DUFF McKAGAN - Megölte a bizniszemet...

Mondta az ex-Gunner a digitális és az analóg formátum kapcsán

2010. december 14. (kedd) 08:28 | utoljára módosítva: 2010. december 27. (hétfő) 09:51

Az egykori Guns N'Roses basszer, Duff McKagan rajongói kérdésekre válaszolva az alábbiakat mondta a Seattle Weeklyben a digitális zene okozta változásokról:
"Nos, igen, egy csomó szaros értelemben véve, a digitális zene kib...ottul megölte a bizniszemet - jelentette ki Duff az analóg és digitális formátum, a bakelit és a CD, valamint az mp3-jellegű formátumok hangzásbeli különbsége kapcsán. - Amikor a CD-k először megjelentek, akkor kezdtem igazán pénzt keresni a GN'R-ben. A boltokban kapható legjobb lemezjátszóm és erősítőm volt, ugyanilyen kaliberű hangfalakkal, és arra is emlékszem, amikor Slash-sel elmentünk a Ventura Blvd. egyik boltjába CD-ket és CD-játszókat venni. Ott aztán minden megvolt, és A-tól Z-ig át is nyálaztuk a kínálatot, közben pedig megtöltöttük a kosarunkat, lényegében mindazt újra beszerezve, ami már megvolt bakeliten..."
Kattints a folytatáshoz!"...Úgy tűnt, hogy ez aztán az élvonalbeli szarság, és hogy ott vagyok a modern technika frontján... de csak amíg haza nem értem, és rá nem jöttem, hogy a bakelitjeimhez képest minden CD szarul szól. Aki ezt másképp gondolja, az már bizonyára annyira hozzászokott ahhoz, hogy egy digitális tételnél minden egyes bit ki van használva, hogy a dalokban létező 'űrt' már furának és talán archaikusnak érzi.

De akkoriban azt sem vettük észre, hogy ez egy olyan játék, amit a multikiadók űztek, és aminek mi is bedőltünk Slash-sel, újra megvásárolva az ÖSSZES terméküket. Szorozd be ezt a bolygónk lakóival, és máris dollárcsilliókról beszélünk!

A multikiadós vezérek azonban túl rövidlátóak és kapzsik voltak ahhoz, hogy észrevegyék az otthoni számítógépek növekvő népszerűségét, és hogy így a felhasználók közt lehetségessé vált a digitális bitek oda-vissza küldözgetése.

De TOVÁBBRA IS a művész fizeti a végső számlát. A benzin ára annyira magas, miközben senki sem ad el CD-ket és a jegyárak MINDENÜTT egyre csökkennek, hogy jó ideig csoda lesz más bandákat is látni, mint a helyieket. Mondjuk ez Seattle-ben talán pont nem akkora gond!"

Hozzászólások

[004620]
morningrise
Szerintem Duff tesó a letöltések miatt rágott be a CD -re .Jó egy zenész szájából azt hallani , hogy a multik baszták tönkre a zeneipart. Bizony ez kibaszottul így is van .Lehet szidni az AnonimBunkót , ki nem szarja le . A kiadók most is maguk alatt vágják a fát , amikor félévvel megjelenése után újra kiadják a lemezeket bónuszolva(+dvd) . Sokan megelégelték már ezt.
[004608]
shmonsta
A cikk arról szól, hogy amikor megjelent a cd akkor elmentek és vettek egy csomót, meg lejátszókat is hozzá. Majd hazaértek és rájöttek, hogy a vinyl jobban szól. Ez a nyolcvanas évek vége(akkor lett népszerű). Mivel késett el?
[004597]
vinylfanatic
Hát kedves Duff elég későn ébredtél fel. De vigasztaljon az,hogy vagytok jó sokan akik most ismerték fel a bakelit lemezek nagyszerűségét és időtállóságát.Annak aki a zenével egy kicsit is mélyrehatóbban foglalkozott és nemcsak egy divathóbort volt nála ez sosem voltkérdés.VINYL FOREVER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NEST OF PLAGUES - Új dal a budapesti bandától, már négyes felállásban: Choke
2020. augusztus 4. (kedd) 14:09

Choke címmel egy szöveges videóval kísért új dallal jelentkezett a budapesti Nest Of Plagues. A csapat első nagylemeze, a gyulai No Silence stúdióban rögzített és 2018-ban kiadott End Of The Century volt, 2019-ben pedig már kihoztak egy új dalt (Memento For Her Deeds), azóta azonban Kövecses Evelin személyében lett egy második gitárosuk is. A két nóta mellé újabbak is érkeznek majd, erről a metal.hu-nak beszéltek a premier kapcsán: "Most fel van véve a Memento For Her Deeds-en és a Choke-on kívül 4 dal. Ha a COVID és a pénztárca engedi, akkor ezeket fogjuk kiadni a következő tavaszig tételenként, illetve közben íródik kb. 3 szám, amelyekkel összeállhat jövőre egy nagylemez. Kevesebb lesz a death metal/deathcore vonal a leendő nagylemezen. Több dallam, metalcore, szinti-elem lesz benne, illetve a vokállal is sokat kísérletezünk. A szövegek témáját illetően is egységesedik a körítés. Jobban összpontosulnak bizonyos...

THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak
THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak

Arról már tavasszal beszámoltunk, hogy a Haw és a Stereochrist éléről ismert Makó Dávid egyszemélyes projektje, a folk/dark/blues vonalas The Devil's Trade a francia Season Of Mist...

STUBBORN - Dalpremier a hazai zúzda-brigádtól: Narrow-minded
STUBBORN - Dalpremier a hazai zúzda-brigádtól: Narrow-minded

Narrow-minded címmel egy vadonatúj dallal jelentkezett a metal/hardcore vonalas kerekegyházi Stubborn, amelynek második albuma, a remekül sikerült Let's Start A Fire még 2018-ban látta meg...

DIVIDED - Friss klipet kapott a sunshine-sláger: Don't Turn Away
DIVIDED - Friss klipet kapott a sunshine-sláger: Don't Turn Away

A HammerWorld magazin júliusi-augusztusi összevont számának extra CD-mellékleteként jelent meg a Divided zenekar második albuma, a Behind Your Neon Eyes. A csapat legfrissebb klipje a Don't...

NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is
NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is

Még májusban jött ki az új Nagaarum lemez, a Covid Diaries, a CD-verzió pedig pár napja látott napvilágot. Ez a projekt tizenkilencedik hanganyaga, sorlemezként pedig a tizenhetedik....

DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz
DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz

Eredetileg úgy volt, hogy június 21-én jelenik meg az új Deep Purple album, a Whoosh!, április elején azonban bejelentette a legendás hard rock csapat, hogy a lemez csak augusztus 7-én jön...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS