 05:24

Most szombaton, április 9-én a Fehérvári úti Club 202-ben, az egykori Wigwamban lép fel a Pokolgép, és ez a buli egyben a február közepe óta létező új felállás pesti bemutatkozása is lesz.
Az áprilisi Hammerben egy exkluzív interjút olvashatsz a Pokolgép tagjaival, amelyből kiderül, hogy Kukovecz Gáborék miért kényszerültek arra, hogy az év elején extra gyorsasággal találjanak maguknak új gitárost és új dobost.
A Z. Kiss Zalán gitárossal és Veres Márton dobossal kiegészült Pokolgép az utóbbi hetekben már rendesen bejátszotta magát az ország különféle klubjaiban, és mindenkit nagy-nagy szeretettel várnak a szombati koncertre, amelyen fellép a Krízis és az Urbánus legendák is.
A belépő 2000 Ft lesz, de aki magával hozza a Slayer/Megadeth bulira szóló jegyét, az féláron mehet be a koncertre, és érdemes korán érkezni, mert az első 200 jegyvásárló ajándékba kapja a csapat 2010. decemberében Újratöltve címmel napvilágot látott koncert CD-jét!
Kukovecz Gáborékhoz kapcsolódó hír, hogy a svéd Hammerfall május 20-án megjelenő új albumán Send Me A Sign címmel egy Pokolgép feldolgozás lesz hallható, amelynek eredetije az 1991-es Adj új erőt című lemezen jelent meg Hol van a szó címmel. Az Infected címet viselő új Hammerfall albumra egy angol nyelvű változat kerül fel, de Joacim Cans magyarul is (!) felénekelte a Hol van a szó című lírai nótát, és ennek a spéci verziónak az exkluzív magyarországi premierjéről remélhetőleg már a következő héten további információkkal is szolgálhatunk.
Kattints, ha érdekel, hogy Kukovecz Gabiék miként vélekednek a Hol van a szó "svédesítéséről"!


"Azzal indult ez az egész sztori, hogy a honlapunkon ugye megtalálható Gábor e-mail címe is, és ide érkezett egy levél a Hammerfall zenekartól, hogy a következő lemezükre szeretnék feldolgozni a 'Hol van a szó' című dalt - kezdte magyarázni a basszer Pinyő, hogy hogyan is értesültek a Hammerfall elképzeléséről. - Ahogy aztán jöttek-mentek a mailek, kiderült, hogy van egy ismerősük odakint, aki tud magyarul, és már át is fordította nekik angolra a szöveget, amin aztán nyilván még alakítottak, finomítottak a stúdiózás előtt. Ennél sokkal azonban többet mi sem tudunk, de már nagyon kíváncsiak vagyunk a végeredményre!"

"Ismerjük a magyar előadók külföldi lehetőségeit, és mi is halljuk a különféle sztorikat mindenféle nyugat-európai meg amerikai sikerekről, vagy arról, hogy épp a Holdról jöttünk vissza... Mi is jártunk már külföldön, és tudjuk, hogy a messziről jött ember azt mond, amit csak akar... - fogalmazott Kukovecz Gábor. - Ez viszont nem valami légből kapott dolog, hanem egy kézzelfogható eredmény. Én ezt, amellett, hogy nagyon örülök neki, amolyan önigazolásnak is tekintem, hiszen azt jelzi, hogy talán nem járok, nem járunk rossz úton. Hiszen ha egy ilyen neves svéd metal banda kiválasztja az egyik dalomat, aztán egy amerikai producer még rá is bólint, hogy igen, ennek a számnak helye van a csapat új lemezén, akkor azért annyira rossz nem lehet ez a nóta. Ez mindenképpen egy elismerés."

Gábor, szerinted miért foghatta meg a Hammerfall tagjait ez a Pokolgép líra?

"Csak találgatok én is, de talán arról van szó, hogy egy icipicikét mások vagyunk, máshogy gondolkodunk dolgokról... Többes számban fogalmazok most, hiszen Pinyővel már együtt zenélünk 16 éve, egy hullámhosszon vagyunk zeneileg, és most úgy tűnik, hogy ez az azonos hullámhossz az egész csapatra jellemző. Az tök mindegy, hogy ki írja a számokat, vagy ki az ötletgazda, a lényeg, hogy egyféleképp gondolkodjunk.

Amikor megszületik egy új dal, az nyilvánvalóan több ember érzés- és hangulatvilágát tükrözi, nem csak azét, aki az alapötletet hozta. Köztudott, hogy szeretem a népzenét is, de ez nem jelenti azt, hogy Sebestyén Márti babérjaira törnék... Ugyanakkor ez a vonal is megjelenik a dalokban, óhatatlanul, sokszor valójában alig észrevehetően. Ezt nem is lehet elkerülni. És úgy gondolom, hogy talán azoknak, akik külföldön zenével foglalkoznak, ez olyasfajta kuriózumot jelent, amire felkapják a fejüket, hiszen nem az angolszász típusú zenékből ismert dallamvezetésekkel vagy harmóniákkal találkoznak." 

www.pokolgep.hu
Pokolgép Facebook oldal

Hozzászólások

[007083]
apolo
youtube-sebestyén márta és muzsikás -hidegen fújnak a szelek
[007080]
apolo
na ez sem érte el a hammerworld olvasók ingerküszöbét...azért azt meg kell jegyeznem,hogy az így szép az élet hatalmas dal,remek szöveg,remek zene!az meg,hogy kukó kiemeli a magyar népzenét,mint hatását,külön jó pont.mindhalálig rock n'roll!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chymera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS