HAMMERWORLD - Megjelent a februári szám, új Demonlord CD-vel!

Címlapsztori: Dalriada, a soproni Ígéret

2011. február 1. (kedd) 13:28 | utoljára módosítva: 2011. február 25. (péntek) 10:51

Megjelent a HammerWorld magazin februári száma, amelynek exkluzív CD melléklete ezúttal a Demonlord új albuma, az Only The Dead Are Safe!


Kattints a részletekhez!Már az újságosoknál a HammerWorld februári száma!
116 oldalnyi tömény fémzene, új Demonlord CD-vel!

Poszterek: DIMMU BORGIR, BRING ME THE HORIZON


A címlapsztorink nem is lehetne másé ebben a hónapban,
mint a DALRIADA zenekaré, nem igaz?
A soproni folk metalosok a német AFM kiadónál jelentetik meg február 12-én a régóta várt Ígéret albumot, amely aznap, a Diesel klubos lemezbemutató bulin lesz
elsőként kapható, kedvezményes áron.
Ficzek Andrissal készült interjúnkból minden fontos részletet megtudhatsz a lemezről és a Dalriada terveiről.


Exkluzív interjút adott a Hammernek a Paganfesttel márciusban újra Budapesten játszó KORPIKLAANI frontembere, Jonne, aki az obligát piázós témák mellett a Dalriadához és Magyarországhoz fűződő különleges kapcsolatáról is szívesen beszélt.


A 65. életévét decemberben betöltött Motörhead führer,
LEMMY KILMISTER is elmesélt mindent, amit a The Wörlds Is Yours című

új Mocifej albumról tudni kell, de az életéről készült,
és már DVD-n is kapható mozifilmről is ejtett néhány szót, akárcsak a zeneipar
várható jövőjéről ("Öt éven belül minden megy a klotyóba...").A Klasszikus! rovatban ebben a hónapban a QUEENSRYCHE legsikeresebb lemezére, az 1990-ben kiadott Empire albumra emlékezünk, méghozzá az énekes Geoff Tate hathatós segítségével.


Az XY Aktákban a júniusi MetalFestre bejelentkezett brit metal legenda SAXON frontemberének életét vesézzük ki. Biff Byford azt is elmesélte a lapnak, hogy annak idején miért éppen őket tekintette az Iron Maiden a legnagyobb vetélytársnak, és hogy mit gondolt a Maiden mindenható menedzsere,
Rod Smallwood a Saxon menedzsmentjéről.


A Szelíd metalos KALAPÁCS JÓZSEF a február 18-án a Club 202-ben megrendezésre kerülő exkluzív buli kapcsán bemutatja az Akusztika névre hallgató projektjét, amelynek Akusztikum Hungaricum című CD-jét a belépő mellé mindenki megkapja majd az egykori Wigwamban. A koncerten egy sor vendég bukkan majd fel, többek között a Kormorán Memory Band és a Rudán Joe Akusztik. Rudán Joe és Kalapács Józsi, azaz a két Szelíd metalos egy különleges akusztikus Pokolgép programmal is készül erre az estére!


Scott Ian, az Anthrax gitárosa, ezúttal nem a főzenekaráról nyilatkozik, hanem arról a THE DAMNED THINGS nevet viselő projektről, amelyben a Fall Out Boy gitárosával és az Every Time I Die énekesével fogott össze, hogy déli ízekkel kísért stoner metalt és klasszikus rockot nyomasson.


A február 25-én a Labyrinth, a 4Th Dimension és a Demonlord társaságában a PeCsában koncertező SONATA ARCTICA frontemberét, Tony Kakkót is sikerült mikrofonvégre kapni.


A Power Of Metal turnéval március 14-én Pestre érkező PSYCHOTIC WALTZ újjáalakulása az év egyik prog metal szenzációjának ígérkezik, így aztán a meglepő történés hátterének felrajzolására nem is kérhettünk fel mást, mint a régen Buddy Lackey-ként ismert, de ma már a Devon Graves nevet használó frontembert, aki a The Shadow Theory nevű új csapatát is bemutatja az interjú során.


A Killswitch Engage gitárosa, Adam Dutkiewicz és a csapat egykori énekese, Jesse Leach egy új bandában egyesítette erőit, és naná, hogy Adam D-t is kifaggattuk erről a TIMES OF GRACE nevet viselő formációról, valamint a nemrég kiadott Hymn Of A Broken Man korongról.

 


További interjúk: MR. BIG, DORO, HARDCORE SUPERSTAR,
DESTRUCTION, ATHEIST, MELECHESH, MEKONG DELTA


A HANGERŐMŰ címet viselő szakmázósabb rovatunkban Danev Gyuri mikrofonvégre kapta a THIN LIZZY új verziójával turnézó Marco Mendoza basszusgitárost, továbbá YNGWIE J. MALMSTEEN excentrikus gitárhőst, de a Toto-főnök STEVE LUKATHER sem maradhatott ki a sorból, hiszen Luke mester márciusban Pesten is bemutatja új szólólemezét.
A káprázatos technikával bíró húrnyűvők mellett az extrém metal dobolás atyaúristene, GENE HOGLAN is egy alapos interjúval szerepel a rovatban, és persze VÖRÖS ATTILA sem feledkezett el arról, hogy újabb hasznos tanácsokkal, trükkökkel lássa el a feltörekvő gitárosokat.


És ahogy az minden februárban lenni szokott, a KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS végeredményei és a HammerWorld szerkesztőségének 2010-es favoritjai is olvashatók a lapban.

Szerinted mi lett a Hammer stáb szerint 2010 legjobb albuma?


És mindez persze csak egy kis szelete a 116 oldalas februári Hammernek
...
 

Hozzászólások

[006091]
heavy
Hmmm, viszont 500Ft nem sok a rendes boritós változatért. :)
Aszem jönnek is a lemezmegjelenés után egy kicsivel a városomba, akkor meg is veszem.
Amúgy 500FT-ért vettem meg nem olyan rég a Zoralltól a Zorall Cirkusz Világszám lemezt is, beállhatnának erre a zenekarok :D
Na jó veszek azért drágábban is és azért 1-2 zenekaron kívűl nem megy feljebb az ár 1500-2000 FT-nál :)
[005989]
Ciril
A Tűzmadár honlapján ez található:

Hihetetlen víziókat láthattok majd a lemezborítón, amit a Hammerworld mellé sajnos nem tudunk mellékelni,
de koncerteken, és majd a Tűzmadár online boltjában is meg tudtok vásárolni.

A 16 oldalas exkluzív borítóhoz természetesen CD tokkal,
és dedikálva mindössze 500 ft-ért juthattok majd hozzá,
amivel természetesen a zenekart is nagyban támogatjátok!:)
A Hammerworld magazinban egy szép, bár ideiglenes borítót találtok majd.
[005979]
heavy
Persze kivételek akadnak!!!
[005978]
heavy
Az lehet, hogy lesz de hamár ugyis megveszem a hammert nem fogom valószinüleg külön megvenni boltban is, pedig hiányzik a rendes booklet!
Bár már írtam de szerintem is legyen akár az 1490-es ár visszaállítva de akkor rendes bookletet szeretné(n)k.
De akkor meg nyilván kellene cd nélküli újság is az pedig nem biztos, hogy jót tenne a hammernak ha tényleg "gazdasági" háttere van ennek.
A válogatásról meg annyit, hogy nekem itt fekszik a polcomon az összes Let The Hammer Fall cd de azon kívűl, hogy egyszer végig hallgattam nem vettem elő soha egyiket se.
Inkább a zenekarok lemezeit végig hallgatom minthogy bármilyen válogatást hallgassak.
És így vagyok mondjuk a koncertekkel (azt csak dvd-n nézek vagy élőben de lemezen nem hallgatom) és a Best Of lemezekkel is.
[005913]
volkodlak21
A Tűzmadár honlapján olvasható, hogy az új album borítóját(bookletet) tekintve lesz bolti, illetve Hammeres verzió.
[005911]
Aikidoka
"ex-KSE" ???
[005895]
AngyalGyula
Nosza, én a Közönségszavazásba idén - kivételesen - elfelejtettem beküldeni kedvenceim értékelését. Arra valóban felhívom mindenki figyelmét, hogy a Közönségszavazás SZUBJEKTÍV, tehát a masszív tömegbázissal rendelkező csapatok folyamatosan ott lesznek az élmezőnyben. Az 1. Tankcsapda és 2. Ossian pozíciók pedig stabilnak tűnnek évek óta, így a 3. helyért "harcolnak" a többi banda rajongói szavazatukkal. Az is megjegyzendő, hogy sok fan nem azért szavaz bizonyos kategóriákban (pl. borító, klip) mert több tucat csapat klipjeit átnézve alkotott véleményt, hanem mert nagyon szereti a kedvencét, és ily módon - is - biztosítja neki a hájpot.
Kedvenc énekesnőim Binder Laura és Kiss Júlia (To-Mera) megosztva 1. helyen, 2. hely most Besnyő Gabriella (Nova Prospect). Kedvenc énekesem Howard Jones (ex-KSE), magyar bandák: Watch My Dying, Another Way, Nova Prospect, Dalriada, Isten Háta Mögött. Kinti bandák: To-Mera, Kisswitch Engage, Into The Moat, Converge, Hatebreed. Gityós: Bori Sándor (WMD) és Tom Maclean (To-Mera). Szövegíró: Veres Gábor (WMD), Pálinkás Tamás (IHM), Liszkai András (Another Way), Oláh Gergely (Képzelt Város). Billentyűs: Richard Henshall (To-Mera), Schautek Bálint (Nova Prospect), Matlári Miklós (Nevergreen). Koncert: Mayhem (Rockmaraton), Képzelt Város (A38), S.A.T.E.P. (Dürer), WMD-Blind Myself (Dürer), Bridge To Solace (Rockmaraton). Csalódás: megrázó zenészhalálok, Have Heart feloszlása, egyre kevesebb album fogy eredetiben, Viva és MTV egyre kijjebb szorítja a metalt, kevesebb a koncertre járó. Reménységek: Nova Prospect, Another Way, Képzelt Város, Over Promises, Southern Oracle (ex-S.A.T.E.P.).
Na ez megvolt. Bali Dávidról meg annyit: egyedi színfolt a srác a cikkjeivel. Sajátos ízlése nekem olykor új kedvenceket hozott (Converge, Have Heart, Képzelt Város) máskor hidegen hagyott. A Dalriada-pontozása szerintem nevetséges volt, de ennél rosszabbat is láttam már a Korog énekesétől, aki 0-3 közt pontozott jórészt. A Dalriada jelenlegi karrierje csúcsán van, sőt felfelé halad és ezen Bali Dávid ízlése semmit nem csökkent. A kritikái szövegvilágát olykor valóban elemezni kell, de ez nekem esztétikai élmény. Ugyanakkor tény, hogy egy újságíró úgy kell megossza véleményét, hogy azt az olvasók értsék. Ezen még BD-nek csiszolnia kell.
[005893]
dgergo
Engem is csak a Let The Hammer Fall CD érdekel (csak így tudok több bandával és előadóval megimerkedni)
[005790]
vivaemptiness
jav. nem érdekelnek az ajándékok, meg se hallgatom őket
[005789]
vivaemptiness
Vagy legyen cd mellékletes és melléklet nélküli. Engem ugyanis nem érdekelnek az ajándék lemezek, mert nem hallgatom meg egyiket se.
[005764]
Kardhordoz
Szerintem is legyen inkább 1300 a Hammer de rendes borítóval :)
[005755]
Ciril
Többek között Én is, de nagyon. Viszont köszönet a Hammernak, hogy ingyen megkapjuk. Azonban az igazi valóban az lenne mint régen/régebben, eredeti borító, eredeti szövegkönyvvel stb.!
[005742]
volkodlak21
Azt hiszem, sokan örülnénk, ha a Tűzmadár és a Wisdom lemeze normális borítóval és booklettel jelenne meg.
[005730]
Nunu
Nekem egyáltalán nem hiányzik a válogatás cédé, nem kéne az újság szűkös erőforrásait errre pazarolni.
Ott van az irgalmatlan mennyiségű lemezkritika, azok alapján rá lehet keresni a bandákra.
RÁadásul, egyetlen számból nem lehet megítélni egyetlen zenekart sem, legfeljebb King Diamond mester műveit, hogy vajon az ember el tudja-e viselni azt a borzalmas sivalkodást. (Nekem nem megy, és a szívem vérzik kiváló dalokért.)
[005725]
nightwing
tzar: Igazából a neten ugye minden megtalálható, csak tudd, mit és hol keress.
Az már egy más kérdés, h az így készen kapott válogatáson többnyire volt egy-két csapat, ami (nekem) új volt, és kiindulópontul szolgált ahhoz, h rákeressek.
Viszont (és ennek nyilván megvannnak a mögöttes okai) nagyon hullámzó volt a színvonal, néha a zenék 60-70 %-a is silány szintet képviselt, máskor meg tele volt kiemelkedő dolgokkal...
Ezzel együtt hiányzik...
[005721]
tzar
dgergo: gazdasági, anyagi okok miatt egyelőre képtelenek vagyunk extra CD-válogatásokat is odatenni a magazin mellé. Ráadásul folyamatosan azt a visszajelzést kaptuk, hogy mire kijön a melléklet az újsággal, a neten már rég meghallgatók ezek a dalok. Nehéz mindenki kedvében járni, bár próbálkozunk.
[005720]
dgergo
Mikor lesz már Let The Hammer Fall CD ?
[005718]
vivaemptiness
Na srácok, sikerült jókat röhögni a diskurzuson. :D

Dávid jól ír, ez kétségtelen, de a Milán Péter/Uzseka Norbert szintű letisztult stílushoz még sokat kell fejlődnie. Sznob lenne? Bizony meglehet. Magyarországnyi szintem 66 embert érdeklő dolgokról ír? Lehet. De ő ott trollkodik, mi meg itt. Ez a nagy büdös helyzet. Lehet támadni, nem tetszést kinyilvánítani stb., de a tényeken nem változtat.
Az persze más kérdés, hogy korábban (amíg meg nem szűnt a hangpróba jegyzőkönyv rész, ami vinnyogva lehetett röhögni, például a Varso-s arc okosságain) a szerkesztőség hangot adott annak, hogy bizonyos vendégek hogyan pontoznak. Volt akitől elhatárolódnak (Junkies crew iszonyat régen) és volt aki vállveregetést kapott, mert bizony korrekt módon pontozott (FrehsFabrik Levente). Ez azonban a stábra nem vonatkozik. Ez van.
Személy szerint, ha pontoznom kéne egy adott hónap termését, akkor próbálnék objektív maradni. Akármennyire nem szívem csücske a Dalriada, nálam nem 2 pont. Ha szubjektíven nézem, akkor sem kettő, de nem sokkal több. Kétféle lehetőség van és kinek a pap, kinek a paplan. Akinek nem tetszik, meg nem olvassa, mint én a közönségszavazást.
A trollkodás meg... Ki így ki úgy mondja el a véleményét. Köpködés nélkül is troll sokak szemében a kommentelő, max gyógytroll vagy töketlen troll.
Én maradok tisztelettel: lámatroll
[005717]
apolo
bali dávid meg remélem összehoz valami remek post rock/indie/oláh cigény projectet,a hammer olvasók megelégedettségére...én meg,a troll,hallgatok egy kis titkolt ellenállást!
[005716]
apolo
és ne feledkezzünk meg a titkolt ellenállésról sem!
[005715]
apolo
ismeritek az olyan magyar zenekarokat mint a pushing onwards,mutilated truth,utolsó védvonal,worst nighmare,woice of justice,pure warfare,bombs not foog,archívum?
[005714]
apolo
nemrég jelent meg a loyalty rec. kiadásában a hadak útja project lemeze,amely skrewdriver balladák magyar nyelvű feldolgozásait tartalmazza,sziva balázs-romer,hungarica-és wéber irana érzelemgazdag tolmácsolásában.olyan magyar zenész legendák bábáskodtak a hangzóanyag megszületésénél mint hirlemann bertalan és vedres joe.és nemrég jött ki egy romer-archívum split cd is.
[005712]
apolo
youtube-archívum-nem deviancia
[005672]
SOMa
Bali Dávid mindent lepontoz és rettentően kritikus(Ektomorf - Redemption átlag:7.50, Dávid szerint 3....(szerintem meg 11:))) és 7esnél nem is ad többet........(?)
[005671]
SOMa
Lehet már mondta vki de a ,,havi metál" rovatnál a múlthavi címlap van kint!
[005652]
apolo
PRIMORDIAL RULES!!!
[005632]
nightwing
apolo: Köszi!:-)
[005629]
apolo
na azt legalább megtudtuk hogy van aki kiáll bali dávid mellett,és tettszik neki az,amit bali úr újságírás/ágybaszarás címszó alatt művel.én a közönségszavazás 3.helyezett dalriada rajongóit hiányolom,hogy nem védték meg a mocskolódástól kedvenc zenekarukat!ehelyett ilyen alter gyerekek satnya irományait olvashatjuk...még nightwing az aki tökös volt...ha egy úgynevezett METAL oldalon gyalázzák a dalriadát unatkozó emberek,az szerintem elég gáz...
[005614]
Pandeamonium
Oké, tényleg lapozzunk, a témát kimerítettük.
A két idecitált mondat amúgy valóban igencsak suta, de talán ezek száma az elenyészőbb (mondom ezt úgy, hogy nem vagyok BD mentora/haverja/őrangyala. :-)
A habzószájú kritizálást pedig nem Neked céloztam, hanem a sok fröcsögő, trollnak látszó egyedeknek (lsd.: lejjebb!).
[005608]
nightwing
Pandeamonium:
(amúgy tiszteletben tartva tzar kérését, de ugye megszólítottak, hát válaszolok)
Ha teljesen pontosan akarok fogalmazni, akkor azt mondom, h igazából nem derült ki, tud-e BD írni, mivel "feleslegesen csavaros mondatokba" /köszi shownomarcy!/ csomagolt modorosságokat ereget, képzavarokkal vegyítve mindezt.
Pl.: ..."közel 40 perces dalcsokorban rökönyödtetik meg a vérmesebb rajongókat" - ez szimplán magyartalan
"...felemelve az értékközvetítés és hagyományőrzés feladatkörét az értékképzés piedesztáljára." - ez pedig stílustalan és fogcsikorgatóan modoros.
Vagyis nyelvtanilag hibás, stilisztikailag értékelhetetlen. Messze bármitől, ami magasirodalom. (nem mintha az okvetlenül bonyolult kéne legyen - nekem így hirtelen Hemingway jut eszembe.)
Fentieket -szándékom szerint- teljesen higgadtan leírva, de semmiképpen nem habzó szájjal acsarogva:-)
[005607]
Pandeamonium
nightwing: azt mondod, BD nem tud írni.
ezt mire alapozod?
a nem tud és a nem érted között van azért elég nagy különbség.
nyelvtanilag és stilisztikailag sem igazán lehet fogást találni rajta (no, persze ezen a szinten, és nem magasirodalmilag, ugye), a stílusba belekötni pedig épp olyan, mint fikázni a Dalriada gönceit - ízlés kérdése, azt gondolom.
a dagályosság a (szép)irodalomban sem mindig közkedvelt, ám az az előnye, hogy az elkövetője színesebben, gazdagabban fejti ki az adott témát.
még mindig jobb, mint a New York-it "new yorki"-nak írni, ahogy a friss számban virít egy másik helyen.
nem beszélve arról, hogy a hosszú "ű" nem egyszer lemarad, s ilyennel találkozhattunk már teszem azt 12 évvel ezelőtti számban is.
engem ezek jobban bosszantanak, mint BD stílusa, pontozása, és inkább egyfajta savanyú szőlő-effektust érzek a dologban.
meg azt, hogy ami nem fősodor ("indiesznob" zenék /sic!/), és csak 66 ember ismeri a Gödör klub alter-értelmiségi, kenderillatú bugyraiból, az bizonyosan hányadék egyesek (sokak) szemében.
holott még csak nem is olyan divatos, mint pl. most az Accept, akiket nemrég még mindenki előszeretettel fikázott, most meg az is Accept-rajongó, aki először a Blood Of The N.-t hallotta tőlük.
pedig hát, ha nagyon akarnánk, ott is találnánk gázos dolgokat, hogy ilyen földhözragadtan fejezzem ki magam.
szóval csak óvatosan a habzószájú kritizálással, hölgyek, urak, trollok! :-)
[005595]
shownomarcy
Abban lehet valami igazság, hogy nem használják ki a 10-es skálát a többiek. De attól, hogy valakinek a pontozásában statisztikailag nagyobb a szórás, nem biztos, hogy ez „színvonalasabb” pontozást is jelent.

Chinaski írására válaszoltam volna, de hasonlót írtam volna le, mint =Machine=
Én úgy szerettem meg a Dalriadát, hogy a kedvenc műfajom a thrash és Semmi más „trollos folk metal” vagy „nemzeti rock” zenét nem hallgatok, és talán nem véletlenül nem én vagyok az egyetlen ilyen eset. Ja és népzenét sem. (Viszont a Napra egy újabb furcsa kivétel lett nekem )
Egyébként chinaski, amit nem szeretünk, nem kell vele foglalkozni, én is sok olyan együttest tudnék mondani, ami nekem vicces külsőre, nézzük meg Lizzy Bordent…

B.D. téma: én is vagyok annyira nyitott, hogy sok olyan írást is elolvasok, ami nem a kedvenc műfajomról szól, vagy legalábbis ismeretlen számomra. Sok ilyen kritikát élvezettel olvasok, ha jól van írva. Szerintem például Milán Péter tud szakértői módon úgy írni, hogy látszik ért is hozzá és a csapatoknak is baromi alaposan utána néz, talán ebbe kéne több időt, energiát fordítani, nem a feleslegesen csavaros mondatokba.

Hogy más téma is legyen, a rendes cd borítót szerintem is vissza kéne hozni. Gondolom csak így tudtátok kihozni ezt a lapárat :(
[005594]
tzar
Új fejlemény: a Rockinformnál chinaski néven publikáló Tresánszki kolléga is határozottan elhatárolódott az itt chinaski nicken kommentelő olvtárstól.
A két chinaski két külön személy, Tresánszki Dávidot ezúton is megkövetjük.
[005593]
=Machine=
a Dalriada szerintem pont olyan mint a mi népzenénk: még ha vidám is sokszor benne van a keserűség ("sírva vigad a magyar", ismerős frázis, nem?). Szóval egyoldalú, kocsmazenének véletlenül sem lehet mondani, a kelta punkokat pedig szerintem szintén nem, de egész más a két zene mert 1. a metal egész más eszközöket használ mint az punk vagy az oi 2. a magyar nép is más gyökerekkel rendelkezik mint az ír, így a népzenénk is más. De a lényeg mindkét esetben hogy jó alapokat használnak fel vagy sem, vagyis a metal része igényes-e vagy sem, és a folk rész sem hányaveti, kvázi népzene csak, ami parasztvakításra jó. Nos szerintem sem az Amorphistól a power és dallamos death metalon át ívelő metal alapok, sem az autentikus népi hangszerekkel és zenészekkel való együttműködés sem passzol a felszínes, gatyi katergóriába.

Az meg hogy a kinézetükbe kell belekötni, szerintem már a végső stádiuma a kötözködésnek, vagyis tipikusan amikor már jobbat nem tud valaki, akkor elő szedi pl. a black metalnál is hogy "nézd meg a hülye sminkjüket, hehe", pedig a zenére kéne fókuszálni szvsz. (Dávid is pl szereti az Immortalt, minden idők legnevetségesebb pózairól elhíresült black bandát, szóval nem hiszem, hogy ilyesmit ő maga ne tudna elválasztani a zenétől).
[005592]
tzar
Mindenféle félreértés elkerülése végett közölném (több mailt nem kérünk ebben a témakörben...), hogy chinaski felhasználó nem azonos Bali Dáviddal, chinaski felhasználót egy másik rocklap szerkesztőségében lehet utolérni. (Azt, hogy a Hammer olvasókat és a Dalriadát miért itt minősítgeti, én magam sem tudom.)
Ha Dávid írni akarna ide, azt beazonosítható nicken tenné.
[005589]
nightwing
Pandeamonium: Nem ismerem a Filmvilágot, de simán kiegyeznék azzal, h BD oda írjon, ha oda illik a stílusa. Érettségim még éppen van, de a hiba nem a szövegértésemmel, hanem az ő írni NEM tudásával van baj...ill. azzal, h nem tud írni, mégis ír...tudod, ilyenkor szembesülünk azzal, h milyen szörnyű, ha a tehetségtelenség szorgalommal párosul.
Amúgy kissé aktualizálva a témát, a friss Hammerben nincs gáz, összesen 4-5 cikket jegyez, annyi meg belefér, simán ugorható...
Úh. jó az irány:-)
[005579]
Pandeamonium
Nightwing: az is szomorú (rád nézve), ha esetleg nem érted BD mondatait; mit kezdenél egy Filmvilággal pl.? BD mondatainak megértéséhez még érettségi sem kell, az pedig mint tudjuk, nem egy nagy was-ist-das manapság... :-)
[005578]
nightwing
Ennel sokkal szomorubb hir, h meghalt Gary Moore.
RIP.
[005577]
nightwing
"amúgy egyáltalán nem olvashatatlanok BD írásai, az, hogy valakinek az összetett mondatok egyenlőek az érthetetlen mondatokkal..."

legalabb tudjuk BD itteni nickjet:-)
[005567]
chinaski
azért a flogging molly és a dalriada közt van egy hatalmas különbség: a 'molly direkt kocsmazene, ahogy a dropkick murphys is, és még sok társuk, ezzel szemben a dalriada folyamatosan azt akarja láttatni, hogy ők sokkal többek ennél. pedig. ja és van még egy roppant fontos dolog: a 'molly attól függetlenül, hogy roppant büszke a gyökereire (ezzel gondolom a dalriada is így van), még szándékosan komolytalan zenét játszik, ezzel szemben a dalriada egyszerűen nevetséges, hiszen komolyan gondolnak mindent (pl. ez a fotó a címlapon valami zseniális, az autentikus öltözet mellé smink, gratulálok :(), aztán csúnyán mellésül az egész. de gondolom nem kell a különbséget magyaráznom a két következő dolog közt: nevetni valakin, vagy valakivel. és semmi bajom azzal, hogy valaki büszke arra, hogy magyar, szereti a folklórt, a népzenét, a saját kultúráját, csak ezeket mondjuk nem ilyen mulatós-szintű zenén keresztül kellene tolmácsolni (könyörgöm, az egész dallamviláguk annyira c-kategóriás, hogy fáj, főleg, hogy SOKKAL bíztatóbban indultak).

amúgy egyáltalán nem olvashatatlanok BD írásai, az, hogy valakinek az összetett mondatok egyenlőek az érthetetlen mondatokkal, az nem az ő sara, hanem azoké, akik nem figyeltek eléggé nyelvtan, meg irodalom órán.

mellesleg nektek valami wan2-komplexusotok van? attól, hogy valaki rühelli a dalriadát meg a magyar metal színtér nagy részét, rögtön franz ferdinand rajongó lesz, vagy mi?
[005561]
Cavanagh90
Köszönöm apolo, hogy leírtad. Uzsekáén meglepődtem, bár tudtam hogy az új PoS bejött neki, csak hogy az év lemeze is... Amúgy a Remedy Lane és azelőtti Pain of Salvation tényleg nagyon jó volt, de nekem az utóbbi három lemezük csalódás.
Milán Petié teljesen okés, nálam az új Alcest lett az év albuma, a második és harmadik helyen azonban ott van az Anathema és a Burzum új anyaga.
[005557]
apolo
chinaski,ha emlékezetem nem csal,bali úr egyik nagy favoritja a flogging molly,akik ír folkot kevernek punk rockkal,és hát ha valami kocsmazene,akkor az az,a mollyék szerint is!lásd float borító és zene. szóval akkor azért nem tetszik bali úrnak a dalriada,mert kocsmazene és a folkot meg a metalt ötvözik?miről beszélünk?
[005556]
apolo
chinaski eggyel odébb,a dalriada cikknél azt írja a bali vs. trollok miatti felháborodásában,hogy a dalriada bohóc/mulatós kocsmazene...azt hiszem egy metal oldalon egy ilyen semmitmondó trollgyalázó odamondás után itt a vége a diskurzusnak,ez nem a wan2 fórum!itt felrója a dalriada politikai??? állásfoglalásait,ebből is látszik hogy fingja nincs a szövegeikről,amik patrióták de nem politikusak.mondjuk szerintem a kárpátia vagy az ismerős arcok sem politikus banda.és itt jön a képbe az,hogy bizonyos körökben addig nem volt gond amíg refused,anti flag,r.a.t.m.,catharsis,bridge to solace,fugazi,heaven shall burn,picsa,napalm death volt a hammerben de ahogy hazafias,öntudatos,antiliberális metal zenekarok is megjelentek,akkor az már politikai dolog és beszéljünk inkább a zenéről!he?én falusi magyar intolerant ultratroll kutya vagyok,szerintem a dalriada csodálatos!
[005554]
apolo
cavanagh90-uzseka 1.pain of salvation-road salt one 2.brendan perry-ark 3.black country communion-b.c. milán 1.burzum-belus 2.anathema-were here... 3.hervastman/minsk/u.s.chrismas-split
[005553]
nightwing
chinaski:
Kisse visszakanyarodva: Bali Daviddal nem az a baj, h szuklatokoru, avagy nem...
az a baj, hogy modoros, zavaros, olvashatatlan, stb.
Ehhez kepest mindegy, mirol ir. Nem kene neki.
(mellesleg egy erettsegit eppcsak abszolvalt arc ne legyen mar oltyan biztos abban, h egyedul o tudja a tutit...boven van meg hallgatnivalo, amibol okulhat...uh. szerenyebben, javaslom)
[005545]
=Machine=
És ha már én is bekapcsolódtam a Dalriada ügybe, ezúton szeretném kifejezni a gratulációm a bandának, nem kis dolog, hogy elérték a külföldi szerződést, mindezt úgy hogy elveikből (magyar szövegek, jellegzetes borítók és népviselet) semmit sem engedtek. Őszintén remélem, hogy hasonló jelentőségű lesz ez a lemez számukra mint mondjuk a Nightwish számára a Wishmaster és Európa elkezd irántunk érdeklődni, ahogy a finneket is feltette a metal palettára a Nightwish, Bodom, HIM sikere. Amúgy megnyugtató hírekről tudom beszámolni: az rateyourmusic.com nevű oldalon egyre több helyről érkeznek pozitív vélemények magyar zenékről, finn, észt, görög metalfejek dícsérik a bandáinkat egyre gyakrabban. Szóval van remény :)
[005544]
=Machine=
chinaski: "szép és jó lehet a Dalriada ADDIG, amíg az ember azon kívül csak 70-80 zenekart ismer"

Ezzel abszolút nem tudok egyet érteni, ez az ami nálam a sznobizmus kategória. Elmondom miért: jómagam Iron Maidennel és Metallicával kezdtem az ipart annak idején, tehát mint mindenki más kb. Majd folyamatosan mindenféle "korszakaim" voltak, voltam nu metos kiskölök, aztán volt hogy power metalba lettem szerelmes (14-15 évesen), majd az extrémebb stílusokra kattantam rá (death és black metal főleg), de közte folyamatosan megszerettem az Opeth, Tool, Katatonia féle, nehezebb zenéket.

A lényeg, hogy folyamatosan nyíltak ki újabb és újabb kapuk, ma pedig a grindcoretól a poszt-, atmoszférikus sludge vonalon át az alternatív, modern zenéken át mindent meghallgatok. Tehát mondhatni "elit" zenéket is. Ennek ellenére SEM tagadom meg hogy honnan érkeztem, ha az esik jól, felteszek egy Maident vagy egy Hammerfallt és jóízűen zúzok rá.

Tehát annak ellenére, hogy nem 70-80 hanem 700-800 zenekarral ismerkedtem meg, sőt, régen túl lépve a metal határait is, (legyen szó shoegazeről, ambientről, popról vagy jazzről) sem hiszem, hogy a régi kedvenceim ezek fényében egy kicsit is rosszabbnak hatnának, megkoptak volna. Épp ellenkezőleg: látom hogy miért lettek kedvencek: mert adott műfajban ők a királyok. Lehet nem olyan "emelkedettek" vagy előremutatóak mint XY banda, és a nuskullon sem lennék népszerű ha ilyesmire hivatkoznék és nem a legelső ...And You Will Know Us by the Trail of Dead lemezre, de akkor is azt vallom: nem csak akkor lehet valami jó, ha ilyen elit zene.

Ha képes arra hogy kikapcsoljon fél órára és egy jót zúzok rá, akkor az is egyfajta értéket képvisel (ahogy a korábbi példában írtam: Stephen King 120. horrorsztorija is azért jó mert jó, nem pedig azért mert hű de nagy irodalomtörténeti mérföldkő)

Egy szó mint száz, a Dalriada 800 zenekar ismeretében is értéket teremt, ügyesen csinálják amit csinálnak, aki viszont ebben a műfajban nincs otthon nem fogja tudni a szart az aranytól elkülöníteni, de nem is várható el egy olyan világban ahol nem 3-4 ága van a metalnak hanem jó 30-40. Ezért kár bárkit is megkövezni, nem kell és nem is lehet mindenkinek mindent "érteni" (persze azzal egyet tudok érteni, hogy az se jó ha valaki kb. 5 bandát szeret, azt is egy stílusban és képtelen kicsit is kinyílni más irányba, ez már a másik véglet). De az biztos, hogy chinaski, neked sincs sok fogalmad a Dalriadaról, mert ha valakik, ők elhatárolódtak ettől az egész politikai színezetű vonaltól, és valóban azzal akartak kitűnni, hogy magyar folklór elemeit építik a zenébe, nem csak 45ször elhangzik a lemezükön a "MAGYAROK" szó.
[005534]
chinaski
azért Dávid eléggé otthon van a metal különböző alműfajaiban, szóval szerintem tökéletesen tisztában van a dolgok gyökereivel, és pont ez az, amiatt nem tetszik neki a dalriada (mostani iránya). az objektivitáshoz szükséges a széleskörű ismeret, és ez vonatkozik térre, időre, műfajokra is, és én speciel tudom, hogy Dávid mindezek birtokában van. szép és jó lehet a Dalriada ADDIG, amíg az ember azon kívül csak 70-80 zenekart ismer, és azokat is egy nagyobb műfajból, viszont amint rászánja az időt a dolgokban való elmélyedésre, én szinte biztos vagyok benne, hogy magáról a zenéről más véleménnyel lesz. mivel a dalriadánál más dolgok is képbe kerülnek (ideológiai, politikai dolgok), így ez persze nem egyirányú út, de szerintem nem ártana a hammer olvasók nagy részének kicsit többet olvasgatni és/vagy zenét hallgatni az interneten.
[005533]
Cavanagh90
Hétfőn tudom megvenni a Hammer-t. Le tudjátok írni Uzseka Norbinál és Milán Petinél mi lett az év albuma?
[005532]
=Machine=
Ez amit Sabaton írt, az objektivitás. Egy újságíró számára szerintem is elvárás egy bizonyos szinten. DE! Így és ilyen formában ez lehetetlen, vagyis hogy döntse el műfajon belül mennyire értékes. Pl. ha valaki power metalon és heavy metalon él hogyan pontozzon le egy Alcestet vagy egy In the woodsot, amihez egy abszolút más beállítódás szűkséges. Nem mondom,hogy ezek JOBB, vagy IGÉNYESEBB zenék, mert az ilyen fajta sznobizmus miatt van sokszor értetlenség és fújás a más műfajok rajongói közt, és én is elvetem ezt.

Annyit mondok, hogy ahogy máshogy kell egy Stephen King regényt és egy Madách művet elolvasni (csak hogy közérthető példákat hozzak), zenei műfajokat is van hogy egész más kulccsal kell megfejteni. Tehát ha Bali Dávid az általa megszokott "agyas" dolgokat keresi egy zenében és nem találja, akkor nem fogja érteni hogy az miért jó. Hacsak nem ismeri annak a műfajnak is az eredetét, meg a stílus követelményeit. De annyi fajta műfaj van, hogy ez lehetetlen.

Szóval ahogy chinaski írta: nem a zenekar elleni személyes sértésről van szól ilyen estekben, csak a műfaj meg nem értéséről, amit mindenki űz, tehát a Dalriada rajongók meg pont így értetlenül álltak Dávid kedvenceihez, pedig a műfajukba valószínű nagyon jók (még ha nem is metal zenék, de a metal is csak egy stílus, lehetnek azon kívül is kedvencei az embernek).
[005531]
Cavanagh90
Igen, sajnos a Fintroll is társai nagyon gyenge színvonalú zenéket szállítanak, és idegesítő milyen sikereket érnek el. A rajongók szerintem azt sem tudják mi az eredeti, csodálatos folk zene (Nick Drake, Neil Young pl.)
[005530]
chinaski
nem azért értékelte 2-esre a dalriadát, mert nem szereti a folk metalt, hanem mert nem szereti a folklór és rock zenék keveredésének azt az irányvonalát, amit a dalriada képvisel az utóbbi években. a külföldi folk metal legnagyobbjai mostanság 70-80%-ban borzalmas kocsmaslágereket gyártanak, a folk elemeket összekeverik a dajdajozással, de végülis azzal könnyebb a népszerűséget szinten tartani/emelni, csak épp a "népzene, mint népzene" kerül ki a képből.
[005528]
Cavanagh90
Azért nézd meg Cselőtei Lacit is. Jön egy black metal lemez, színvonalától függetlenül lepontozza. A tavalyi Burzum például remekre sikerült, ő adott rá 3-at. Bár nem is nagyon érdekelt, mert nem ez volt az első.
[005527]
xyz36
Halihó!Sajnos nem sikerült a Dalriada lemez őrzése.Kint van a neten...
[005526]
Sabaton
Bali Dávid témával kapcsolatban csak annyit jegyeznék meg, hogy rendben van hogy bizonyos zenekarokat, albumokat nem szeret, de egy hangpróbán nem eszerint kellene pontoznia. Én is voltam már Hangpróbán, és megpróbáltam lehetőleg objektíven pontozni azoknál a zenekaroknál amiket annyira nem ismertem és nem húztam le őket, csak mert nem a hozzám közelebb álló stílusokban tevékenykednek.
ui. Az új Dalriada és a Korpikaani albumot 2-es re értékelni, csak azért mert valaki nem szereti a folk metált??? Szégyen-gyalázat!!!! Mindkét album 9-10 körülire értékelhető a maga stílusában.
(Tavaly a Hangpróbán a Sabaton albumot is 6-ra értékelni???? és még hány ilyen példát lehetne hozni....)
Hail to Trolls :)
[005525]
Cavanagh90
Sziasztok! Most regisztráltam, és szeretnék írni pár dologról az előzőekkel kapcsolatban. Vegyük akkor először a Közönségszavazást. Én is vártam mindig, hogy vajon kik nyernek a különböző témákban, de itt sajnos mindig csalódnom kellett. Egy az, hogy felszínes: magyar zenekar, év albuma. Alig kerül be meglepetés. Ami azonban egyáltalán nem tetszett, az az év csalódása pont. Szerintem valakinek a halálát kicsit fura csalódásnak nevezni. Nem hiszem, hogy korrekt, mivel az sokkal több ennél. Talán az év csapása helytállóbb lenne. Ráadásul eléggé visszataszítóak voltak ezek a listák: egy album színvonala vagy egy koncert minősége előrébb került, mint egy zenész halála. (például, 2005-ös közönségszavazás, év csalódása: 6. Piggy (Voivoid) halála! Ezt megelőzi az, hogy a médiában kevés a rock/metal!!!) Szóval csupán annyi a bajom ezzel, hogy a haláleseteket nem csalódásnak kellene nevezni.
A másik dolog. A kritikák és az albumértékelések. Tulajdonképpen négy újságíró van, akik színvonalas kritikákat írnak: Uzseka Norbert, Milán Péter, Bali Dávid és Szilvás Gergő. A többiekét szerintem bárki meg tudná írni, aki ért a zenéhez. Bírom még Lénárd Lacit is, attól függetlenül, hogy kicsit felszínesek az írásai. Ami azonban nagyon zavar: a pontozás. Nincs meglepetés, ugyanaz minden hónapban: általában ha valaki szereti az adott műfajt, fel-, ha nem szereti, lepontozza az albumot. Nem hitelesek ezek a számok, ráadásul míg egy komolyabb oldalon (pl. sputnikmusic vagy pitchfork.com) egy 8-as értékelés szuper lemezt jelent, itt, ebben az újságban egy halvány lemez kapja ezt a pontszámot. Nincs kihasználva a 10-es skála, egyedül szerintem Bali Dávid az, aki színvonalasabban értékel, és ezzel nem akarom őt védeni. Az írásai pedig ugyancsak jót tesznek a lapnak, mivel pont ezek az elvont dolgok hiányoztak. Hard rock / heavy metal albumokra van 5 ember, minek még egy hatodik is. Ráadásul rengeteg új zenét ismertem meg, mióta itt van. (Antimatter, God Is an Astronaut például)
Szerintem nem kellene szidni Dávidot, az értékelései is rendben vannak (ha emlékeztek, a Heaven and Hell album 10 pontot kapott, tehát nincs ellene a műfajnak!), kicsit elvontabb figura, de színvonalasak az írásai.
Amúgy én szeretek minden zenét rock-on belül, csak még úgy 5 évvel ezelőtt szimplán a heavy metal-lal és az ismertebb műfajokkal voltam képben, addig mára, a megnevezett oldalaknak, valamint Uzseka Norbertnek, Milán Péternek és Bali Dávidnak köszönhetően rengeteg új műfajt (black, post-metal, post-rock, drone) és zenekart (Anathema, Alcest pl.) fedeztem fel. Én nem bántok senkit azzal kapcsolatban, hogy milyen zenét szeret, ezért ezen kár is vitatkozni.
Ennyit szerettem volna, lehet kicsit sok volt, de ki kellett írnom magamból. Szeretem az újságot, igényesek a rovatok, de van pár hibája is, ami néha zavaró. Ettől függetlenül olvasni fogom, és pozitívumokból egyébként is több van.
[005524]
vinylfanatic
Helyes,hagyjuk békén Bali mestert. Had csinálja tovább a dolgait.Ha a főszerkesztőnek ez megfelel,lelke rajta.Azonban szeretnék megemlíteni egy nevet a munkatársak közül akiről még eddig senki nem tett említést.Ő szerintem a stáb szürke eminenciása.Szilvás Gergő.Minden kritikája világos,átlátható érthető és lényegre törő.Lehet benne bízni.
Hail To Szilvás Gergő.
[005523]
Nunu
Vinylfnatic!
Nem hinném, hogy az aktuális, divatosabb bandák "lájkolása" olyan nagy biznisz lenne. A metal, a keményebb rockzene világa rendkívül konzervatív. Azok a zenekarok, akik változtatnak a stílusukon, általában bebukják (ha előtte elértek valamit, amit lehet bukni). Laciék elég rutinosak, ezt ők nagyon is jól látják.
Csakhogy. A Hammerék napi 24 órában fémzenében élnek, és az azért borzasztó monoton tud lenni. Én az elmútl 20 évben annyi koncerten voltam, mint Laciék fél év alatt, és már én érzem, hogy nem okoz egy újabb nagy koncert akkora élményt, mint az elsők akkor. Annyi lemezt meghallgatni ...
Nem csoda, ha néha bizony ráunnak. Nem kezdtek el jazzt meg klasszikusokat meg popot nyomatni az újságban, maradt a más, az új jellegű rock/metal.
[005519]
nightwing
vinylfanatic: igazad van, ezt az egy magyarázatot tudom elképzelni, azaz valszeg BD képes egy olyan réteget megszólítani, amit más képtelen...és ezek szerint ez a réteg kellően széles és fizetőképes ahhoz, hogy ennek ódiumát felvállalják a lap szerkesztői.
De ne bántsuk többet, fogadjuk el. Neki is helye van az nap alatt, és mostanában mintha csiszolódna a stílusa...lehet, h a végén a post-rock-szarságot is megszeretjük?:-)
(halkan, zárásként: emlékszem Uzsekára, eleinte ő is olyanokat írt, h képtelenség volt eldönteni, mit olvasunk: szabadverset vagy kritikát:-)))
[005513]
vinylfanatic
Nunu tökéletes a meglátásod!Azt azonban látni kell,hogy a Hammer már nagyon régen elsősorban egy üzleti vállalkozás. Lénárd,Cselőtei és társai ebből élnek.Tehát nagyon fontos,hogy mennyit tudnak eladni belőle.Ennélfogva a divatot nagyon figyelembe kell venni,amit a tömegek kajálnak azt kell tálalni.Az pedig már csak a szerkesztők lelkiismeretén múlik mennyire fontos nekik a minél több pénz(bevétel).Ennek függvényében tesznek bele több-kevesebb szart ld. Prodigy.
Azonban manapság már a Cselő is feladta tartását. Nézd meg.hogy az utóbbi időben mikre adott 9-10 pontokat.ld. Papa Roach.Szóval egy ilyen világot élünk.Már korábban is kifejtettem,amíg nem lesz konkurenciája a Hammer-nek addig ebben változás nem lesz.
[005512]
Aikidoka
Felesleges a táblázaton idegeskedni... Szerintem sokkal jobb lenne, ha mindenki rendesen pontozna, nem ilyen kamu 7esekkel meg 8asokkal intézné el az albumokat. Azokat az albumokat, amit a többiek nem mernek lehúzni, BD megteszi helyettük is. Pl. most a Dalriadának lenne egy 9es átlaga... nézzük meg mik kaptak akörül az utóbbi időkben, ez így reális szerintem.
Amúgy sokszor az jön le egy-egy tesztből, hogy egy elég szerény magyar lemezről van szó és a végén azért oda van biggyesztve a 8as... nemtudom...
Szerintem aki évek óta olvassa az újságot, az már tudja mi jön be neki és mi nem. Aki pl. nem hallgat komplexebb zenéket vagy hct az nyugodtan ugorhatja BD-t, énis azt teszem HK írásaival. Biztos jól ír, de a zenék engem nem érdekelnek, mint ahogy a pontozása sem.
Trollok pedig minden fórumon vannak, öröm nézni, hogy egy páran még büszkék is eme megnevezésre :D
[005510]
Nunu
Boz Cordolla new yorki volt, és ő ott helyben szerezete be a lemezeket, és gondolom, angolul írt, amit esélyes, hogy L.L fordított.

Azért, annak idején, a borzalmas 90-es években elég cifra dolgok mentek a Hammerben. Emlékszem, hogy valaki (szerintem Szarka Joseph volt) felrótta egy Running Wild kritikában, hogy Rock'n'Rolf nem funkol, nem rappel, nem ötvöz semmit a heavy metaljába. És Ő ezt akkor tényleg hibaként rótta föl!
Emlékszem, hogy az 1992-es Manowar lemez, a Triumph of Steel kemény 6-7 pontokat kapott olyanoktól, akik Manowar-rajongónak mondták magukat.
Vagy ott volt a Prodigy, meg a Spawn című film zenéje, ahol tücc-tücc-ösített metal dalok voltak, és L.L. leírta, hogy ezek után szinte minden más porosnak tűnik. Hol van már a tücc-tücc rock?
Egyedül Cselő volt, aki valamennyire tartotta magát, ő leírta az In Utero című Nirvana lemez kritikájában, hogy a Nirvana alapvetően szar.
A grunge-post grunge korszakban (1992-1997.) elég nehéz volt Hammert olvasni. És tényleg hajnal előtt van a legsötétebb, a Hammerfall (és társai) által visszahozott egészséges zenei klíma előtt Prodigy-k voltak a Hammerben.
[005500]
jrpi
Az is egy lehetőség hogy Boz. megírta angolul a véleményét amit Lénárd Laci fordított le, ezért lett olyan a stílusa mintha ő írta volna... Szerintem maradjunk ennél az egyszerű magyarázatnál... Persze sosem tudjuk meg a pontos választ :)
[005496]
=Machine=
Ez persze csak az én elméletem, amit egyszer meg is kérdeztem Lacitól, de továbbra is balladai homályba veszett az igazság, csak a sejtés maradt :)
[005495]
=Machine=
nightwing: Boz Cordolla nekem is örök rejtély, úgy tudom Lénárd Laci penbangerje volt, vagyis létező amerikai csákó akivel leveleket és zenéket váltottak a 80-as években. Ez teljesen hihető, viszont az számomra is gyanús, hogy az elvileg által írt cikkel erősen LL stílusúak, illetve hogy a hivatalos álláspont szerint ő havonta megkapta postán az adott hangpróba anyagát és úgy pontozta, majd válaszában megírta a pontokat/kritikákat. Namármost ez a rendszerváltás utáni nehéz gazdasági helyzetben kétlem, hogy megvalósítható lett volna, ezért gondolom azt hogy LL egy elegáns mozdulattal "mi lenne ha" alapon belegondolta magát szeretett Boz helyzetébe, és így születtek azok a cikkek. A legegyszerűbb persze úgy volt, hogy ha minden legalább 8ast kap ami "hörgős morgós zaj", így a stílus megrögzött fanatikusai legalább nem hőbörögtek (amit így is megtettek a többiek 0 és 1 pontjai miatt)
[005493]
turisas
Ja, és még valami! Évekkel ezelőtt egy meghívott zenész, vmi hardcore arc, az orrlyukig húzott sapi mögül dobott laza egy pontot egy Van Halen lemezre, mire Lénárd Laci finoman megjegyezte, hogy furcsa, hogy a hardcore-eszmeiség a gyakorlatban ilyen "nyitott" más stílusok irányában. - Igaza volt, azt hiszem. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy bizony van az a pont egy rockzenei szaklap esetében, amikor egy-egy nyilvánvalóan túlzó megnyilvánuláshoz illik lábjegyzetet fűzni. Ahogy anno Laci sem minősített, én sem állítom és követelem, hogy ezért BD "monnyon le". Érdekesnek, elgondolkodtatónak találtam. Ennyi.
[005492]
turisas
Pandeamonium: Turisas75 nem én vagyok, tehát engem abszolút nem zavar, nem is írtam ilyet, ha BD 2, azaz kettő ponttal fizeti ki a Dalriada új anyagát, lelke rajta! Nem szeretnék ugyan tolerancia díjat kapni (mert ott valami mindig büdös), de elfogadom, hogy ő máshogy ítél meg zenéket és különc típus. Én azt is elfogadtam, hogy Ronnie James Dio számára vélhetően csupán egy sárkány-metal harcos, akit magához hívott a Teremtő.
Én ezzel őt nem minősítettem, ha visszaolvasol, csupán annyit kérdeztem, mindezt vállalhatónak tartja-e egy rockzenei szaklapban. Főleg úgy, hogy a legnagyobb döbbenete az volt az elmúlt évben, hogy a "Hozzászólások" rovatban -ad abszurdum - "hozzászólások" jelentek meg. Én ezt nem minősítem fröcsögésnek, ami egyébként nagyon nem stílusom. Én csak kérdeztem valamit, amire viszont te már kevésbé voltál toleráns és összemostál a többi hozzászólóval.
[005491]
nightwing
"a zenekar lassan kiszivárgott a mindennapjaimból"
"a dallamos énektémákat...vette a nyakába"
"Az album nem tudja megúszni ilyen könnyen a sumákolást"
"újradefiniálás ihlette folytatás alapján"

Nekem gyanús, h B.D. igazából nem is létezik, és ezeket a szövegeket Google fordítóval generálják:-))))
Förtelmes, na...Viszont azt adjuk meg neki, h bármire annyi pontot adjon, ami nekik jól esik...Ha nála kettes a Dalriada, akkor ez van...
Emlékszik itt még valaki Boz Cordollára? Nála a legszarabb tucat death metal is legalább 8-as volt:-)))
Télleg, létezett az a csóka, vagy álnéven kamuztak helyette?
Boldog régi idők, Szűk Laci, Szarka Joseph...ott még voltak beszólások...a legjobb tán Nagyfi Laci volt, akinek hiányzik a "dögösítőgomb" a keverőpultjáról:-))
[005490]
Gorebacsov
Sokkal több DB-féle figura kéne a heammerbe. Akik igazán értenek a stílushoz amiről írnak és nem 6-9 közötti pontokat osztanak.
Éljen Dávid és éljenek a Trollok is!!!
[005489]
alex0812
Help!!!

Szó volt róla, hogy a Vörös Attila által elemzett dalok Gp5 tabjait le lehet tölteni a HW oldaláról, de azóta sem találom sehol.
Ne is keressem, mert nincs fennt, vagy fennt van, de hol??? :-)
Köszi
[005488]
Pandeamonium
Turisas: "A net már csak ilyen. Ráadásul meggyőződésem, hogy mindezt helyiértékén kell kezelni és jópofa lazasággal mindezen túllépni."

Ezzel egyet is értek, de az, hogy Bali D-nak nem tetszik a Dalriada vagy mit tart a tavalyi év legnagyobb csalódásának, az engedtessék már meg neki, hogy az ő személyes döntése legyen. Ha neki Dio nem sokat jelentett, az a szíve joga, bizonyára majd egy-két okostojás fogja eldönteni HELYETTE, neki mi a csalódás, mi nem. Vicc. Toleranciából elégtelen. (Ja, és én nem BD vagyok álnéven, de még csak nem is a bátyja, vagy az egyik bepöccent haverja, ám azon is el lehetne gondolkodni, fikagépek, hogy ez a nagy fröcsögés nem szánalmasabb-e, mint az esetleges "indie-sznobizmus"?
[005487]
=Machine=
* függetlenül, hogy Suffocation szintű lemezről volt szó vagy egy (mondok valamit) Sinner Sin kaliberű csapatról. :)

Ezt akartam írni, bocsi...
[005486]
=Machine=
Hát a korai időkben (1991 fele mondjuk) azért előfordult nem egyszer, hogy az alsó három helyezett automatikusan death metal volt, 0 és 1 pontot adott rá mindenki, kivétel az akkori death metal felelős aki meg rendszerint 9-10-et függetlenül, hogy Suffocation szintű lemnez volt egy egy (mondok valamit) Sinner Sin kaliberű csapat. :) (A Corpse debüt tartja a negatív csúcsot -100 ponttal, ha kell bescannelem :D)

Szóval pontokat az embernek egyszerűen ezt nem szabad az embernek a szívére venni, az épp olyan vélemény, mint hogy valakinek minden folk metal 9ről indul, csak épp az ellenkező véglet. Ez is csak azt mutatja, hogy ennyire máshogy látjuk a zenét, nem hiszem, hogy ez valamilyen gyerekes bosszú dolog lenne részéről. (a lemez értékeit én személy szerint nem vonom kétségbe, félre értés ne essék, szerintem is roppant tehetséges bandáról van szó).
[005485]
Robidog84
HELLO!
Nem az a bajunk Bali úrral, hogy más fajta zenékre nyitott és engem a stílusa sem zavar, de ne adjon már kettő azaz két pontot egy Dalriada szintű bandára és ez csak az egyik példa az érdekes pontozási stílusára. Meg ez a trollozás, mint év csalódása?
Nem azért mert trollnak nevezett, hanem mert számára EZ volt az év csalódása!?! Egyébiránt nem hiszem, hogy őszintén így gondolná, egyszerűen csak jólesett neki odamondani. Másrészről minden hammer-es újságírónak más és más a zenei ízlése, de ezért szeretjük őket. Ahogy a Cselő nem adna mondjuk 2 pontot egy death-black albumra, úgy Milán Peti sem adna ennyit egy dallamosabb lemezre, mert tudnak úgy értékelni, hogy az ne legyen sértő. Ráadásul ő mindig a Magyar bandákat húzza le a legjobban. Úgy gondolom elsősorban ezen kellene változtatnia és nem a stílusán.
Tisztelettel: Szabó Róbert
[005484]
kecskeszabo
Milán Péter kedvenc 2010es albuma tényleg a legjobb volt az évben csak, hogy ne mindenki Bali Dáviddal foglalkozzon!!!BURZUM!!!
[005483]
kecskeszabo
Gondolom a stáb olvassa itt a hozzászólásokat...Először is, köszönöm, hogy megjelenhettek a képeim viszont egy sajtó hibára felhívnám a figyelmet! Nem a metalfesten fotózkodtam Allennel és a Mayhem tagokkal hanem Rockmaratonon! Amugy pöpec az új szám!
[005482]
immortal91
Trashfan! Enyhe képzavar van nálam a hozzászólásoddal kapcsolatban. Ugyanis nekem is vannak kedvenc zenekaraim-zenészeim,és valószínűleg azért tartom őket a kedvenceimnek, mert számomra JOBB zenészek,JOBB zenét játszanak mint mások! És éppen ezért talán a "kedvenc" rovatba mindenki az általa jobbnak tartott zenekarokat-zenészeket szavazza be.Én legalábbis így tennék, ha szavaznék ilyen ökörségeken!
[005481]
=Machine=
ui: azért írtam csak 1984-et mert akkoriban még csak heavy és hard rock volt jóformán a későbbi stílusburjánzás a 80as évek második felétől indult meg igazán. Szóval nem a Hammer Stábot próbáltam öregbíteni, tudom jól, hogy 1986 óta (illetve 1989 tavasza óta Metal Hammerként) működött a lap, hisz minden szám megvan.
[005480]
=Machine=
Végigolvastam a kommenteket és sok midnennel egyet értek, de ugyanakkor szerintem nem szabad egyoldalúnak lenni Dávid kapcsán. Amiben én is igazat adok a többieknek:

Dávid kritikái valóban átcsúsznak sokszor az élvezhetetlen kategóriába. Fiatal kora ellenére akadémiai székfoglaló stílusában szeret írni, ezenkívül nagyon "insider" az egész sokszor, tehát csak az érti, aki maga is benne mozog az adott színben, rálátása van ezekre a bandákra. Ezt szerintem egy jó kritikus számára kerülendő, mert a kritika célja, hogy felkeltse a banda iránt az érdeklődést, nem pedig, hogy elrettentse az olvasót. Ezért van az az érzésem, hogy egy szűk (haveri) körnek szólnak a cikkei. Az ilyesmi blogon, vagy fanzine-ben abszolút megállja a helyét, de egy országos újságban valóban az elitizálás érzését kelti csak. Lénárd Laci is egészen biztosan tudna olyanokat írni, hogy a Grand Magus úgy tudja egyszerre egyesíteni a 70-es évek hagyományos fémskáláinak zabolátlan katarzisát, a 90-es évek new orleans örökségének határtalan szabadságvágyával és katarzisával, de ehelyett annyit ír, hogy jó fajta régimódi heavy metal és akkor mindenki érti, nem csak aki ki van művelve a stílusból.

Viszont másrészt had álljak Dávid mellé: mégpedig abban, hogy igen is szűkség van olyan emberre, aki az ilyesmi zenékben is otthon van. Mert hogy akár tetszik akár nem, 1984 óta eltelt egy kis idő, és bizony ma már olyan szinten szerteágazó a kemény zenék világa, hogy ezeket az új bandákat már bizony a két László sem tudja nyomon követni, akármilyen rutinosak is. Ahogy anno szűkség volt egy Milán Peti underground rálátásra az extrém zenék táján (a múlt időt nem úgy kell érteni,hogy már nincs), úgy most is szerintem szűkséges, hogy valaki a post-metal, metalcore, de akár az indie színtérre is felhívja a figyelmet, mert ezek meghatározó jelentőségük jelenleg. Aztán mindenki maga eldönti, hogy kíváncsi-e rá vagy sem, de szerintem az újság úgy tudott és tud jelenleg is hiteles és élvezetes lenni, hogy halad a korral.

Tehát szerintem minden érmének két oldal van, így Dávid sem maga a megtestesült gonosz, szerintem becsülendő, hogy fiatal kora ellenére ilyen tájékozott, ugyanakkor tény, hogy a stílusán van mit csiszolni (a közérthetőség kedvéért), no meg persze szerintem sem attól lesz valaki egyéniség, hogy olyan bandákat hallgat, amit rajta kívül 20-an az egész világon, de hát ha ezek a kedvenc lemezei hát ezek, a lényeg, hogy a cikkei minőségiek és tartalmasak legyenek.

Remélem BD olvassa ezeket a sorokat, és nemsokára válasz is érkezik (mint a régi Súgd meg-es időkben).
[005477]
apolo
elképzelem ahogy milán péter és bali dávid együtt kávézik a hammer irodában és kivesézik az új walter schreifels lemezt...
[005476]
apolo
trollinvázió-e vagy?
[005472]
apolo
walter schreifels nem lesz csillebércen?csak trollzenék lesznek?
[005461]
apolo
bocs,csak egy kommentemet elnyelt a rendszer.naszóval itt vagyok én is,a főtroll.ha nem veszitek szerénytelenségnek.tisztelt hammer,ez volt a 2.komoly öngólotok az ominózus draiman provokáció után.a hammer olvasók toleranciáját mutatja hogy eddig még nem kérdezték meg ,hogy mit keres bali úr a szerk.ben,miért nem mutatja meg neki valaki a hasonlóan indiesznob/entellektüel wan2 magazin szerkesztőségének ajtaját,és miért írogat senki által nem olvasott,bebonyolított cikkeket hónapról-hónapra egy tisztességes rock/metal magazinba.10envalahány éve már volt egy ilyen alak a hammer stábban,asszem szegedi andrásnak hívták,a nemzedéki probléma nevű unalmas alter fanzinet készítette és ő írogatott nevenincs noise/indie bandákról a hammerban.de ő legalább nem szólt be!bali úr ellenben 2 kemény pontot ad a csodálatos dalriadára,legyalázza a fórumozókat,ti meg hammerstáb,csodálkoztok a felháborodáson.régen,a 90es évek elején-közepén egy-egy rosszul sikeredett recenzió miatt a buta trollok megfenyegették az adott újságírót.emlékszel lénárd laci?boldog békeidők.bali úr meg hogy meglepődne ha egy ostoba troll megcibálná az utcán,mivel a trollok primitívek és bali úr meg nem jár mocskos,italos,cigifüstös,sexes rockmulatókba,fesztiválokra.aztán az anyukedvence bali úr meg sírva mondaná a trollnak,hogy feljelenti az ombudsmannál a sajtószabadság korlátozása miatt.nem vagyok naív,nem gondolom hogy kibasszátok mint macskát,nyílván tud valamit,jó egyetemre jár.de valaki elmagyarázhatná neki,ha nem érti,hogy oda nem szarunk ahol eszünk-kivéve cigányok-szóval nem szidjuk azokat akik megveszik a lapot,és így áttétes módon hozzájárulnak az egzisztenciájához...
[005460]
jollyblade
Lemmy az isten! :) Nagyon nagy arc. A másik meg az Ozzy :) Kiváncsi vagyok, hogy a zeneiparról mondott véleménye mennyire fog beigazolódni. És hogy mi lesz akkor, amikor beigazolódik. Vagy ha elfogy az olaj :) Akkor kénytelenek leszünk unplugged koncertekre járni a szomszéd kocsmába :)
[005459]
apolo
próba
[005458]
horvathfefe
Tisztelt Cselőtei László!
Én bizony vagyok olyan őrült,hogy szinte betűről betűre végig olvasom a lapot.:) Csak az a baj,hogy sokszor nehéz elolvasni.A rovatokra értem főleg.A régi nyomtatás jobb volt. A mostani szám számomra a legjobb szeptember óta. A CD borító valóban nem jó így. Az a két oldal jó lenne másra,meg most csonkítsuk meg a Sokkoló rovatot? Inkább nem.
További jó munkát!
[005457]
Turisas75
Legyünk méltányosak:
Hammer elő, YouTube izzít, B.Dávid listája beír...
1. Miles Away - metalcore-szerű, amennyire látom, nem az én zeném, de jól van, na
2. Deftones - ismerjük, tudjuk
3. Ceremony - alterszerű, agyasnak akarni látszó, de szar..
4. Walter Schreifels - akusztikus, metálhoz semmi köze, nem is tudom mihez hasonlítani
5. Akkezdet Phiai - zene nem hogy nem metál, de nem is zene, rappelés megy szarul, egyetlen pozitívum, hogy magyar...
na itt leállunk, nem ítéltünk elsőre de B. Dávid mit írogat és pontoz metál zenéket? Dolgozni dolgozzon, elvégre mindíg szükség van jó rendszergazdára, adminisztrátorra, takarítóra, stb...
A havi felhozatalban a 7 pont a legmagasabb és úgy tűnik kifejezetten útálja a magyar zenekarokat, főleg ha köze van a metálhoz.
Direkt regisztráltam újra, hogy legalább fél-troll legyen a nevem.:)
Hajrá Trollok!!
[005454]
nightwing
Elképzelem, amint a Hammer szerkiben egymás hátát csapkodva röhögnek, és veregetik Dávidunk vállát: "szép volt, Ecsém!":-))))
[005453]
vinylfanatic
Én nem csodálkozom azon,hogy Bali úrnak nem DIO sajnálatos halála okozta a legnagyobb csalódást.Ugyanis ennek az embernek semmi köze nincs a metal zenéhez.Egy ilyen sznob értelmiségi firkásznak dedós szórakozásnak hatna DIO-t és hozzá hasonló metal zenéket hallgatni.Ezért egyszerűen érthetetlen számomra,hogy mit keres a HW stábjában.
ÉLJENEK A TROLL-OK.HEAVY METAL FOREVER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[005452]
Robidog84
Hello
Bizony bizony nem csak nálam verette ki a biztosítékot, a Bali úr.
Komolyan nem bántani akarom, de vannak azért dolgok ami mellet nem lehet elmenni. Most tényleg 2 pont az új Dalriada ember.
Végig olvastam az év végi listáját, némelyik zenekarról azt sem tudom eldönteni hogy egy ritka nemi betegség vagy tényleg zenekar név.Pedig nem most kezdtem a zene hallgatást.
Nincs is ezzel baj, de akkor is a stíluson belül kellene pontozni. Ja és az év csalódása pedig tényleg kritikán aluli.
Tisztelettel: Szabó (troll) Róbert (Kaposvár)
[005451]
nightwing
Kissé idegesítő Bali "Arányrendszer" Dávid tevékenysége, nem gondoljátok, Cselő és Lénárd Laci?
Zagyva, modoros, értelemzavaró és helyenként helyesírási hibákkal van tele gyakorlatilag az összes írása. Ja, és be lehetne vezetni, h az öt szóból (vagy többől) álló zenekarnevek büntetőpontot kapjanak?:-)
Köszi
Plesz TROLL Ákos
[005449]
Trashfan
Ja igen, jó lenne, ha a következő számba tényleg betenné a T. Szerkesztőség a Demonlord borítót, szövegkönyvet normálisan, mert ez van annyira jó lemez, hogy megérdemelné!
Nem panaszkodásként írom, mert az utóbbi időben messze ez a cd jött be, hálás köszönet a Zenekarnak és a Szerkesztőségnek!
[005448]
Trashfan
immortal91:

Szerintem senki sem mondta, hogy Fejes jobb dobos, mint Lombardo, legalábbis, akinek van füle, az biztosan nem állít ilyet. De jó lenne már észrevenni, hogy a Közönségszavazásnál "Kedvenc...." kitétel van, nem pedig az, hogy ki a jobb az adott évben. Egyszerűen a Közönségszavazás népszerűséget mutat, és mivel gyaníthatóan több Tankcsapda fan van hazánkban mint Slayer, így aztán nem csoda, ha Fejes nyer.
Ha nem a népszerűség, hanem a tudás számítana, akkor Lombardo mellett Hoglan meg Reinert meg Sandoval lenne pl a dobosoknál az élmezőnyben.
[005447]
Ciril
A cd borító ebben a formában nekem sem felel meg, ez így nem jó! Az új Demonlord megérdemelt volna egy normális borítót füzettel, mindennel, mert nagyon jó lemez. Vagy ha már egylapos borító, legalább keményebb papírra nyomva (pl.: az újság borítója minőségben). Én szeretem egyébként a szövegeket, a füzetet böngészni. Amúgy ez a lapszám is nagyon tartalmas, az újsággal kapcsolatban minden teteszik. Soha rosszabb példányt.
[005443]
alex0812
Szuper az új szám, sok király cikk, jó a Demonlord melléklet is. Mondjuk engem a cd borító nem izgat, betömörítem magamnak, hadd menjen lejátszóra:-)
Bali úrra felesleges szavakat fecsérelni, azt viszont elmondanám, hogy ezek a trollok már Hammert olvastak, mikor ő csattogós lepkét tologatott...
Üdv:
Tóth "troll" Ferenc
[005440]
vinylfanatic
Hát nekem is a cd melléklet borítója váltotta ki a nemtetszésemet.Egyetértek heavy-vel.A régi módszer volt a jó. Én is fizetnék többet,de legyen normális borító és booklet.Amint látjátok sokan kifogásolják ezt. Talán el kellene ezen gondolkodnotok.
[005439]
immortal91
Számomra ami a legkeményebb: a hozzáértő szavazok szerint Fejes Tamás jobb dobos mint Dave Lombardo! Ezzel természetesen nem Fejes Tamást szeretném bántani,nyilván nem ő adta magára a szavazatokat.Ha megmár szóba került Bali Dávid, kiváncsi lennék hány hammer olvasó hallgatja azokat a zenéket amiket ő véleményez.
[005437]
shownomarcy
Szép az új szám is, hamarosan belevetem magam a tartalomba is...
Az fura kicsit, legalábbis én úgy érzem, hogy van aki nem egészen minőség, mint inkább stílus szerint pontoz, pedig mindig vannak a táblázatban kihúzások, ha párral több van, senki szemét nem bántaná, mint (én úgy érzem, nah..) ferdíteni ezzel a sorrendet...
[005434]
Dens
Tényleg jó az új szám, jó cd (végre!)jó cikkek és persze Lemmy az isten ! A svéd gitáristen sem maradt ki ! Ennél rosszabb szám ne legyen idén ! :)
[005433]
szila
Én a CD borítóhoz már csak annyit szólnék hozzá,hogy ennél már a Rockinformos papírtok is jobb megoldás (szerintem).
[005431]
turisas
Igen, én is meglepődtem. A "trollság" bosszantó egy dolog, de ahol van hozzászólási lehetőség, ott legtöbbször nem teljes névvel és lakcímmel jelentkeznek be a "trollok" A net már csak ilyen. Ráadásul meggyőződésem, hogy mindezt helyiértékén kell kezelni és jópofa lazasággal mindezen túllépni. Tudom, látom azt is, Kedves Dávid, hogy kínosan nem szereted, ha belesimulsz a közízlésbe és nincs valami különutas véleményed, de őszintén kérdezem; a stábtagokkal ellentétben, egy rockzenei szaklapban vállalhatónak tartod, hogy 2010 évben téged jobban megrázott egy-egy hozzászólás itt, mint Ronnie James Dio halála? üdvözlettel, Túri "troll" Csaba (hódmezővásárhely)
[005430]
heavy
Igen ez a CD boritó nekem se felel meg igazságszerint de ez van ennek kell örülni ugyebár. :(

De azért jó lenne, ha a boritó is a cd mellé járna úgy mint "régen", én még fizetnék is egy kicsivel többet érte, de akkor legalább rendes boritó legyen!!!
[005429]
Gorebacsov
Ja és trollok a boríton vannak hehehe. (nincs pucér kép ejnye)
[005428]
Gorebacsov
Dens: Hát meglepődni nem fogsz :D.
A szerkesztősgi lista annál furább. Death metal vagy Grind szinte nulla. Valaki hozzáértőt kéne már alkalmazni mert MP izlése megváltozott ZO meg kevest ír (nekem meg nem is tetszik ahogy de az más tészta).
Ja és azt az átkozott cd borítót nem lehetne valami normális minőségű lapra nyomtani mert ez katyi nagyon. Monnyuk ha kihajthatós lenne a borítója az újságnak vagy ilyesmi.
[005423]
Dens
Én a közönségszavazásra vagyok roppant kíváncsi :)))
[005422]
Robidog84
Respect srácok!
Nagyon jó lett az új szám.
Demonlord pedig qrva nagy!
De azért ennek a Bali gyereknek a trollok a legnagyobb csalódás, elmegy ám a sunyiba ne is haragudjon. Miért nem adja meg a tiszteletet legalább a Magyar zenészeknek így lepontozni az új Dalriada lemezt Ember nem hallottam még az tiszta sor, de akkor is most kerültek egy jó nevű kül. kiadóhoz. Erre te barátom, ennyire nem lehet szar sőt a két dal alapján még azt gondolnám hogy király lesz, 2 pont te szerencsétlen.
Miért kell ez ilyen negatív ember csapatba a pohár mindig félig üres igaz Bali úr!
Tisztelettel Szabó Róbert
Ja és nem vagyok troll, de ez már nálam is kibaszta a biztositékot.
[005419]
heavy
Nagyon jó évkezdő lapszám ez!!!
Még a DemonLord is tetszik, bár nekem a favorit akkor is az Adventures.... lemezük :)
Még az interjúkat nem nyálaztam át csak pár darbot de nagyon a toppon van!!!
[005402]
Slania
Király az új Demonlord lemez!:)
[005399]
Korpusz
Köszi, tartalmas lett az új szám. Örömmel láttam a szerkesztőségi kedvencek élbolyában a Black Country Communion és Grand Magus lemezeket, nálam ők voltak idén a nyerők. Bali Dávid listája persze szokás szerint alaposan kilóg a sorból (kb. 1 ismerős név van, de biztos az én hibám...). Az év csalódása megjegyzéséből látszik, hogy ő is olvassa a fórumot :-)
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MAGOR - Dal- és klippremier: Túl késő
2020. augusztus 9. (vasárnap) 19:54

Túl késő címmel egy videoklippel kísért új dallal jelentkezett a harmadik albumára készülő Magor zenekar. "Ez az első dalunk, amit Mile Gyula gitárosunk visszatérése óta együtt alkottunk. A sokadik klipünk, amelyet a Medusa Pictures stábjával forgattunk, viszont ez az első, amelyben nem vagyunk benne. (Na jó, egyikünk feltűnik pár másodpercre.) A főszerepeket két kiváló barátunk, Farkas Dani és Breszkó Bence alakította. A közeljövőben lesz két bulink is: augusztus 15-én a szülővárosunkban, Jászberényben játszunk, augusztus 23-án pedig a Barba Negra Trackben."   www.facebook.com/magorzenekar MAGOR - Túl késő (2020)     A Magor a 2020-as évben újra a klasszikus felállásban robog tovább, hiszen visszatért a zenekar szólógitárosa, Mile Gyula akivel a csapat két nagylemez anyagát rögzítette. A visszatérést az Otthon című klipes dal örökítette meg,...

GOAT STALKER - Hazai grind, új klip született: Periosteum Peeler
GOAT STALKER - Hazai grind, új klip született: Periosteum Peeler

Hellucination Pt​. ​1 címmel még májusban egy 10 tételes új albummal jelentkezett a budapesti Goat Stalker, azaz Szakács Bence (Brygmus, Grrrmba, ex-Father Bluebeard, ex-Jack, ex-My First...

BATUSHKA - Az új EP-t hallottad már?
BATUSHKA - Az új EP-t hallottad már?

Új Ep-vel jelentkezett az ortodox szakralitást extrém hangzásvilágban újraértelmező lengyel Batushka. Az 5 tételes EP címe Раскол / Raskol, már végig is hallgathatod a teljes...

ALESTORM - "Ezt a zenét nem is lehet kategorizálni szerintem"
ALESTORM - "Ezt a zenét nem is lehet kategorizálni szerintem"

Bodor Máté már öt éve tagja az eredetileg Skóciában megalakult Alestormnak, amely a jelenkori színtér egyik legszórakoztatóbb, egyben legmegosztóbb csapata, de a gitáros a mai napig...

AGNOSTIC FRONT - Elhunyt a volt basszusgitárosuk, Alan Peters
AGNOSTIC FRONT - Elhunyt a volt basszusgitárosuk, Alan Peters

Elhunyt az Agnostic Front volt basszusgitárosa, Alan Peters, aki 1987 és 1990 játszott a legendás New York hardcore bandában. Agnostic Front: "Ez egy nagyon szomorú nap. Elveszítettük a...

LIONVILLE - AOR, melodikus rock albumpremier: Magic Is Alive
LIONVILLE - AOR, melodikus rock albumpremier: Magic Is Alive

Magic Is Alive címmel megjelent s végig is hallgatható az AOR, dallamrock vonalas olasz Lionville negyedik albuma. A csapatot 2010-ben indította el a dalszerző, gitáros, énekes Stefano...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS