ICED EARTH - Matt Barlow végérvényesen kiszáll

A nyári európai bulik lesznek az utolsó koncertjei

2011. március 3. (csütörtök) 09:26

Matt Barlow énekes hivatalos közleményt adott ki annak kapcsán, hogy noha az Iced Earth 2011-es európai fesztiválbulijain még ő áll majd a banda frontján, végérvényesen "nyugdíjazta magát".
A Jon Schaffer gitáros vezette amerikai power metal csapat komoly terveket vázolt korábban erre az évre, többek között egy új albumot, egy alapos világkörüli turnét, valamint egy tavasszal kiadásra kerülő, 6 órás, három koncert felvételét tartalmazó DVD-t, a Festivals Of The Wickedet. Egyelőre hat koncertet hirdettek meg 2011-re, ezek mindegyike fesztiválfellépés, többek között játszanak a máris teltházas Wackenen, a belga Graspopon és a Sweden Rockon.
"Fivérek és nővérek! Hadd kezdjem azzal, hogy milyen megtiszteltetés volt számomra az Iced Earthben eltöltött idő Jonnal és a fiúkkal... valamint mindannyiotokkal! - fogalmazott Matt Barlow, akit 2003 és 2006 között Ripper Owens váltott fel az Iced Earth élén. - 2007-es visszatérésem óta minden annyira különleges volt. Lehetőséget kaptam a világjárásra, találkozhattam régi barátokkal, és újakkal is. Noha eredetileg úgy gondoltuk, hogy az Iced Earth keveset fog koncertezni, elég rendesen adagolhattuk a bulikat.
Ez idő alatt elkészülhetett egy koncert DVD. Azonban a gyorsan változó zeneiparnak köszönhetően világossá vált, hogy egy magunkfajta csapat csakis az aktív koncertezéssel maradhat a színen és mutathatja meg valódi potenciálját. Ez azt jelenti, hogy muszáj új területekre eljutnia, úttörőként dolgoznia annak érdekében, hogy életben maradjon. 2007 óta Jonnal együtt mindig a legjobb szándékkal tekintettünk az Iced Earth jövője elé, és most is ez a helyzet. Azonban a tervezett turnébeosztásra tekintettel az Iced Earth jövője és az én jövőm más-más utat követel meg."
Kattints a folytatáshoz!

"...2003-as kilépésemkor, elköteleztem magam a feleségem felé, vállaltam, hogy családot alapítunk, családként élünk együtt. Két évvel később meg is született az első fiam, majd újabb két évre rá a második is. A kisebbik fiam nagyjából egy héttel azelőtt született, hogy Jon megkért, térjek vissza az Iced Earthbe. Nagyon izgalmas, érzelmekkel teli időszak volt ez mindannyiunk számára, és a szándékainkat illetően minden tiszta volt. Mostanra világossá vált, hogy függetlenül attól, hogy akkoriban miben hittünk, az idő sok mindent megváltoztatott. Ebből a szempontból azt remélem, hogy a változást senki nem tartja egy rossz dolognak, inkább a fejlődés elengedhetetlen részének..."


"Tudom, hogy Matt hosszú-hosszú ideje birkózott már mindezzel - egészítette ki az énekes szavait a főnök Jon Schaffer. - Nem volt egy könnyű döntés. De nagyon szeretem őt és nem is hibáztatom emiatt.

Matt egyike a legőszintébb embereknek, akiket csak ismerek, és egyike a legtehetségesebbeknek is. Kilépése mélyen elszomorít, de remélem, hogy az Iced Earth rajongók elnézőek lesznek vele. Csupa jót kívánok Mattnek, nagyon tisztelem őt, és mindenkit arra kérek, hogy cselekedjen hasonlóan."

A készülő új Iced Earth albumhoz tehát új énekesre van szükség, és Jon Schaffer máris megkezdte felkutatni Matt utódját.

"Néhány név már fel is merült bennem. És ahogy mindenki elképzelheti, ez egy roppant fontos döntés lesz. Egy biztos, nem egy Matt Barlow kópiát keresünk - egy olyan frontemberre van szükségünk, aki a saját erejét, egyéniségét tudja hozzátenni a zenekarhoz. Mattből nincs több, és a csapat ezen korszaka mindig is közel áll majd a szívemhez."

A teljes sajtóközleményt
itt olvashatod el.


ICED EARTH - Dark Saga & Question Of Heaven (live 2010 - Sao Paulo)

 

Hozzászólások

[007025]
freimaurer
Schaffer egy pancser, megérdemli, hogy Ripper le se... Nem lehet egy ekkora énekessel így bánni, ráadásul hogy a Judas Priest is ezt tette vele.
Barlow nagy torok, de valóban nem volt érdemes komolyan venni a visszatérését.
[006447]
Sentinel
Így van. Bár nem hiszem, h ez lesz.
[006438]
vinylfanatic
Rippert azonnal vissza az Iced Earth élére!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[006389]
Sentinel
Nem csodálkozom valahogy. Pláne, hogyha Barlow anno tényleg a család miatt szállt ki, akkor ez kódolva volt.

Érdemes volt kirúgni Rippert...:-(
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DEMONICAL - Death metal svéd módra, klippel az első dal az új albumról: My Kingdom Done
2020. szeptember 22. (kedd) 08:15

World Domination címmel október 23-án jelenik meg a death metalt svéd módra nyomató Demonical hatodik albuma, a 2018-as Chaos Manifesto utódja, első előzetesként pedig a videóval kísért My Kingdom Done dallal lehet ismerkedni. Ez lesz a svéd brigád első lemeze az új énekessel, Christofer Sätderdallal, aki a tavaly novemberben kiszállt Alexander Högborn helyét vette át. Ugyanakkor az eredeti dobos, Ronnie Bergerstål visszatért társaihoz. Az új anyag rögzítését Johan Hjelm és Jonas Arnberg végezte, a keverést és a masztert Karl Daniel Lidén (Bloodbath, Katatonia) készítette, a borító pedig Susan Wicher. munkája.   www.facebook.com/Demonicalofficial "A World Domination albumunk ugyanazon az ösvényen halad tovább, mint az elődje, más szavakkal: perzselő, HM-2-vezérelte svéd death metal, a brutalitás, a dallam és a sötétség egy pusztító kombinációja."   DEMONICAL - My Kingdom Done (a 2020-as...

HAMMERFALL - Októberben masszív koncertanyag jön, videópremier: Keep The Flame Burning

HAMMERFALL - Októberben masszív koncertanyag jön, videópremier: Keep The Flame Burning


Live! Against The World címmel október 23-án egy új koncertanyaggal jelentkezik a Hammerfall, második előzetesként pedig máris itt a Keep The Flame Burning
 dal felvétele a svéd metal...

BLIND ILLUSION - Új dal a kultikus Bay Area csapattól az ex-Death Angel dobossal
BLIND ILLUSION - Új dal a kultikus Bay Area csapattól az ex-Death Angel dobossal

Pár héttel ezelőtti hír volt, hogy egy új album kiadására készül a Bay Area egyik kultikus csapata, az ex-Death Angel dobossal, Andy Galeonnal megerősített Blind Illusion, most pedig...

LAZARVS - Már végig is hallgatható Apey-ék új lemeze: Lazarvs
LAZARVS - Már végig is hallgatható Apey-ék új lemeze: Lazarvs

Megjelent és végig is hallgatható az Apey & The Pea-ből Lazarvssá változott csapat új nagylemeze, a 2017-es Hex lemez utódja. Az első előzetes dalt, a Godslayert egy színfalak...

LEAVES' EYES - Közeleg a The Last Viking album, dal- és klippremier: Chain Of The Golden Horn
LEAVES' EYES - Közeleg a The Last Viking album, dal- és klippremier: Chain Of The Golden Horn

The Last Viking címmel október 23-án jelenik meg a szimfo-metalos Leaves' Eyes új stúdióalbuma, amely már a második nagylemezük lesz a finn Elina Siirala énekesnővel (EnkElination)....

CRYPTOSIS - Minden megváltozott, csak a felállás nem, az új banda első klipes dala: Decypher
CRYPTOSIS - Minden megváltozott, csak a felállás nem, az új banda első klipes dala: Decypher

Még szeptember elején jelentette be a régulis, technikás thrasht játszó holland Distillator trió, hogy új néven folytatják a zenélést, és hogy a hangzásuk is jelentősen...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS