DREAM THEATER - Nyár végére tervezik az új album kiadását

A dobos nevét egyelőre titkolják

2010. december 17. (péntek) 12:39 | utoljára módosítva: 2011. január 3. (hétfő) 08:28

Nagy a találgatás Mike Portnoy friss közleménye nyomán, miszerint 2011-ben már nem játszik az Avenged Sevenfold koncertjein, hiszen korábbi csapata, a Dream Theater továbbra is januárban akar nekilátni az új album munkálatainak. Könnyen lehet, hogy Mike-nak mégsem lesz annyira tele a 2011-es naptárja, mint amennyire akár még csak pár hete is gondolta?
A Dream Theater gitárosa, John Petrucci december 9-én Dave Lingnek beszélt elsőként arról, hogy már megtalálták Portnoy utódját, de óvatosak, még nem akarják nyilvánosságra hozni a dobos nevét.
"Ez a banda olyan, akár egy vonat, nem lehet megállítani. A meghallgatások hihetetlenül jól mentek, és meg is van a srác. Nagyon izgatottak vagyunk a döntés miatt, de még nem akarunk semmiféle bejelentést tenni. A dobos kilétének nyilvánossá tétele előtt minden részletet rendbe akarunk tenni. Itt tévedésnek nem lehet helye.
Annyit mindenképp el akarok mondani, hogy fel vagyunk dobva a csapat jövője miatt. Mike döntése, miszerint kiszáll, eléggé sokkolóan hatott. Nagyon bizarr tud lenni, amikor 25 év után valaki egyszerűen csak eltűnik. Ez az egész folyamat roppant katartiku volt számunkra, ideértve a meghallgatásokat, a jövő megtervezését és a nyári európai koncertezés elvállalását is."
Kattints a folytatáshoz!Azt hajlandó vagy elárulni, hogy netán egy olyan dobosról van szó, akinek a neve gyakran felmerült az internetes találgatások során?

"Ebbe inkább nem mennék bele, hogy őszinte legyek."


Bárki is lesz az, nagy fába vágja a fejszéjét, hiszen egy olyan dobos helyére ül be, mint Mike Portnoy. Ha úgy vesszük, máris megkapta a maga méregpoharát...

(nevet) "Így van, maximálisan! A kérdés így hangzik: 'Tényleg akarod ezt az állást?' Ez nagyon vicces!"


Mindenkit meglepett, hogy a High Voltage fesztiválon máris felléptek. Úgy látszik, hogy valóban nem akartok pihenőt, nem akartok egy kicsit feltöltekezni, ami ugyebár a Mike-kal való problémák forrását jelentette.

"Nos, igen. Ezt a bandát több mint 25 évvel ezelőtt hoztuk össze Mike-kal és Johnnal (John Myung basszer), és a pályafutásunk egyenletesen felfelé ívelő volt. Hihetetlenül szenvedélyes és elkötelezett rajongóink vannak a világ minden táján, és nem szerepel a terveink között a birodalom lebontása, de még a tempó lassítása sem. Egy Iron Maidennel közös amerikai turné után épp nem ehhez van kedvünk. A 2009-es Black Clouds And Silver Lining a listás pozíciókat tekintve a pályafutásunk legeredményesebb albuma, úgyhogy semmi logika nem lenne abban, ha most visszavennénk a tempónkból. Épp ennek az ellentétére van szükség. Még többet, még nagyobbat, még jobbat!"


A brit Metal Hammer tartott egy online szavazást arról, hogy Mike Portnoy nélkül folytatódjon-e a Dream Theater sztori, avagy sem. Az eredmény a következő: 52 százalék nemet mondott a folytatásra, 48 százalék pedig igent.

"Hűha, ez érdekes... Erről nem is hallottam."


Jól példázza a rátok váró feladat súlyát, nem?

"Tudod, mi a helyzet? Én magam is rajongója vagyok sok csapatnak, így megértem, hogy az emberek hozzászoknak egy adott felálláshoz, és elképzelni sem akarják, milyen lenne másképp. Ez számomra egy tök logikus felfogás. Ugyanakkor sokan hajlamosak elfeledkezni arról, hogy a Dream Theater egy együttes - öt zenész kollektívája. Ez volt mindig is. És ha veszed ezt az öt embert, a közös teljesítményük mindig több, mint az öt egyéni teljesítmény. Nagyon fontos, hogy ezt mindenki megértse. A Dream Theater nem csupán egyetlen emberről szól, hanem a közösen megírt muzsikáról, és arról a kapcsolatról is, ami a zenekart a rajongókhoz fűzi, továbbá a művészi céljainkról és elképzeléseinkről. Magam is nehezen tudom elképzelni a más formában kiálló Dream Theatert, de azt még nehezebben tudánám elképzelni, hogy mindennel leálljunk."


Az a tervetek, hogy a nyári bulik idején már a lemezzel is előrukkoltok?

"Januárban látunk neki az új albumnak, de nem hinném, hogy a fesztiválok idejére elkészülünk vele. Inkább az augusztust, annak környékét mondanám, addigra már elkészülhet."


A High Voltage-on lehet majd új dalt is hallani?

"Talán. Lehetséges."


Arról lehet már tudni valamit, hogy ki lesz a producer? Mike távozása azt jelenti, hogy egyedül vágsz neki?

"Továbbra is producerkedem majd, igen. Ez már szóba került, és mivel a szenvedélyem is, továbbra is kézben tartom majd a dolgokat. Paul Northfield lesz a hangmérnök, akivel az utóbbi két albumon is dolgoztunk. Egyedül az jelent majd újdonságot, hogy a keverést valaki másra fogjuk bízni, hogy azért egy amolyan külső fül is foglalkozzon az anyaggal."


Elárulnál ezt-azt az új dalokról?

"Nem, még nem. Írtam már néhány dolgot itthon, felvettem pár ötletet, és cserélgettem is párat a többiekkel. Azt azonban elmondhatom, hogy határozott elképzeléseink vannak arról, hogy milyen típusú lemezt szeretnénk. Erről majd idejében be is fogunk számolni."


Mondhatjuk, hogy a változás óta a banda minden tagja igyekezett kicsit jobban részt venni a munkában, hogy kompenzálni lehessen Portnoy kreativitásának hiányát?

"Tökéletesen így van. Mint egy család vagy egy vállalkozás esetében, amikor jön valami váratlan válság vagy tragédia, mindenki a másiknak veti a hátát. Mindenki sokkal többet kommunikál a többiekkel. Ami a tehetséget és a kreativitást illeti, abban nincs hiány, és ez átsegít minket mindenen."


Furcsa véletlen, hogy a 2011-es High Voltage fesztivál mindkét főbandája meghatározó ponthoz érkezik el. A Dream Theater számára egy új kezdet jön el, a Judas Priest számára pedig az út vége, hiszen arról beszélnek, hogy az utolsó nagy turnéjukra készülnek.

"Hű, erről nem is tudtam! Mindig is hatalmas Judas Priest rajongó voltam... De hát ki az, aki nem? Ez bizony komoly érzelmeket visz majd bele ebbe a koncertbe." 

Hozzászólások

[004651]
farkaslaci
Személy szerint elvárok egy kis frissülést a csapattól. Nem ártana egy organikusabb, természetesebb megközelítése a zenének részükről - az én szerény elvárásom szerint. Nem fogom hiányolni az erőltetett hörgéseket, ami az új LaBrie albumon nem is jön be, ezért nem is nagyon hallgatom. Ez a banda miért akar szir-szar-core dogokat követni, vagy éppen COF szerű dolgokat pakolni a dalokba, hogy hűűűde kemény legyen! Bízom az izzadságszagtól mentes folytatásban. Mike meg menjen ekézni a Dimmu Borgirba.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HEATHEN - Ősszel jön az új lemez, itt a második dal: Empire Of The Blind
2020. augusztus 7. (péntek) 18:21

2010 elején egy méregerős albummal (The Evolution Of Chaos - 18 év kihagyás után) tért vissza a Heathen, a Bay Area egyik kultikus thrash/speed csapata, idén pedig jön majd a folytatás, az új lemezük címe Empire Of The Blind lesz. Az album szeptember 19-én lát majd napvilágot, második előzetesként pedig itt a címadó nóta - szöveges videóval. Vendégek is lesznek a lemezen: Gary Holt (Exodus), Rick Hunolt (ex-Exodus) és Doug Piercy (ex-Heathen), a borítót pedig Travis Smith készítette. A Heathen soraiba az utóbbi év során két új arc érkezett: Jason Mirza basszer (aki már évek óta koncertezik a csapattal) és Jim DeMaria dobos (Toxik), aki Sasha Horn helyét vette. Sasha és Jason Viebrooks basszer az Exhorderbe igazolt át a koncertfronton kevésbé aktív Heathenből.   www.facebook.com/heathen.official   HEATHEN - Empire Of The Blind (szöveges videó a 2020-as Empire Of The Blind albumhoz) HEATHEN...

SKELETAL REMAINS - Új dal és klip a kaliforniai death metal brigádtól: Congregation Of Flesh
SKELETAL REMAINS - Új dal és klip a kaliforniai death metal brigádtól: Congregation Of Flesh

The Entombment Of Chaos címmel szeptember 11-én jelenik meg a kaliforniai death metal gépezet Skeletal Remains negyedik albuma, a 2018-as Devouring Mortality lemez folytatása, második...

VITRIOL - Klippremier a portlandi death metal brigádtól: Hive Lungs
VITRIOL - Klippremier a portlandi death metal brigádtól: Hive Lungs

A death metal vonalas portlandi Vitriol tavaly szeptemberben adta ki a debütáló albumát To Bathe From The Throat Of Cowardice címmel, idén márciusban pedig visszatértek volna Budapestre a...

JOHN PETRUCCI - 10 év után újra együtt dolgozott Mike Portnoy-jal, itt az új szólólemez első dala
JOHN PETRUCCI - 10 év után újra együtt dolgozott Mike Portnoy-jal, itt az új szólólemez első dala

Digitális verzióban augusztus 28-án, CD-n és LP-n pedig majd október 30-án jelenik meg a Dream Theater gitáros, John Petrucci új szólóalbuma, a Terminal Velocity, amely azért is érdekes...

METALLICA - Maszkban és négyesben, videón ahogy már együtt próbálnak
METALLICA - Maszkban és négyesben, videón ahogy már együtt próbálnak

Egy nyúlfarknyi videót tett közzé a Metallica arról, ahogy San Rafaelben, a főhadiszállásukon végre együtt jammelhetnek - maszkokban. Hetfielden ugyan nincs maszk, de hát neki énekelnie...

MOBILMÁNIA - Dal- és klippremier: Holnap a roncsokból
MOBILMÁNIA - Dal- és klippremier: Holnap a roncsokból

A zenekartagok otthonaiban, találkozás nélkül készült el a Holnap a roncsokból című, legújabb Mobilmánia dal. A friss szerzeményhez drónos, otthoni és stúdiós felvételekből...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS