TIMES OF GRACE - Az ex-Killswitch énekes nem örül

Két héttel a hivatalos megjelenés előtt kicsúszott a netre a lemez

2011. január 9. (vasárnap) 11:54 | utoljára módosítva: 2011. január 26. (szerda) 12:42

Hivatalosan január 18-án jelenik meg a Killswitch Engage gitáros Adam Dutkiewecz és az eredeti Killswitch énekes Jesse Leach közös albuma, a Times Of Grace név alatt elkészült The Hymn Of A Broken Man.
A netre azonban máris kicsúszott a lemez, amelynek egyik jelentőségét az adja, hogy a mérföldkőnek számító 2002-es KSE lemez, az Alive Or Just Breathing óta most először dolgozott együtt ez a két muzsikus. Az album netre kikerülése kapcsán Jesse az alábbi gondolatait tárta a nyilvánosság elé:
"Szóval bekövetkezett az elkerülhetetlen, pályafutásom lemeze anélkül került ki, hogy bárki is figyelembe vette volna a kemény munkát és az egész promóciós tevékenységet. Tudom, hogy egy ilyen korban élünk, és ez mindenkivel megesik. Mégsem érzem ezt elfogadhatónak, dacára minden érvelésnek..."
Kattints a folytatáshoz!
"....Számomra ez olyan, mintha festőként mondjuk négy éven át dolgoztam volna egy képen, minden egyes ecsetvonást alaposan megfontolva, minden tónust és textúrát a tökéletességig csiszolva. Közben órákat töltöttem a stúdiómban azzal, hogy egy italt szürcsölve azon filóztam, vajon jó lesz, vajon megfelelő lesz?... Aztán vagy tucatnyi átdolgozás után a kész festményt letakarom egy ponyvával, és hónapokon át arról szövök terveket, hogyan fogom bemutatni a galériám megnyitóján. Azonban egy éjjel valami okos fickó betör a műterembe, lekapja a vásznat és készít egy gyors Polaroid képet a festményről, majd ezt a fotót megjelenteti a helyi magazinban, és attól kezdve a festmény már  csak egy fénykép fényképe.

Tudom, páran most azt gondolják, hogy öreg, lépj túl rajta, ez mindig így megy. Tudom, hogy így van, de nem fogom azt tettetni, hogy szerintem ez így helyes. A legkevesebb, amit megtehetek, hogy elmondom, amit gondolok, úgyhogy most pontosan ezt is teszem. Mást nem is nagyon tehetek, fizikai értelemben, ennyi.

Ne értsetek félre - továbbra is izgalommal várom január 18-át! Hosszú ideje várok már erre és az örömöt semmiféle gagyi Polaroid fotó nem veheti el tőlem. Biztos vagyok abban is, hogy ti, jó arcok, továbbra is támogattok majd minket.

Mindazoknak, akik máris megvették (előrendelték) a lemezt, sok-sok szívből jövő köszönet jár a támogatásért, hiszen így a melómat magam mögött hagyva készülhetek a turnéra. Egy második esélyt kaptam most arra, hogy a zenéből élhessek. Ez hihetetlen még számomra is és minden nap hálát is mondok érte!

Minden üzenetetek, kommentetek és promóciós tevékenységetek valami csoda. Reményt és kegyes szavakat kapok tőletek minden nap. Köszönöm, hogy érdeklődtök irántam és a művészetem iránt!

Úgy érzem, van célom a zenémmel, és ennek semmi köze a hírnévhez és a vagyonhoz. Az egyszerű, őszinte elismerés és a tisztelet önmagában is rengeteget jelent számomra..."
Jesse Leach - Times Of GraceKözkeletű tévhit egyébként, hogy az illegális letöltéseknek köszönhetően egyre több album fogy, a Billboardban pár napja megjelent Nielsen Soundscan évértékelés szerint 2010-ben az USA-ban 12,8 %-kal estek vissza a lemezeladási eredmények (digitális és CD), a CD-eladások pedig 20%-kal csökkentek, immár egyhuzamban negyedik éve.

2010 folyamán mindössze 13 albumnak sikerült átlépnie a bűvös egymilliós amerikai eladási példányszámot, míg 2009-ben ez 22 lemez esetében is összejött. A Times Of Grace első turnéja február 1-jén indul a marylandi Baltimore-ban, a záróbuli pedig Bostonban lesz február 27-én, azt azonban még nem tudni, hogy Adam D és Jesse Leach mellett ki is áll majd színpadra. Két vendégbanda is lesz a bulikon, a Straight Line Stitch és a War Of Ages.TIMES OF GRACE - The Hymn Of A Broken Man


01. Strength In Numbers 4:16
02. Fight For Life 3:36
03. Willing 3:23
04. Where The Spirit Leads Me 3:36
05. Until The End Of Days 4:21
06. Live In Love 3:49
07. In The Arms Of Mercy 1:54
08. Hymn Of A Broken Man 3:13
09. The Forgotten One 4:38
10. Hope Remains 4:49
11. The End Of Eternity 5:52
12. Worlds Apart 4:33
13. Fall From Grace 4:57TIMES OF GRACE - Strength In NumbersTIMES OF GRACE - Where The Spirits Lead MeTIMES OF GRACE - Fall From Grace


 

Hozzászólások

[005050]
vivaemptiness
*heti 600 bocsi
[005049]
vivaemptiness
"Közkeletű tévhit egyébként, hogy az illegális letöltéseknek köszönhetően egyre több album fogy"

Nem arról van szó, hogy a letöltők egy része vásárol is? Mert ez így baromság.

"2010 folyamán mindössze 13 albumnak sikerült átlépnie a bűvös egymilliós amerikai eladási példányszámot, míg 2009-ben ez 22 lemez esetében is összejött."

Most vulgáris leszek, de ki nem szarja le, hogy ámerikában mennyi lemez lépi át az 1 milliós határt? Az amcsi átlagfizetés 600 dolcsi felett van (http://href.hu/x/e8e4 forrás MTI) a Reign In Blood meg nincs 11 dollár az Amazonon. Itt meg 80k jó magyar forintból élj meg egy hónapban és vegyél mellé 4-5 ezer forintos lemezeket. Jó vicc.
Koncertezni kell azt sanyi, mert abból él meg a zenész, nem a lemezeladásból.

[005030]
=Machine=
Mindenképpen megfogom, sosem szoktam egy hallgatás után leírni egy lemezt. Itt a dallamok még elvihetik a hátukon a nótákat, abban bízom.
[005029]
tjoko
Jó lesz az ,csak hallgasd még meg párszor Machine!
[005028]
=Machine=
Gyarlóság ide vagy oda ezt le kellett csekkolni (bocs Jesse). Hát így elsőre nekem ez erősen a csalódás kategória. Imádom Jesse hangját mióta csak a KSE Numbered Dayst meghallottam, és nagyon pozitívan álltam a lemezhez, olyan szinten, hogy ha valamire pénzt adnék ki eredetiben is 2011-ben az többek közt ez lenne. De szerintem jellegtelen lett zeneileg. Az hallatszik, hogy a produkció 110%-os (még a ratyi verzión is átjön), az is h a lelkét kiénekli J., viszont Adam D szerintem iszonyat semmilyen zenét rak a mézes-mázos dallamok alá. Nekem az nem baj, ha lájtos egy zene, de akkor legyen piszkosul fogós. Ha meg mélyebb, tartalmasabb, akkor meg több ötlet, kevesebb a panel kéne. Ez valahol a kettő között van: se nem izgalmas se nem olyan hogy másodszorra végig dúdolod (mint a tavalyi Stone Sourt pl.) mert ahhoz túl sok (közepes) téma váltakozik egy dalba. Aztán lehet egy hónap és imádni fogom, hiszen első - ám rendkívül odafigyelős - hallgatáson vagyok még csak túl, de sajnos kétlem. Kíváncsi vagyok másoknak hogy tetszett, de én már csak abban reménykedek, hogy az Architects lemeze lemossa (nem hittem volta, hogy ezt mondom).

Festményes hasonlat: én nagyon is megértem Jesset, és egyrészt igaza van. Másrészt, itt szerintem itt nem a rajongók lojalitás az ami elveszett, pusztán az egész világ változott meg (régen is ha lehetett átmásoltuk a dolgokat kazin, mert nem volt pénzünk mindenre), és zajlik jóval nagyobb mértékben az illegális beszerzés. Itt a zeneiparnak kell valami megoldásra jutni, nem a rajongóknak. Én pl. el tudnám képzelni, hogy előfizetne az ember az adott hónapban, évben a zenékére, ahogy az internetre vagy a tévé csatornákra is előfizet. Úgy én pl. fizetnék, hogy jó minőségben jussak hozzá a dolgokhoz, egyszerűen, átláthatóan, és persze így ténylegesen a bandáknak is adva valamit (a kiadónak/szolgáltatónak meg 10szer annyit, de ez már megint más kérdés :). De hogy ha 7-8 lemez érdekel havonta akkor 20-30 ezer forintot lehetetlen lenne összeszednem, azt meg az információ korában szintén nem kérheti senki, hogy két lemezen vegetáljak :)
[005023]
tjoko
Ronda dolog,de én is napok óta ezt hallgatom.Egyetlen mentségem ,hogy a mai viszonyok mellett esélyem sem lenne megvenni.Átlag ember vagyok ,de két gyerek ,lakás stb mellett,erre sajnos már egyáltalán nem tellik,pedig több ezer lemezem van.Ide jutottunk ez van.De azért merem remélni ,hogy a zenészek még így is profitálnak belőle,mert egy-egy lemezt,pólót,koncertet azért kisajtol az ember.Na ennyit a rinyáról.A lemez viszont nagyon jó lett,jobb mint a legutobbi Killswitch .Pedig ők nagy kedvenceim .
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
STONE TEMPLE PILOTS - Szöveges videó az új énekest bemutató Meadow dalhoz
2017. december 17. (vasárnap) 09:42

November közepén tette hivatalossá a Stone Temple Pilots, hogy megtalálták az új frontemberüket, akit a tengerentúli rajongók az amerikai X Factor 2013-as évadából már jól ismerhettek. Jeff Gutt tavaly szeptemberben volt meghallgatáson a bandánál és már akkortájt elterjedt a hír, hogy ő lesz az új énekes, de a Stone Temple Pilots zenészei akkor azt mondták, hogy a végleges döntést még nem hozták meg. A STP eredeti énekese, Scott Weiland 2015-ben hunyt el, de már 2013-tól a Linkin Park frontembere, Chester Bennington énekelt náluk, aki az anyacsapata miatt szállt ki tőlük 2015 novemberében. Chester az idén nyáron hunyt el. A korábban bemutatott Meadow című új dalhoz most egy szöveges videó is elkészült.   Jeff Gutt: "Hallottam a meghallgatásokról, de akkor éppen a Közel-Keleten turnéztam a bandámmal, szóval jártam a magam útját és mással nem is törődtem. Amikor aztán hazaértem és vezettem a...

GALACTIC EMPIRE - Darth Vaderék új klippel jelentkeztek: Duel Of The Fates
GALACTIC EMPIRE - Darth Vaderék új klippel jelentkeztek: Duel Of The Fates

Pár éve már bemutattuk a Star Wars tematikájú Galactic Empire zenekart, ahol Darth Vader a gitáros, most pedig egy klippel jelentkeztek, amit John Williams Duel Of The Fates...

PEARLS OF LONG LOVED YEARS - Friss dal Polonkai Tamás új csapatától: Inside
PEARLS OF LONG LOVED YEARS - Friss dal Polonkai Tamás új csapatától: Inside

Inside címmel egy új dallal jelentkezett a Polly Is Deadből, a Bálnalovasból és a Napok Romjaiból jól ismert Polonkai Tamás új bandája, a Pearls Of Long Loved Years. A csapat harmadik...

PEARLS OF LONG LOVED YEARS - Friss dal Polonkai Tamás új csapatától: Inside
PEARLS OF LONG LOVED YEARS - Friss dal Polonkai Tamás új csapatától: Inside

Inside címmel egy új dallal jelentkezett a Polly Is Deadből, a Bálnalovasból és a Napok Romjaiból jól ismert Polonkai Tamás új bandája, a Pearls Of Long Loved Years. A csapat harmadik...

WARREL DANE - Felvétel az utolsó nyilvános fellépésről
WARREL DANE - Felvétel az utolsó nyilvános fellépésről

A szerdán éjjel szívrohamban elhunyt Sanctuary, Nevermore énekes, Warrel Dane két héttel a halála előtt az egyik legnézettebb brazil tévécsatornán szerepelt helyi zenésztársaival,...

ZZ TOP - Boldog születésnapot Billy Gibbons-nak!
ZZ TOP - Boldog születésnapot Billy Gibbons-nak!

1949-ben ezen a napon született Billy Gibbons, a ZZ Top frontembere, akinek a Rolling Stone tett fel néhány kérdést, és nem is feltétlenül zenei jellegűeket. A legjobb tanács,...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS