OVER THE UNDER VOL. 4. - Újabb három csapat mutatkozik be

Rubicon, Trendkillerz, Don't Need Society

2010. december 8. (szerda) 09:29 | utoljára módosítva: 2010. december 16. (csütörtök) 10:30

A december 9-től minden jobb újságosnál megjelenő decemberi-januári HammerWorld magazin két CD-t is tartalmaz majd, a Blind Myself különleges válogatását és egy 17 tételes Over The Under válogatást. A friss hazai felvételeket és új bandákat is bemutató CD-sorozatunk újabb darabjára 17 felvétel került fel. A CD-n hallható zenekarokat hármas adagokban mutatjuk be a következő napok folyamán.

A második három zenekar:
RUBICON
TRENDKILLERZ
DON'T NEED SOCIETY


Kattints a folytatáshoz!RUBICON (Budapest)
Aktuális felállás?


"Terdy Tamás - dobos
Molnár Gábor - basszusgitáros
Orbán-Ducos Tamás - énekes
Magyari Péter - billentyűs
Horváth Imre - gitáros." 

Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat? 

"2003-ban alakultunk meg, egy régi zenésztársam és jómagam kezdeményezésére - mondja Horváth Imre gitáros. - Szerettem volna egy olyan rockzenekart összehozni, ahol sok más hasonló stílusú zenekarral ellentétben, pozitív kicsengésű a mondanivaló. Úgy gondolom, hogy a dolgokat nem a rossz, hanem a jó oldalukról kell megközelíteni. Zenénkkel a mindennapok örömeit, nehézségeit, kemény helyzeteit fogalmazzuk meg, de a saját életünkből merített pozitív energiákat próbáljuk belevinni a dalainkba."" 

Zenei világotok minimum egy, de maximum négy szóban?

"Hard Rock, metalos elemekkel."

Eddigi legjobb kritika, amit kaptatok?

"Eddigi pályafutásunk során alkalmunk nyílt együtt játszani olyan élvonalbeli zenekarokkal, mint az Ossian, az Edda, a Depresszió, a Kalapács, és eddig minden ilyen közös megmozdulás után, úgymond a legnagyobbaktól elismerő, dicsérő szavakat kaptunk. Ami szintén fontos, sőt, talán ezen múlik minden, hogy a közönség visszajelzése is pozitív, örömmel fogadnak minket. Nagyon sok erőt ad, hogy egy-egy koncert után rengeteg fantasztikus… kritika ér minket."
 

RUBICON - Mindenen át...


 

A legelső Rubicon koncert rövid leírása?
 
"A legelső bulink a Wigwamban volt, ahol a Kalapács zenekar előtt melegíthettük be a közönséget. Józsiék nagyon kedvesek voltak velünk, mindenben segítettek, és mi is a legtöbbet próbáltuk kihozni magunkból, ami szerintem sikerült is. A közönségre sem lehetett panasz, bár még ismeretlen zenekarként láthattak minket, de az ütemre bólogatások és a folyamatos tetszésnyilvánítás lendületet adott a folytatáshoz."
 
A legjobb koncert eddig?
 
"2009. november 28-án a Petőfi Csarnokban léphettünk fel az Ossian elött… az a buli volt szerintem minden szempontból a legjobb. A terem legvégén is emberek álltak, bármerre néztem a színpadról, mindenhol rockereket láttam, akiknek nagyon átjött amit csinálunk. Reméljük, hogy 2011. május 21-én is hasonlóképpen fogad majd minket a nagyérdemű, ugyanis szintén az Ossian előtt lépünk színpadra, de ezúttal a szabadtéri színpadon."
 
Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel? Miért éppen ez?
 
"A válogatásra egy vadiúj dalunk került fel, Mindenen át… címmel. Erre a dalra klipet is készítettünk. A szám mondanivalójában egy óriási kincs fogalmazódik meg: az IGAZ BARÁTSÁG. Úgy gondoltuk, hogy ez a téma rengeteg embert meg tud mozdítani. Zeneileg ez a legelőremutatóbb szerzeményünk, jól példázza a Rubicon világát."  

Várható új anyag, új lemez/EP tőletek?

"Ha minden a terv szerint halad, 2011. év végére elkészítenénk a második nagylemezünket, de addig még sok víz lefolyik a Dunán…"" 

Aktuális koncert, klip, megmozdulás?

"Legközelebb a Dürer Kertben fogunk játszani december 20-án, ahol a teljes Rubicon repertoár elhangzik majd. Vagyis az eddigi leghosszabb koncertünkre lehet számítani. Mindenkit szeretettel várunk!"

2011-re milyen terveitek vannak?

"Hasonlóképpen, mint idén, egy turnét tervezünk február közepétől május elejéig. Folynak tárgyalások több élvonalbeli zenekarral is. Május 21-én pedig egy nagyszabású koncerten fellépünk a 25. születésnapját ünneplő Ossian előtt, és egy kis meglepetéssel is készülünk a rajongóinknak. Erről majd később... 2011.-ben szeretnénk eljutni annyi fesztiválra amennyire csak lehetséges, de a saját bulikat sem fogjuk hanyagolni. Találkozzunk a koncerteken!"


www.rubiconrock.hu
 

TRENDKILLERZ (Kecskemét)Aktuális felállás?

"Basa László - ének, dalszövegek
Nyúl György - gitár, vokál, dalszerző
Bucsi László - basszusgitárLaczi Arnold - dobok (Rab Attila - a stúdiófelvételek dobmunkái)."

Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat?

"Igényes, érthető rockmuzsika létrehozatala volt a közös cél, mindenekelőtt a közönség szórakoztatására. Nem kívánjuk az aktuális trendeket követni, sem zenében, sem másképp. Mi szeretnénk trendeket alakítani, ebből adódóan lett a nevünk TRENDkillerz. A jelenlegi felállás 2010. januárja óta dolgozik együtt."

 


TRENDKILLERZ - Vigyázok rád majd!Zenei világotok, minimum egy, de maximum négy szóban?


"Mondanivaló, súly, líra, szórakoztatás."

Az eddigi legjobb kritikátok?

"Ezt most ne hagyjátok abba! (nevet) Ezt a zenét mindenkinek hallania kell!"

A legelső koncertetek rövid leírása?

"Kecskeméti klubkoncert, 50-60 ember előtt. A refréneket azonnal, egy emberként kántálta a közönség, ami azért volt meglepő, mert olyan ismerős, aki a dalokat már hallhatta volna, elvétve volt ezen a bulin."

A legjobb koncert eddig?


"Minden kecskeméti Amstel klubbulink szuper, ez a Kilele Music Cafe a zenekar koncert törzshelye."

Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel?


"Az Őrült nap, az egyik legzúzósabb dalunk. Egy HammerWorld CD-melléklet számára ezt gondoltuk a legcélravezetőbbnek. Amúgy nagyon szerteágazó a zenei világunk. De ez nemcsak a legzúzósabb, hanem egyben a legújabb dalunk is. A közönség is nagyon jól fogadta a hangzása, a mondanivalója miatt. Igazi koncertnóta."

Várható új anyag, új lemez/EP tőletek?

"Még Karácsony előtt szeretnénk kihozni az első lemezünket, jelenleg a keverés stádiumában van az anyag. Kellő médiatámogatás mellett, meggyőződésünk, hogy sikere lehet. 12 +1 dalt rögzítettünk, a lírai szerzeményektől a középtempós dalokon át a súlyosságokig. Legjobb tulajdonságunk a szerénység..." (nevet)


TRENDKILLERZ - Tépem a húrokatAktuális koncert, klip, megmozdulás?


"December 10 - Budapest, Crazy Mama Pub
December 30 - Kecskemét, Technika háza - Rockheart klub. A teljesítmény nélküli celebek elleni harot tűztük amúgy a zászlónkra, és egy nagyszabású klipet is szeretnénk elkészíteni - kellő humorral, statisztákkal. Jelen esetben ez támogatásfüggő..."

2011-re milyen terveitek vannak?


"A megjelenő zeneanyagunkat szeretnénk színvonalas hangosítású bulikon minél több emberhez eljuttatni. Ezt ma nagyon nehéz megvalósítani, de a szervezés folyamatban van. 2011-ben egy tavaszi koncertsorozattal - a Hejja produkció keretein belül - szeretnénk bemutatni a lemezanyagot."

www.myspace.com/trendkillerzDON'T NEED SOCIETY (Győr)
Aktuális felállás?

"Iván - gitár (ex-Cothurnus)
Muhar - gitár
Gyula - basszusgitár (ex-Bensörmens)
Pedro - dobok
Csiszi (Ciszka Zsolt) - ének (csak kisegítő énekes, ex-Kevés, jelenleg AMD."

Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat?

"2006.-ban Győrben alakultunk, csupán a zene szeretete miatt."

Zenei világotok, minimum egy, de maximum négy szóban?

"Rockcore, de mondták már ránk azt is, hogy in your face r'n'r."


DON'T NEED SOCIETY - Keserű szó, félelem tánca (PAFE 2010)
Az eddigi legjobb kritikátok?


"Fémforgács portálon - "kétségtelen hogy van a korongnak egy erős punk és HC magja, amely a fogós és egyszerű témákból áll össze. Gyakorlatilag, amit kapunk az némi rock’n’roll keveredése a punk a HC és a stoner húzásokkal, amolyan masszív paraszt szántás..." -, illetve koncerteken a T. hallgatóságtól."

A legelső DNS koncert rövid leírása?


"Rövid és hangos."

A legjobb koncert eddig?

"Az Akela előtt a Diesel Klubban 2010.10.31-én és a tavalyi PAFE."

Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel?


"A jövő évi DNS lemezről a Nincs határ című szám, ami ott nyitódal lesz."

Mikorra várható a lemez?

"Jövő tavasszal. Ha találunk addig végleges énekest. Egyébként 2009-ben jelent meg egy 5+1 számos EP-nk."

Aktuális koncert, klip, megmozdulás?


"Most a lemez befejezésére koncentrálunk."

2011-re milyen egyéb terveitek vannak?
 
"Koncertezés és fesztiválozás."


www.myspace.com/dnsrnr
www.dontneedsociety.hu
(két hét múlva lesz kész, addig az ideiglenes: www.dnsrnr.uw.hu)
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BRIGANTIK - Punk rock Várpalotáról, itt az új EP, az Aktuális düh
2021. január 21. (csütörtök) 09:11

Aktuális düh címmel megjelent és végig is hallgatható a várpalotai punk rocker Brigantik öt dalos második EP-je. "A Brigantik egy 6 éve létező punk rock banda Várpalotáról. A tagok már régi 'motorosok', metal és punk bandákban muzsikáltak korábban. A gitárosunk, Madjoe a Septicmen zenekar énekes gitárosa volt. A Brigantik egyik érdekessége, hogy a dobos egyben az énekes is. Többször nyertünk beszavazást a Nagy Karácsonyi Punkünnepre, jászottunk a Fezen fesztiválon, a Rockpalota fesztiválon, visszatérő vendégei vagyunk a Hétköznapi Csalódásoknak, ha a Veszprém-Fehérvár tengelyen  koncerteznek, kisebb és nagyobb bulik részvevői voltunk és vagyunk...   www.facebook.com/Brigantikpunk ...Két éve jelent meg a Munkásosztály EP anyagunk, amelyből három nyomásnyi CD-adagot is megvett a becses publikum, most pedig Aktuális düh címmel jelent meg a második EP-nk, amit tavaly októberben,...

ICED EARTH - Jon Schaffer péntekig biztosan rács mögött marad
ICED EARTH - Jon Schaffer péntekig biztosan rács mögött marad

Péntekig biztosan rács mögött marad az Iced Earth főnöke, Jon Schaffer, aki vasárnap délután adta fel magát az amerikai hatóságoknak. Ismert, hogy január 6-án Jon Schaffer is...

ORDEN OGAN - Dalpremier a tavaszi albumról: Inferno
ORDEN OGAN - Dalpremier a tavaszi albumról: Inferno

Eredetileg ősszel adta volna ki az új albumát a power metalos német Orden Ogan, végül azonban csak márciusban jön majd ki a Final Days lemez, egészen pontosan március 13-án.   A...

WOLFHEART - Ukrán vendéggel készült el az új dal: Skull Soldiers
WOLFHEART - Ukrán vendéggel készült el az új dal: Skull Soldiers

Skull Soldiers címmel egy 4 tételes és 2 új dalt tartalmazó EP-vel jelentkezik március 5-én a melodikus death metalt különlegesen fagyos hangulattal kísérő finn Wolfheart. A címadó...

ARCHITECTS - Videoklippel a harmadik új dal: Dead Butterflies
ARCHITECTS - Videoklippel a harmadik új dal: Dead Butterflies

Dead Butterflies címmel már a február végén érkező új album harmadik lemezelőzetes dalát is bemutatta a brit Architects. Az új nótát kísérő látványos videót a londoni Royal...

TORTUGA - A Dal 2021-ben is törnek majd az ablakok, új dal és klip
TORTUGA - A Dal 2021-ben is törnek majd az ablakok, új dal és klip

Ahogy korábban már beszáűmoltunk róla, a nyíregyházi Tortuga is ott lesz A Dal 2021 versenyben, most pedig meg is ismerkedhetsz a "tornacipős rock'n'rollerek" dalával. A Törnek az ablakok...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS