KALAPÁCS ÉS AZ AKUSZTIKA - Különleges koncert február 18-án!

A 16 dalos akusztikus CD a koncertbelépő mellé jár majd

2011. február 10. (csütörtök) 12:02 | utoljára módosítva: 2011. február 19. (szombat) 01:46

Ma este egy igazán különleges koncertre kerül sor a Club 202-ben, az egykori Wigwamban, egy akusztikus estre. Kalapács József egy sor vendéggel és zenésztárssal együtt lép majd színpadra, többek között ott lesz Rudán Joe is, a buli apropóját pedig Kalapács József legfrissebb anyagának megjelenése adja.
Az Akusztikum Hungarikum címet viselő CD, amelyet minden jegyvásárló megkap a bejáratnál, 16 olyan akusztikus formában áthangszerelt dalt tartalmaz, amely nagyban kötődik az egykori Pokolgép, Omen, jelenleg pedig a Kalapács zenekar élén álló énekes eddigi életpályájához.
„Valóban egy zenei csemege lesz ez az egész estés buli, és ezúttal tényleg érdemes lesz korán érkezni, rögtön az elejétől ott lenni. Pontban este 8-tól lép színpadra a Leecher, az ex-6Test énekesnővel, Stefán Kornéliával, 9-től pedig máris jönnek a világ legnagyobb hard rock klasszikusai, akusztikus átiratban, a szerintem egyik legjobb magyar rockénekes, Rudán Joe, valamint gitáros társa, Tóth Laci tolmácsolásában. Zep, Purple, Rainbow, Kansas meg egy kis Coda is... Ez lesz a Rudán Joe Akusztik..."
Kattints a folytatáshoz!









Interjú Kalapács Józseffel és bejátszások a januári MR2 rádiós akusztikus fellépésről








"...Este 10-től aztán a Kormorán Memory Band játszik a régi Kormorán tagokkal, jobbára olyan dalokkal, amiket még én is egészen fiatal koromban ismertem meg, illetve az évek során több alkalommal énekeltem is. Őket követjük mi, azaz a Kalapács és az Akusztika produkció, amelyben Csákvári Laca, Závoti Zoltán és Mogyoró Kornél a társaim.

Viszont ezen a különleges estén a mi kis csapatunk további erősítést is kap, feljön mellénk Jenei Szilveszter gitározni és énekelni, Margit József énekelni és basszusozni, aki amúgy fretless basszuson nyomja, valamint Gál Péter hegedűlni. Ők mindhárman a Kormorán Memory Band tagjai. Szóval, ez már majdnem Iron Maiden lesz, hiszen három gitár szól majd együtt! (nevet)


KALAPÁCS AKUSZTIKA - Fagyott világ (Omen dal, koncert, Josefina, 2010/09/17)




Csakhogy ez egy akusztikus produkció. És tele leszünk énekesekkel! Hárman fronténeklést végzünk, de a vokálmunkát öten is hozzuk. Tényleg csemege lesz, egy nagyon különleges előadás, amelyben Pokolgép, Omen, Hard dalok mellett régi Kormorán dalok és megzenésített versek is helyet kapnak.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a dalok valóban át lettek hangszerelve, tehát nem csak arról van szó, hogy ezúttal akusztikus gitárral adjuk elő őket. A hangszerelésben óriási segítségemre volt Závoti Zoli, Csákvári Lacát pedig eleve sokan ismerhetik a különféle zenekaraiból, produkcióiból. Többek között a Bryan Adams tribute zenekarnak is ő a frontembere."

Aki sokszor tökre úgy néz ki, mint maga Bryan Adams...

"Igen, ő az! (nevet) És ezzel még nincs vége a koncertnek, mert a nagy finálét egy közös produkció jelenti majd Rudán Joe-val. Az lesz az igazi 'Szelíd metalosok' program, jó sok Pokolgép nótával, egy sor igazi klasszikussal. Maga a Szelíd metalosok produkció tehát az, amikor Joe-val ketten toljuk a műsort. Pontosabban Joe is hozza a gitárosát, Tóth Lacit, mi pedig akkor már eleve heten leszünk a színpadon.

Volt már olyan korábban is, hogy Joe-val együtt léptünk fel akusztikus formában, de ilyen dús hangszerelésben még soha. Ennyi énekessel sem léptem még fel, úgyhogy számomra is nagyon izgalmas lesz ez az egész este!"





És mellé egy 16 dalos akusztikus album is elkészült.

"Ráadásul a CD-t a bejáratnál mindenki megkapja majd a belépő mellé! És ez az este valóban lemezbemutató lesz, mert egyrészt ott lehet majd először hozzájutni az Akusztikum Hungarikum című CD-hez, másrészt az anyag összes dala fel is csendül az este folyamán..."

A Kalapács mesterrel készült interjú folytatását megtalálod a februári HammerWorld magazinban.

A magazint, illetve magát az Akusztikum Hungarikum CD itt rendelheted meg:
rendeles@hammerworld.hu


KALAPÁCS ÉS AZ AKUSZTIKA - Akusztikum Hungarikum (02/18)

1. Fagyott világ (Omen)
2. Csillaga hívja (Omen)
3. Háború gyermeke (Pokolgép)
4. Ki szívét osztja szét (Kormorán)
5. Honfoglalás (Kormorán)
6. Igaz lesz még (Hard)
7. Angyal (Kalapács)
8. Tiszta szívvel (József Attila)
9. Ítélet helyett (Pokolgép)
10. A jel (Pokolgép)
11. Nemzeti dal (Petőfi Sándor)
12. Itt és most (Pokolgép)
13. Záróvers (Wass Albert)
14. Himnusztöredék (Juhász Ferenc)
15. Véren vett ország (Wass Albert)
16. Ha én rózsa volnék (Bródy János)

Hozzászólások

[005707]
apolo
és ajánlom a nemzetirock.hu oldalt is!
[005700]
apolo
ha tudok,elmegyek,jól esne egy kis lazítás a súlyos mindennapok után...és kíváncsi vagyok az akusztikára is,biztos minőségi és szenvedélyes zene,józsit ismerve,valamint dícséretes hogy beleszőtt némi magyaros/patrióta/folkos vonalat is! kedden 23órától pedig tessék hallgatni a petőfit!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
STORM THE STUDIO - Szeretet áradt oda-vissza (koncertbeszámoló)
2020. augusztus 15. (szombat) 06:03

STORM THE STUDIO / SUPERUNKNOWNS Bp., A38 Hajó Ha nem lett volna a pandémia, akkor is ezt a koncertet vártam volna a legjobban ebben a rihes évben. Igaz, Esztergom helyett végül Pest s Buda között, az A38 hajón került megrendezésre, és persze, hogy érződött rajta a járvány hatása (a közönség is visszafogottabb volt, ötszázan sem voltunk, és csak lassan oldódott az az átok feszültség, amit ez a helyzet szült). De mégis, megtörtént: Fodi hazajött Japánból két koncert erejéig!   De előbb a Superunknowns koncertjét kellett megnéznünk, és kb. 666 ennél rosszabb előzenekart tudnék felsorolni, hehe. Székely Marciék Soundgarden számokat tolnak ebben a bandában, kicsit rozsdások voltak még ők is, de az iszonyat erős, alapvető "slágereket" és különlegességeket is felvonultató program így is remek bemelegítés volt (hiába nem volt Black Hole Sun).   Aztán jött a Storm The Studio oly nagyon...

PETE WAY - Elhunyt a legendás basszusgitáros, a UFO és a Waysted alapítója
PETE WAY - Elhunyt a legendás basszusgitáros, a UFO és a Waysted alapítója

69 éves korában elhunyt a legendás basszusgitáros, Pete Way, a brit UFO egyik alapítója. A lesújtó hír Pete Way hivatalos Facebook oldalán jelent meg: "Elhunyt az ikonikus...

(Hed) P.E. - Szöveges videóval a második dal a nyár végi albumról: Death Awaits
(Hed) P.E. - Szöveges videóval a második dal a nyár végi albumról: Death Awaits

Az utóbbi pár évben három magyar koncertet is adott az amerikai rap-rock huligán (Hed) P.E., a legfrissebb albumuk pedig augusztus 21-én jön majd ki Class Of 2020 címmel. Már a második...

PUTERAEON - 6 év után új lemez jön a svéd death brigádtól, videóval az első dal: The Sleeping Dread
PUTERAEON - 6 év után új lemez jön a svéd death brigádtól, videóval az első dal: The Sleeping Dread

The Cthulhian Pulse: Call from the Dead City címmel november 13-án lát majd napvilágot a régisulis death metalt atmoszférikus elemekkel kísérő svéd Puteraeon negyedik albuma, a 2014-es...

TOMMY LEE - Új szólódal a Mötley Crüe dobosától: Demon Bitches
TOMMY LEE - Új szólódal a Mötley Crüe dobosától: Demon Bitches

Andro címmel egy új szólóalbummal jelentkezik október 16-án a Mötley Crüe dobosa, Tommy Lee. Korábban már két klipes dalt is kikerült a lemezről, mindkét videót a Limp Bizkit...

PALLBEARER - Dalpremier az arkansasi doom négyes októberi albumáról: Rite Of Passage
PALLBEARER - Dalpremier az arkansasi doom négyes októberi albumáról: Rite Of Passage

Forgotten Days címmel október 23-án jelenik meg az arkansasi doomster Pallbearer negyedik albuma, a 2017-es Heartless lemez folytatása, amelynek második előzetes dala a Rites Of Passage...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS