HAMMERWORLD - Az áprilisi szám!

Címlapsztori: Arch Enemy, exkluzív melléklet: az új Wisdom album

2011. április 1. (péntek) 06:50 | utoljára módosítva: 2011. április 28. (csütörtök) 08:45

A HammerWorld magazin áprilisi számát megtalálod az újságosoknál, továbbra is 116 oldalon, változatlan áron, az exkluzív CD mellékletünk pedig a Wisdom új albuma, a Judas!


Kattints a tartalomhoz!
 Már az újságosoknál a HammerWorld áprilisi száma!
116 oldalnyi tömény metal, új WISDOM CD-vel!

Poszterek: PRIMORDIAL, OSSIAN


Címlapon a MetalFesten fellépő, és hamarosan egy új stúdióalbummal jelentkező ARCH ENEMY zenekar hörgős kisasszonya, Angela Gossow,

aki többek között azt is elmeséli az interjúnkban, hogy hogyan ejtette rabul a metal,
és annak minden szélsőséges fajtája.


A Live Forevermore című új dal klipjében még álarcban szerepelt a WISDOM új frontembere, de az exkluzív CD melléklethez tartozó interjúban az ő kilétére is fény derül, és még azt is megtudhatod, hogy valóban egy rockkocsmában talált-e rá a MetalFesten is fellépő zenekar...


A Surtur Rising című új album kapcsán az AMON AMARTH néven ismert svéd viking harcosok is félretették egy időre a pallosokat, hogy részletekkel szolgáljanak a brutálisan jól sikerült friss anyagról.Április 9-én a Club 202 színpadán Budapesten is bemutatkozik a POKOLGÉP új felállása, és természetesen mi is kíváncsiak voltunk arra, hogy mi áll a váratlan tagcserék hátterében, és hogy pontosan kik is az új tagok.


A Klasszikus! rovatban egy európai thrash alapmű, a KREATOR 1986-os Pleasure To Kill albumának megszületéséről mesél a frontember Mille Petrozza.
Naná, hogy ők is jönnek a MetalFestre!


Az XY Aktákban a jövő héten Budapesten fellépő MEGADETH főnöke,
Dave Mustaine beszél a múltjáról, a Mindenhatóval való kapcsolatáról,
valamint az életében bekövetkezett nagy-nagy változásokról.


  Április közepén jelenik meg a FOO FIGHTERS új lemeze,
amelynek kapcsán Dave Grohl nyilatkozik a garázsában lezajlott analóg felvételekről, és néhány régi ismerős felbukkanásáról.


  Az új BURZUM albumról, annak hátteréről Varg Vikernes nyilatkozott Milán Péternek, természetesen a maga kendőzetlen, kompromisszumoktól mentes módján.


A Bookmarks címmel a napokban megjelent új SUBSCRIBE albumról a csapat egyik énekesével, valamint szövegírójával Csongor Bálinttal beszélgettünk.


A MetalFesten is felbukkanó US power metal legenda VICIOUS RUMORS is új albummal jelentkezik a napokban, így hát Geoff Thorpe alapító/gitárostól
is bőven volt mit kérdeznünk.


Lapzártánk idején még nem tudhattuk, hogy a Szigeten újra láthatjuk a DEFTONES zenekart, de a remekül sikerült tavalyi Diamond Eyes album kapcsán azért feltettünk néhány érdekes kérdést a frontember Chino Moreno-nak.A göteborgi jellegű svéd acél amerikai verziójának öntőmestereit, a DARKEST HOUR zenekart idén már láthattuk Magyarországon, most pedig a friss albumukról meséltek Koncsok Zolinak.

 
További interjúk: DEICIDE, MOONSORROW, TŰZMADÁR,
AVA INFERI,
BEARDFISH, CADAVERES, JOLLY,
MICHAEL MONROE, TEN, RALF SCHEEPERS


A HANGERŐMŰ címet viselő szakmázósabb rovatunkban az új WHITESNAKE album kapcsán Doug Aldrich gitárossal beszélgetett Danev Gyuri, aki az EDEN'S CURSE gitárosát is kifaggatta az új lemezükről, akárcsak a HARD zenekarból Vámos Zsoltot, de megszólaltattuk a heavy metal riffelés nagymesterét, a BLACK SABBATH legendás gitárosát, Tonyi Iommit is.


És mindez persze csak egy kis szelete a 116 oldalas februári Hammernek
...
 

Hozzászólások

[007198]
Kardhordoz
Az lenne a kérdésem hogy a Játsz és nyerj játék nyerteseinek neve hol van feltüntetve? Válaszotok előre is köszönöm!
[007164]
eiccatoppinen
kösz a segítséget
[007163]
vivaemptiness
Néhanap lehet cinikus/szarkasztikus az írásom, de a lustaságot továbbra is jó válasznak tartom. Kizárt dolog, hogy akkora őrült meló lenne beilleszteni az új listát az adott oldal forrásába. De az.
[007161]
SOMa
Következő Hammerbe légyszi, ha lehet Machine Head posztert! Kössz!!!
[007158]
vinylfanatic
A szarmunkához meg még több.Egyébként valószínű,hogy rátapintottál a lényegre vivaemptiness.A lustaság nagy úr!
[007143]
vivaemptiness
@Gorebacsov
Jó munkához idő kell...Vagy csak szimplán lusták a szerkesztők.
[007131]
tzar
Mert más frissít itt, más áll a boltban, és megint más dolgozik a metalshop.hu dolgain. Hiába ígérem meg, hogy "meg lesz csinálva valamikor"...
[007123]
Gorebacsov
Már bocsánat, de minek írjak oda amikor a boltban is személyesen szóba került!!! De látszik, hogy másoknak is gondot okoz ez a dolog. És nem az ott dolgozókat akarom buzerálni . Csak éppen őrülni kéne neki hogy legalább még valaki vásárol valamit eredetiben de ilyen körülmények között nem a hammerben fog. Meg nem értem hogy miért nem lehetett kiírni ide valami választ, hogy: hubammeg bocs nincs időnk, de meg lesz csinálva valamikor....blabla
[007119]
tzar
eiccatoppinen:

Két címlapsztorink is volt velük:
No. 186
No. 199

rendeles@hammerworld.hu

Itt megrendelheted ezeket a számokat

Üdv!
[007118]
tzar
cím: info@metalshop.hu

Esetleg a megfelelő helyre írj infóért.

Üdv!
[007117]
Gorebacsov
Kösz b@zmeg....
[007090]
Gorebacsov
Azért valami reakció lehetne erre metalshoppos ügyre. Már máskor is említve volt azt nagy kuss volt akkor is....
[007084]
eiccatoppinen
nem vág témába az eset, de a segítségeteket szeretném kérni. olyan régebbi számot keresek, amiben van cikk, interjú, poszter vagy bármi az apocalypticáról. kb egy hónapja hallottam először az újságról, azóta érdeklődök többfele, és elvileg a februári számban volt róluk szó. most meg néztem az akkori szám ajánlóját és sehol semmi.:/ ha bárki rendelkezik információval esetleg fölös újsággal benne az említett cikkel, szívesen megvenném ;) előre is köszi
[007068]
pumpika666
nem ide illik, de örülök gorebacsov beírásának, én szeretném, ha csak az lenne fent az oldalon, ami van
tudom, hogy ez komolyabb melót igényel, de hetente 1x frissíteni sztem lehetne, soxor hiába rendelek vmit, már nincs, nem is várjuk már, nem lesz többet, stb. ezek xar dolgok :(
[007066]
Gorebacsov
Nekem már többször gondot okozott hogy a neten lévő árak/termékek nem azonosak azzal amit valójában kapni lehet a boltban. Egy csomó minden nincs is megvásárolható állapotban. Egyszer már lett frissítve a bakelit lista mert azon is elképesztő dolgok voltak (olyan lemezek 3000 forintért amik az ebay-en 100 dollár alatt nincsenek.). Ott hirtelen 400 lemezről kb. 160-ra csappant a termékek száma. Tudom, hogy kevés az ember meg sok a munka vele de ez így nem igazán korrekt.
[007040]
Hajassss
Valaki tudna infót adni arról, hogy a 31. oldalon lévő lemezek árai hol vannak helyesen feltüntetve: az újságban vagy a metalshop.hu-n? Mert a Fekete Sereg Első hadjárata a HW-ben 999 Ft., a neten meg 1999! Nem mindegy!
[007015]
vivaemptiness
popcorn/bravo wehehe :DDD
[007002]
dobsa
Mert az interjúkban nem mindig éppenséggel a zenekarról vagy ügyekről van szó hanem kis "hülyeségekről" pl ha megjelenik egy lemez szinte nem is nagyon beszélnek róla. Egy zenekarhoz van 6-7 kérdés de ebből sajnos nem mind hírértékű. szvsz dea ttól szeretem az újságot!
[006995]
raul75
Együtt nőttem fel a lappal - ha fogalmazhatok így - a legelső példánytól a legfrissebbig mindegyiket megvásároltam. Pontosabban az első néhány évfolyamot anyukám:))) Hihetetlen belegondolni honnan-hova fejlődött ez a lap. Ez már világszínvonal, kétség nem férhet hozzá. Annak viszont őszintén örülök, hogy Bali úr eltűnt a színről, mert szerintem bicskanyitogató volt az amit a HP-n pontozás címszó alatt művelt. Gondolom ezzel sokan egyetértünk. Ha nem szereti a metalt akkor mi a bűbánatos ménykűt keres az újságnál? Tudom ajánlani számára a Popcornt, Bravót és ezek hasonszőrű társait. A stáb többi tagjának további jó egészséget és kitartást kívánok!
[006984]
Gorebacsov
Én is arra gondoltam amire te gondoltál meg a MP :D. Azért ilyen fasza a nickem is itten :D.
[006980]
apolo
és egy kis idézet a cpg-től-áll egy ifjú élmunkás a réten,kommunista szombatról jött éppen...rohadt,büdös kommunista banda,miért nincsenek ezek felakasztva.
[006979]
apolo
gorebacsov,csak a tisztánlátás végett,én milán péter kommunizmussal kapcsolatos állásfoglalására gondoltam.amúgy a kypck tényleg jó és egyéni zene,bár a koncepció nekem is kissé homályos.de én is amondó vagyok,hogy ez egyfajta sajátos finn provokáció/figyelemfelkeltés.főképp hogy az orosz underground-ahol tényleg sikeresek-főként a jobboldali radikalizmus és az europai tradicionalizmus felé fordult,semmint a kommunizmus és az antifa felé.nem véletlen az orosz burzum kultusz.
[006978]
horvathfefe
Trashfan!
Nagyon egyet tudok érteni veled.
[006974]
Trashfan
Design szempontból nagyon ott van a magazin, azt meg kell hagyni. Ugyan akkor pedig ami a tartalmat illeti....
Nos az interjúk egyszerűen rövidek. ráadásul most a baromi nagy képek és betűk miatt ugye 2 oldalon terpeszkedik egy interjú, holott bőven elférnének egy oldalon is. Ilyen szempontból legjobb az újság messze 2002 körül volt. Akkor ugyan is egy egy oldalas interjú hosszabb volt, mint manapság egy 3 oldalas. Kisebb képek, jóval kisebb betűméret. Sajnálom, hogy így alakult, mert inkább olvasnék, mint a képeket nézegessem.
de azért maradok örök olvasótok 1990 óta:)
[006971]
vinylfanatic
A hangpróba így ahogy van teljesen rendben van.Nem kell itt semmiféle közönségszavazás.Egyszerűen olyan emberek kellenek akinek az értékelése érthető,értelmezhető.
[006964]
shownomarcy
Jól néz ki ez a szám is! A végén még megszeretjük Mustaine-t :D

Szerintem jobb lesz a Hangpróba így. Aki pontoz, annak minimális kedve legyen a lehető legtöbb műfajhoz.
A Coronert tényleg senki sem hívja meg hozzánk?? (Ezt még sosem írtam, azt hiszem xDD)
[006962]
tzar
Kérlek, értsd már meg, hogy ha az album nem csúszott ki, akkor hiába minden warez gyorsaság.
Sorolhatnám a lemezeket, amik májusi HP-sek és nincsenek kint, és nem is lesznek még egy ideig, mert senki sem olyan hülye, hogy lecsukassa magát a nagy warez-szimpi miatt. Még a mostani HP-s cuccok közül sem csúszott ki minden.
[006961]
vivaemptiness
tzar tisztában vagy te azzal, hogy a warez milyen gyorsan működik? Egy példára tisztán emlékszem. Az Amorphis Silent Waters lemeze talán augusztusban jenet meg, de lehet szeptemberben. A netre pedig, hogy téged idézzelek már június végén "kicsúszott"...
Technikailag meg totál kivitelezhető a dolog, csak akarni kell. Nézd meg a JAWS szavazások is online felületen mennek és ők hobbiból csinálják az egészet. Nem áll mögöttük nyomtatott verzió.
De nem osztom tovább az igét. :)
[006956]
tzar
Van olvasói és van vendégzenész szavazó is. A legtöbb esetben nem nagyon pontoznak másképp, mint a szerk. tagok.
Érdemes megnézni német Hammert, Rock Hardot, ott sincs komolyabb szórás a pontoknál, sőt, utóbbinál félpontok is léteznek, ráadásul nem 25 HP-s album van, hanem mondjuk 60. Mindegy.
A népszavazás már csak azért sem jó, mert a köv. HP 25-ös adagjából is mondjuk kettő az, ami jelenleg - kicsúszva - a neten megismerhető. Technikailag is kivitelezhetetlen tehát.
Dávid pedig nem csak post-rock, hanem mindenféle core-gyökerű zenékről is értő módon, érdekesen ír szerintem, ezért is örülök annak, hogy csak a HP-ból jelentkezett ki.
[006955]
vivaemptiness
A népharag... :D

A skála tényleg nincs kihasználva. Lenne egy javaslatom. Egy szavazós részt készíthetnétek a Hangpróba menüben, ahol az olvasók tudnak értékelni. Nyilván van olyan, amihez még nem lehet hozzáférni, de a jutubon azért sok minden elérhető. És abból is kijönne egy átlag. Talán az olvasók kevésbé objektívek, de mindenképpen érdekes lenne.
[006954]
Gorebacsov
Jaja érdekes. Annó miért lettek berakva a HP-be a death metal lemezek ha ugyse szerette őket senki CC:-1000 pont stb. Tehát BD nyugodtan maradhatna a tálázatban hiszen így leaglább más nézőpontból is láthatunk egy-egy pontozást. Az átlag meg úgyse érdekel senkit mert fals az egész. Nincs rendessen kiasználva a 0-10 terjedő skála. De ez már százszor át lett rágva valátozás meg semmi tehát kár a billenytűzetet koptatni inkább dolgozzon mindenki rendessen :D. A hammer kiadós bandákat be se tenném a táblázatba mert ott vékkép nincs objektív itélet.
[006953]
vinylfanatic
Hát én sem értelek tzr.Bizonyára valami érdekeltségetek van Bali úr felé.Talán ő a keresztfiad vagy valami hasonló.Mert egyébként egyébként tényleg nonszensz,hogy egy állítólag metal lapban olyan ember publikáljon aki nem rajong az ott szereplő metal zenekarokért.Akkor miről fog írni? kérdezem én is.Talán az algák és moszatok zenei kultúrájáról?Hát ez elég vicces!
[006952]
nightwing
tzar: aham, vagyis a Hangpróbában szereplő bandákért nem lekesedik, de kritikát ír...MIRŐL, b+?
A HP (asszem') az újság egy elég széles keresztmetszete, miről akar írni, ami oda nem fér be?
A post-rockról?
Ha az nincs a HP-n, az biztos nem véletlen...
Ne vicceljünk már, ez nonszensz...
[006951]
nightwing
Gorebacsov: nem bántásnak szántam, remélem, nincs harag:-)
Magam is '89 körül kattantam rá a lapra, úh. megértelek:-)
Béke!
[006950]
Gorebacsov
Hehe a seggfejet még értem de a provokatívat nem annyira. Csak vélemény volt. Több mint 20 éve olvasom a lapot a véleményezés joga jár.
BD kár hogy nem lesz a táblázatban. Most megint csak 6-9 pont között lesz minden értékelve ami staisztilailag is borzalams adat.
[006949]
tzar
Gorebacsov: Dávid nem ment el, továbbra is fog írni, csak kérte, hogy ne legyen a Hangpróbában, mert az ott szereplő metal bandákért nem tud lelkesedni.
[006947]
nightwing
Gorebacsov:
Kissé provokatívnak tűnsz. Kissé seggfejnek is. Bocs.
[006944]
Gorebacsov
Azt meg sajnálom hogy DB elment. Neki meglátásom szerint piacbővítés lett volna feladata de ezek szerint a célközönség nem vette a lapot :D. Amin nem is csodálkozom mert nagyrészt csak divatmajmokkal van tele itthon a műfaj. Az meg hogy a "rendes" hammer olvasóknak mi bajuk volt vele nem értem. Vélhetőleg az ő értelmi szintjük se valami magas.
[006942]
Gorebacsov
Egyre rövidebbek és információszegényebbek az interjúk.
De mekkora nagy zene már ez a Kypck! Jó hogy lesz Brutal Assaulton. Amúgy Péter írása nagyon tuti róla tényleg.
[006929]
heavy
Sziasztok!
Mégcsak átlapoztam a hammert de azt kell mondanom, hogy párhonapja mióta "átalakult" a hammer nagyon odateszi magát.
Tökéletes tartalmu újságok amiből mostanra a hibák eltüntek! (Mondjuk a tartalomra ezelött se kellett nagyon sírni)
Nagyon jó CD mellékletek és mindez nagyon kedvezményes áron.
És ami PLUSZ a mostani számnál, hogy kaptunk rendes bookletet a CD-hez!!!
Remélem a következő CD-khez is lesz majd rendes melléklet, mert azért mégis így az igazi! :)
Vagy legalább egy papírtok, hogy ne kelljen megvágni a hammert. :)

Kivánhat az ember ennél többet?
Szerintem nem!!!

HAMMER, CSAK ÍGY TOVÁBB!!!!
[006923]
apolo
és ajánlom minden nemmcdonaldsmetal fogyasztónak az ava inferi csodálatos új albumát,az onyx-ot!
[006921]
apolo
ava inferi,moonsorrow,primordial,vicious rumors,jó lapszám!külön köszönet a remek-bár rövid-burzum interjúért.külön gratula milán péternek,a kypck recenzióban megfogalmazott konkrét állásfoglalásához!és a scott kelly koncertbeszámolós post rock/indie rock kritikával is egyetértek,ideje volt kimondani!
[006918]
nightwing
vivaemptiness: itt bőgök, mióta számomra is nyilvánvalóvá vált.
Mi lesz velünk?:-))
Amúgy ajánlom az új Whitesnake-et minden értő hallgató figyelmébe, jó zene lett nagyon!
[006913]
vivaemptiness
Mi a manó Bali Urat elsodorta a népharag?
[006910]
tjoko
Nálam a Pleasure minden idők legjobb metal borítója .Holnap fel is veszem a pólót.Amikor megjelent ,egyik haveromtól vettem meg a lemezt ,mert ő nem tudta értelmezni ezt a brutális zenét.Én viszont annál inkább ha-ha.
[006909]
horvathfefe
Már megint egy olyan ember van az XY rovatban,aki már volt. Igaz,hogy régebben,de akkor is volt. Van elég olyan zenész,aki még nem volt. Ha minden igaz,holnap kerül hozzám az újság. A tartalom elég változatos,aztán majd meglátjuk.
[006905]
Nunu
Nagyon jó a Kreator cikk, a Pleasure to Kill lemezről :)
[006902]
volkodlak21
Jó lesz... egyébként Angela korábban az XY rovatban már mesélt arról hogy lett rocker. Muszály megint erről beszélni
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
2021. április 17. (szombat) 08:46

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki az első szólólemezét Perfectamundo címmel, majd 2018-ban jött a The Big Bad Blues, az új lemez pedig Matt Sorum dobossal (The Cult, Guns N' Roses stb.) készült, aki már 2018-tól turnézott Billy Gibbons-szal. A dalokban Austin Hanks gitáros is játszik. Ellentétben az első két szólólemezzel, ezúttal a saját dalok vannak túlsúlyban, mindössze egyetlen feldolgozás született, a Hey Baby, Que Paso, amit eredetileg 1990-ben vett lemezre a Texas Tornados. A Stackin' Bones dalban vendégként a Larkin Poe duó is hallható. Az új anyag felvételei a kaliforniai sivatagban készültek, akárcsak az első klip, amit a Joshua Tree Nemzeti Park közelében forgattak, nem messze a Palm Springs-beli Escape stúdiótól. Billy Frederick Gibbons: "A nyári hőségben pár...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

SERJ TANKIAN - Új videó a System Of A Down énekesétől: Your Mom
SERJ TANKIAN - Új videó a System Of A Down énekesétől: Your Mom

Elasticity címmel egy 5 tételes EP-vel jelentkezett a múlt hónapban a System Of A Down énekese, Serj Tankian. Az EP Your Mom című dalához most egy friss szöveges videó is született....

GO AHEAD AND DIE - Animációs videóval egy friss dal Max Cavalera új csapatától: Toxic Freedom
GO AHEAD AND DIE - Animációs videóval egy friss dal Max Cavalera új csapatától: Toxic Freedom

Attól bizonyára már értesültél, hogy Max Cavalera (Soulfly, Killer Be Killed, Cavalera Conspiracy, ex-Sepultura) egy újabb projektet hozott össze Go Ahead And Die néven. A bandában...

AURORA - Májusban jön az új stúdióalbum, klippel a címadó dal: Teszt alatt a türelem
AURORA - Májusban jön az új stúdióalbum, klippel a címadó dal: Teszt alatt a türelem

Teszt alatt a türelem címmel május 21-én jelenik meg az új Aurora album, a klippel kísért címadó dallal pedig máris megismerkedhetsz. "Elkészült az új Aurora nagylemez! A május...

FEAR FACTORY - Korhatáros videóval az első dal a júniusi albumról: Disruptor
FEAR FACTORY - Korhatáros videóval az első dal a júniusi albumról: Disruptor

Azt már tavaly ősz óta tudjuk, hogy kijön idén egy új Fear Factory album, a tizedik a sorban, most pedig itt az első dal a június 18-án megjelenő Aggression Continuum lemezről. Ismerkedj...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS