TŰZMADÁR - A márciusi Hammer extra CD melléklete - a saját szavaikkal

Április 15-én lemezbemutató a Dürer Kertben

2011. február 27. (vasárnap) 21:08 | utoljára módosítva: 2011. március 7. (hétfő) 09:45

Napokon belül az újságosokhoz kerül a Slayer borítós új HammerWorld magazin, továbbra is 116 súlyos oldalon, az exkluzív CD-melléklet pedig a Tűzmadár új lemeze lesz.
Az Álmok című harmadik albumot március 5-én Győrben élőben is bemutatja a zenekar, a pesti lemezbemutatóra pedig április 15-én kerül sor a Dürer Kertben a Halor és a Thornwill társaságában. A márciusi Hammerworldben egy kupont is találsz majd, amelynek felmutatásával féláron, mindössze 500 ft ellenében nézheted meg a pesti lemezbemutatót!
Kattints a folytatáshoz és hogy az énekes Schroti mit mondott az új dalokról!
TŰZMADÁR
Károlyi Gergely gitáros
Schrott Péter énekes
Kovács Márton gitáros
Horváth Zsolt billentyűs
Szűcs Attila basszusgitáros
Pál Dániel dobos
TŰZMADÁR - Álmok"Egy zenész számára nem könnyű elfogulatlanul beszélni, nyilatkozni saját zenekara számairól, de megpróbálok a lehető legobjektívabb lenni" - Schrott Péter, Tűzmadár.INTRO

"Érdekes módon épp az intro készült el utolsóként az Álmok nagylemez készítési folyamatában. Egyöntetűen azt gondoljuk, hogy ez az intro sikerült a legjobban az eddigiek közül. Sejtelmes, szinte már félelmetes hangeffektusok harcolnak Horváth Zsolti elmebeteg forgós agymenéseivel... (nevet) Varjú, értelmetlen-értelmes suttogás, gonoszmanónevetés, óraketyegés, gong, mindenféle ilyesmi..."


ÁLMOK

"A lemez egyik legkorábbi ötletei között van a nóta, de sodrása, tempója, és ritmusa miatt egyből kezdőszámnak gondoltuk, mind albumon, mind élő bulin. Szövege már ezen elgondolás alapján született. Az egyik legvokálisabb szám, a refrénben több, mint 60 hang szólal meg egyszerre, mégse gondoljuk, hogy a kevesebb is elég lett volna, hiszen ebből szerintem soha nem lehet sok, és még hol vagyunk mi egy Rhapsody-féle kórustól, hogy csak egyet említsek..." (nevet)


TŰZMADÁR - Út a jövőbe
ÚT A JÖVŐBE

"A Fények lemez progossága után ez az új anyag érezhetően könnyebb, popularisabb, ami nem teljesen szándékos. Úgy gondoljuk, most találtunk rá igazán a saját stílusunkra, és eddig ebben a világban érezzük magunkat a legjobban. Ez a szám egy mintapéldája ennek. Károlyi Gergő ötletéből alakult szerzemény (akárcsak az Álmok), így jellemzik a zúzós riffek, a fogós dallamok, a szállós, megjegyezhető refrén, a végén egy válaszolgatós kórusos befejezéssel. Igazi koncertnóta!"TŰZMADÁR - Júdás csókja


JÚDÁS CSÓKJA

"Ez a szám már ismerős lehet a decemberi HammerWorld válogatásról, vagy a
www.tuzmadar.hu oldalunkon megtalálható zenelejátszóról. Ott már november óta 3 számot is meg lehet hallgatni az új lemezről! A visszajelzések szerint nagyon pozitívak, és ez a nóta nekünk is nagy kedvencünk.
A szövegvilága minden magyarnak mindig is aktuális lesz sajnos, bár hangsúlyozni szeretném, hogy nem vagyunk elkötelezve semmilyen politikai irány mellett, csak ez néha kikívánkozik az emberből. A refrént pedig lehet üvölteni, ahogy csak kifér a torkokon, és az ember önkéntelenül is megtelik adrenalinnal. Aki nem hiszi, próbálja ki koncerten!" (nevet)


A VÉGZET HAJNALA

"Az Álmok középtempós nótája. Hatalmas bólogatás, haj-rázás, és odavágás! (nevet) A szövege elég sötét, de talán a legköltőibb is egyben. A szólórész nagy kedvenc, bár nehéz nem ezt mondani az album összes részéről. Azért próbálok még mindig objektív maradni..."TUDOM

"Az előző nóta szép, szállós refrénje és lágy befejezése után a Tudom elég váratlanul jön, de egyből ki is rángat a melankóliából. Kovács Marci ötletéből született ez a szám, és ez már az elején érezhető rajta. Marcinak totál sajátos zenei világa van. Érdekes, mégis lendületes, visz magával. A gitárszóló már csak egy korona rajta! (nevet) Általában jellemző az albumra, hogy a versszak részekben odamondunk, illetve leírjuk a jelenlegi helyzetet, a refrénben viszont ösztönözzük a hallgatóságot, reményt keltünk. Elég komoly, és aktuális témák jönnek fel a szövegekben, érdemes odafigyelni rájuk."

VOLT EGY ÁLMOM

"A személyes kedvenc, és egyben az eddigi legjobban sikerült balladánk. Nehéz időszakról szól, amit mindenki átél élete folyamán sajnos, általában többször is, ezért mindenki bele tud látni a szerző lelkébe, érzéseibe. Szomorú, de nagyon megindító dal, (szerintem) zseniális szólókkal. Sokat jelent..."


ÚJ VILÁG

"Egy kisebb, tamozós dobszólóval indul, érkezik rá a basszus, és utána berobbannak a gitárok. Érdekes, retrónak tűnő riffel nyit a szám, mégis nagyon modern lett. Ez az egyik leginkább koncertnóta a lemezről. Abszolút énekelhető, egy metal himnusz, jó magas, sikítozós refrénnel!" (nevet)ELVESZVE

"Néha ilyen is kell, bár nem ránk jellemző a szövegvilág. Egy autóbalesetet dolgoz fel, amint egy ember elveszíti a párját, és az ettől kilátástalan életéből a a kiutat abban látja, hogy magával is végez. Egyszóval rettenetesen depresszív, ezáltal ki is lóg egy picit a sorból, de megvan a maga hangulata, pláne, hogy nagy zúzda van a közepén, és remek gitár- meg billentyűszólók."


SZÁMÍTOK RÁD

"A második legesélyesebb - közhelyesen szólva - slágergyanús nóta. Egyszerű, de fogós. A verzék jól felépítettek, egyre csak gyorsul a szám. Talán az összes közül a legfülbemászóbb dallamok itt hallhatók, a refrén pedig egyből bent marad a fejben. Itt jön elő először az akusztikus gitár, ami kissé spanyolos ízt ad a dalnak."


ÁLOMGYÁR

"Az Álmok album egyetlen igazán összetett, és progresszív száma. Sokan ráfoghatnák, hogy 'Skid Row nyúlás', de mentségemre legyen mondva, hogy ezt a bizonyos Skid Row dalt én nem ismertem, és érdekes volt, amikor Galambos 'Dime' Zsolt barátom megmutatta! (nevet) Egyébként egy olyan nóta, ami a egy picit sem mondható sablonosnak, Zsolti elképesztő középrészével, és egy klasszikus gitár-zongora párbajjal. Itt minden hangszer kap szólórészt."


KORSZELLEM

"Hagyomány a Tűzmadár lemezeken, hogy valamelyik szám egy adott történelmi személyiségről. Ezen a lemezen Galilei került előtérbe, persze úgy, hogy közben a modern korról is énekelek. A Júdás csókja után ebben van a legtöbb szimfonikus rész. Gyors, pörgős, fogós. Lehet, hogy szokatlanul sok dalra mondom ezt, de hát tényleg így van, aki nem hiszi, járjon utána!" (nevet)


UTOLSÓ ÍTÉLET

"Az eposz szerepet kapná a nóta a lemezen, ha külső füllel kéne kritikát írnom róla. Hangulatában a Fények albumról a Fények című számot említeném párhuzam gyanánt, csak kevesebb instrumentális résszel. A refrén - akárcsak az Álmok című számnál - tele van kórussal, ami a főéneket rendesen megtámogatja. Himnikus lett így a lemez befejezése, de ez egy jó pont a mondat végén!" (nevet)

"Reméljük, hogy az Álmok album elnyeri a hallgatóság tetszését. Mi értük, miattuk csináljuk, és ezúton is köszönjük mindenkinek a támogatást! Találkozunk március 5-én Győrben, a Black Rockban, márc 19-én Szombathelyen, a Végállomás klubban, és április 15-én a Dürer kertben, a lemezbemutatón!"

www.tuzmadar.hu
TŰZMADÁR VIDEÓPÁLYÁZAT!

"Kedves fiatalok, öregek illetve bármilyen korosztályú zenészek!
Egyik kedvenced a Tűzmadár zenekar? Próbáltad már eljátszani valamelyik dalukat? Vagy esetleg átalakítani a saját szád íze szerint? Szeretnél ott lenni a zenekar lemezbemutatóján április 15-én a Dürer kertben? Akkor mire vársz?

Játszd el vagy dolgozd fel a Tűzmadár valamelyik dalát, vedd fel videóra és küldd el nekünk a felvétel YouTube linkjét!

A legjobb 3 videót bemutatjuk facebook oldalunkon, alkotója pedig ott lehet a zenekar harmadik, Álmok című lemezének bemutatóján és gazdagabb lesz egy dedikált CD-vel is! Hangszert, kamerát elő!"

A beküldési határidő március 31,
E-mail:
tuzmadar@tuzmadar.hu  
 

Hozzászólások

[006498]
farkaslaci
Nagyszerű ez az album! Néhol Stratovarius, Symphony X féle vonal ugrik be a hallgatáskor, de mindez totál pozitív értelemben. Kellenek az ilyen bandák! Gratulálok!!!
[006379]
Ciril
Már régóta vártam erre az albumra, de nem kellett csalódnom. Két meghallgatás után azt mondom, hogy kiemelkedő, de ha ma harmad ízben neki ugrok lehet, hogy óriási lesz a kiemelkedőből.
Az eredeti borító/szövegkönyv mindenképpen kell nekem, mert azért úgy az igazi, nagyon szép igényes lehet a kivitelezése és a dedikálás sem ártana meg neki. Remélem a honlapotokon is meglehet majd rendelni, mert sajna az eljövendő koncertjeiteken nem tudok ott lenni.
Köszönet a Tűzmadárnak és köszönet a Hammernak is a lemezért!!!!!!!
[006366]
llaszlo
Nagyon király az új lemez. Néhol Dream Theater-t érzek benne. Isten királyok vagytok.
[006218]
jollyblade
Baszki, ekkora egy szintit :) 180x200-as :)
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BODOR MÁTÉ - Szeptemberi Ibanez workshop-turné a Decapitated gitárosával
2019. augusztus 24. (szombat) 08:06

Az Ibanez szeretettel meghív minden metal gitárost és rajongót, a Máté Bodor (Alestorm) és Waclaw "Vogg" Kieltyka (Decapitated) főszereplésével életre hívott, Ibanez Metal Tag Team workshop turnéra. A sorozat magyar eseménye szeptember 18-án lesz a budapesti HangszerPlázában (Rákóczi út 30., Budapest, 1072). "Máté és Vogg teljes hangerőt és erőteljes bemutatókat ígér, miközben előadják zenekaraik és egyéb zenei projektjeik dalait. Mindkét zenész készséggel válaszol majd a közönség kérdéseire, legyen az gitározással vagy bármi mással kapcsolatos. A turné során kisorsolásra kerül egy Ibanez RGD61ALMS-CLL gitár, valamint más Ibanez ajándékcsomagok is. Érdemes lesz a saját gitárotokat is magatokkal hozni a turnéra, hiszen a helyszínen ingyenes húrcserével kedveskedünk a vendégeknek. Találkozzunk az Ibanez Metal Tag Team workshop turnén!"     Az esemény Facebook oldala  ...

EXHORDER - 27 év után új album jön, dalpremier: Hallowed Sound
EXHORDER - 27 év után új album jön, dalpremier: Hallowed Sound

Mourn The Southern Skies címmel szeptember 20-án lát napvilágot a New Orleans-i thrash legenda harmadik albuma, az első lemezük az 1992-es The Law óta. A 27 év után megjelenő új anyag...

SONATA ARCTICA - Két hét múlva új album, friss klipes dal: Cold
SONATA ARCTICA - Két hét múlva új album, friss klipes dal: Cold

Talviyö (Winter Nights) címmel szeptember 6-án jelenik meg a finn Sonata Arctica tizedik album, a 2016-os The Ninth Hour lemez 11 dalos folytatása, amelyről máris ismerkedhetsz a második...

JINJER - Klippel az első dal az október végi albumról: Judgement (& Punishment)
JINJER - Klippel az első dal az október végi albumról: Judgement (& Punishment)

Az már július közepén kiderült, hogy december 22-én újra Budapesten játszik a Jinjer, a koncert a Barba Negra klubban lesz. Tegnapi hír volt, hogy a vendégzenekaruk - akárcsak az egész...

AIRBOURNE - Október végén új album, itt a címadó dal: Boneshaker
AIRBOURNE - Október végén új album, itt a címadó dal: Boneshaker

Júliusban a Fezen fesztivált nyitotta meg egy óriási koncerttel az ausztrál Airbourne, majd az is kiderült, hogy az új album turnéjával novemberben visszatérnek Magyarországra. A koncert...

HELLOWEEN - Októberben jön a grandiózus koncertanyag, premier: Halloween
HELLOWEEN - Októberben jön a grandiózus koncertanyag, premier: Halloween

United Alive címmel október 4-én jelenik meg a Helloween új koncertanyaga - tripla DVD-n. A régi tagokkal, Michael Kiske énekessel és Kai Hansen gitáros/énekessel kiegészült Helloween...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS