WRONG SIDE OF THE BITCH - Ingyen letölthető EP-k jönnek!

És persze farsangi buli is melléjük

2011. február 9. (szerda) 05:00

A Wrong Side Of The Wall és a Plastic Bitch is új kislemezt tesz letölthetővé február 11-én - ingyenesen. Sőt, aznap a Dürer Kertben játszik mindkét banda a Middle Finger Carnival elnevezésű bulin a Stiff Bastard, a My Small Community, valamint az Apey And The Pea társaságában.
Az ex-Insane frontember Knapp Oszi vezette Wrong Side Of The Wall 4 tételes új anyaga a Dinner At Your Place címet viseli, és a zenei kísérletezéstől sem mentes EP egy vadonatúj dalt is rejt majd, egyfajta előfutárát a második nagylemeznek.
A Plastic Bitch új EP-je, az Octopussy pedig azt a zenei változást, szigorodást hivatott jelezni, amely egyenes következménye annak, hogy ma már két gitárossal dolgozik a csapat. A Varga "Pici" Zoltán irányítása mellett rögzített Octopussy is négy dalt tartalmaz, amelyek közül kettő már a bulikról is ismerős lehet.
A két EP-t az alábbi honlapokról lehet majd letölteni:
www.wsotw.com  www.plasticbitch.com
Kattints a részletekhez!


Sajtóközlemény:

"Kislemez megjelenésre készül a Wrong Side Of The Wall és a Plastic Bitch.
Február 11-től mindkét zenekar ingyenesen letölthetővé teszi legújabb anyagát honlapján.A WSOTW Dinner At Your Place kislemezén négy szám található, ebből kettő a jól megszokott változatos, mégis könnyen emészthető, dallamközpontú világot hozza, annyi különbséggel, hogy minden eddiginél fogósabb refrénekkel és hangsúlyozottabb vokálmegoldásokkal állt elő a zenekar.

Az EP célja, hogy egy teljesen új oldalát is megmutassa a csapatnak, így a dalírás, stúdiózás során minden eddiginél nagyobb teret kapott a kísérletezés. Így született meg a nagylemez egyik dalának, az Amputationnek a western/hardcore/techno verziója vagy egy hasonlóan a stílusok között lavírozós vadiúj szám, ami már előfutára a következő nagylemez egyik dalának. Utóbbi bizonyíték arra, hogy a zenekar már készül a második stúdióalbumra, és folyamatosan születnek az új nóták, számkezdemények.


A Plastic Bitchnek ezzel a kislemezzel sikerült azt elérnie, amit csak kevés zenekarnak; a debütalbum után egyből több szinttel feljebb lépni. Az Octopussy érett és magával ragadó anyag lett. A csapat mindenképpen egy intenzívebb zenei irányba szeretett volna elmenni, ami egyben egyenes következménye a 2 gitáros felállásnak.

Az EP súlyosabb a bemutatkozó anyaghoz képest, az első nagylemez és az Octopussy közti különbség legfőbb oka pedig az, hogy dalok a felvétel előtt közel másfél évig érlelődtek. A zene mellett a szövegek szempontjából is egy újabb arcát mutatja a csapat, jóval sztorizósabbak a dalszövegek és a konkrétumok helyett inkább képek dominálnak. Az anyag 2010. májusa és augusztusa között készült a Bakery Stúdióban Varga Zoltán irányítása mellett, és a négy dal közül kettő már a koncertekről is ismerős lehet.
A megjelenés napján, 2011 február 11-én a két zenekar három másik csapattal (Stiff Bastard, My Small Community, Apey And The Pea) a Middle Finger Carnivalon élőben is bemutatja az új számokat a Dürer Kertben.

www.wsotw.com
www.plasticbitch.com

Middle Finger Carnival
2011. február 11. 20.00
Dürer Kert

Wrong Side Of The Wall
Stiff Bastard
Plastic Bitch
My Small Community
Apey And The Pea

Itt kerül sor a The Middle Finger Anthem videóklipjének forgatására is.

És ha már farsang, az első 50, aki Wrong Side Of The Wall jelmezben érkezik (fehér ing, nyakkendő), megkapja a zenekar debütalbumát."

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SMITH / KOTZEN - Klippremier Adrian Smith-től és Richie Kotzentől
2021. január 26. (kedd) 18:04

Ismerkedj meg az Iron Maiden gitáros, Adrian Smith és a The Winery Dogs frontember, Richie Kotzen (ex-Mr. Big, ex-Poison) első közös dalához született friss klippel!. Annak már pár hónapja híre ment, hogy Adrian és Richie egy közös projekten dolgozik, de ezt sokáig sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarták, decemberben azonban biztossá vált, hogy 2021-ben egy album is várható tőlük, a Taking My Chances dalt pedig még 2020 februárjában rögzítették. A Smith / Kotzen album március 26-án jelenik majd meg a BMG gondozásában. A pár napig még országszerte kapható decemberi-januári HammerWorld magazinban egy interjút is találsz Adrian Smith gitárossal.   Adrian Smith: "Szerintem Richie és én nagyon jól kiegészítjük egymást. Egy virtuóz gitáros, de kiváló a dallamérzéke is. Az érzete az egész dolognak nagyon természetes." Richie Kotzen: "A klasszikus és blues-alapú rockzene volt a közös...

MONASTERY - 12 év után új EP a zalaegerszegi bandától: Chimera
MONASTERY - 12 év után új EP a zalaegerszegi bandától: Chimera

Novemberben már jeleztük, hogy 12 év után visszatérésre készül a zalaegerszegi Monastery, most pedig az a friss hír, hogy megjelent az új minialbumuk. "Megjelent a Monastery zenekar...

EINHERJER - Norvég viking metal, klippel a második dal a februári albumról: The Blood And The Iron
EINHERJER - Norvég viking metal, klippel a második dal a februári albumról: The Blood And The Iron

North Star címmel február 26-án-én jelenik meg a Napalm kiadóhoz szerződött norvég Einherjer új stúdiólemeze, a 2018-as Norrøne Spor album utódja. Második előzetesként már itt is...

HEART HEALER - Grandiózus metal opera hét énekesnővel, itt az első dal Noorával a Battle Beastből
HEART HEALER - Grandiózus metal opera hét énekesnővel, itt az első dal Noorával a Battle Beastből

A Primal Fearből, valamint a Free Fall, a Kiske/Somerville vagy az Allen/Olzon projektekből is ismert Magnus Karlsson új projektje a Heart Healer nevet viseli, a debütáló album pedig március...

ÖNÉSÖN - Melodikus rock Tatabányáról, friss dal és klip: Kint zakatol
ÖNÉSÖN - Melodikus rock Tatabányáról, friss dal és klip: Kint zakatol

Nyárra várható a melodikus rock vonalas tatabányai ÖnésÖn zenekar első lemeze, amelynek friss előzetese a klippel kísért Kint zakatol dal. "A zenekar 1989-ben alakult Tatabányán. Ez...

CODE ORANGE - Maguk rendezték az új animációs klipjüket: Autumn And Carbine
CODE ORANGE - Maguk rendezték az új animációs klipjüket: Autumn And Carbine

Underneath címmel még tavaly tavasszal jött ki a hardcore punk/metal vonalas amerikai Code Orange negyedik albuma, amelynek Autumn And Carbine dalához most egy videoklip született. A...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS