NEVERGREEN - Az új primitivizmus korszakát éljük

Matláry Miki a bulvárvilágról, az Imperium Boxról és a januári buliról

2010. december 20. (hétfő) 09:03 | utoljára módosítva: 2011. január 7. (péntek) 07:36

A HammerWorld magazin december-januári számához nem csupán két extra CD melléklet jár, hanem egy ajándék belépőjegy is a Nevergreen január 7-i koncertjére, amelyen fellép még a Tűzmadár és a Kerecsensólyom.
Elsőként ezen a Fehérvári úti Club 202-ben (ex-Wigwam) megrendezésre kerülő koncerten lesz kapható a 4 CD-ből álló Imperium Box Set az első négy Nevergreen CD (Game Over, Az éj szeme, Ámok, Új sötét kor) remaszterizált verzióival, valamint számos bónuszdallal.
További részleteket itt találsz az Imperium Box Setről.
A gótikus power/doom csapat billentyűse, zeneszerzője, Matláry Miklós a rockgyemantok.hu-nak adott interjújában ezt mondta az Imperium kapcsán:
"A remaszterizálás nagyot dobott az első négy CD hangzásán. Csodát persze nem kell várni, de határozottan ércesebben, erőteljesebben szólnak a lemezek. Ez egyben egy történelmi visszatekintés a munkásságunkra, az utóbbi másfél évtizedre. Erre a kiadásra régóta igény mutatkozott a régi rajongók részéről, hiszen az első két CD már ősidők óta nem kapható, de olyan új generációk is felnőttek már, akik ezeket az ősslágereket maximum a koncerteken hallották, vagy nem is ismerik őket. Hozzájuk is szeretnénk eljuttatni ezt a darabka Nevergreen-történelmet, az olyan dalokat, mint az Ámok, a Sötét szív, a Húszezer év hiába, vagy A harang értünk szól."
Kattints a folytatáshoz!

NEVERGREEN - Sötét szív (a januárban érkező Imperium Box Setről)


Matláry Miklós a mai bulvárországról, bulvárvilágról:

"Mára az edukatív média majdnem megszűnt, csak kiszolgálói van, és ez pedig az átlagember ízlését szolgálja ki, így a színvonal igen mélyre süllyedt. Magyarországon ez még szélsőségesebb módon jelenik meg. Mint általában minden negatív jelenség, ami a nagyvilágból jön... A még elviselhető operettországból mára elviselhetetlen bulvárországot kreált a média. Azok a legnagyobb 'sztárok' és 'celebek' (milyen szép újmagyar szó!), akik semmi művészit nem képesek produkálni, viszont az alpári ízlésűre züllesztett nagyközönség jót tud szórakozni a primitivizmusukon, nem véve észre, hogy közben ők maguk is erre a szintre süllyedtek. Hamvas Béla forog a sírjában.

Ezt a korszakot Magyarországon 100 év múlva a történelem úgy fogja tanítani, mint az új primitivizmus korszakát. Biztos, hogy nem mi fogunk változtatni ezen, de mi is és mindenki változtathat, ha bátran ki merjük mondani, hogy a király meztelen. Ebben pedig nincs semmi politika, vagy mégis? És nemcsak a rock/metal műfaj szempontjából beszélek, hanem az összes értékes művészet szempontjából, legyen az színészet, komolyzene, jazz, popzene stb.

A legnézettebb videók a youtube-on a legértéktelenebb alpári primitivizmusok, ezt mindenki láthatja. Pontos tükre egy társadalom kulturális nívójának. Meg lehet nézni, hova is süllyesztette a kiszolgálói média az átlag magyar ízlést. Miért nincs Bartóknak milliós nézettsége? A Kovbojoknak meg hasonlóknak van.

És hagyjuk kérem a kereslet-kínálat törvényét - ez egyszerűen nem igaz. Ha holnaptól a magyar médiában minden másnap Mozart menne, egy év múlva ő lenne az egyik legnépszerűbb zeneszerző Magyarorszagon. A média óriási hatalommal bír, de hajlamos elfelejteni, hogy az óriási hatalommal óriási felelősség is jár. Ha a gyors haszon lesz mindennek a mozgatórugója, egy posztapokaliptikus neoprimitív társadalomban találjuk magunkat, nukleáris apokalipszis nélkül. Amit nem csinált meg a hidegháború, majd megcsinálja a média."


A január 7-i koncertről:

"Az Imperium lemezbemutató a Club 202-ben lesz (ex-Wigwam), két vendégzenekarral, a Tűzmadárral és a Kerecsensólyommal - kapunyitás 20 órakor. A HammerWorld december-januári számában ajándékjegyet találhattok a lemezbemutatóra, az Imperium Box  pedig ezen a lemezbemutatón lesz először beszerezhető. Aki a helyszínen megveszi, ezzel ingyen belépőt is kap a koncertre. A Box majd január folyamán, a lemezbemutató után kerül bolti forgalmazásra.

A Tűzmadárral már régóta baráti a kapcsolatunk, értelemszerű volt, hogy eljöjjenek a bulira, a Kerecsensólyom zenekart pedig a barátaink ajánlották. Szimpatikusnak is találtuk a csapatot. Nem gondolom, hogy feltétlenül hozzánk hasonló zenei világú zenekarok kellenek egy ilyen koncertre. Így az esemény még érdekesebb is lehet, a prog és folk metal hallgatósághoz is eljuthat a Nevergreen gótikus power doom zenéje. És persze ez fordítva is igaz, a Nevergreen tábornak is bejöhet a másik két csapat zenéje.


A januári koncerten várható műsorról:

"A koncert hossza a rendelkezésre álló időtől függ. Mi valamivel többre számítunk, mint két óra, de annyi minimum meglesz. Nagyon nehéz volt kiválogatni a négy CD-ről a legjobb számokat, hiszen a még nagyon is aktuális legutóbbi albumunknak, az Új birodalomnak is vannak kötelező dalai. Ilyen a Most és mindörökké, a Fehér orosz, az Elveszett világ, aztán ott a Frozen feldolgozásunk is, vagy a Szerelmed vágya vár. De azért a hangsúlynak az első négy albumon kell lennie, hiszen ez az Imperium lemezbemutatója lesz. Olyan nótákra lehet számítani, mint pl. Sötét szív, Gótikus erotika, a Furor Christiani, Húszezer év hiába, A harang értünk szól. Lesz azért pár nóta az Ősnemzés és Erps, mint a halál alébumokról is, hogy teljes legyen a kép. Ultrametal hangzásra készüljön mindenki, egy kétórás metal lavinára... Fülbe, agyba, tudatalattiba! Nukleáris metal Imperium lesz! Mindenkit szeretettel várunk! NON OMNIS MORIAR."

A teljes interjúhoz kattints ide!
 

Hozzászólások

[004718]
szasza666
És a legszebb az, amikor egy magunkfajta megszólal és azonnal nekiugranak, hogy mekkora lúzer. Ezzel kürtölik világgá azt, hogy tisztában vannak saját jelentéktelenségükkel.
[004712]
apolo
antidogma.hu...és olvassatok hamvas bélát is,bár nem könnyű,de az élet sem az...
[004711]
apolo
csatlakozom matláry és alkonyat véleményéhez...
[004709]
Kardhordoz
Lehet tudni már hogy mennyibe fog kerülni a box? A Kerecsensólyom fellépésének legalább anyira örülök mint a Nevergreennek.
[004705]
Alkonyat
Bizony nagyon elkeserítő, ami ma megy ország-világszerte...
Csak egyetérteni tudok Miklós szavaival. Amit még szintén ki kell mondani, az az, hogy ráadásul mindez tudatos és szisztematikus folyamat... teljesen logikus, hogy mindez véletlen nem alakulhat így... Ez a legszomorúbb az egészben. Ez sarkall leginkább a harcra, az alkotásra.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is
2020. augusztus 3. (hétfő) 19:05

Még májusban jött ki az új Nagaarum lemez, a Covid Diaries, a CD-verzió pedig pár napja látott napvilágot. Ez a projekt tizenkilencedik hanganyaga, sorlemezként pedig a tizenhetedik. "Egy hosszabb szervező és átszervező munka eredményeként végül megjelent a koronavírus járvány generálta rendkívüli közrend alatt komponált lemez fizikai változata. Az NGC Prod és az Aesthetic Death közös kiadványaként 300 darabra limitáltan érhető immár el a digisleeve CD. Az első 44 darabhoz jár egy hatoldalas leporelló, ami az eredeti magyar szövegeket tartalmazza - ezt nevezhetjük die-hard verziónak." 'Utólag visszatekintve, azért is érdekes számomra a lemez, mert hazánkat lényegében elkerülte a járvány. Érdekes figyelni a különböző emberek véleményét az okokról, az idejében meghozott intézkedésekről, vagy a mások által emlegetett elhazudott adatokról, a lakosság fegyelméről, vagy hogy ez az egész csak egy átverés,...

DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz
DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz

Eredetileg úgy volt, hogy június 21-én jelenik meg az új Deep Purple album, a Whoosh!, április elején azonban bejelentette a legendás hard rock csapat, hogy a lemez csak augusztus 7-én jön...

INCANTATION - Klippel a nyár végi album harmadik előzetes dala: Entrails Of The Hag Queen
INCANTATION - Klippel a nyár végi album harmadik előzetes dala: Entrails Of The Hag Queen

Sect Of Vile Divinities címmel augusztus 21-én jelenik meg az 1989 óta aktív amerikai death metal brigád Incantation tizenegyedik albuma, a 2017-es Profane Nexus lemez folytatása. Az...

KALT VINDUR - Új klipes dal a lengyel black metal csapattól: Eyes Ov Gods
KALT VINDUR - Új klipes dal a lengyel black metal csapattól: Eyes Ov Gods

.​.​.​And Nothing Is Endless címmel augusztus 7-én jelenik meg a black metalos lengyel Kalt Vindur második albuma, a 2017-es Delusions lemez utódja. A 2015 óta aktív csapat második...

BYPASS OF ANGER - Videoklip a debreceni csapattól: Pokol az Édenből
BYPASS OF ANGER - Videoklip a debreceni csapattól: Pokol az Édenből

Pokol az Édenből címmel júniusban jelent meg a Beholder tagokból 2016 végén alakult debreceni Bypass Of Anger bemutatkozó EP-je, a címadó dalhoz pedig most egy hivatalos klip is...

ANTI-MORTEM - Hat év után feltámadt a southern metal csapat, az első új dal: Old Wishita
ANTI-MORTEM - Hat év után feltámadt a southern metal csapat, az első új dal: Old Wishita

Hat év után új felállásban éledt fel az oklahomai southern metalos Anti-Mortem, az Old Washita című első friss dalukkal máris megismerkedhetsz. A banda 2014-ben adta ki első és eddig...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS