METALFEST 2011 - Jön a Stormwitch, a Midnattsol és a Bloodbound!

Újra összeáll a Stonehenge, spéci bulit ad a Wisdom és a VelvetSeal

2011. február 1. (kedd) 05:12 | utoljára módosítva: 2011. március 7. (hétfő) 01:39

A 2010. májusában debütált MetalFest idén is megrendezésre kerül Csillebércen, az időpont  június 3.-4.-5., és ugyan jelenleg is folynak a tárgyalások, egyeztetések néhány potenciális főzenekarral, a korábban bejelentett fellépők névsora tovább bővült.
2004 októberében járt utoljára Magyarországon a Stormwitch, és a hőskorban számos magyar bulit adott kultikus német heavy metal csapat idén nemcsak egy új albummal - Season Of The Witch - tér vissza, de a MetalFestre is eljönnek, természetesen Andy Mück vezényletével.
A melodikus heavy metalt játszó svéd Bloodbound is bejelentkezett a MetalFestre. Őket legutóbb a Hammerfall vendégeként lehetett nálunk látni, márciusban azonban jön a negyedik albumuk, az Unholy Cross, amelynek legjobb dalait szintén beillesztik majd a MetalFestes műsorukba.
A norvég/német Midnattsol viszont a MetalFesten debütál majd, és a Carmen Elise Espenaes énekesnő (a Leaves' Eyes pacsirta Liv Kristine húga) vezette folkos, gótikus metal csapat is új albummal jelentkezik hamarosan. A harmadik Midnattsol lemez március 25-én jelenik meg The Metamorphosis Melody címmel.
Ami pedig a hazai felhozatalt illeti, visszatér a színpadra a 2005. óta inaktív Stonehenge, természetesen az énekes BZ vezetésével, valamint a régi tagsággal, bemutatja az áprilisi HammerWorld CD mellékleteként megjelenő Judas című új albumát a Wisdom, de a szimfonikus dark metal vonalon nemzetközileg is jegyzett VelvetSeal is fellép a fesztiválon.
Kattints a folytatáshoz!

  

SABATON, CRADLE OF FILTH, ARCH ENEMY,
SAXON, RAGE, PRIMORDIAL, ASTRAL DOORS,
STORMWITCH, MIDNATTSOL, BLOODBOUND,
KATAKLYSM, WHILE HEAVEN WEPT, ALCEST
Visions Of Atlantis, Krisiun, Graveworm, Serenity,
Thunderbolt ,Lanfear, Diabulus In Musica, Kistvaen

Stonehenge, Wisdom, Velvet Seal,
Christian Epidemic, Tűzmadár,
CasketGarden, Damned Spirits' Dance,

Tirana Rockers - EGO - Csejtey

+ további bandák bejelentése február folyamán!

A 2010-es MetalFesten több, mint 30 külföldi metal banda játszott, ami hazai viszonylatban eleve különlegessé tette a fesztivált, és idén is lesznek még meglepetések!


A háromnapos fesztivál június 3-4-5-én kerül megrendezésre

a Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központban
(Bp., XII. Ker., Konkoly Thege Miklós út 21.).


  Jegyek a metalshop.hu-n!

A jegyár a szállásdíjat nem tartalmazza, de mindössze 1999 Ft ellenében sátrat verhetsz a festői szépségű helyszínen!


JEGYÁRAK - 3 NAPRA SZÓLÓ JEGY (BÉRLET):

Metal boltokban 2011. február 1-től február 28-ig - 11999 Ft
Metal boltokban 2011. március 1-től március 31-ig - 12999 Ft
Metal boltokban 2011. április 1-től - 13999 Ft
Jegyrendszereken 2011. március 31-ig - 12999 Ft
Jegyrendszereken 2011. április 1-től - 13999Ft
Helyszínen - 14999Ft
 


SZÁLLÁS ÁRAK
:
Sátorhely:1999Ft / fő / 3 nap
Altábor szálláshely (Kőház): 2999Ft / fő / 3 nap

A kőházakhoz különálló épületekben található a tusoló és a mosdó.

A szállások foglalás, érdeklődés az alábbi e-mail címen: szallas@hammerworld.hu

A 2010-es MetalFesten több, mint 30 külföldi metal banda játszott, ami hazai viszonylatban eleve különlegessé tette a fesztivált, és idén is lesznek még meglepetések!


STORMWITCH (Németország)
A '80-as évek német heavy metaljának egyik kult formációja a Pokolgéppel kialakított baráti kapcsolatnak köszönhetően többször is játszott Magyarországon, mi több, 1989-ben egy "élő" albumot is kiadtak Live In Budapest címmel.
Az Andy Mück énekes (alias Andy Aldrian) vezette csapat legutóbbi, Witchcraft című albuma 2004-ben jött ki, de 1994 és 2002 között sem voltak aktívak. Most azonban egy új EP kiadására készülnek, négy új dallal (Runescape, Evil Spirit, Taleysin, Singer's Curse), amely előfutára lesz a májusra várható Season Of The Witch albumnak.


MIDNATTSOL (Norvégia-Németország)
A 2002-ben, Németországban megalakult csapat a szimfonikus, folkos metalt nordikus dallamokkal vegyíti, énekesnője pedig a norvég Carmen Elise Espenaes, aki a Leaves' Eyes (és ex-Theatre Of Tragedy) pacsirta, Liv Kristine húga. A Magyarországon korábban még sosem koncertezett Midnattsol eddig két albumot adott ki, 2005-ben debütáltak a Where Twilight Dwells lemezzel, a 2008-as anyaguk pedig a Nordlys címet viselte. 
A Midnattsol harmadik albuma március 25-én jelenik meg The Metamorphosis Melody címmel.


BLOODBOUND (Svédország)
A 2004-ben alakult svéd heavy metal banda eddig három lemezt adott ki, amelyek közül az elsőn és a harmadikon a Tad Morose-ból ismert Urban Breed énekelt, a 2007-es Book Of The Dead-en azonban Michael Bormann (Jaded Heart). Urban Breed 2010. tavaszán újra kiszállt a csapatból, az utódja pedig a Dawn Of Silence-ből ismert Patrik "Pata" Johansson lett. A Patával készült első album Unholy Cross címmel március 18-án jelenik meg az AFMkiadónál.


ASTRAL DOORS (Svédország)
Már az első MetalFest bulin is fellépett volna a Dio-iskola egyik legjobb torkát magáénak tudó metal banda, de rajtuk kívülálló okok miatt le kellett mondaniuk a fellépést. Ígéretükhöz híven azonban 2011-ben ott lesznek a MetalFesten!


VISIONS OF ATLANTIS (Ausztria)

Az osztrák szimfonikus metal banda Delta címmel február végén jelenteti meg negyedik albumát, amely egyben a tavaly csatlakozott új énekesnő, Maxi Nil bemutatkozása is lesz. A pályafutásában egy új fejezetet nyitó csapat a Rhapsody Of Fire turnéján is játszik 2011. elején, de a MetalFest mellett a 2011-es Wacken fesztiválon is fellépnek majd.


KRISIUN (Brazília)
Az 1990-ben alakult brazil death metal csapat kíméletlen, gonosz, istentelen formában nyomatja a halálos fémet, a legutóbbi albumukat pedig még 2008. nyarán adta ki a Century Media Southern Storm címmel. 2009. folyamán Európában turnéztak a Nile társaságában, idén pedig az USA-ban ismételték meg ezt az akciót, amelyhez az Immolation is csatlakozott.


GRAVEWORM (Olaszország)
A melodikus, szimfonikus blacket, a gótikus és death metallal ötvöző olasz/német tagokból csapat 1992-ben alakult, legutóbbi lemezük pedig a Massacre gondozásában jelent meg 2009-ben Diabolical Figures címmel. Tavaly a cseh Brutal Assaulton is felléptek.


SERENITY (Ausztria)
A progos power és a szimfonikus melodikus metal elegyét játszó csapat negyedik albuma február végén jelenik meg Death & Legacy címmel, és vendégként olyan énekesnők bukkannak majd fel a lemezen, mint Ailyn (Sirenia), Amanda Somerville (Avantasia, Epica, Kiske/Somerville), valamint Charlotte Wessels (Delain). Az új konceptalbum Casanováról szóló The Chevalier dalához januárban egy klip is érkezik, amelyben a Sirenia énekesnője is szerepel majd. 


E-FORCE (Franciaország)
Ugyan Franciaországban székel a trió, ám erős kanadai szálakkal rendelkezik, hiszen a csapatot az ex-Voivod frontember, Eric Forrest hozta még 2005-ben. Az új albumuk 2011-ben jelenik meg The Curse Of The Cunt címmel és a Franciaországba költözött Eric szerint az előkészületi fázisban tartó új anyag szövegei a nők hatalmáról szólnak majd.


THUNDERBOLT (Norvégia)
A 2000-ben alakult heavy metal banda legutóbb Tim "Ripper" Owens vendégzenekaraként lépett fel Budapesten, de előzőleg a King Diamond koncerten is látni lehetett őket. A már elkészült harmadik albumuk 2011. februárjára, márciusára várható Dung Idols címmel és a csapat szerint "keménységben, vadságban olyan lesz, mint ez előzőek, inkább a stílusa fog picit elütni a többitől".


LANFEAR (Németország)
Az 1993-ban alakult prog power zenekar öt albumot adott ki eddig, és pár éve a Morgana Lefay társaságában is turnéztak. A 2006 óta Nuno Miguel de Barros Fernandes (Anguish) személyében egy új énekessel dolgozó csapat egyelőre cím nélküli hatodik lemeze már javában készül, jelenleg az új dalok feléneklése folyik. A csapat szerint az eddigi legsúlyosabb lemezük kiadása előtt állnak.


DIABULUS IN MUSICA (Spanyolország)
A Mago de Oz nótacím alapján elnevezett szimfonikus/gótikus metal csapat énekesnője, Zuberoa Aznárez korábban a szintén spanyol Dragon Lord frontján állt, a 2006-ban alakult formáció debütáló albuma pedig idén májusban jelent meg Secrets címmel. 2011-ben a belga Metal Female Voices IX fesztiválon is fel fognak lépni.


KISTVAEN (Románia)
A Negura Bunget után a depresszív black metalt játszó Kistvaennek is komoly esélye van arra, hogy belépjen a nemzetközi metal undergroundba. A Bethlehem, Shining, Forgotten Tomb, Silencer hatásokat felmutató 2008-ban alakult bukaresti formáció első albuma az Unbekannt címet viseli, és hamarosan ki fog derülni, hogy az egyelőre saját kiadásban elkészült anyag 2011. elején melyik kiadó gondozásában kerül majd szélesebb körű terjesztésre. A debütáló anyag Canitude dalában nem más vendégeskedik, mint Niklas Kvarforth a svéd Shiningból.

Hozzászólások

[005695]
lipibatyo
Horna! Ha a Saxont fikázod, olyan mintha a zsebembe turkálnál. Ők már pedig legendák, mi sem bizonyítja jobban, hogy az utóbbi lemezeik semmivel nem gyengébbek a klasszikusnak mondható Stron arm of the law-Denim and leather kettőstől, csak manapság 50-szer annyi metál csapat van-szerencsére-, így nehezebb kiszúrni egy-egy zseniális lemezt. pl: az új Demonlord. Grat.
[005564]
Horna
Tudtam ,hogy kicsapóm a biztosítékot:D
Kardhordoz tényleg nem őket kellene már elhívni!!
Én nem szeretem őket de még így is mindegyiket már annyiszor láttam, kicsit sok belőlük!
Most ezeknek a zenéknek nagy divatja van , de sok más klassz zenekar van ami színvonalas koncertet tud adni!

Támogatom azt az ötletet ,hogy a menetrenden javítani kell egy jó pár sör elfogyasztásakor nem szívesen ülök be a kocsiba .
A koncertek utáni csönd maga a halál!!!
Tavaly hulla volt a hangulat koncertek után!
[005560]
kecskeszabo
Jah amúgy a közlekedésen ha lehetne valamit javítani az jó lenne mert tavaly éjjel egy kicsit bonyolult volt mind a fesztivál busza, mind az éjszakai busz ami óránként járt kicsi volt és a hely felét az ellenőrök foglalták el!Semmi bajom az ellenőrökkel de ne a fél buszon ők legyenek!
[005559]
kecskeszabo
Pont ez az nem ismerik őket és így nem mennek rá!Amúgy kvelertak?Converge? Vagy ilyesmi fülsimogató zenék?
[005558]
komar89
Horna: Igen voltam! És attól hogy nállunk nem vonz akkora tömeget attól még legendák,és elég sajnálatos hogy itthon nem ismerik őket annyian mint a fiatal heavy bandákat!
[005549]
tzar
Kardhordoz: Már a kérdés felvetése sem jó, hiszen pár hónappal korábban mind játszanak Pesten. Legyünk már kicsit reálisabbak...
[005548]
tzar
Gorebacsov: Az Ossiannak májusban lesz a 25 éves jubileumi bulija a PeCsa szabadtéren. Ha játszanának a MetalFesten, akkor simán el tudom képzelni, hogy azt írnád, hogy minek foglalják a helyet, aki akarta, úgyis megnézte őket pár héttel korábban.
Nyuszika és sapka...
[005547]
Kardhordoz
Kedves "fórum olvasók"! Lenne egy olyan villámkérdésem felétek! (aki szereti e kérdésben levő zenekarokat): Zavarna-e ha mondjuk fellépne a Metalfesten a Korpikllani, Ensiferum, Children Of Bodom zenekarok közül bárki is? egy igent vagy nemet szeretnék a kedves válaszolóktól! (Erre csak én lennék kíváncsi)
[005546]
tzar
Horna: ennél nagyobb butaságot ritkán olvasni, még itt is...
Tavaly a Graspopon, előző évben a Rock Hardon láttam a Saxont, iszonyatos jó formában, óriási volt a hangulat. Rock Hardon főbanda voltak, és igazi népünnepélyt csináltak.
Egy gyengén promotált hazai buliból nem lehet kiindulni.
[005543]
DarkJedi
Horna: Én voltam, elsősorban az Iced Earth miatt mentem. Tény, hogy többen hazamentek, de nem azért, mert rossz volt a Saxon, hanem mert nem ismerték őket... Aki maradt mind elismerően nyilatkozott róluk, ami nem csoda, mert egy kiváló heavy metal show-t láthattunk! Szóval én nagyon örülök, hogy lesznek a fesztiválon, mondjuk az Iced Earth jöhetne velük megint!:)
Szerintem lesznek még jó black/death bandák is az eddigi kiválóak (Krisiun, Primordial, Kataklysm) mellé. Szerencsére idén folkból nincs annyi, tavaly már majdnem mérgezést kaptam tőlük, pedig alapvetően szeretem a stílust. Amit én nagyon hiányolok az a thrash metal! Mert az konkrétan nincs. Pedig ahogy néztem elég sok ember kérte a Testament, Kreator, Exodus triót is. Ezek simán főbandák lehetnek és nem is olyan horror az áruk.
Még egy nagy hiányosságot pótolnotok kell, ha már a kaja, pia fronton ígértétek a javulást. Legyen már egy sátor, amiben egy dj hajnali 4-5ig nyomja a legjobb rock/metal zenéket, hogy az se unatkozzon, aki nem tud korán lefeküdni!:) Ha nem találtok ilyet, én is szívesen vállalom!:D
[005542]
DarkJedi
Horna: Én voltam, elsősorban az Iced Earth miatt mentem. Tény, hogy többen hazamentek, de nem azért, mert rossz volt a Saxon, hanem mert nem ismerték őket... Aki maradt mind elismerően nyilatkozott róluk, ami nem csoda, mert egy kiváló heavy metal show-t láthattunk! Szóval én nagyon örülök, hogy lesznek a fesztiválon, mondjuk az Iced Earth jöhetne velük megint!:)
Szerintem lesznek még jó black/death bandák is az eddigi kiválóak (Krisiun, Primordial, Kataklysm) mellé. Szerencsére idén folkból nincs annyi, tavaly már majdnem mérgezést kaptam tőlük, pedig alapvetően szeretem a stílust. Amit én nagyon hiányolok az a thrash metal! Mert az konkrétan nincs. Pedig ahogy néztem elég sok ember kérte a Testament, Kreator, Exodus triót is. Ezek simán főbandák lehetnek és nem is olyan horror az áruk.
Még egy nagy hiányosságot pótolnotok kell, ha már a kaja, pia fronton ígértétek a javulást. Legyen már egy sátor, amiben egy dj hajnali 4-5ig nyomja a legjobb rock/metal zenéket, hogy az se unatkozzon, aki nem tud korán lefeküdni!:) Ha nem találtok ilyet, én is szívesen vállalom!:D
[005541]
Horna
Csak ,hogy kedves legyek !!
Kedves komar89!
Jól tettem ,hogy feljöttem mert megkérdezném tőled voltál a saxon iced earth koncerten???
Mert ha voltál tanúja lehettél ,hogy bár a saxon nagy legenda ,de már lóf... sem ér, mert ahogy vége lett az Iced Earth-nek úgy ment mindenki haza ahogy csak tudott!
Remélem nem veszed zokon ,de ezek a legendák már nem érdekelnek sok embert ,tisztelet a kivételnek!
Ha nincs pénz akkor színes felhozatalként el kell hívni az underground zenekarokat. Black Metal, Death metal !!!
Egy fesztivál keretein belül gondolni kell más metal műfajon belül is.
Egyetlen egy black metal zenekar sincs kivéve az a román ,de őket elvből nem nézem meg!!!!
[005540]
Saxon
Helo kedves Metalfest szervezők.Kora reggel mi úgy indítjuk a napot a Metalfesten hogy beülünk a sörsátorba és megreggelizünk.Veszünk egy hektó komlószörpöt,ez nagyon tápláló esetleg néha rádobunk egy, két gyümölcskoncentrátumot.A lényeg hogy nagyon jól érezzük magunkat reggeli közben ami eltart jó sokáig.Egy valami bántja a fülemet,hogy nagy a csend, szerény javaslatom a következő: legyetek olyan kedvesek és telepítsetek a sörsátrakhoz valami zeneszerkezetet amiből szólhatna reggeli közben, és egész nap valami ütős metál zene.Nagyon megköszönnénk,el ne felejtsétek ezt a fontos dolgot,most komolyan.Üdv
[005535]
ethernal
Abban kratossal értek egyet hogy nagyon gyenge az ideit felhozatal, a csehek tudnak ugyanennyiért normális fesztet összehozni csak nekünk nem sikerül?(Gondolok itt pl. a Brutal Assaultra).
Ezt már lassan tényleg átkéne nevezni Heavy festre, mert szinte csak olyan bandák lépnek.
Akik nem, azok meg szinte mind jártak nálunk max. 1-2 éve.Valami extrémebb zenét nem tudtatok volna leszervezni hogy azok is örüljenek akik nem a heavy/power vonalban utaznak?Azt már nem is merem felhozni hogy esetleg a külföldi undergroundból válogassatok.Tavaly jópár haverommal kint voltunk, de idén szinte egyikünk sem megy, megyünk inkább Brutalra megint...
[005522]
komar89
kratos: Systemet a novarock-ról? Te tisztában vagy ennek a fesztnek a költségvetésével meg a System árával? Mert a System egy maga felélné ennek a fesztnek az össz költségvetését! Én is örülnék neki meg jó dolog nagyot álmodni de azért a realitások talaján! Gyenge felhozatal? Én abszolut heavy párti vagyok és objektiven nézve is eddig jóval nagyobb nevek vannak a feszten mint tavaly! Saxon ,Stormwitch legendák nagyobb nevek mint tavaly bármelyik fellépett zenekar,Cradle meg Arch Enemy is elég népszerű bandák,Sabaton népszerű és elég jó fiatal banda és külföldön is egyre magasabb a státuszuk! Eddig 21 külföldi zenekar van tavaly 30 valamennyi volt talán 35,tehát van rá esély hogy lesznek nagyobb nevek és különböző stílusú zenekarok,én bizom a szervezőkben! De szerintem örüljünk hogy van egy ilyen feszt egyáltalán!
Kenobi : Nem lehet minden évben ugyan az a stílus a domináns tavaly a folkból szinte minden jelentősebb banda jelen volt ,idén más stílus dominál!
[005521]
Gorebacsov
Logikus kérdés: Miért nem játszik az Ossian?? Egyetlen a hammer által szervezett fesztiválon se játszanak (kivéve az első Summer Rock-ot). És valahogy itt a fórumokon illetve a közönség megkérdezésekor se nagyon jött szóba.
Ez amúgy provokatív kérdés mert utálom őket de kíváncsi vagyok!!! Lehet hogy félnek a trolloktól?
[005520]
kratos
szerintem elég gyenge a felhozatal eddig!cradle of filth mint fő banda?! jó párszor már voltak itt és már lejárt lemez!hol vannak az igazán ütős nevek??pl:in flames,hatebreed,all that remains,cannibal corpse,parkway drive,dimmu borgir.system of a downt átcsábíthatnátok a nováról!kicsit több több pénzt rá áldoznánk felzárkózhatnánk nyugati barátainkhoz!!
[005515]
Warbringer
"Zenekar ismétlések nem várhatóak mert akkor meg azt kapnánk meg, hogy miért már megint XY zenekar ők tavaly is voltak."

És a Sabatonnal mi a helyzet? Mert az nem csak, hogy volt tavaly is, de azóta már volt egy klub koncertjük is...
[005509]
Kenobi

Kenobi 2011. február 3. (csütörtök) 20:04
meg valahogy megoldhatnátok hogy legyen Amon Amarth/Amorphis/Wintersun/Arkona is. sokkal több ember venne jegyet ha őket (is) elhoznátok. (Tudom hogy nem ugyanaz a hétvége mint a német, meg hogy ismétlés (máshol is van) meg minden de akkor is! tavaly is volt minden jó mindenhol!) meg Kivimetsän Druidi is legyen, az még nem is olyan nagy eggyüttes. (és nem akarom menni a Korpis bulira csak miatt mielőtt mondanátok, mert az 5e akkor már inkább erre mennék 15ért)
[005499]
kecskeszabo
Ő, lehet, hogy hisztis vagyok de nekem eddig nagyon kevés az extrém metál zenekar!Jól esne ha egy kis durvaság is jönne mert lassan már metalfest helyett átlehetne heavy metalfesté keresztelni!Félre értés ne essen, semmi bajom a heavy meg ilyen zenekarokkal, tavaly is kint voltam pl a Brainstormon meg a Sabatonon, de egy kis belekkel való ugráló kötelezés néha nem árt nagyobb menyiségben!Szerintem...
[005498]
Kardhordoz
Jöhetnek XD
[005471]
apolo
ide trollok jöhetnek?
[005444]
Kardhordoz
A külföldi árakhoz azt hozzá kell nézni amit sokan elfelejtenek hogy egy átlagos huszonéves fiatal kb 3-45x annyit keres mint egy magyar!!! :) SAJNOS! :(
[005442]
horvathtibor
Pár megjegyzés:

Zenekar ismétlések nem várhatóak mert akkor meg azt kapnánk meg, hogy miért már megint XY zenekar ők tavaly is voltak. (Amugy is állandó megjegyzés, hogy miért azok a zenekarok jönnek akik amugy is járnak ide klubbulikra)

Azt tényleg figyelembe kell venni, hogy mivel egy hét eltolásban vagyunk a az Osztrák/Német/Svájcihoz képest így előfordult már jópár zenekarral, hogy a Magyar hétvégéjén már nem értek rá.

Merch/Standok: Tavaly is adott volt a lehetőség minden distronak/kiadónak/pólós cégnek (ahogy idén is nyitott a dolog) de sok esetben a konkrét megbeszélésig sem jutott a dolog, sok komolytalan érdeklődés is volt. Külföldi kiadóknak valóban nem éri meg kitelepülni mert minden termékük kapható nálunk.

Étel/Ital: idén ebben egyértelmüen változások lesznek mert a tavalyi visszajelzések és tapasztalatok alapján nem szeretnénk ha olyan lenne mint amilyen volt.

További fellépők várhatók (igen külföldiek is) de nem csak rajtunk múlik, hogy mikor tudjuk őket közölni.

Ár: Érdemes megnézni a külföldi fesztiválok árait és viszonyítani illetve ott hozzá kellene számolni hogy ott mennyibe kerül a sör/üditő/étel
[005436]
Gorebacsov
Nem csak a külföldi kiadókra értettem van a Hammeron kivűl más kiadó és disztró itthon. Hammeres kiadású lemezek se voltak kint!!!! Én meg szeretek egy feszkón a shopokban kurkászni mint valami öregasszony a piacon mert annak van feelingje. Sajnálom, hogy már nálatok se lehet így vásárolni a boltban de a hazai viszonyokat nézve érthető.
Gondolom voltál már külföldi fesztiválon ahol vagy 20-30 merch sátor tuti van. Azonkívűl nem hinném hogy pl. a Napalm katalógusából kinézek egy polót vagy bakelit lemezt az nálatok lesz! Voltak már ilyenre próbálkozásaim régebben de feladtam mert az volt a válasz hogy az van amit küldenek. Ha most máshogy van akkor javits ki kérlek.
[005432]
Jandzsi
Kedves Gorebacsov! Azért nem lehetett kapni egy csomó zenekar cuccát, mert egész egyszerűen nem hoztak magukkal. Sok zenekar repülővel jött, a hangszereken kívül nem hoztak semmit. A másik felvetésedet nem értem. A RTN szoros kapcsolatban áll szinte az összes kiadóval. Eszük ágában sem lett volna akadályozni azt, ha valaki kijön árusítani a fesztiválra. De pl. a Metal Blade, vagy a Napalm miért is jött volna? Az egész katalógusuk kapható nálunk. Ha valamit keresel, akkor irj a nagyker@hammerworld.hu -ra.
[005427]
Gorebacsov
Amin mindenképp kéne valami változtatni az a merchpultok választéka. Ilyet én még fesztiválon (max. sziget) nem láttam ami tavaly volt. Az az egy metal stand ahol a fellépők felének (vagy annyinak se) lehetett kapni a cuccait. Semmi külföldi terjesztő vagy kiadó nem képviseltette magát. Ez eléggé szánalmas egy állapot volt. Tudom, hogy a RTN miatt volt ez de akkor is érthetelen. Nem értem, hogy egy fesztiválszervezőt miért zavar ha valaki árúsít a fesztiválján. Kérjen helypénzt akkor (amúgy is szoktak). Persze a jó magyar közönség úgy is csak a gyagyit szokta venni tehát végűl is tökmindegy.
Pedig a Hammer jó pár külföldi kiadónak a magyar terjesztője nem? Pl.: Napalm Records akik ráadásúl még sógorok is.
[005426]
Horna
Az ingyenjegy meg badarság azért ahhoz remélem mindenki elég érett ,hogy megértse bevétel nélkül , ami fedezi a költségeket nem lehetséges színvonalas fesztivált rendezni.
[005425]
Horna
Köszönöm végre a felismerést, hogy nem ellenséget kell látnotok bennem, ha nem szimplán józanító és világos rálátást szeretnék mondani. Nem is a szuper nagy zenekarokat szeretném már megint látni!!!
Egyébként az összes magyar fesztiválról negatív a véleményem ,megjártam már jó párát!
Továbbra is nagy hangsúlyt szeretnék tenni ,hogy véleményem szerint nincs komoly konkurenciátok, ezért is olyan nagy a felelősségetek.
Csak az oly sokat dicsért summerrock-fesztiválra szeretnék kitérni ,úgy tudom ti csináltátok , és akkor nagyszerű volt abban az időben.
Másik nagyon szívesen élnék a személyes beszélgetéssel, amint időm lesz.
Metál legyen mindenkivel !!!
[005424]
jrpi
Kedves Jancsi és Horna!
Mindkét oldalnak igaza van részben!
Ennyi pénzért ne várjunk In Flames, Machine Head kaliberű bandákat, de azért a nyugati metalfesztes Entombed, Amon Amarth, Hammerfall itt sok koncertlátogatót hoznának!
Várhatók még külföldi bandák?
[005421]
Kardhordoz
Jandzsi! Rendszeresen rendelek tőletek (Sinkovics László utána nézhetsz:) ) Azért írok én is itt mert messze vagyok hogy személyesen menjek be a cuccokért. Én amugy egyáltalán nem "fikázásként" írtam véleményt nehogy félreértés essék! Csak furcsának tartom ezt a drasztikus változtatást a zenekari felhozatalban. További szép napot!
[005420]
purga
Ez eddig elég gyenge... mondjuk Arch Enemy, Sabaton, Cradle, Kataklysm, az pöpec, mármint ha csak a külföldieket nézem. Tavaly sokkal minőségibb volt a felhozatal. Igazi jó kis folk-metalt pl. egyet se látok, bár elismerem, h a választék elég kicsi, hiszen több is jön majd idén.
Eddig engem ez nem győzött meg:)
[005418]
komar89
Jandzsi: Én sajnos nem tudok bemenni hogy elbeszélgessek veletek erről! Ezért itt írom le a javaslataimat ! 1 kicsit több kiszolgáló egység kéne a nagyszínpadhoz a tavalyinál mert az a sátor túl kicsit volt és túl nagyok voltak a sorok, 2 jó volna ha minél több zenekar dedikálna és előre a feszt előtt lehetne tudni itt a honlapon hogy lehessen rá készülni (külföldi feszteken így szokott lenni)amit tudom nem biztos könnyű igy előre leszervezni de remélhetőleg megoldható! A 3. inkább egy ötlet volna hogy csinálhatnátok ti is egy hasonlót mint a WinterMor valamikor november tájékán és szerintem ez sokaknak tetszene!
[005417]
Jandzsi
Kedves Horna és Kardhordoz! Mindkettőtöket szeretettel várunk a Hammer Zenebarlangban egy kis beszélgetésre. Szívesen meghallgatjuk javaslataitokat, észrevételeiteket. Sok jegyvásárlóval szoktam beszélgetni, érdeklődöm, hogy melyik fesztiválra miért vesznek jegyet. A miénk biztos nem tökéletes, lehetne sokkal több zenekar, lehetnének mások, lehetne ingyen a jegy stb... Abban az esetben helyénvalónak tartom az összes észrevételt, amennyiben mutat valaki egy másik magyar fesztivált, ahol ennyi a jegy és február elsején 34 zenekar van bejelentve. Békesség. A meghívás persze mindenkinek szól. Szívesen meghallgatjuk véleményeteket! Béke.
[005413]
Nephtalim
A tavalyi Metalfest poszterén 60 együttest számoltam meg.Most ha jól számolom 34-nél tartunk.Remélem hozzák a tavalyi színvonalat hiszen a rendezvény ára is drágult.Ha így halad nagyon kevesen mennek el.A saját példámból tavaly vagy 10 ismerősöm volt aki jött.Eddig 3se mondja biztosra...
[005404]
komar89
Kardhordoz: Objektíven nézve nem harmat gyenge a felhozatal csak másabb! Szubjektíven a saját izlésemet nézve gyengébb de így is van 5 zenekar akiket mindenképp meg akarok nézni! Mondjuk egy Hammerfall-nak én is nagyon örülnék mert ők a kedvenc zenekarom!
[005397]
Kardhordoz
A tavalyi évet figyelembe véve amint megtudtam hogy lesz 2011-ben is néztem a jegyek árusításának kezdetét és amint lehetett meg is vettem de az idei esztendő SZÁMOMRA harmat gyenge a tavalyihoz képest! Amiben nagyon bízom hogy az 1-2 durranás az az új albumokat megjelentető Amon Amarth és a Hammerfall lesz de legalább az egyik.
[005396]
JohnnyBGoode
Aki itt nem talál kedvére valót az járjon diszkóba! Tiszteletem az "überlelkes metalos team"-nek akik a fest-et szervezik!
[005395]
Horna
Kedves Jandzsi!
A kemény kritikát is tudni kell elfogadni , mindig lesznek olyanok aki pozitívan értékelik a rendezvényeket és olyanok akik nem!
Igen bunkó stílusba írtam meg leveleimet ,de ha megnézzük a repertoárt akkor ,bizonyos zenekarokat nem áll módotokba ,hogy elhívjátok/elhívják őket. Amennyiben nem így van akkor bocsánat, de néha tudomást sem vesztek egyes zenekaroktól.
Vagy csak tényleg ezt az országot felejti el mindenki?? Az hogy lehet?
Tudom ,hogy lelkesek vagytok ,ki nem lenne az a helyetekbe???
Ha nincsenek ezek a beszólások, akkor megint nem esne semmiről szó!!!!
Figyelem felhívás??? Amennyiben így gondolod ,de ezt a beszélgetést nem csak internetes oldalon tudnám folytatni, itt mindig könnyű a másikat semminek nézni!!!
[005394]
Jandzsi
Kedves Horna, valószínűleg ez volt a célod, hogy valamivel végre felhívd magadra a figyelmet. Sajnáljuk, hogy így látod a helyzetet. Ezt a fesztivált egy kicsi überlelkes metalos team szervezi. Töménytelen munkát, energiát, pénzt fektetnek bele azért, hogy a hazai Metalfest is méltó társa legyen a külföldieknek. Az a dolog, hogy nem ugyanaz a felhozatal mint az Osztrák partnernél egyetlen dolgot jelent: NEM UGYANAZON A HÉTVÉGÉN VAN A KETTŐ! Tehát a náluk játszó csapatok nagy része a mi hétvégénken nem ér rá. Végül csak barátsággal annyit mondanék, hogy ez a hozzászólás nem épp egy intelligens üzletemberre vall, tehát ha keresni fogunk is ilyet, akkor olyat veszünk fel, aki legalább tud helyesen írni!
[005393]
ethernal
Na csesszétek meg így már szinte biztosan nem megyek...
Tavaly legalább volt Vader, meg Deicide, idén már ennyire sem futotta??
[005392]
JohnnyBGoode
Stormwitch bazdmeeeeeeeg! :D Ennek kurvára örülök!
[005391]
komar89
Antichrist : Tavaly kb 35 külföldi banda volt! Idén eddig 21 van ! Szóval szerintem lesz pár külföldi még és szerintem lesznek köztük nagy nevek!
[005390]
laughMorph
Stonehenge \w/
[005389]
Antichrist
Hát én minimum egy Tankardot vagy egy Entombedet vártam volna... nem tudja valaki kb. hány fellépő lesz még?! és lesz-e még valami "nagy" durranás?
[005387]
Riana
Napi bontást mikor lehet tudni?
[005386]
komar89
Horna: Pontosan mit értesz futószalagon felsorakoztatott bandák alatt? Egyébként nem értem nagyon az elégedetlenséged ,mert igaz van pár fellépő az osztrák feszten akik itt nem lépnek fel de sok közülük a fesztivált megelőzően játszik majd nállunk! Szerintem nem rossz egy felhozatal ez eddig , számomra nem olyan jó mint a tavalyi de azért van pár koncert ami nagyon jónak igérkezik mint például : Saxon , Stormwitch ,Sabaton ,Visions Of Atlantis, Serenity, Wisdom!
[005384]
Horna
Aztán mennyien voltak tavaly is szégyen ,de kevesen szerintem ahoz képest ,hogy mennyi zenekar lett felsorolva .....
Nem futószalagon felsorakoztatott zenekarok kellenek ha nem változatosság , ha már nagyot akartok kaszálni akkor vegyetek már fel egy normális üzlet embert jelentkeznék erre a pozícióra amennyiben meghirdetitek az állást , ígérem nem leszek ilyen bunkó.
De már nagyon elégedetlen vagyok és ezekkel a fesztiválokkal csak az van megelégedve akik soha nem jártak külföldön!!!!!!
Hazudik aki nem ezt vallja , nem csak személyes ,de mások véleményei.
[005383]
Horna
Huha Nem értem miért bohóckodunk a szavazással, ha nép hiába kér bármit úgyse azt hívjátok el! Osztrákoknál olyan bandák lesznek ,hogy össze f...magam. szokás szerint megint érdemesebb kimenni külföldre!!!
Ahogy végig böngésztem a szavazó listát ezeket pont senki nem kérte, Vicces!!!!
Össze kell számolni !!!!
Na és ez a román depresszív black nevetséges !!!! Érdemesebb lenne ide hozni egy igazi nagy Német depresszív Black metal zenét ide hozni pl. Nyktalgia .stb stb.
Oké ,hogy az üzlet az első és őket csak Magyarországon 20 szeretik ,de a környező országokból elfognak jönni ide hozzánk és kedves szomszédok költenének rendesen!!!!!
Erről ennyit kedves Hammer!!! Azért megvettem erre a fesztiválra a jegyet hát ha egyszer nem kell kimennem a világ végére ,hogy lássak egy jó koncertet.
[005381]
Warbringer
STORMWITCH!!!! \m/
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NEST OF PLAGUES - Új dal a budapesti bandától, már négyes felállásban: Choke
2020. augusztus 4. (kedd) 14:09

Choke címmel egy szöveges videóval kísért új dallal jelentkezett a budapesti Nest Of Plagues. A csapat első nagylemeze, a gyulai No Silence stúdióban rögzített és 2018-ban kiadott End Of The Century volt, 2019-ben pedig már kihoztak egy új dalt (Memento For Her Deeds), azóta azonban Kövecses Evelin személyében lett egy második gitárosuk is. A két nóta mellé újabbak is érkeznek majd, erről a metal.hu-nak beszéltek a premier kapcsán: "Most fel van véve a Memento For Her Deeds-en és a Choke-on kívül 4 dal. Ha a COVID és a pénztárca engedi, akkor ezeket fogjuk kiadni a következő tavaszig tételenként, illetve közben íródik kb. 3 szám, amelyekkel összeállhat jövőre egy nagylemez. Kevesebb lesz a death metal/deathcore vonal a leendő nagylemezen. Több dallam, metalcore, szinti-elem lesz benne, illetve a vokállal is sokat kísérletezünk. A szövegek témáját illetően is egységesedik a körítés. Jobban összpontosulnak bizonyos...

THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak
THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak

Arról már tavasszal beszámoltunk, hogy a Haw és a Stereochrist éléről ismert Makó Dávid egyszemélyes projektje, a folk/dark/blues vonalas The Devil's Trade a francia Season Of Mist...

STUBBORN - Dalpremier a hazai zúzda-brigádtól: Narrow-minded
STUBBORN - Dalpremier a hazai zúzda-brigádtól: Narrow-minded

Narrow-minded címmel egy vadonatúj dallal jelentkezett a metal/hardcore vonalas kerekegyházi Stubborn, amelynek második albuma, a remekül sikerült Let's Start A Fire még 2018-ban látta meg...

DIVIDED - Friss klipet kapott a sunshine-sláger: Don't Turn Away
DIVIDED - Friss klipet kapott a sunshine-sláger: Don't Turn Away

A HammerWorld magazin júliusi-augusztusi összevont számának extra CD-mellékleteként jelent meg a Divided zenekar második albuma, a Behind Your Neon Eyes. A csapat legfrissebb klipje a Don't...

NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is
NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is

Még májusban jött ki az új Nagaarum lemez, a Covid Diaries, a CD-verzió pedig pár napja látott napvilágot. Ez a projekt tizenkilencedik hanganyaga, sorlemezként pedig a tizenhetedik....

DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz
DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz

Eredetileg úgy volt, hogy június 21-én jelenik meg az új Deep Purple album, a Whoosh!, április elején azonban bejelentette a legendás hard rock csapat, hogy a lemez csak augusztus 7-én jön...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS