AVENGED SEVENFOLD - Egy éve hunyt el The Rev dobos

Otthonában találták meg a 28 éves dobos holttestét

2010. december 29. (szerda) 07:59 | utoljára módosítva: 2017. december 28. (csütörtök) 18:13

Egy évvel ezelőtt, 2009. december 28-án találták meg kaliforniai otthonában az Avenged Sevenfold dobos The Rev holttestét. Az első híradások még természetes halálról szóltak, de a halottkém vizsgálata alapján az derült ki, hogy James Owen Sullivan - aki alapítótagja volt az 1999-ben Huntington Beach-ben elindult, és a 2005-ös City Of Evil albummal berobbant Avenged Sevenfoldnak - receptre kapható gyógyszerek és alkohol együttes túladagolása nyomán vesztette életét.

 A toxikológiai vizsgálatok alapján a 28 éves dobos többféle gyógyszert is bevett - Oxycodone, Oxymorphone, Diazepam/Nordiazepam -, továbbá nem kevés alkoholt is fogyasztott, és ezek kombinált hatása eredményezte a heveny mérgezést. Az Oxycodone olyan fájdalomcsillapító, amit kodein helyett szoktak bevenni, az Oxymorphone szintén fájdalomcsillapító, mégpedig hasonlatos a morfiumhoz, a Diazepam/Nordiazepam pedig szorongásoldó gyógyszer.

Mitchell Sigall halottkém a jelentésében azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy Sullivannél szívnagyobbodást állapítottak meg, ami szintén szerepet játszhatott a dobos tragikus halálában.

Halála előtt nem sokkal a nemcsak dobosként, de dalszerzőként is széles körben elismert The Rev feldobolta az ötödik Avenged Sevenfold album dalainak demóit, a 2010. július 27-én megjelent és The Rev emlékének szentelt Nightmare albumot azonban már az egyik kedvenc dobosa, Mike Portnoy játszotta fel - szigorúan Jimmy Sullivan demói alapján.

 2010. folyamán az összes Avenged Sevenfold koncerten Mike Potnoy dobolt, aki ősszel kiszállt a Dream Theaterből, ám az Avenged Sevenfold hivatalos közlése szerint a Nightmare turné 2011-es folytatását már egy másik dobossal képzelik el.

James Owen Sullivan 1981. február 9-én született a kaliforniai Huntington Beachben, és ott is nőtt fel. 4 évesen fogott először dobverőt a kezébe, és 11 évesen kezdett komolyabban dobolni tanulni, amikor megkapta az első dobcuccát.

Korai hatásai közt gyakran emlegette Frank Zappát és a King Crimsont ("épp úgy nőttem fel ezen a cuccon, ahogy a rock/metal dolgokon"), példaképei, kedvencei közt pedig olyan dobosokat nevezett meg, mint Vinnie Paul, Mike Portnoy, Dave Lombardo, Lars Ulrich és Terry Bozzio. Ami a "látványdobolást" illeti, a Mötley Crüe dobosa, Tommy Lee is komoly hatást gyakorolt rá.


Már a középiskolában is zenekarozott, az Avenged Sevenfold 1999-es megalapítása előtt pedig egy Suburban Legends nevű bandában játszott, és hallható is a ska csapat 1999-es Origin Edition demó CD-jén, amit írt CD-n, másolt borítóval terjesztettek a koncerteken.

18 éves volt, amikor elkészült az első Avenged Sevenfold lemez, a Sounding The Seventh Trumpet, amelyen nemcsak dobolt, hanem zongorán is játszott, sőt, a The Art Of Subconcious Illusion dalban énekelt is.

Az első A7X album sikere nyomán értelmét vesztette az a Pinkly Smooth projekt, amelyet 2001 nyarán hozott létre Jimmy Sullivan (itt Rathead néven szerepelt és énekelt), valamint az Avenged gitárosa, Synyster Gates és korai bőgőse Justin "Sane" Meachem, továbbá két cimborájuk. Az avantgarde metal banda egyetlen lemezt adott ki Unfortunate Snort címmel, 2002-ben, és noha többször is szóba került a projekt folytatása, The Rev halála miatt erre már nem kerülhet sor.

Jimmy "The Rev" Sullivan nemcsak dobolt az Avenged Sevenfoldban, hanem nótákat írt, zongorázott és énekelt is.

Nyugodj békében, Jimmy!THE REV - tribute videó
THE REV - AkcióbanAVENGED SEVENFOLD - Nightmare (demó még The Rev dobolásával)

 

 

 

Hozzászólások

[004864]
pusztai
imádtam a hangját...Nyugodj Békében!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is
2020. augusztus 3. (hétfő) 19:05

Még májusban jött ki az új Nagaarum lemez, a Covid Diaries, a CD-verzió pedig pár napja látott napvilágot. Ez a projekt tizenkilencedik hanganyaga, sorlemezként pedig a tizenhetedik. "Egy hosszabb szervező és átszervező munka eredményeként végül megjelent a koronavírus járvány generálta rendkívüli közrend alatt komponált lemez fizikai változata. Az NGC Prod és az Aesthetic Death közös kiadványaként 300 darabra limitáltan érhető immár el a digisleeve CD. Az első 44 darabhoz jár egy hatoldalas leporelló, ami az eredeti magyar szövegeket tartalmazza - ezt nevezhetjük die-hard verziónak." 'Utólag visszatekintve, azért is érdekes számomra a lemez, mert hazánkat lényegében elkerülte a járvány. Érdekes figyelni a különböző emberek véleményét az okokról, az idejében meghozott intézkedésekről, vagy a mások által emlegetett elhazudott adatokról, a lakosság fegyelméről, vagy hogy ez az egész csak egy átverés,...

DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz
DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz

Eredetileg úgy volt, hogy június 21-én jelenik meg az új Deep Purple album, a Whoosh!, április elején azonban bejelentette a legendás hard rock csapat, hogy a lemez csak augusztus 7-én jön...

INCANTATION - Klippel a nyár végi album harmadik előzetes dala: Entrails Of The Hag Queen
INCANTATION - Klippel a nyár végi album harmadik előzetes dala: Entrails Of The Hag Queen

Sect Of Vile Divinities címmel augusztus 21-én jelenik meg az 1989 óta aktív amerikai death metal brigád Incantation tizenegyedik albuma, a 2017-es Profane Nexus lemez folytatása. Az...

KALT VINDUR - Új klipes dal a lengyel black metal csapattól: Eyes Ov Gods
KALT VINDUR - Új klipes dal a lengyel black metal csapattól: Eyes Ov Gods

.​.​.​And Nothing Is Endless címmel augusztus 7-én jelenik meg a black metalos lengyel Kalt Vindur második albuma, a 2017-es Delusions lemez utódja. A 2015 óta aktív csapat második...

BYPASS OF ANGER - Videoklip a debreceni csapattól: Pokol az Édenből
BYPASS OF ANGER - Videoklip a debreceni csapattól: Pokol az Édenből

Pokol az Édenből címmel júniusban jelent meg a Beholder tagokból 2016 végén alakult debreceni Bypass Of Anger bemutatkozó EP-je, a címadó dalhoz pedig most egy hivatalos klip is...

ANTI-MORTEM - Hat év után feltámadt a southern metal csapat, az első új dal: Old Wishita
ANTI-MORTEM - Hat év után feltámadt a southern metal csapat, az első új dal: Old Wishita

Hat év után új felállásban éledt fel az oklahomai southern metalos Anti-Mortem, az Old Washita című első friss dalukkal máris megismerkedhetsz. A banda 2014-ben adta ki első és eddig...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS