TIMES OF GRACE - Az ex-Killswitch énekes nem örül

Két héttel a hivatalos megjelenés előtt kicsúszott a netre a lemez

2011. január 9. (vasárnap) 11:54 | utoljára módosítva: 2011. január 26. (szerda) 12:42

Hivatalosan január 18-án jelenik meg a Killswitch Engage gitáros Adam Dutkiewecz és az eredeti Killswitch énekes Jesse Leach közös albuma, a Times Of Grace név alatt elkészült The Hymn Of A Broken Man.
A netre azonban máris kicsúszott a lemez, amelynek egyik jelentőségét az adja, hogy a mérföldkőnek számító 2002-es KSE lemez, az Alive Or Just Breathing óta most először dolgozott együtt ez a két muzsikus. Az album netre kikerülése kapcsán Jesse az alábbi gondolatait tárta a nyilvánosság elé:
"Szóval bekövetkezett az elkerülhetetlen, pályafutásom lemeze anélkül került ki, hogy bárki is figyelembe vette volna a kemény munkát és az egész promóciós tevékenységet. Tudom, hogy egy ilyen korban élünk, és ez mindenkivel megesik. Mégsem érzem ezt elfogadhatónak, dacára minden érvelésnek..."
Kattints a folytatáshoz!
"....Számomra ez olyan, mintha festőként mondjuk négy éven át dolgoztam volna egy képen, minden egyes ecsetvonást alaposan megfontolva, minden tónust és textúrát a tökéletességig csiszolva. Közben órákat töltöttem a stúdiómban azzal, hogy egy italt szürcsölve azon filóztam, vajon jó lesz, vajon megfelelő lesz?... Aztán vagy tucatnyi átdolgozás után a kész festményt letakarom egy ponyvával, és hónapokon át arról szövök terveket, hogyan fogom bemutatni a galériám megnyitóján. Azonban egy éjjel valami okos fickó betör a műterembe, lekapja a vásznat és készít egy gyors Polaroid képet a festményről, majd ezt a fotót megjelenteti a helyi magazinban, és attól kezdve a festmény már  csak egy fénykép fényképe.

Tudom, páran most azt gondolják, hogy öreg, lépj túl rajta, ez mindig így megy. Tudom, hogy így van, de nem fogom azt tettetni, hogy szerintem ez így helyes. A legkevesebb, amit megtehetek, hogy elmondom, amit gondolok, úgyhogy most pontosan ezt is teszem. Mást nem is nagyon tehetek, fizikai értelemben, ennyi.

Ne értsetek félre - továbbra is izgalommal várom január 18-át! Hosszú ideje várok már erre és az örömöt semmiféle gagyi Polaroid fotó nem veheti el tőlem. Biztos vagyok abban is, hogy ti, jó arcok, továbbra is támogattok majd minket.

Mindazoknak, akik máris megvették (előrendelték) a lemezt, sok-sok szívből jövő köszönet jár a támogatásért, hiszen így a melómat magam mögött hagyva készülhetek a turnéra. Egy második esélyt kaptam most arra, hogy a zenéből élhessek. Ez hihetetlen még számomra is és minden nap hálát is mondok érte!

Minden üzenetetek, kommentetek és promóciós tevékenységetek valami csoda. Reményt és kegyes szavakat kapok tőletek minden nap. Köszönöm, hogy érdeklődtök irántam és a művészetem iránt!

Úgy érzem, van célom a zenémmel, és ennek semmi köze a hírnévhez és a vagyonhoz. Az egyszerű, őszinte elismerés és a tisztelet önmagában is rengeteget jelent számomra..."
Jesse Leach - Times Of GraceKözkeletű tévhit egyébként, hogy az illegális letöltéseknek köszönhetően egyre több album fogy, a Billboardban pár napja megjelent Nielsen Soundscan évértékelés szerint 2010-ben az USA-ban 12,8 %-kal estek vissza a lemezeladási eredmények (digitális és CD), a CD-eladások pedig 20%-kal csökkentek, immár egyhuzamban negyedik éve.

2010 folyamán mindössze 13 albumnak sikerült átlépnie a bűvös egymilliós amerikai eladási példányszámot, míg 2009-ben ez 22 lemez esetében is összejött. A Times Of Grace első turnéja február 1-jén indul a marylandi Baltimore-ban, a záróbuli pedig Bostonban lesz február 27-én, azt azonban még nem tudni, hogy Adam D és Jesse Leach mellett ki is áll majd színpadra. Két vendégbanda is lesz a bulikon, a Straight Line Stitch és a War Of Ages.TIMES OF GRACE - The Hymn Of A Broken Man


01. Strength In Numbers 4:16
02. Fight For Life 3:36
03. Willing 3:23
04. Where The Spirit Leads Me 3:36
05. Until The End Of Days 4:21
06. Live In Love 3:49
07. In The Arms Of Mercy 1:54
08. Hymn Of A Broken Man 3:13
09. The Forgotten One 4:38
10. Hope Remains 4:49
11. The End Of Eternity 5:52
12. Worlds Apart 4:33
13. Fall From Grace 4:57TIMES OF GRACE - Strength In NumbersTIMES OF GRACE - Where The Spirits Lead MeTIMES OF GRACE - Fall From Grace


 

Hozzászólások

[005050]
vivaemptiness
*heti 600 bocsi
[005049]
vivaemptiness
"Közkeletű tévhit egyébként, hogy az illegális letöltéseknek köszönhetően egyre több album fogy"

Nem arról van szó, hogy a letöltők egy része vásárol is? Mert ez így baromság.

"2010 folyamán mindössze 13 albumnak sikerült átlépnie a bűvös egymilliós amerikai eladási példányszámot, míg 2009-ben ez 22 lemez esetében is összejött."

Most vulgáris leszek, de ki nem szarja le, hogy ámerikában mennyi lemez lépi át az 1 milliós határt? Az amcsi átlagfizetés 600 dolcsi felett van (http://href.hu/x/e8e4 forrás MTI) a Reign In Blood meg nincs 11 dollár az Amazonon. Itt meg 80k jó magyar forintból élj meg egy hónapban és vegyél mellé 4-5 ezer forintos lemezeket. Jó vicc.
Koncertezni kell azt sanyi, mert abból él meg a zenész, nem a lemezeladásból.

[005030]
=Machine=
Mindenképpen megfogom, sosem szoktam egy hallgatás után leírni egy lemezt. Itt a dallamok még elvihetik a hátukon a nótákat, abban bízom.
[005029]
tjoko
Jó lesz az ,csak hallgasd még meg párszor Machine!
[005028]
=Machine=
Gyarlóság ide vagy oda ezt le kellett csekkolni (bocs Jesse). Hát így elsőre nekem ez erősen a csalódás kategória. Imádom Jesse hangját mióta csak a KSE Numbered Dayst meghallottam, és nagyon pozitívan álltam a lemezhez, olyan szinten, hogy ha valamire pénzt adnék ki eredetiben is 2011-ben az többek közt ez lenne. De szerintem jellegtelen lett zeneileg. Az hallatszik, hogy a produkció 110%-os (még a ratyi verzión is átjön), az is h a lelkét kiénekli J., viszont Adam D szerintem iszonyat semmilyen zenét rak a mézes-mázos dallamok alá. Nekem az nem baj, ha lájtos egy zene, de akkor legyen piszkosul fogós. Ha meg mélyebb, tartalmasabb, akkor meg több ötlet, kevesebb a panel kéne. Ez valahol a kettő között van: se nem izgalmas se nem olyan hogy másodszorra végig dúdolod (mint a tavalyi Stone Sourt pl.) mert ahhoz túl sok (közepes) téma váltakozik egy dalba. Aztán lehet egy hónap és imádni fogom, hiszen első - ám rendkívül odafigyelős - hallgatáson vagyok még csak túl, de sajnos kétlem. Kíváncsi vagyok másoknak hogy tetszett, de én már csak abban reménykedek, hogy az Architects lemeze lemossa (nem hittem volta, hogy ezt mondom).

Festményes hasonlat: én nagyon is megértem Jesset, és egyrészt igaza van. Másrészt, itt szerintem itt nem a rajongók lojalitás az ami elveszett, pusztán az egész világ változott meg (régen is ha lehetett átmásoltuk a dolgokat kazin, mert nem volt pénzünk mindenre), és zajlik jóval nagyobb mértékben az illegális beszerzés. Itt a zeneiparnak kell valami megoldásra jutni, nem a rajongóknak. Én pl. el tudnám képzelni, hogy előfizetne az ember az adott hónapban, évben a zenékére, ahogy az internetre vagy a tévé csatornákra is előfizet. Úgy én pl. fizetnék, hogy jó minőségben jussak hozzá a dolgokhoz, egyszerűen, átláthatóan, és persze így ténylegesen a bandáknak is adva valamit (a kiadónak/szolgáltatónak meg 10szer annyit, de ez már megint más kérdés :). De hogy ha 7-8 lemez érdekel havonta akkor 20-30 ezer forintot lehetetlen lenne összeszednem, azt meg az információ korában szintén nem kérheti senki, hogy két lemezen vegetáljak :)
[005023]
tjoko
Ronda dolog,de én is napok óta ezt hallgatom.Egyetlen mentségem ,hogy a mai viszonyok mellett esélyem sem lenne megvenni.Átlag ember vagyok ,de két gyerek ,lakás stb mellett,erre sajnos már egyáltalán nem tellik,pedig több ezer lemezem van.Ide jutottunk ez van.De azért merem remélni ,hogy a zenészek még így is profitálnak belőle,mert egy-egy lemezt,pólót,koncertet azért kisajtol az ember.Na ennyit a rinyáról.A lemez viszont nagyon jó lett,jobb mint a legutobbi Killswitch .Pedig ők nagy kedvenceim .
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EPICA - Premier az anime-dalos EP-ről: Dedicate Your Heart!
2018. július 20. (péntek) 18:43

Attack On Titan címmel egy 8 tételes EP-vel jelentkezett a mai napon az idei FeZen fesztiválon fellépő Epica. A Simone Simons énekesnő vezette holland szimfo-metal csapat EP-je Japánban már tavaly decemberben megjelent, de most már világszerte kapható a sikeres anime-sorozat betétdalainak feldolgozását tartalmazó anyag. És máris megismerkedhetsz a Dedicate Your Heart! tétellel is. Az Attack On Titan anime világszerte több mint 70 millió példányban kelt el, a betétdalokat pedig, amelyek hatással voltak az Epica zenéjére is, Revo írta, aki egy népszerű japán csapat, a Linked Horizon tagja. Coen Janssen billentyűs: "Remek volt azt látni, ahogyan napról napra, lépésről lépésre váltak Epica számokká ezek a japán anime dalok."   www.facebook.com/epica EPICA - Dedicate Your Heart! (a 2018-as Attack On Titan EP-ről) EPICA - If Inside These Walls Was A House (a 2018-as Attack On Titan EP-ről) EPICA -...

DEE SNIDER - Dalpremier a Twisted Sister frontemberétől: I Am The Hurricane
DEE SNIDER - Dalpremier a Twisted Sister frontemberétől: I Am The Hurricane

For The Love Of Metal címmel július 27-én lát napvilágot az ex-Twisted Sister frontember, Dee Snider szólóalbuma, amelyet a Hatebreed énekes Jamey Jasta inspirálása nyomán és Jamey...

KRISIUN - Dalpremier a szeptemberi albumról: Demonic III
KRISIUN - Dalpremier a szeptemberi albumról: Demonic III

Scourge Of The Enthroned címmel szeptember 7-én jön ki a brazil death metal gépezet Krisiun tizenegyedik albuma. A 2015-ös Forged In Fury lemez folytatását Andy Classen producerrel...

BRAINSTORM - Az első dal a szeptember végi albumról: The Pyre
BRAINSTORM - Az első dal a szeptember végi albumról: The Pyre

Midnight Ghost címmel szeptember 28-án lát majd napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, amelyről máris megismerkedhetsz az elsőként közzétett The Pyre...

BILLY GIBBONS - Ősszel új szólóalbum a ZZ Top főnökétől, itt az első dal
BILLY GIBBONS - Ősszel új szólóalbum a ZZ Top főnökétől, itt az első dal

The Big Bad Blues címmel szeptember 21-én jelenik meg Billy Gibbons új szólóalbuma, amelyre friss saját dalok mellett klasszikus blues tételek feldolgozásait is felsorakoztatta a ZZ Top...

ULTRAPHONIX - Dal- és klippremier George Lynch és a Living Colour énekes csapatától
ULTRAPHONIX - Dal- és klippremier George Lynch és a Living Colour énekes csapatától

Az még májusban derült ki, hogy egy Ultraphonix nevű új csapatban egyesítette erőit a Dokken és a Lynch Mob gitárosa, George Lynch, valamint a Living Colour énekese, Corey Glover. A...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS