WRONG SIDE OF THE BITCH - Ingyen letölthető EP-k jönnek!

És persze farsangi buli is melléjük

2011. február 9. (szerda) 05:00

A Wrong Side Of The Wall és a Plastic Bitch is új kislemezt tesz letölthetővé február 11-én - ingyenesen. Sőt, aznap a Dürer Kertben játszik mindkét banda a Middle Finger Carnival elnevezésű bulin a Stiff Bastard, a My Small Community, valamint az Apey And The Pea társaságában.
Az ex-Insane frontember Knapp Oszi vezette Wrong Side Of The Wall 4 tételes új anyaga a Dinner At Your Place címet viseli, és a zenei kísérletezéstől sem mentes EP egy vadonatúj dalt is rejt majd, egyfajta előfutárát a második nagylemeznek.
A Plastic Bitch új EP-je, az Octopussy pedig azt a zenei változást, szigorodást hivatott jelezni, amely egyenes következménye annak, hogy ma már két gitárossal dolgozik a csapat. A Varga "Pici" Zoltán irányítása mellett rögzített Octopussy is négy dalt tartalmaz, amelyek közül kettő már a bulikról is ismerős lehet.
A két EP-t az alábbi honlapokról lehet majd letölteni:
www.wsotw.com  www.plasticbitch.com
Kattints a részletekhez!


Sajtóközlemény:

"Kislemez megjelenésre készül a Wrong Side Of The Wall és a Plastic Bitch.
Február 11-től mindkét zenekar ingyenesen letölthetővé teszi legújabb anyagát honlapján.A WSOTW Dinner At Your Place kislemezén négy szám található, ebből kettő a jól megszokott változatos, mégis könnyen emészthető, dallamközpontú világot hozza, annyi különbséggel, hogy minden eddiginél fogósabb refrénekkel és hangsúlyozottabb vokálmegoldásokkal állt elő a zenekar.

Az EP célja, hogy egy teljesen új oldalát is megmutassa a csapatnak, így a dalírás, stúdiózás során minden eddiginél nagyobb teret kapott a kísérletezés. Így született meg a nagylemez egyik dalának, az Amputationnek a western/hardcore/techno verziója vagy egy hasonlóan a stílusok között lavírozós vadiúj szám, ami már előfutára a következő nagylemez egyik dalának. Utóbbi bizonyíték arra, hogy a zenekar már készül a második stúdióalbumra, és folyamatosan születnek az új nóták, számkezdemények.


A Plastic Bitchnek ezzel a kislemezzel sikerült azt elérnie, amit csak kevés zenekarnak; a debütalbum után egyből több szinttel feljebb lépni. Az Octopussy érett és magával ragadó anyag lett. A csapat mindenképpen egy intenzívebb zenei irányba szeretett volna elmenni, ami egyben egyenes következménye a 2 gitáros felállásnak.

Az EP súlyosabb a bemutatkozó anyaghoz képest, az első nagylemez és az Octopussy közti különbség legfőbb oka pedig az, hogy dalok a felvétel előtt közel másfél évig érlelődtek. A zene mellett a szövegek szempontjából is egy újabb arcát mutatja a csapat, jóval sztorizósabbak a dalszövegek és a konkrétumok helyett inkább képek dominálnak. Az anyag 2010. májusa és augusztusa között készült a Bakery Stúdióban Varga Zoltán irányítása mellett, és a négy dal közül kettő már a koncertekről is ismerős lehet.
A megjelenés napján, 2011 február 11-én a két zenekar három másik csapattal (Stiff Bastard, My Small Community, Apey And The Pea) a Middle Finger Carnivalon élőben is bemutatja az új számokat a Dürer Kertben.

www.wsotw.com
www.plasticbitch.com

Middle Finger Carnival
2011. február 11. 20.00
Dürer Kert

Wrong Side Of The Wall
Stiff Bastard
Plastic Bitch
My Small Community
Apey And The Pea

Itt kerül sor a The Middle Finger Anthem videóklipjének forgatására is.

És ha már farsang, az első 50, aki Wrong Side Of The Wall jelmezben érkezik (fehér ing, nyakkendő), megkapja a zenekar debütalbumát."

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FIRSTBORNE - Friss videó Chris Adler és James Lomenzo új projektjétől: Roll The Dice
2020. augusztus 6. (csütörtök) 19:38

Még júniusban jelent meg a debütáló EP az ex-Lamb Of God dobos, Chris Adler új projektjétől, a FirstBorne-tól, a Roll The Dice dalhoz pedig most elkészült egy szöveges videó. A csapatban James Lomenzo basszusozik (ex-Megadeth, White Lion, Lynch Mob), az énekes Girish Pradhan (Girish And The Chronicles), a gitáros pedig Myrone. "A FirstBorne egy közösség. Innen senki sincs kizárva. Ez egy soundtrack mindenki számára, ezekben a sötét időkben egy pozitív jelzőfénynek szánjuk."   www.facebook.com/pg/firstborneofficial   FIRSTBORNE - Roll The Dice (szöveges videó a 2020-as FirstBorne EP-hez) FIRSTBORNE - FirstBorne EP (2020) Firstborne by Firstborne

BLACK STONE CHERRY - Október végén új album, klippel az első dal: Again
BLACK STONE CHERRY - Október végén új album, klippel az első dal: Again

The Human Condition címmel október 30-án lát majd napvilágot a southern rocker Black Stone Cherry hetedik albuma, első előzetesként pedig máris itt van a klippel kísért Again dal. A...

CONTINOOM - Klippremier Schrott Péteréktől: Not My War
CONTINOOM - Klippremier Schrott Péteréktől: Not My War

Új videoklippel jelentkezett a Schrott Péter énekes vezette Continoom gárdája. "Már a tizedik videoklipjét készítette el a fúziós, elektro-modern metalos Continoom zenekar - ezúttal...

CULT OF LILITH - Pusztító death metal Izlandról, új dal és klip: Purple Tide
CULT OF LILITH - Pusztító death metal Izlandról, új dal és klip: Purple Tide

Mara címmel szeptember 4-én jelenik meg a death metalos izlandi Cult Of Lilith bemutatkozó albuma, második előzetesként pedig a klippel kísért Purple Tide dalt tették közzé. A videót...

ALESTORM - Vicces videó a vicces dalhoz: Big Ship Little Ship
ALESTORM - Vicces videó a vicces dalhoz: Big Ship Little Ship

Május végén jelent meg az Alestorm új albuma, a Curse Of The Crystal Coconut, a Big Ship Little Ship című dalhoz pedig egy cseppet sem komoly videoklip érkezett most. Ismerkedj meg vele!...

ISENGARD - Fenriz 25 év után új szólólemezt ad ki
ISENGARD - Fenriz 25 év után új szólólemezt ad ki

25 évvel a Høstmørke lemez után egy harmadik albumot ad ki az Isengard, a Darkthrone-ból jól ismert Fenriz szólóprojektje. Az 1989 óta létező Isengard két lemezt hozott ki a 90-es...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS