DEMONLORD - Az új klip, és saját szavaikkal az új album

Az új CD a februári HammerWorld mellékleteként jelent meg

2011. február 5. (szombat) 13:15 | utoljára módosítva: 2011. március 7. (hétfő) 01:42

A múlt hét elején újságosokhoz került februári HammerWorld magazin exkluzív CD mellékleteként jelent meg a Demonlord negyedik albuma, az Only The Dead Are Safe. A négytagú power metal brigád még 1997-ben alakult Győrben, és azóta is változatban felállásban nyomatja a germán vonallal rokonítható fogós power/speed muzsikát.
A február 25-én a Petőfi Csarnokban megrendezésre kerülő Sonata Arctica, Labyrinth bulin az olasz 4th Dimension a Demonlord is fellép, az új albumhoz készült klipjüket pedig máris megnézheted.
A februári Hammert és a Demonlord CD-t itt rendelheted meg: rendeles@hammerworld.hu
 


DEMONLORD - Locked In (a 2011-es Only The Dead Are Safe albumhoz)

Kattints, ha érdekel, hogy a gitáros Nagy András mit mondott az új lemez dalairól!
DEMONLORD (B-J):
NAGY "SPEEDKING" ANDRÁS - gitáros
JURÁSEK "RAZORVOICE" BALÁZS - basszusgitáros/énekes
KOVÁCS "POWERHAND" GÁBOR - gitáros
VILÁGI "LEGMACHINE" ZOLTÁN - dobos


Demonlord diszkográfia:
1999 - Adventures In Hell (Part 1)
2002 - Helltrust
2006 - Hellforged
2011 - Only The Dead Are Safe

 DEMONLORD - Only The Dead Are Safe
LOCKED IN

"Zolika régóta mondogatta már, hogy próbáljuk ki, milyen lenne a zenekar, ha mélyebbre hangolnánk a gitárokat. Kipróbáltam a dolgot, mélyre hangoltam, majd megszületett ez a riff, és utána maga a dal is. Zeneileg nem egy tipikus Demonlord nóta, de annyira megtetszett a többieknek, hogy végül ezzel indítottuk a lemezt, sőt, a klipet is erre a dalra forgattuk.
A szöveget egy egykori szívem-csücske ihlette, a zenei csemege pedig a mélyre hangoláson túl a wah-pedál használata. A korábbi lemezekkel ellentétben ugyanis ezen az albumon itt hallható az egyetlen szóló, amiben elővettem."
WELCOME TO VEGAS

"Ez Gábor dala, de nem nehéz elemezni, a szöveg, sőt már a cím is önmagáért beszél... a szerencsejáték-szenvedély a téma. Ezen az albumon több dalban használtunk csemballót, ez az egyik. És tök jól szól! (nevet) Ebben a dalban egy vendégzenészunk szólózik helyettem. Pusztai Pétert a Keepers of Jericho-ból már jól ismerheti mindenki, illetve az előző lemezünk pár dalában is vendégeskedett. Péter ezen a lemezen még több szerepet vállalt. Szeretném felhívni a figyelmet a kiváló casino-effektekre is, mint speciális hangszerelési megoldásra!" (nevet)LET THE DEMON

"Ez a nóta akár az Adventures debüt lemezünkön is szerepelhetett volna, annyira klasszikus, speedelős, ős-demonlordos metal - szintén tőlem. A zene még valamikor a kőkorszakban született, a szövegét azonban csak később írtam meg. Nem merültem el filozófikus mélységekben... Kábé arról szól, hogy amikor az embernek tele a töke, akkor jó egy kicsit szabadon engedni a benne szunnyadó démont...
Itt is a csemballó a zenei csemege, a gitárszóló második felét a csemballista is játssza. Először egy hárfást hívtunk, de aztán úgy döntöttunk, hogy inkább mégis a csembaló hangja passzol ide. Egyúttal felhívnám a figyelmet a klasszikus klisé effektekre is, mint lánccsörgés, farkasüvöltés, férfikórus... Nem spóroltunk egyikkel sem!"
GET OUT OF THE ROCK

"Ha valaki ennél a dalnál egy klasszikus, és általunk is kedvelt Rock'n'Roll banda zenei hatását vélné felfedezni, az nem téved, ez szándékos volt!
A nóta szövege azokról szól, akiknek szerintem el kéne tűnniük a rockzene tájékáról is. De nincs itt semmi pátosz, csak egy kis zúzda két és fél percben. A zene tőlem érkezett, a szöveget pedig Balázzsal közösen követtük el. Az első két verze dühe voltam én, a másik kettő optimizmusa, valamint a megoldás - vagy nevezzük szimplán és szerényen katarzisnak - pediglen tőle származik!" (nevet)
SHE LIES

"A nő hazudik - ki tudná ezt megcáfolni? (nevet) Gáboré a dal, úgyhogy nem tudom, vajon konkrét személy ihlette-e, de mindegy is, hiszen ez egy általános, cáfolhatatlan igazság, nem igaz? (nevet) Zeneileg egy kellemes kis döngölésről van szó. Kicsit szellősebb, inkább rockosabb az alaptéma, nem annyira metal. Tököltünk is azon, hogy a rockosabb témákat kevésbé masszív hangzással kéne megcsinálni, de aztán abban maradtunk, hogy inkább maradjon egységes a sound. A lemezelőzetes demón még 'lightosabb' volt a hangzása, és mélyebb fekvésben is szólt. Ezen változtattunk a legtöbbet a stúdióban."BUFFET ROCK

"Ez a dal az ars poeticám! (nevet) Egy ideig ezt a címet is akartam adni neki, de az talán túl pátoszos lett volna. Zeneileg egy neoklasszikus szólókkal átszőtt speed metal téma, a szovege meg arról szól, ahogy élünk: lemegyünk a koncertekre, fesztiválokra, jól megtámasztjuk a pultot, aztán rock! Sokszor olyan koncerteken is ez megy, ahol maga a fellépő zenekar egyébként kevésbé érdekes, inkább a koncertfeeling a lényeg.
A dal közepén a kiállás is erre utal... Egyben egy kis fricska is a ma divatos népi ihletéssel játszott metalnak: a cigányprímásra 'metalhejjeget' a tömeg, mi meg isszuk a sört a pultnál. De aztán ugyanaz a tömeg hejjeget a végén a metalra is. A hegedűbetéteket és a szólókat Gazda Bence játssza, egy elképesztően jó muzsikus. Bence szintén vendégeskedett már az előző lemezen is. Regóta szerettem volna ikerszólózni vele, ez itt végre meg is valósult! Az egyik tekerős szólót a hegedű és a gitár együtt játssza."


BASTARD'S SONG

"Balázs dala. Ez sem tipikus power metal, inkább amolyan stadion rocknak mondanám. Fülbemászó, fogós a refrénje, és persze csemballóval lett díszítve ez is. Kedvenc zenei megoldásaimra külön is felhívnám a figyelmet: a basszustéma a nyitóriff alatt, a csemballótéma az átvezetéseknél, az outro szóló a dal végén. Utóbbit szintén Pusztai Péter játssza, ahogy a főszólót is. És persze nem szabad megfeledkeznem a robbanásról sem az utolsó refrén közepén! (nevez) A dalszöveg elemzésébe most nem bonyolodnék bele, a honlapunkon elolvasható a többiével együtt."KILL YOUR MEMORY

"Ez megint az én dalom, és szerénytelenül az album zenei csúcspontjának is nevezném! (nevet) Epikus, összetett téma, és pont ezért, valamint a csaknem hatperces hossza miatt, ez lesz az a nóta, amit tuti, hogy sosem fogunk élőben játszani! (nevet)
Eltérő hangulatok feszülnek itt egymásnak, és 'keltik a zenei feszültséget'. Úgy lassú ez a dal, hogy valójában teker a kétlábdob és közben vadul speedel a gitár is, ugyanakkor a vonósok meg lágyítanak az összkepen. A szövegét három különböző verzióban is megírtam, és végül Balázs választotta ki közülük azt, amit felénekelt az albumra."DON'T CARE

"Az előző dal feszültségét oldja, és egyben a Demonlord zenei sokszínűségét is bizonyítja ez a tini-pop-punk dal Gábor tollából! (nevet) Amúgy 3-4 ilyen hangulatú, egyébként egytől-egyig kiváló tételt is írtunk erre a lemezre, de végül csak ez az egy ment át a szűrőn, meg nem is akartuk a zenekar fő profilját teljesen ebbe az irányba terelni.
A szöveg itt is önmagáért beszél. A nők, pontosabban a szakítások ihlették, de ahogy a dal is mondja: don't care... Itt is inkább egy újabb remek zenei megoldásra hívnám fel a figyelmet: a verzék alatt Hammond-orgona szól, illetve itt újra Pupu szólózik, zseniálisan."TEN YEARS OF MY LIFE

"Hangulatilag az előző lemezünk Murder One dalának a párja, a zenei alapokat nagyjából akkor is írtam, amikor azt a dalt. A refrén szövege is megvolt már abban az időben, a verzékre viszont mostanáig várni kellett. Itt is a nők segítettek az ihlet terén, bár azt azért nem mondanám, hogy egy adott személyről szólna a dal.
A nóta egyik érdekessége, hogy 3-4 eltérő verzióban is felvettük a ritmusgitárokat, kipróbáltunk különféle hangszereket és hangolásokat is, de olyan felvétel is volt persze, amit szimplán elb...tunk, és azért kellett lecserélni... (nevet) De végül megérte a sok tökölés, a ritmusgitár hangja nekem ebben a dalban tetszik a legjobban."


DEMONLORD - Ten Years Of My Life (audio)

STAY STRONG

"Ezt a számot Balázzsal közösen írtuk. Eredetileg a zene ilyen 'lightosabb', rockosabb dalnak indult nálam, de aztán Balázs egy metalosabb szöveget írt hozzá. Itt is megpróbálkoztunk a Hammonddal, sőt, a gitárszólót kezdetben ikerben nyomta a Hammond is. Tököltünk rajta egy keveset, hogy meghagyjuk-e így, mert fasza volt, de azért a Hammonddal sokkal régiesebben szólt a nóta, így végül maradt a nyers gitár, valamint a modern hard rock sound."SWORD IN YOUR EYES

"Ez Zolika dala, amihez Balázs írta a szöveget. Igazi harcos metal téma, zeneileg és szövegileg is. Bar a metal-pátoszba egy kis hiba csúszik, a főhős ugyanis csatába indul, de addig hadonászik a kardjával, amíg a saját szemét szúrja ki vele... Véül a balfékségével vonul be az örökkévalóságba....
Kiváló csemballófutamok színesítik itt is az amúgy ős-demonlordos ének- és gitárdallamokat. Két finom csemege itt is akad: egy zseniális oroszlánüvöltéssel indul a dal, és legalább 3-4 különbözőt kipróbáltunk, mire rátaláltunk erre, ám az igazi ínyencség a kardsuhintás a nóta végén, ami egyben egy frappáns lezárása az egész albumnak. Mindenkinek kellemes időtöltést és tartalmas szórakozást kívánok a lemezhez!" (nevet)


www.demonlord.tk
 

Hozzászólások

[005655]
uz75
Régen talált el lemez ennyire! Respekt!
[005647]
Bandi
Nagyon fasza lett a lemez,gratuláció a zenekarnak, a Hammer-nek pedig külön köszönet, hogy ingyen megkaphattuk!!!
Csak így tovább, szuper az újság is!!!
[005626]
Kiskatai
Ez a lemez nagyon oda lett pakolva!
Szeretem ezt a bandát, csak sajnos az én kezemben most nincs sör.
[005610]
apolo
jó zene,és érdekes,ahogy ötvözik a bulizós metal n rollt és az epikus metalt.ők is megérdemelnék a kűlföldi sikereket,remélem az új albumot rendesen megpromóztatják kint...és a kitartásuk,állhatatottságuk is tiszteletre méltó.
[005599]
Sentinel
Jó a lemez, kellemes meglepetés. Grat.
[005552]
llaszlo
Tényleg fasza lett az egész lemez. Nekem legjobban a She Lies és Ten Years Of My Life dalok tetszenek. Gratula a démonoknak!
[005551]
Kardhordoz
Kibaszott jó lett az egész album! A klipphez is csak gratulálni tudok! Viszont Jurasek Balázs hajkoronája igencsak eltűnt
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NEST OF PLAGUES - Új dal a budapesti bandától, már négyes felállásban: Choke
2020. augusztus 4. (kedd) 14:09

Choke címmel egy szöveges videóval kísért új dallal jelentkezett a budapesti Nest Of Plagues. A csapat első nagylemeze, a gyulai No Silence stúdióban rögzített és 2018-ban kiadott End Of The Century volt, 2019-ben pedig már kihoztak egy új dalt (Memento For Her Deeds), azóta azonban Kövecses Evelin személyében lett egy második gitárosuk is. A két nóta mellé újabbak is érkeznek majd, erről a metal.hu-nak beszéltek a premier kapcsán: "Most fel van véve a Memento For Her Deeds-en és a Choke-on kívül 4 dal. Ha a COVID és a pénztárca engedi, akkor ezeket fogjuk kiadni a következő tavaszig tételenként, illetve közben íródik kb. 3 szám, amelyekkel összeállhat jövőre egy nagylemez. Kevesebb lesz a death metal/deathcore vonal a leendő nagylemezen. Több dallam, metalcore, szinti-elem lesz benne, illetve a vokállal is sokat kísérletezünk. A szövegek témáját illetően is egységesedik a körítés. Jobban összpontosulnak bizonyos...

THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak
THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak

Arról már tavasszal beszámoltunk, hogy a Haw és a Stereochrist éléről ismert Makó Dávid egyszemélyes projektje, a folk/dark/blues vonalas The Devil's Trade a francia Season Of Mist...

STUBBORN - Dalpremier a hazai zúzda-brigádtól: Narrow-minded
STUBBORN - Dalpremier a hazai zúzda-brigádtól: Narrow-minded

Narrow-minded címmel egy vadonatúj dallal jelentkezett a metal/hardcore vonalas kerekegyházi Stubborn, amelynek második albuma, a remekül sikerült Let's Start A Fire még 2018-ban látta meg...

DIVIDED - Friss klipet kapott a sunshine-sláger: Don't Turn Away
DIVIDED - Friss klipet kapott a sunshine-sláger: Don't Turn Away

A HammerWorld magazin júliusi-augusztusi összevont számának extra CD-mellékleteként jelent meg a Divided zenekar második albuma, a Behind Your Neon Eyes. A csapat legfrissebb klipje a Don't...

NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is
NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is

Még májusban jött ki az új Nagaarum lemez, a Covid Diaries, a CD-verzió pedig pár napja látott napvilágot. Ez a projekt tizenkilencedik hanganyaga, sorlemezként pedig a tizenhetedik....

DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz
DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz

Eredetileg úgy volt, hogy június 21-én jelenik meg az új Deep Purple album, a Whoosh!, április elején azonban bejelentette a legendás hard rock csapat, hogy a lemez csak augusztus 7-én jön...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS