DALRIADA - Itt a Hajdútánc klipje!

Az Ígéret album pedig februárban érkezik

2011. január 19. (szerda) 11:11 | utoljára módosítva: 2011. január 31. (hétfő) 05:32

A német AFM kiadónál Ígéret címmel februárban megjelenő új Dalriada albumhoz készült Hajdútánc klipet máris megnézheted!


DALRIADA - Hajdútánc (az Ígéret albumhoz)


 

Hozzászólások

[005466]
apolo
bali dávid úr meg 2 kemény pontot adott az új dalriadára,mit szóltok ehhez trollok?
[005238]
farkaslaci
Rendben van, Alkonyat, már várom az albumot én is!
[005234]
Alkonyat
Akkor jó, rendben van. :) De tényleg elég erősen tudsz fogalmazni. :) Engem a hörgés pedig nagyon emlékeztet a torokénekre, mármint a mély tónusú torokénekre, persze az igaz, hogy semmi köze a kettőnek egymáshoz... :D
Mindenesetre elhiszem, hogy a hörgős-morgós "ének" megosztja az embereket... Nem is kell, hogy mindenkinek egyforma legyen az ízlése, van, akinek tetszik, van, akinek nem... Én úgy érzem (persze ez az én ízlésem), hogy 1 kicsit változatosabbá teszi a Dalriada zenéjét a hörgés, ha szabad így fogalmaznom, ad neki még 1 kis extra dögösséget... ami valójában már az első album óta megtalálható a zenéjükben, szóval etéren igazából nincs újítás... csak annyi, hogy most Laura hörög, ami lehet, hogy mégsem olyan mellékes dolog.
Amúgy meg előbb végig kellene hallgatnunk az albumot és utána beszélni róla... :D Úgyhogy február 12 után még visszatérhetünk a Dalriada témára!
[005224]
farkaslaci
Alkonyat! Köszi az észrevételt. Ismerem jól a Huun Huur Tu zenekart, viszont szerintem az efféle hörgés-kezdeményeknek nincs köze a tuvai brigád torok énekéhez. De nem is ez itt a téma. Nagyon örülnék, ha végre egy magyar metal banda igazi sikereket érne el kjülföldön (is). Jómagam csakis az eredetiség pártján állok, távol áll tőlem az ok nélküli fikázás. Csaknem 30 év metal zene iránti kitartásom nem erre ösztönöz...bár bevallom, néha elég kötekedő vagyok :) Üdv!
[005220]
heavy
Ahoz, hogy "A kiadó végett lett ilyen" szöveghez annyit hozzáfűznék, hogy már a kiadó elött megvoltak a számok és a kiadó végett lett eddig elhúzva a kiadás.
Vagyis ez a szám már a kiadó elött is ilyen volt...........
[005215]
apolo
NA KAPOTT HIDEGET-MELEGET A DALRIADA... DE SZERÉNY VÉLEMÉNYEM SZERINT NEM KELL AGGÓDNI,JÓ LESZ AZ ÚJ ALBUM,AHOGY AZ EDDIGIEK IS.ÉREZNI HOGY HALLGASTJÁK A STÍLUSVEZETŐ ZENEKAROKAT-ELUIVETIE,KORPIKLAANI, ARKONA,TURISAS,HEIDEVOLK,-DE KOMMERSZESEDÉSSEL,MÁSOLÁSSAL KORÁNTSEM VÁDOLNÁM ŐKET.DE CSAK MAGAMAT TUDOM ISMÉTELNI,ÉN MÉG TÖBB MAGYAR NÉPZENEI ELEMET,NÉPI HANGSZERT,CITERÁT,HEGEDŰT,KOBOZT,TEKERŐT,KAVALT SZERETNÉK HALLANI.ÉS AZ A LAURA HÖRGÉS TÉNYLEG ELÉG FURA.ÉS TI MEG HALLGASSATOK SZKÍTIÁT ÉS TRANSYLMÁNIÁT.FOLK&ROLL!
[005211]
Renya93
A zenek kíváló,a videó szintúgy!A tagok fiatalok,szépek és iszonyú nagy tehetséggel vannak megáldva,amit hála ki is használnak:D
Mi meg rohadt büszkék vagyunk rájuk!!!Így kell ezt csinálni!
ui.Az összehasonlítgatásnak meg semmi érteme nincsen,hiszen nem lehet normális érveket felhozni
mellette:D
Ja és Alkonyattal is egyetértek:D
EGYEDI,MAGYAR,DALRIADA
[005206]
Kardhordoz
Szerintem iszonyatosan jó lett ez a nóta!!! A Klippben annyira nem tetszik ez a rajzos cucc mert az új Alvin borító ugrik be róla. Ezen kívül mninden5*kivéve Laura mert ő bőven fölötte van!
[005201]
Alkonyat
Hűűű farkaslaci... Te aztán nagyon nem érzed ezt az egészet... :D
Neked a hörgés miatt északi 1 zene??? Érdekes.
Talán, még sosem hallottál torokéneket??? Hallgass meg 1-2 Huun-Huur Tu dalt. Nem kötözködni szeretnék Veled, hanem segíteni rávezetni a dologra... Szerintem a torokének és a hörgés között nincs olyan túl nagy különbség...
És az északiak másolása sehogy sem jön ide, hiszen itt is (ahogyan a KerecsenSólyom esetében is) magyar népdal képezi a zene alapját...
A magyar népzene pedig nem igazán lehet északi zene...
Bár pont most olvastam róla, hogy a Megismerni a kanászt című magyar népdal dallama megtalálható a cseremisz népzenében is, sőt még az indián népzenében is... Persze egy nagy csomó egyéb dallam hasonlóság is fellelhető...
[005199]
bieberfan
ez az utolsó komment most akkor pont annyira iróniától csöpögő, mint illene neki? [bocs, neten keresztül komplikált megállapítani]
[005195]
farkaslaci
aranyos meg minden, de miért kell megint csak másolni az északiakat??? nincs elég ötletünk a magyar népzenéből? mi a f.sz közünk van nekünk a norvég, izlandi, stb. sátánimádó barmokhoz??? mert mi másra lenne a károgás (ahogy divatosan hívni lehet ezt a béna hangkeltést)?! csakis valami boszorkányos, ördögi, vagy egyéb "félelmetes" dolog imitálására...na de összesen ennyit tud egy magyar zenekar? tuti hogy nem, mivel ők többre is képesek. nagyon kiábrándító ez a pogány metalnak titulált divatirányzat. kb. mint a jugoszláv RAP zene...ha van olyan...Heavy Metal Forever!
[005193]
JuDEATH
Hörgés nélkül az "elmegy" kategória..a régieket nagyon szerettem, rockmaratonon is sör mellett tudok rá bulizni.

Remélem,hogy majd egyszer a jövőben tudnak valami újat hozni, nálam a károgás Laura részéről nem az "új" kategória, mert nem lett éppen eltalálva.

Angela Gossow nevében kérem ki, hogy hozzá hasonlít Laura károgása. Angela mindig is erőteljesebb volt, színpadon is hozta a "dög"-öt nem csak stúdióba steril körülmények között.

Mindenesetre sok sikert nekik.

(egy női hörgős)
[005188]
raul75
Csupa jót kívánok szívemből a zenekarnak - magyarként nem is tehetnék mást - de félek, hogy csak a jelenleg is futó nemzetközi trendet próbálja meg a kiadó meglovagolni a bandával.Minden adott: népzenei elemek, népi hangszerek, némi metal, női ének, népies ruhák, image...Ez a divathullám hamar kifullad, és szerintem max. a következő lemez után "lehet hazajönni". A női hörgés meg egész egyszerűen röhejes. Sajnálom.
[005182]
tomacsek
Egész jól indul a szám, de amikor elkezd krákogni ez a nő, az egyszerűen szar. Nem kéne...
[005181]
Nunu
Többen is megjegyezték itt, hogy a Jégbontó volt a legjobb Dalriada lemez. Korábban hülyén éreztem magam, hogy onnantól kezdve egyre kevésbé fogtak meg a Dalriada-dalok, de megnyugodtam, hogy más is látja így.
Ez a dal viszont tetszik. Viszont így, Laura hörgésével egyre közelebb kerülnek az Arkonához, akik az én kedvenc folk/pagan bandám.
[005180]
velocyraptor
Hö! Ebbizony kicsit felemásra sikeredett. Ha már rajzfilm, akkor szerintem ide valami Jankovics Marcell-féle illett volna, esetleg Magyar Népmesék-es, vagy Mátyás királyos. A hörgés pedig nagyon a Gossow Angélát juttassa a'ember eszibe. A dal amúgy jó, de ez a Dalriada-nál nem újdonság. De nem akarom b@sztatni a bandát, az elkövetkező időkben úgyis kapnak hideget-meleget a hörgés miatt.
[005178]
csdavid
Szasza666! Pont ez a zavaró, hogy a hörgés aranyos, a hörgés ne legyen aranyos!:) De legyen ez a legnagyobb bajunk!:)
[005173]
heavy
Jó lett a klip, Laura "károgása" meg egy új szint visz bele a számb.
Nekem tetszik, ha 1-2 számban "károg" az nem tesz rosszat nekik, sőt szerintem itt még jól is jön, hogy nem Tadeusz hörög.
[005168]
szasza666
No, azért jó lett ez. A hörgés meg szerintem tök aranyos. :)
[005159]
Manowar
Ami jó az jó! Ez pedig nagyon jó! Már az előző lemezükbe sem lehetett belekötni, és ha az új albumon ilyen dalok vannak, akkor végre lehet az Ektomorf mellet egy másik magyar banda is a világ nagy színpadain.
[005158]
alex0812
Ízlések és pofonok a hörgéssel kapcsolatban... eddig is Istennő volt a Laura, de ezek után ÜberIstennő!!!!!
Nekem baromira bejön ez a nóta, főleg a hörgés meg a refrén miatt, jobban, mint a Hozd el Isten... asszem el is küldöm az előrendelést a CD-re.
[005156]
volkodlak21
Hát ezt még meg kell emésztenem, de egyébként nem rossz.
[005154]
csdavid
A másik dal, a Hozd el Isten nekem jobban tetszett, de ez a Hajdútánc se rossz. Egy dolog nem tetszik, de az nagyon a hörgős női ének, mert nem illik a dalba. Laurának nagyon kellemes jó hangja van, de ezt a hörgést nem szabad erőltetni. A klippel igazából semmi bajom sincs nekem tetszik. Én várom az új lemezt, remélem hogy ilyen női hörgés csak ennyi van.:) Hajrá Dalriada!!
[005152]
STToma
Igazából szerintem a szám nagyon jó, bár mivel ez egy népdal, ez nem a banda érdeme. A klip viszont nem megy hozzá, legalábbis a népmesés rész mindenképp kiüt. Valami harciasabb nótához lettek volna jók a kékes bandajelenetek is. Én azért várom az új albumot, bízok benne, hogy nem lesz kommersz.
[005150]
tzar
raul75: A vélemény szabad, nyilván, de a tények makacs dolgok. A ruhákat már nyáron láthattuk, és a komplett album is készen volt már, amikor az AFM egyáltalán felbukkant. Kár elméleteket gyártani ahhoz, ha nem tetszik.
A Jégbontó meg most is király :-)
(a demók még jók voltak...)
[005149]
jrpi
Szerintem ez egy jó kis szám!
Egy szőke csajról aki hörög szerintem a világ minden táján Angela Gossow ugrik be minden metalosnak :)
Azon tűnődtem a klip nézése közben hogy vajon mit fog fel ebből egy külföldi? A zenét nyilván hallja, nyilván felfedezi a népzenei elemeket, de szerintem a Dalriadánál a szöveggel együtt mond valamit egy-egy szám!
A rajzfilmes megoldás nagyon nem illik a csapathoz!
[005148]
raul75
Kommersz!!!!!!!!!!!Finntroll/Korpiklaani keverék magyarul...A női(?)hörgés meg Angela Gossow Tesco-gazdaságos kivitelben. Hova tűnt az egyéniség srácok???A jégbontó király lemez volt, de azóta egyre uncsibb ez az egész. Hol vannak a gitárok? Ez nem metal,az öltözet meg egész egyszerűen szánalmas:(((( Ha ezt hozza a külföldi szerződés, akkor inkább nem kell.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EKTOMORF - Hallgasd meg az új lemezt, itt a Reborn
2021. január 22. (péntek) 06:44

Reborn címmel megjelent és végig is hallgatható az új Ektomorf album, a csapat első lemeze a Napalm Records-nál, az 'újjászületés' cím pedig azt jelzi, hogy ez egy új fejezet az Ektomorf pályafutásában, ugyanakkor egyfajta "vissza a gyökerekhez" lemezről van szó. A Reborn lemez felvételei már tavaly nyáron elindultak a dániai Antfarmban, akkor derült ki, hogy új dobosuk lett: Oláh Kálmán a Remorse-ból. A 2018 februárjában kiadott Fury lemez még Szabó Dániellel készült. Az újságosoknál megtalálod a HammerWorld magazin decemberi-januári számát, amelyben többek között a Sodom fővezérével, Tom Angelripperrel is találsz interjút.   www.facebook.com/EKTOMORF.official EKTOMORF - Reborn (a 2021-es album) EKTOMORF - Smashing The Past (a 2021-es Reborn albumhoz) Részlet a Farkas Zolival készült interjúból: Egy kapcsolat felbomlását, egy súlyos csalódást tükröznek most a...

PHRENESIS - Modern metal Győrből, az első EP: Acheron
PHRENESIS - Modern metal Győrből, az első EP: Acheron

Acheron címmel megjelent és végig is hallgatható a modern metal / metalcore vonalas győri Phrenesis hat tételt tartalmazó bemutatkozó EP-je. "Dalainkat a kilátástalanság és a...

AUGUST BURNS RED - Animációs videóval egy vadonatúj dal: Standing In The Storm
AUGUST BURNS RED - Animációs videóval egy vadonatúj dal: Standing In The Storm

Új dallal indította a 2021-es évet az August Burns Red. Ismerkedj meg az animációs klippel kísért Standing In The Storm nótával! Az amerikai metalcore arcok animációs videóját Stefano...

ISATHA - Ismerkedj meg a budapesti extrém folk metalosok új albumával: From Here To Beyond
ISATHA - Ismerkedj meg a budapesti extrém folk metalosok új albumával: From Here To Beyond

From Here To Beyond címmel megjelent és végig is hallgatható az extrém folk metalos budapesti Isatha 9 tételes második albuma. Az első nagylemezük a 2013-as Erdei regék volt. Az Isatha...

MOONSPELL - Február végén érkezik a Hermitage album, új dal és klip: All Or Nothing
MOONSPELL - Február végén érkezik a Hermitage album, új dal és klip: All Or Nothing

Hermitage címmel február 26-án jelenik meg az új Moonspell album, a 2017 őszén kiadott 1755 lemezük utódja, harmadik előzetesként pedig már itt is van a videoklippel kísért All Or...

KISS - "A rock'n'roll és a képregények voltak a legjobb tanáraim"
KISS - "A rock'n'roll és a képregények voltak a legjobb tanáraim"

Az American Songwriternek nyilatkozott a KISS egyik frontembere, Gene Simmons, többek között arról, hogy mennyire fontosak voltak számára annak idején a képregények. "Tudod, amikor...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS