OVER THE UNDER VOL. 4. - Újabb három csapat mutatkozik be

Autumn Twilight, Phoenix, FutureRealm

2010. december 9. (csütörtök) 12:53 | utoljára módosítva: 2010. december 27. (hétfő) 09:43

A már minden jobb újságosnál kapható decemberi-januári HammerWorld magazin két CD-t is tartalmaz majd, a Blind Myself különleges válogatását és egy 17 tételes Over The Under válogatást.
A friss hazai felvételeket és új bandákat is bemutató CD-sorozatunk újabb darabjára 17 felvétel került fel. A CD-n hallható zenekarokat hármas adagokban mutatjuk be ezekben a napokban.

A harmadik hármas:
AUTUMN TWILIGHT
PHOENIX
FUTUREREALM


Kattints a folytatáshoz!AUTUMN TWILIGHT
Aktuális felállás?


"Kiss Péter - gitár, ének
Mándli István - gitár
Csekk Tamás - basszusgitár
Erdei Attila - dob."

Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat?
 

"A kreativitás, a zene és a zenélés öröméért."

Zenei világotok minimum egy, de maximum négy szóban?


"Hangulatos, lendületes, dalközpontú."

Eddigi legjobb kritika, amit kaptatok?


"'Van valami emelkedett, különös, elvarázsolt atmoszférája az A.T. zenéjének, és igazán ez az, ami kiemeli őket a hasonló stílusú bandák tömegéből.' - Uzseka Norbi tollából, MHH 162."


AUTUMN TWILIGHT - Autumn Twilight

Az első Autumn Twilight koncert rövid leírása?


"Részemről láz, tüszős mandulagyulladás, mindez egy tehetségkutatón - mondja Péter. - A koncert után teljesen elment a hangom, és mivel mindig ugratjuk egymást, senki sem hitte el hogy nem tudok beszélni..." (nevet)

A legjobb koncert eddig?

"Lehetetlen csak egy koncertet kiemelni, mert a hangulat mellett fontos a jó megszólalás, színpad, fénytechnika is. Az A38-as koncerteken minden klappolni szokott, de hangulat szempontjából említhetném a Fekete Zaj fesztivált vagy a legutóbbi Dürer kertes bulit is."

Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel? Miért éppen ez?

"A Flux című vadonatúj dal, ami egy kísérletezősebb nótánk úgy stílusában, mint hangulatában. Gondoltuk erre több ember is felkaphatja a fejét, valamint jól mutatja hogy jelenleg is fejlődésben van a zenekar."

Várható új anyag, új lemez/EP tőletek?


"Januárban jelenik meg az Alteration című EP, három új és egy újragondolt régi dallal, valamint a címadó remixével és koncertklipjével, tehát elég sok extrával, amit érdemes lesz beszerezni."

Aktuális koncert, klip, megmozdulás?

"Tavaszra várható sok koncert, hamarosan kijön az EP, amelyet bárki meghallgathat majd a myspace-en. A már említett koncertklip mellett készül majd egy hagyományos is a kislemez egy másik dalára."

2011-re milyen terveitek vannak még?

"Ha a dalszerzés tempója megengedi, akkor év végén szeretnénk megjelentetni a soron következő albumunkat, amely feltehetően sokak számára fog meglepetést okozni."


www.autumntwilight.hu
www.myspace.com/autumntwilighthun

Youtube csatorna

 

PHOENIX (Felvidék)Aktuális felállás?

"Puss Krisztián "Bufi" - basszusgitár
Lépes Gábor - gitár, vokál
Lépes Ferenc - dob

Puss Tamás - ének."

Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat?

"2001-ben a szülők Pegazus nevű formációja - 5 év után - összeállt egy buli erejéig, és ezen a koncerten döntöttük el - Gábor, Bufi és Feri -, hogy mi is hangszereket ragadunk. 10-11 évesen!" (nevet)


PHOENIX - Ugyanaz a vér hajt (a 2007-es Tisztán láss albumhoz)
Zenei világotok, minimum egy, de maximum négy szóban?


"Rock-Metal."

Az eddigi legjobb kritikátok?

"Tisztán láss lemezkritika a  Hammer 2007. decemberi számában!" (nevet)

A legelső koncertetek rövid leírása?

"2002. augusztusában, 12-13 évesen, egy falunapon. Kábé 200 ember előtt! Még öttagú volt a banda - Bufi, Gábor, Feri, Romi, Adrián - és olyan feldolgozásokat játszottunk, mint pl. Edda, P.Mobil, P.Box... Van róla egy VHS kazetta is! Az énekesünk, Tomi akkor még az első sorban tombolt" (nevet)

A legjobb koncert eddig?


"2009. ősz, turné a Tankcsapdával - összes állomás. Aztán Tisztán láss lemezbemutató buli 2007. szeptember - teltház a csallóközcsütörtöki kultúrházban. Az kb. 650 ember!"


PHOENIX - Új híd (koncertfelvétel a 2009-es Tankcsapda turnéról)
Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel?

"Az Utolsó lépés című nóta, amit a Zárva - Szabadon című új anyagunk egyik legütősebb dalának érzünk! Most novemberben jelent meg az album, ez a második nagylemezünk. Talán ehhez a számhoz készítjük majd hamarosan a klipet is!"

Aktuális koncert, klip, megmozdulás?


"A 10 állomásos őszi turnénk végéhez érünk a jövő héten, december 17-én Bándon, 18-án pedig Komáromban lépünk fel. Az új lemezhez januárban forgatunk majd egy klipet a Rock Tv-vel. 2011. március 19-én pedig a csallóközcsütörtöki kultúrházban egy nagyszabású lemezbemutatót tartunk, egyben a 10 éves jubileumi koncertünket, meglepetésvendégekkel és látványos show-val!"

2011-re milyen egyéb terveitek vannak?


"Koncert koncert hátán... klubok, fesztiválok, motorostalálkozók. Reméljük, közben lassan halad majd az új dalok megírása is. A lényeg, hogy mindenhol ott legyünk, minél többen megismerjék a bandát!"


www.phoenixmusic.sk
www.myspace.com/phoenixzenekar
Facebook oldal

FUTUREREALMAktuális felállás?

"Vajsz Kornél - ének
Hegyaljai-Boros Zoltán - dob és szintiprogramozás, gitár, vokál
Sovák 'Cséb' Gábor - basszusgitár."

Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat?

"2007-ben találkozott Zoli és Cséb. A Zoli által megírt alapok mentén kezdtek játszani, majd csatlakozott egy dobos is, Tomi, akivel majd' 2 évig együtt zenéltek. 2008-ban érkezett Kornél, az énekes, így teljes lett a banda, beindult a koncertezés. 2009. közepétől a csapat 3 emberből és egy gépből áll - a dobokat és a szintiket sampler szolgáltatja."

Zenei világotok, minimum egy, de maximum négy szóban?

"Súlyos, felemelő, izgalmas."


FUTUREREALM - Ziggurat Station (koncertfelvétel)
Az eddigi legjobb kritikátok?


"Legjobb Metal Zenekar - 2008 Gyöngyös, Amatőr Zenei Tehetségkutató.
'Robotmetáááááááááááááááál!!!' - egy néző, 2009. Bp."

A legelső FutureRealm koncert rövid leírása?


"Nagy izgalmakkal vártuk - 2008 szeptemberében volt, egy kis klubban, a Viper Roomban, Budapesten. Egész jól játszottunk, de emiatt színpadi mozgás szinte nulla volt - viszont ezt mára nagyon felfejlesztettük!"

A legjobb koncert eddig?

"2009-ben az A38-as BZF tehetségkutató - állat jó volt a sok fény, a nagy színpad! Meg talán ott játszottunk eddig a legtöbb ember előtt."

Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel?


"A Where Beauty Lost című tétel - általában ez a koncertjeink zárószáma. Azért ezt választottuk, mert talán ez a legdallamosabb, legütősebb nótánk. És 4 perc közeli. Egyébként épp mostanában jelent meg szerzői kiadásban az első lemezünk, de már nagyban íródnak az új számok."

Aktuális koncert, klip, megmozdulás?


"Egy kis téli szünetelés van, de január-februártól tervezzük, hogy nyomunk pár bulit."

2011-re milyen egyéb terveitek vannak?
 
"Új hang- és képanyag készítése, hangzásjavítás és sok koncertezés!"


www.myspace.com/futurerealmbandA sorozat korábbi részei:

TŰZMADÁR, SOLAR SCREAM, STORYUM
RUBICON, TRENDKILLERZ, DON'T NEED SOCIETY
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DREAD SOVEREIGN - Új klip és új album a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától
2021. január 15. (péntek) 18:52

Alchemical Warfare címmel megjelent és végig is hallgatható a Primordial énekes Nemtheanga doomos, ős-metalos csapatának új albuma. A harmadik Dread Sovereign lemez She Wolves Of The Savage Season egyúttal egy klip is született. A bemutatkozó anyaguk egy 2013-as EP volt, azt követte a 2014-es All Hell's Martyrs album, 2017-es tavaszán pedig a For Doom The Bell Tolls lemez.   www.facebook.com/DreadSovereign   "Az ír Dread Sovereignt nem kisebb név alapította, mint Alan Averill Nemtheanga, a Primordial énekese. Nemtheanga itt nem csupán frontember, de basszusgitáros és fő dalszerző is egyben, a stílus pedig saját bevallása szerint a doom és a jelzők nélküli metal között mozog valahol, olyan zenekarok hatásait vegyítve, mint a Venom, a Saint Vitus, a Cirith Ungol. Az új banda megvalósításában egyrészt a Primordial-béli kollégája, a dobos Simon O’ Laoghaire segítette, valamint egy fiatal rockgitáros,...

TRANSATLANTIC - Rendhagyó konceptanyag jön Portnoyéktól, premier: Looking For The Light
TRANSATLANTIC - Rendhagyó konceptanyag jön Portnoyéktól, premier: Looking For The Light

Hét év után egy új albummal jelentkezik a Mike Portnoy dobos, Neal Morse énekes, billentyűs, gitáros (ex-Spock's Beard), Roine Stolt gitáros, énekes (The Flower Kings) és Pete...

SAXON - Jön az Inspirations album, videóval a Speed King a Deep Purple-től
SAXON - Jön az Inspirations album, videóval a Speed King a Deep Purple-től

Pár hete jelentette be a brit heavy metal intézmény Saxon, hogy egy feldolgozásokat rejtő albummal kíván tisztelegni a számukra fontos inspirációt jelentő zenekarok és előadók előtt,...

WITHERFALL - Dal- és klippremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: The Other Side Of Fear
WITHERFALL - Dal- és klippremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: The Other Side Of Fear

Curse Of Autumn címmel március 5-én jelenik meg a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez utódja....

WARDRUNA - Egy hét múlva új album, dalpremier: Skugge
WARDRUNA - Egy hét múlva új album, dalpremier: Skugge

A koronajárvány globálissá válása előtt még úgy volt, hogy 2020 nyarán kijön a folk/ambient vonalas norvég Wardruna ötödik albuma, a Kvitravn (White Raven, Fehér holló), a lemez...

ANNEKE VAN GIERSBERGEN - Videoklippel a februári szólóalbum második dala: Hurricane
ANNEKE VAN GIERSBERGEN - Videoklippel a februári szólóalbum második dala: Hurricane

The Darkest Skies Are The Brightest címmel egy személyes hangulatú szólólemezzel jelentkezik 2021. február 26-án az egykori The Gathering énekesnő, Anneke Van Giersbergen. A 11 dalos album...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS