MIKE PORTNOY - Visszament volna, de nem lehetett

A zenekar nélkül maradt dobos a saját fórumán vázolta a helyzetet

2010. december 20. (hétfő) 19:40 | utoljára módosítva: 2011. január 7. (péntek) 07:34

A holland Aardshok magazin decemberi számában megjelent egy Mike Portnoy interjú, amely még novemberben készült, amikor az Avenged Sevenfold (és velük Mike is) Amszterdamban koncertezett.
A beszélgetés során a jelenleg zenekar nélkül maradt Portnoy kitért arra is, hogy a Dream Theater megmentése érdekében, félretéve minden kínját és keservét, felhívta a többieket azzal, hogy elvállalná a januári stúdiózást.
"Pár hete beszéltem a srácokkal, hogy megnézzem, van-e lehetőség arra, hogy januárban kisegítsem őket a stúdióban. Arra is megkértem őket, hogy még azelőtt döntsenek, mielőtt bejelentenének egy új dobost... Be akarják bizonyítani, hogy nélkülem is meg tudják csinálni, úgyhogy az ajtó zárva maradt. Még ha akarnék, sem tudnék visszamenni. Kinyújtottam a kezem, a lelkemet szanaszét cibálva, de ez sem segített. Várom a napot, amikor csatlakozhatok a zenekarhoz... a Dream Theater az enyém, az a szék nekem jár. A döntés a kezükben van, hiszen ha mentálisan nem is akarok, mégis képes lennék stúdióba menni januárban, mert bármit megtennék, hogy béke legyen a csapatban, a rajongókért..."
Az interjú megvitatásába maga Portnoy is bekapcsolódott a saját fórumán.
Kattints a folytatáshoz!"Csak a tények kedvéért, ez valóban igaz..

Nem is olyan régen, felvettem a kapcsolatot a srácokkal, hogy tegyük jóvá a dolgokat és felajánlottam, hogy egyeztessünk annak érdekében, hogy újra békesség legyen az életünkben... (plusz azt is tudom, hogy ez mennyit jelentene rengeteg rajongónak...)

Úgy gondoltam, hogy még mindig lehetséges volna megpróbálni megmenteni magunkat, hiszen még nem adtak ki hivatalos közleményt és nem kezdtek bele semmilyen nyilvános akciózásba egy másik dobossal... de sajnos visszautasították az ajánlatomat (nos, valójában az ügyvédjük tette meg ezt... nem is ők közölték velem...)

Sajnálom, én őszintén megtettem mindent...
Úgyhogy mostantól megkérem a rajongókat, hogy sem a twitteremen, sem a facebook oldalamon ne kérjék, hogy menjek vissza a DT-be... Megpróbáltam és az ajtó zárva maradt... A labda az ő térfelükön pattog, nem az enyémen.

Ui. - Nem könyörületért sírok ezzel a beírással, nem vágyom ilyesmire... Pusztán a tényeket akartam rögzíteni, ez ugyanis mindig a legfontosabb szempont a veletek való kapcsolatomban... nincs süketelés, nincsenek csúsztatások, nincs mit rejtegetni... ha jó, hanem jó, elmondom a tutit.

Az utóbbi időben azt is észleltem, hogy néhányan úgy tekintenek az online aktivitásomra, mintha ezzel több figyelmet vagy sajtónyilvánosságot szeretnék, netán szimpátia voksokat keresnék, de őszintén mondom, hogy ilyesmiről szó sincs... Pusztán értékelem a rajongóimmal kialakított aktív és nyitott kommunikációt... ez mindig így volt, mindig így lesz... ez az alapköve mindannak, amit az első naptól fogva csináltam a DT-vel...

Ez a beírás NEKTEK született, hogy tudjatok a dolgokról... az ÉN fórumomon, az ÉN honlapomon. Ha ez megjelenik a Blabbermouthon vagy bárhol másutt, az az ő dolguk, az ő döntésük, én nem kértem erre senkit, és nem is küldtem ki 'sajtónyilatkozatot'...

Akárhogy is, előre és felfelé..."

MP
Mike Portnoy jelenleg Nashville-ben dolgozik Neal Morse-szal (ex-Spock's Beard, Transatlantic) a prog rock zenész, komponista Testimony 2 munkacímű új anyagán.

Neal Morse 2002-ben tért meg, majd hamar ki is szállt a Spock's Beardből és a Transatlanticból ("Isten azt akarja, hogy valami mást csináljak"), Testimony című 2003-as dupla konceptalbumának pedig központi témája lett az életében bekövetkezett alapvető változás.

2009-ben Morse végül mégis részt vett a harmadik Transatlantic album, a mindössze egyetlen, 77 perces tételből álló The Whirlwind felvételében, és idén tavasszal turnézott is Mike Portnoy-jal, Roine Stolttal, Pete Trewavas-szal, valamint az ötödik muzsikusként csatlakozott Daniel Gildenlöw-vel (Pain Of Salvation).
A turné londoni állomásáról egy tripla koncert CD is készült, ez Whirl Tour 2010: Live In London címmel jelent meg október végén.

 

Hozzászólások

[004733]
Korinna
Kezdem marhára unni, hogy mindenki azt gondolja, hogy csak kizárólag Mike-kal működhet a zenekar! Abból is kezd elegem lenni, hogy akármennyire is a papája találta ki a nevet, NEM egyedül Mike Portnoy alapította a zenekart! A 2 John vajon hol a fészkes fenében volt azon a bizonyos Berkley nevű iskolán?
Értem én, hogy pihire vágyott a bandát illetően, de ez akkor sem úgy működik, hogy kilépek, amikor akarok, ha ti nem azt csináljátok, amit én szeretnék és visszalépek, ha úgy gondolom, mert a rajongók is...most akkor mi van? Értem a többieket is, mert bizony ez nem egy ember és a kísérőbandája, hanem egy teljes zenekar. Szóval...miért is kellene nekik egyből a keblükre ölelni? Végezetül: érdekes módon egyetlen ember foglalkozik és rágódik ezen az egészen, Mike Portnoy. És a többi csend...
[004730]
WallOfDeath
Ez tényleg vicc...
[004723]
Gorebacsov
Skizofrén fasz ez a Portnoy. A szokásos: két szék között a szarba. Majom. Nem is kéne erről cikkezni bulvár szar az egész engem rohadtúl idegesítenek az ilyen zenészek. Pl. Dave Ellefson és tárasaik. Pokolba velük.
[004720]
vinylfanatic
Hát kétségtelen tény,hogy a bandát Portnoy alakította.Azonban az utóbbi idők legnagyobb szarkavarását is ő csinálta!!!Kedves farkaslaci nem nagyon lehet erre mit mondani. Én csakis azt tudom mondani amit már korábban,ő lesz a dobos továbbra is.Még egy kicsit kavargatják a szart a többiek is,aztán megnyugodnak a kedélyek és összeborulnak megint.De,hogy erre mi szükség volt arról fogalmam sincs,ők tudják.Mindenesetre azt elérték,hogy jó ideje velük foglalkozik kiemelten a metal sajtó.Lehet,hogy ez volt a cél?!Ki tudja?
[004719]
drummzor
Az a poén, hogy még a banda nevét is Portnoy faterja találta ki és most meg visszautasítják Mike felajánlását... érdekes dolgok ezek :)
[004717]
PayaV
Hát ez a csapat tényleg Mike-é, nem tudom mikor térnek már jobb belátásra a többiek. Ha nélküle folytatják, bármilyen kitűnő dobos is lép a helyére, a banda már nem lesz a régi.
[004715]
farkaslaci
na baszki! írjatok má valamit, mert én nem tudom, mit is gondoljak...vagyis inkább nem szeretem az: "ugye én megmondtam" kezdetű szlogeneket. mindannyian ezt borítékoltuk, de félek, hogy a banda sértettsége/büszkesége nem fogja megengedni az ilyen hirtelen visszatérést. mondjuk ez nem is egy párkapcsolat, hogy: félrekeféltél, oszt most meg má jó lennék??? :) szerintetek???
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HEATHEN - Ősszel jön az új lemez, itt a második dal: Empire Of The Blind
2020. augusztus 7. (péntek) 18:21

2010 elején egy méregerős albummal (The Evolution Of Chaos - 18 év kihagyás után) tért vissza a Heathen, a Bay Area egyik kultikus thrash/speed csapata, idén pedig jön majd a folytatás, az új lemezük címe Empire Of The Blind lesz. Az album szeptember 19-én lát majd napvilágot, második előzetesként pedig itt a címadó nóta - szöveges videóval. Vendégek is lesznek a lemezen: Gary Holt (Exodus), Rick Hunolt (ex-Exodus) és Doug Piercy (ex-Heathen), a borítót pedig Travis Smith készítette. A Heathen soraiba az utóbbi év során két új arc érkezett: Jason Mirza basszer (aki már évek óta koncertezik a csapattal) és Jim DeMaria dobos (Toxik), aki Sasha Horn helyét vette. Sasha és Jason Viebrooks basszer az Exhorderbe igazolt át a koncertfronton kevésbé aktív Heathenből.   www.facebook.com/heathen.official   HEATHEN - Empire Of The Blind (szöveges videó a 2020-as Empire Of The Blind albumhoz) HEATHEN...

SKELETAL REMAINS - Új dal és klip a kaliforniai death metal brigádtól: Congregation Of Flesh
SKELETAL REMAINS - Új dal és klip a kaliforniai death metal brigádtól: Congregation Of Flesh

The Entombment Of Chaos címmel szeptember 11-én jelenik meg a kaliforniai death metal gépezet Skeletal Remains negyedik albuma, a 2018-as Devouring Mortality lemez folytatása, második...

VITRIOL - Klippremier a portlandi death metal brigádtól: Hive Lungs
VITRIOL - Klippremier a portlandi death metal brigádtól: Hive Lungs

A death metal vonalas portlandi Vitriol tavaly szeptemberben adta ki a debütáló albumát To Bathe From The Throat Of Cowardice címmel, idén márciusban pedig visszatértek volna Budapestre a...

JOHN PETRUCCI - 10 év után újra együtt dolgozott Mike Portnoy-jal, itt az új szólólemez első dala
JOHN PETRUCCI - 10 év után újra együtt dolgozott Mike Portnoy-jal, itt az új szólólemez első dala

Digitális verzióban augusztus 28-án, CD-n és LP-n pedig majd október 30-án jelenik meg a Dream Theater gitáros, John Petrucci új szólóalbuma, a Terminal Velocity, amely azért is érdekes...

METALLICA - Maszkban és négyesben, videón ahogy már együtt próbálnak
METALLICA - Maszkban és négyesben, videón ahogy már együtt próbálnak

Egy nyúlfarknyi videót tett közzé a Metallica arról, ahogy San Rafaelben, a főhadiszállásukon végre együtt jammelhetnek - maszkokban. Hetfielden ugyan nincs maszk, de hát neki énekelnie...

MOBILMÁNIA - Dal- és klippremier: Holnap a roncsokból
MOBILMÁNIA - Dal- és klippremier: Holnap a roncsokból

A zenekartagok otthonaiban, találkozás nélkül készült el a Holnap a roncsokból című, legújabb Mobilmánia dal. A friss szerzeményhez drónos, otthoni és stúdiós felvételekből...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS