METALFEST 2011 - Durva lesz... Thulcandra, Abigail Williams, Iskald

Június 3.-4.-5. - Budapest, Csillebérc

2011. február 17. (csütörtök) 08:24 | utoljára módosítva: 2011. február 21. (hétfő) 01:39


 

Újabb három csapat jelentkezett be a 2011-es Metalfestre, amely idén is Csillebércen kerül megrendezésre, az időpont június 3-4-5.

A német Thulcandra, az amerikai Abigail Williams és a norvég Iskald a fesztivál durvább vonalát erősíti majd, de természetesen jönnek még újabb bandák is, és javában folynak a tárgyalások néhány potenciális főbandával.

A háromnapos metal orgia már biztos nemzetközi fellépői:
Cradle Of Filth, Sabaton, Saxon, Arch Enemy, Rage, Primordial, Kataklysm, Stormwitch, Alcest, While Heaven Wept, Bloodbound, Astral Doors, Leaves' Eyes, Visions Of Atlantis, Krisiun, Graveworm, Serenity, E-Force, Thunderbolt, Lanfear, Diabulus In Musica, Kistvaen, Thulcandra, Abigail Williams, Iskald.

A 2011-es MetalFest február 28-ig még 11999 Ft-ért tudsz bérletet venni/rendelni, március elsejétől azonban már egy ezressel többe kerül a 3 napos belépő. Infók és rendelés itt.
Kattints a folytatáshoz!

  

SABATON, CRADLE OF FILTH, ARCH ENEMY,
SAXON, RAGE, PRIMORDIAL, ASTRAL DOORS,
THULCANDRA, ISKALD, ABIGAIL WILLIAMS
STORMWITCH, MIDNATTSOL, BLOODBOUND,
KATAKLYSM, WHILE HEAVEN WEPT, ALCEST
Visions Of Atlantis, Krisiun, Graveworm, Serenity,
Thunderbolt, Lanfear, Diabulus In Musica, Kistvaen

Stonehenge, Wisdom, Velvet Seal,
Christian Epidemic, Tűzmadár,
CasketGarden, Damned Spirits' Dance,

Tirana Rockers - EGO - Csejtey

+ további bandák bejelentése február végén várható!

A 2010-es MetalFesten több, mint 30 külföldi metal banda játszott, ami hazai viszonylatban eleve különlegessé tette a fesztivált, és idén is lesznek még meglepetések!


A háromnapos fesztivál június 3-4-5-én kerül megrendezésre

a Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központban
(Bp., XII. Ker., Konkoly Thege Miklós út 21.).


  Jegyek a metalshop.hu-n!

A jegyár a szállásdíjat nem tartalmazza, de mindössze 1999 Ft ellenében sátrat verhetsz a festői szépségű helyszínen!


JEGYÁRAK - 3 NAPRA SZÓLÓ JEGY (BÉRLET):

Metal boltokban 2011. február 1-től február 28-ig - 11999 Ft
Metal boltokban 2011. március 1-től március 31-ig - 12999 Ft
Metal boltokban 2011. április 1-től - 13999 Ft
Jegyrendszereken 2011. március 31-ig - 12999 Ft
Jegyrendszereken 2011. április 1-től - 13999Ft
Helyszínen - 14999Ft
 


SZÁLLÁS ÁRAK
:
Sátorhely:1999Ft / fő / 3 nap
Altábor szálláshely (Kőház): 2999Ft / fő / 3 nap

A kőházakhoz különálló épületekben található a tusoló és a mosdó.

A szállások foglalás, érdeklődés az alábbi e-mail címen: szallas@hammerworld.hu

THULCANDRA (Németország)
Az Obscurából ismert Stefan Kummerer által 2003-ban megalapított müncheni death/black csapat nem siette el a debütáló album kiadását, de amikor végül tavaly nyáron megjelent a Fallen Angel's Dominion lemez, sokan döbbenten kezdték keresgélni a padlón az állkapcsukat. A svéd ős-zúzda vonal hatásait felvonultató dalgyűjtemény akár a harmadik Dissection (RIP) lemez is lehetett volna a más zenei ösvények felé kanyarodott Rainkaos helyett.
A Thulcandra már a második albumának felvételein dolgozik, amelynek dalai a hírek szerint hosszabbak, epikusabbak lesznek, még több gitárral!


ABIGAIL WILLIAMS (USA)
A 2005-ben Arizonában alakult brutalizátor csapat számos változáson ment át az elmúlt években, egy időre még a ténykedésüket is felfüggesztették, de a tavaly megjelent második nagylemez, az In The Absence Of Light már egy letisztult black metalos vonalat képviselt. A Peter Tägtgren által kevert 8 tételes anyag olyan hatást kelt, mintha a Dark Fortress és a Watain tagjai hoztak volna össze egy közös produkciót.
Tavasszal a Rotting Christ, a Meleshesh és a Hate társaságában turnéznak majd Amerikában, hogy aztán Európát is rendesen megzúzzák.


ISKALD (Norvégia)
A 2005-ben alakult Iskald (nevük jelentése: jéghideg) a norvég fekete fém vonal legújabb generációjához tartozik. A most januárban kiadott harmadik nagylemezük, a The Sun I Carried Alone a ’90-es évekbeli norvég black metal hangzás XXI. századi interpretációja, jellegzetes északi gitárhangzással.
Ha magad elé képzeled az Immortal nyersességének és az Emperor komplexitásának egy különösen hatásos kombinációját, már nem is jársz nagyon messze mindattól, amit az Iskald zenéje képvisel.


STORMWITCH (Németország)
A '80-as évek német heavy metaljának egyik kult formációja a Pokolgéppel kialakított baráti kapcsolatnak köszönhetően többször is játszott Magyarországon, mi több, 1989-ben egy "élő" albumot is kiadtak Live In Budapest címmel.
Az Andy Mück énekes (alias Andy Aldrian) vezette csapat legutóbbi, Witchcraft című albuma 2004-ben jött ki, de 1994 és 2002 között sem voltak aktívak. Most azonban egy új EP kiadására készülnek, négy új dallal (Runescape, Evil Spirit, Taleysin, Singer's Curse), amely előfutára lesz a májusra várható Season Of The Witch albumnak.


MIDNATTSOL (Norvégia-Németország)
A 2002-ben, Németországban megalakult csapat a szimfonikus, folkos metalt nordikus dallamokkal vegyíti, énekesnője pedig a norvég Carmen Elise Espenaes, aki a Leaves' Eyes (és ex-Theatre Of Tragedy) pacsirta, Liv Kristine húga. A Magyarországon korábban még sosem koncertezett Midnattsol eddig két albumot adott ki, 2005-ben debütáltak a Where Twilight Dwells lemezzel, a 2008-as anyaguk pedig a Nordlys címet viselte. 
A Midnattsol harmadik albuma március 25-én jelenik meg The Metamorphosis Melody címmel.


BLOODBOUND (Svédország)
A 2004-ben alakult svéd heavy metal banda eddig három lemezt adott ki, amelyek közül az elsőn és a harmadikon a Tad Morose-ból ismert Urban Breed énekelt, a 2007-es Book Of The Dead-en azonban Michael Bormann (Jaded Heart). Urban Breed 2010. tavaszán újra kiszállt a csapatból, az utódja pedig a Dawn Of Silence-ből ismert Patrik "Pata" Johansson lett. A Patával készült első album Unholy Cross címmel március 18-án jelenik meg az AFMkiadónál.


ASTRAL DOORS (Svédország)
Már az első MetalFest bulin is fellépett volna a Dio-iskola egyik legjobb torkát magáénak tudó metal banda, de rajtuk kívülálló okok miatt le kellett mondaniuk a fellépést. Ígéretükhöz híven azonban 2011-ben ott lesznek a MetalFesten!


VISIONS OF ATLANTIS (Ausztria)

Az osztrák szimfonikus metal banda Delta címmel február végén jelenteti meg negyedik albumát, amely egyben a tavaly csatlakozott új énekesnő, Maxi Nil bemutatkozása is lesz. A pályafutásában egy új fejezetet nyitó csapat a Rhapsody Of Fire turnéján is játszik 2011. elején, de a MetalFest mellett a 2011-es Wacken fesztiválon is fellépnek majd.


KRISIUN (Brazília)
Az 1990-ben alakult brazil death metal csapat kíméletlen, gonosz, istentelen formában nyomatja a halálos fémet, a legutóbbi albumukat pedig még 2008. nyarán adta ki a Century Media Southern Storm címmel. 2009. folyamán Európában turnéztak a Nile társaságában, idén pedig az USA-ban ismételték meg ezt az akciót, amelyhez az Immolation is csatlakozott.


GRAVEWORM (Olaszország)
A melodikus, szimfonikus blacket, a gótikus és death metallal ötvöző olasz/német tagokból csapat 1992-ben alakult, legutóbbi lemezük pedig a Massacre gondozásában jelent meg 2009-ben Diabolical Figures címmel. Tavaly a cseh Brutal Assaulton is felléptek.


SERENITY (Ausztria)
A progos power és a szimfonikus melodikus metal elegyét játszó csapat negyedik albuma február végén jelenik meg Death & Legacy címmel, és vendégként olyan énekesnők bukkannak majd fel a lemezen, mint Ailyn (Sirenia), Amanda Somerville (Avantasia, Epica, Kiske/Somerville), valamint Charlotte Wessels (Delain). Az új konceptalbum Casanováról szóló The Chevalier dalához januárban egy klip is érkezik, amelyben a Sirenia énekesnője is szerepel majd. 


E-FORCE (Franciaország)
Ugyan Franciaországban székel a trió, ám erős kanadai szálakkal rendelkezik, hiszen a csapatot az ex-Voivod frontember, Eric Forrest hozta még 2005-ben. Az új albumuk 2011-ben jelenik meg The Curse Of The Cunt címmel és a Franciaországba költözött Eric szerint az előkészületi fázisban tartó új anyag szövegei a nők hatalmáról szólnak majd.


THUNDERBOLT (Norvégia)
A 2000-ben alakult heavy metal banda legutóbb Tim "Ripper" Owens vendégzenekaraként lépett fel Budapesten, de előzőleg a King Diamond koncerten is látni lehetett őket. A már elkészült harmadik albumuk 2011. februárjára, márciusára várható Dung Idols címmel és a csapat szerint "keménységben, vadságban olyan lesz, mint ez előzőek, inkább a stílusa fog picit elütni a többitől".


LANFEAR (Németország)
Az 1993-ban alakult prog power zenekar öt albumot adott ki eddig, és pár éve a Morgana Lefay társaságában is turnéztak. A 2006 óta Nuno Miguel de Barros Fernandes (Anguish) személyében egy új énekessel dolgozó csapat egyelőre cím nélküli hatodik lemeze már javában készül, jelenleg az új dalok feléneklése folyik. A csapat szerint az eddigi legsúlyosabb lemezük kiadása előtt állnak.


DIABULUS IN MUSICA (Spanyolország)
A Mago de Oz nótacím alapján elnevezett szimfonikus/gótikus metal csapat énekesnője, Zuberoa Aznárez korábban a szintén spanyol Dragon Lord frontján állt, a 2006-ban alakult formáció debütáló albuma pedig idén májusban jelent meg Secrets címmel. 2011-ben a belga Metal Female Voices IX fesztiválon is fel fognak lépni.


KISTVAEN (Románia)
A Negura Bunget után a depresszív black metalt játszó Kistvaennek is komoly esélye van arra, hogy belépjen a nemzetközi metal undergroundba. A Bethlehem, Shining, Forgotten Tomb, Silencer hatásokat felmutató 2008-ban alakult bukaresti formáció első albuma az Unbekannt címet viseli, és hamarosan ki fog derülni, hogy az egyelőre saját kiadásban elkészült anyag 2011. elején melyik kiadó gondozásában kerül majd szélesebb körű terjesztésre. A debütáló anyag Canitude dalában nem más vendégeskedik, mint Niklas Kvarforth a svéd Shiningból.

Hozzászólások

[005963]
Koltai
hívjátok le a skitlivet,kreatort,exodust,tryptikon, mastodon,britney spearst,justin biebert vagy lady gagát. az első öt az tényleg fasza lenne.
[005956]
Gorebacsov
Ha már úgyis mindig azon sirámolunk, hogy ugyanazok a zenekarok vannak mindig akkor nem lehetne: Mortiis, Battlelore, Haggard (Gothica fesztek után szabadon).

És bocsánat de multkor itt vitáztunk a merch standok miatt és erre azt volt a buzgó válasz, hogy a hammershop-ban minden van és be tudjátok szerezni. Na még az sincs ami a metalindex online shopban szerepel. Ez nem fika de ha ez egyszeri rokker vidékről betéved a bótba mert kinézte a neten, hogy miket lehet kapni és ott a helyszínen kiderül, hogy semmit(azok közül amiket kinézett) az gáz.
[005939]
apolo
igen,a darkest era tényleg jó zene.és remélem primordialon sokan leszünk,kedveljék meg kis hazánkat.a fikagépekkel meg nem kell foglalkozni,ez egy többnapos-ereszdelahajam-metal orgia lesz,már csak a hangulat,haverok,sörözés miatt is érdemes elmenni és a fellépő zenekarok a maguk módján mind jók,és ennyi pénzért??!!a keleti blokkban vagyunk,hahó!!!akinek ez sem jó,az hallgassa otthon a youtube koncertvideokat vagy üldögéljen a helyi kocsmában.
[005936]
Horna
Alakul!!!!!

De kérlek titeket nem kenyerem a hízelgés ,de

Darkened nocturnal slaughtercult

Zenekart hívjátok el!!!! Az osztrák metal fesztivál után csak
18. lesz turnéjuk!!
Ezt komolyan mondom ,hogy ha ők ott lesznek, olyan emberek lesznek a fesztiválon akik életükbe nem mennének el ilyen helyre! Ezt az ő nevükben is mondom!!! Mert Tudom!

Sok sikert!!! Hajrá!!
[005933]
laughMorph
Kérjétek meg a Primordial-t, hogy hozza el a Darkest Era-t, most adtak ki új albumot. http://www.myspace.com/darkestera
[005932]
Sabaton
momo: senkinek nem is fogsz hiányozni
[005920]
horvathtibor
Napijegy elővételben 8990Ft helyszinen 9990Ft lesz.
[005919]
Gion
Hai!

Valaki írja már meg mennyi lenne a napijegy??
Tavaly is volt napijegy,idén is lesz.De vajon mikor kapjuk már meg az infot...
[005918]
Pandeamonium
momo: "Tavaly sem voltam az idén sem megyek!!!!!!!!"

És szerinted ez itt érdekel valakit?
[005905]
momo
Tavaly sem voltam az idén sem megyek!!!!!!!!
[005903]
komar89
Hát erre már nem lehet mit mondani! Amikor nincs durva zenekar csak heavy meg ilyen bandák akkor többen azért nyavajognak hogy nincs durva zene és hogy szervezők miért nem hoznak akár ezen műfajokból underground bandákat mert hogy az is jobb volna mint ami most van! Erre amikor leszerveznek párat akkor meg az baj hogy nem elég nagy nevek! Inkább üljetek le a hátsó feletekre és örüljetek mint majom a farkának hogy van egy ilyen fesztivál ahelyett hogy minden miatt megy a nyavajgás!És szerintem ne hasonlitgassuk ezt a külföldi fesztekhez mert ott 1 más az emberek anyagi helyzete ,2 ott a feszteket pár cég akár sörgyár szponzorálja itt ezt a fesztet sajnos senki!
[005883]
apolo
a thulcandra jó kis atmospheric-melancholic death/black zenét játszik,érdemes lesz őket meglesni...
[005874]
Aikidoka
Ez tényleg durva lesz :DD :S
[005873]
jrpi
Azt hiszem ez a 3 banda nem fog jegyvásárlási lázat generálni...
[005869]
Gorebacsov
Ezen szétröhögtem magam:A jegyár a szállásdíjat nem tartalmazza, de mindössze 1999 Ft ellenében sátrat verhetsz a festői szépségű helyszínen!

Ezt még az üttörök se vették be annó. Azok között a romig lepukkant dohos épületek közötti gazos részen télleg festői tud lenni minden. Főleg egy reggeli hányás valami tizenéves muglitól. :D.

Amúgy nemfika de tényleg egy kissé túlzás ez a duma nem???
[005865]
kecskeszabo
A tavalyi tényleg erősebbnek tünt és minden értelemben, de én nem sírok, ha nem is nagy neveket de legalább egy pici underground aggressziót kapok... és azt se felejtsétek hogy ebben az országban elég sokan hallgatnak földalatti Black/Death metálokat...Nekem öröm ez a három új zenekar...
[005861]
lipibatyo
Na ezzel az újabb 3 csapattal is csak a sörsátorban töltött óráim fognak nőni. Kedves szervezők! Január végére igértetek 1-2 nagy nevet, de ahhoz úgy látszik muszáj még 1 napot Pesten maradni újabb 10 lepedőért a Papp Lászlóban, a Scorpionsért. Hmmm.
[005860]
purga
Matulabácsi: te mikor voltál utoljára koncerten? :)

Legutóbbi Cradle koncert, ami a Gorgoroth-al és a Moonspell-el volt, 79990 Ft volt anno 2008-ban.

Sabaton tavaly szeptemberben volt a Club 202-ben, elővételben 4000 Ft-ért

Arch Enemy a Dieselben volt 2009-ben 5500-ért.

Rage pedig szintén tavaly a Dieselben 4000 volt elővételben.

Kérdés? :P
[005858]
Matulabacsi
Cradle, Rage, Arch Enemy, Sabaton: Alsó hangon lenne 15 000 Ft a 4 jegy 4 önálló koncerte....
[005856]
purga
nem szeretném megbántani a szervezőket, de azért tavaly sokkal, de sokkal nagyobb és nívósabb nevek voltak... egyelőre nincs meg a motivációm arra, hogy megvegyem a bérletet, eddig összvissz 4 név hozott lázba. jó, tudom, h nem olyan könnyű ez, meg sejtem, h a költségvetés is szerényebb, na de ennyire azért nem kellene aláadni. mindenesetre bízom abban, h tartogattok még 1-2 nagy durranást.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NEST OF PLAGUES - Új dal a budapesti bandától, már négyes felállásban: Choke
2020. augusztus 4. (kedd) 14:09

Choke címmel egy szöveges videóval kísért új dallal jelentkezett a budapesti Nest Of Plagues. A csapat első nagylemeze, a gyulai No Silence stúdióban rögzített és 2018-ban kiadott End Of The Century volt, 2019-ben pedig már kihoztak egy új dalt (Memento For Her Deeds), azóta azonban Kövecses Evelin személyében lett egy második gitárosuk is. A két nóta mellé újabbak is érkeznek majd, erről a metal.hu-nak beszéltek a premier kapcsán: "Most fel van véve a Memento For Her Deeds-en és a Choke-on kívül 4 dal. Ha a COVID és a pénztárca engedi, akkor ezeket fogjuk kiadni a következő tavaszig tételenként, illetve közben íródik kb. 3 szám, amelyekkel összeállhat jövőre egy nagylemez. Kevesebb lesz a death metal/deathcore vonal a leendő nagylemezen. Több dallam, metalcore, szinti-elem lesz benne, illetve a vokállal is sokat kísérletezünk. A szövegek témáját illetően is egységesedik a körítés. Jobban összpontosulnak bizonyos...

THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak
THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak

Arról már tavasszal beszámoltunk, hogy a Haw és a Stereochrist éléről ismert Makó Dávid egyszemélyes projektje, a folk/dark/blues vonalas The Devil's Trade a francia Season Of Mist...

STUBBORN - Dalpremier a hazai zúzda-brigádtól: Narrow-minded
STUBBORN - Dalpremier a hazai zúzda-brigádtól: Narrow-minded

Narrow-minded címmel egy vadonatúj dallal jelentkezett a metal/hardcore vonalas kerekegyházi Stubborn, amelynek második albuma, a remekül sikerült Let's Start A Fire még 2018-ban látta meg...

DIVIDED - Friss klipet kapott a sunshine-sláger: Don't Turn Away
DIVIDED - Friss klipet kapott a sunshine-sláger: Don't Turn Away

A HammerWorld magazin júliusi-augusztusi összevont számának extra CD-mellékleteként jelent meg a Divided zenekar második albuma, a Behind Your Neon Eyes. A csapat legfrissebb klipje a Don't...

NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is
NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is

Még májusban jött ki az új Nagaarum lemez, a Covid Diaries, a CD-verzió pedig pár napja látott napvilágot. Ez a projekt tizenkilencedik hanganyaga, sorlemezként pedig a tizenhetedik....

DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz
DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz

Eredetileg úgy volt, hogy június 21-én jelenik meg az új Deep Purple album, a Whoosh!, április elején azonban bejelentette a legendás hard rock csapat, hogy a lemez csak augusztus 7-én jön...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS