NEVERGREEN - Az új primitivizmus korszakát éljük

Matláry Miki a bulvárvilágról, az Imperium Boxról és a januári buliról

2010. december 20. (hétfő) 09:03 | utoljára módosítva: 2011. január 7. (péntek) 07:36

A HammerWorld magazin december-januári számához nem csupán két extra CD melléklet jár, hanem egy ajándék belépőjegy is a Nevergreen január 7-i koncertjére, amelyen fellép még a Tűzmadár és a Kerecsensólyom.
Elsőként ezen a Fehérvári úti Club 202-ben (ex-Wigwam) megrendezésre kerülő koncerten lesz kapható a 4 CD-ből álló Imperium Box Set az első négy Nevergreen CD (Game Over, Az éj szeme, Ámok, Új sötét kor) remaszterizált verzióival, valamint számos bónuszdallal.
További részleteket itt találsz az Imperium Box Setről.
A gótikus power/doom csapat billentyűse, zeneszerzője, Matláry Miklós a rockgyemantok.hu-nak adott interjújában ezt mondta az Imperium kapcsán:
"A remaszterizálás nagyot dobott az első négy CD hangzásán. Csodát persze nem kell várni, de határozottan ércesebben, erőteljesebben szólnak a lemezek. Ez egyben egy történelmi visszatekintés a munkásságunkra, az utóbbi másfél évtizedre. Erre a kiadásra régóta igény mutatkozott a régi rajongók részéről, hiszen az első két CD már ősidők óta nem kapható, de olyan új generációk is felnőttek már, akik ezeket az ősslágereket maximum a koncerteken hallották, vagy nem is ismerik őket. Hozzájuk is szeretnénk eljuttatni ezt a darabka Nevergreen-történelmet, az olyan dalokat, mint az Ámok, a Sötét szív, a Húszezer év hiába, vagy A harang értünk szól."
Kattints a folytatáshoz!

NEVERGREEN - Sötét szív (a januárban érkező Imperium Box Setről)


Matláry Miklós a mai bulvárországról, bulvárvilágról:

"Mára az edukatív média majdnem megszűnt, csak kiszolgálói van, és ez pedig az átlagember ízlését szolgálja ki, így a színvonal igen mélyre süllyedt. Magyarországon ez még szélsőségesebb módon jelenik meg. Mint általában minden negatív jelenség, ami a nagyvilágból jön... A még elviselhető operettországból mára elviselhetetlen bulvárországot kreált a média. Azok a legnagyobb 'sztárok' és 'celebek' (milyen szép újmagyar szó!), akik semmi művészit nem képesek produkálni, viszont az alpári ízlésűre züllesztett nagyközönség jót tud szórakozni a primitivizmusukon, nem véve észre, hogy közben ők maguk is erre a szintre süllyedtek. Hamvas Béla forog a sírjában.

Ezt a korszakot Magyarországon 100 év múlva a történelem úgy fogja tanítani, mint az új primitivizmus korszakát. Biztos, hogy nem mi fogunk változtatni ezen, de mi is és mindenki változtathat, ha bátran ki merjük mondani, hogy a király meztelen. Ebben pedig nincs semmi politika, vagy mégis? És nemcsak a rock/metal műfaj szempontjából beszélek, hanem az összes értékes művészet szempontjából, legyen az színészet, komolyzene, jazz, popzene stb.

A legnézettebb videók a youtube-on a legértéktelenebb alpári primitivizmusok, ezt mindenki láthatja. Pontos tükre egy társadalom kulturális nívójának. Meg lehet nézni, hova is süllyesztette a kiszolgálói média az átlag magyar ízlést. Miért nincs Bartóknak milliós nézettsége? A Kovbojoknak meg hasonlóknak van.

És hagyjuk kérem a kereslet-kínálat törvényét - ez egyszerűen nem igaz. Ha holnaptól a magyar médiában minden másnap Mozart menne, egy év múlva ő lenne az egyik legnépszerűbb zeneszerző Magyarorszagon. A média óriási hatalommal bír, de hajlamos elfelejteni, hogy az óriási hatalommal óriási felelősség is jár. Ha a gyors haszon lesz mindennek a mozgatórugója, egy posztapokaliptikus neoprimitív társadalomban találjuk magunkat, nukleáris apokalipszis nélkül. Amit nem csinált meg a hidegháború, majd megcsinálja a média."


A január 7-i koncertről:

"Az Imperium lemezbemutató a Club 202-ben lesz (ex-Wigwam), két vendégzenekarral, a Tűzmadárral és a Kerecsensólyommal - kapunyitás 20 órakor. A HammerWorld december-januári számában ajándékjegyet találhattok a lemezbemutatóra, az Imperium Box  pedig ezen a lemezbemutatón lesz először beszerezhető. Aki a helyszínen megveszi, ezzel ingyen belépőt is kap a koncertre. A Box majd január folyamán, a lemezbemutató után kerül bolti forgalmazásra.

A Tűzmadárral már régóta baráti a kapcsolatunk, értelemszerű volt, hogy eljöjjenek a bulira, a Kerecsensólyom zenekart pedig a barátaink ajánlották. Szimpatikusnak is találtuk a csapatot. Nem gondolom, hogy feltétlenül hozzánk hasonló zenei világú zenekarok kellenek egy ilyen koncertre. Így az esemény még érdekesebb is lehet, a prog és folk metal hallgatósághoz is eljuthat a Nevergreen gótikus power doom zenéje. És persze ez fordítva is igaz, a Nevergreen tábornak is bejöhet a másik két csapat zenéje.


A januári koncerten várható műsorról:

"A koncert hossza a rendelkezésre álló időtől függ. Mi valamivel többre számítunk, mint két óra, de annyi minimum meglesz. Nagyon nehéz volt kiválogatni a négy CD-ről a legjobb számokat, hiszen a még nagyon is aktuális legutóbbi albumunknak, az Új birodalomnak is vannak kötelező dalai. Ilyen a Most és mindörökké, a Fehér orosz, az Elveszett világ, aztán ott a Frozen feldolgozásunk is, vagy a Szerelmed vágya vár. De azért a hangsúlynak az első négy albumon kell lennie, hiszen ez az Imperium lemezbemutatója lesz. Olyan nótákra lehet számítani, mint pl. Sötét szív, Gótikus erotika, a Furor Christiani, Húszezer év hiába, A harang értünk szól. Lesz azért pár nóta az Ősnemzés és Erps, mint a halál alébumokról is, hogy teljes legyen a kép. Ultrametal hangzásra készüljön mindenki, egy kétórás metal lavinára... Fülbe, agyba, tudatalattiba! Nukleáris metal Imperium lesz! Mindenkit szeretettel várunk! NON OMNIS MORIAR."

A teljes interjúhoz kattints ide!
 

Hozzászólások

[004718]
szasza666
És a legszebb az, amikor egy magunkfajta megszólal és azonnal nekiugranak, hogy mekkora lúzer. Ezzel kürtölik világgá azt, hogy tisztában vannak saját jelentéktelenségükkel.
[004712]
apolo
antidogma.hu...és olvassatok hamvas bélát is,bár nem könnyű,de az élet sem az...
[004711]
apolo
csatlakozom matláry és alkonyat véleményéhez...
[004709]
Kardhordoz
Lehet tudni már hogy mennyibe fog kerülni a box? A Kerecsensólyom fellépésének legalább anyira örülök mint a Nevergreennek.
[004705]
Alkonyat
Bizony nagyon elkeserítő, ami ma megy ország-világszerte...
Csak egyetérteni tudok Miklós szavaival. Amit még szintén ki kell mondani, az az, hogy ráadásul mindez tudatos és szisztematikus folyamat... teljesen logikus, hogy mindez véletlen nem alakulhat így... Ez a legszomorúbb az egészben. Ez sarkall leginkább a harcra, az alkotásra.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BRIGANTIK - Punk rock Várpalotáról, itt az új EP, az Aktuális düh
2021. január 21. (csütörtök) 09:11

Aktuális düh címmel megjelent és végig is hallgatható a várpalotai punk rocker Brigantik öt dalos második EP-je. "A Brigantik egy 6 éve létező punk rock banda Várpalotáról. A tagok már régi 'motorosok', metal és punk bandákban muzsikáltak korábban. A gitárosunk, Madjoe a Septicmen zenekar énekes gitárosa volt. A Brigantik egyik érdekessége, hogy a dobos egyben az énekes is. Többször nyertünk beszavazást a Nagy Karácsonyi Punkünnepre, jászottunk a Fezen fesztiválon, a Rockpalota fesztiválon, visszatérő vendégei vagyunk a Hétköznapi Csalódásoknak, ha a Veszprém-Fehérvár tengelyen  koncerteznek, kisebb és nagyobb bulik részvevői voltunk és vagyunk...   www.facebook.com/Brigantikpunk ...Két éve jelent meg a Munkásosztály EP anyagunk, amelyből három nyomásnyi CD-adagot is megvett a becses publikum, most pedig Aktuális düh címmel jelent meg a második EP-nk, amit tavaly októberben,...

ICED EARTH - Jon Schaffer péntekig biztosan rács mögött marad
ICED EARTH - Jon Schaffer péntekig biztosan rács mögött marad

Péntekig biztosan rács mögött marad az Iced Earth főnöke, Jon Schaffer, aki vasárnap délután adta fel magát az amerikai hatóságoknak. Ismert, hogy január 6-án Jon Schaffer is...

ORDEN OGAN - Dalpremier a tavaszi albumról: Inferno
ORDEN OGAN - Dalpremier a tavaszi albumról: Inferno

Eredetileg ősszel adta volna ki az új albumát a power metalos német Orden Ogan, végül azonban csak márciusban jön majd ki a Final Days lemez, egészen pontosan március 13-án.   A...

WOLFHEART - Ukrán vendéggel készült el az új dal: Skull Soldiers
WOLFHEART - Ukrán vendéggel készült el az új dal: Skull Soldiers

Skull Soldiers címmel egy 4 tételes és 2 új dalt tartalmazó EP-vel jelentkezik március 5-én a melodikus death metalt különlegesen fagyos hangulattal kísérő finn Wolfheart. A címadó...

ARCHITECTS - Videoklippel a harmadik új dal: Dead Butterflies
ARCHITECTS - Videoklippel a harmadik új dal: Dead Butterflies

Dead Butterflies címmel már a február végén érkező új album harmadik lemezelőzetes dalát is bemutatta a brit Architects. Az új nótát kísérő látványos videót a londoni Royal...

TORTUGA - A Dal 2021-ben is törnek majd az ablakok, új dal és klip
TORTUGA - A Dal 2021-ben is törnek majd az ablakok, új dal és klip

Ahogy korábban már beszáűmoltunk róla, a nyíregyházi Tortuga is ott lesz A Dal 2021 versenyben, most pedig meg is ismerkedhetsz a "tornacipős rock'n'rollerek" dalával. A Törnek az ablakok...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS