OVER THE UNDER VOL. 4. - Bemutatkozik az első 3 banda

Tűzmadár, Solar Scream, Storyum

2010. december 7. (kedd) 13:12 | utoljára módosítva: 2010. december 16. (csütörtök) 10:31

A december 9-től minden jobb újságosnál megjelenő decemberi-januári HammerWorld magazin két CD-t is tartalmaz majd, a Blind Myself különleges válogatását és egy 17 tételes Over The Under válogatást. A friss hazai felvételeket és új bandákat is bemutató CD-sorozatunk újabb darabjára 17 felvétel került fel. A CD-n hallható zenekarokat hármas adagokban mutatjuk be a következő napok folyamán.

Az első három zenekar:
TŰZMADÁR
SOLAR SCREAM
STORYUM


Kattints a folytatáshoz!TŰZMADÁR
Aktuális felállás?


"Schrott Péter - ének
Kovács Márton - gitár
Károlyi Gergely - gitár
Szűcs Attila - bass 
Horváth Zsolt - billentyű
Pál Dániel - dob." 

Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat? 

"1999 óta létezünk, a megalakulás oka pedig - mint minden induló zenekarnál -, a világmeghódítás... (nevet) Most már természetesen érettebben, átgondoltabban állunk hozzá a zenéhez és a közönséghez, meg persze magunkhoz is." 

Zenei világotok minimum egy, de maximum négy szóban?

"Mi Modern Heavy-nek nevezzük..." (nevet)

Eddigi legjobb kritika, amit kaptatok?

"'Srácok, ez tökéletes lett', illetve 'Srácok, ez tökéletes volt'!." (nevet)

 
TŰZMADÁR - Columbus (a 2007-es Fények albumhoz)


 
A legelső Tűzmadár koncert rövid leírása?
 
"1999 február, Csömör, nemtudjukmianevedetalánmárnemislétezik kocsma, 30 ember, óriási buli, sör, füst, jó."
 
A legjobb koncert eddig?
 
"2009. február - Bp, Pecsa, Iced Earth - Saxon - Tűzmadár. 1500 ember, megabuli, sör, füst, jó."
 
Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel? Miért éppen ez?
 
"Júdás csókja - a HammerWorld jövő márciusi számához mellékletként megjelenő új, Álmok című lemezről. Az eddigi visszajelzések szerint ez a nóta az egyik húzószám a korongról, és témájában is abszolút aktuális egy pár évtizede..." (nevet) 
 
Aktuális koncert, klip, megmozdulás?
 
"Klipek lesznek, de a körülmények még nem publikusak.
A következő nagyobb koncertjeink: dec. 17 - Crazy Mama Pub (További fellépők: Crossholder, Chat Noir, Időgép),  január 7 - Club 202 (Nevergreen lemezbemutató)" 
 
2011-re milyen terveitek vannak?
 
"Az Álmok album megjelentetése, aztán klipforgatás, rengeteg koncert, fesztiválok... és a külföld felé nyitás."
 

www.tuzmadar.hu
www.myspace.com/tuzmadar
Facebook link

SOLAR SCREAMAktuális felállás?

"Harich Gábor - gitár/ének
Völgyesi Csaba - basszusgitár, vokál
Müller Gábor - dob
Kántor Tamás - gitár."

Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat?

"2000.-ben álltunk össze, de ismertük már egymást korábban, zenéltünk is együtt itt-ott. Az indíttatás az volt, hogy szerettük volna eljátszani a kedvenc dalainkat, illetve hangulatban azokhoz hasonlókat írni és felvenni, színpadra állni stb. Azaz megélni a nagy rock and roll álmot... aminek a nagyrésze máig álom maradt. (nevet)
Az első kézzel fogható jele a dolognak a 2004-es EP-nk volt, akkor kezdtünk koncertezni is. Azóta két lemezünk jött ki: Divider (2007) és Bare To The Bone (2010)."


SOLAR SCREAM - When I Need You Most
(koncertklip a 2007-es Divider albumhoz)
Zenei világotok, minimum egy, de maximum négy szóban?


"'A Katatonia Wingert játszik' - by UN."(nevet)

Az eddigi legjobb kritikátok?

"Sok dicsérő és biztató írás született rólunk az évek során, amiért nagyon hálásak vagyunk a hazai sajtónak és a hallgatóságnak. Számomra az első külföldi reakció a legemlékezetesebb, amikor is egy brazil srác jelentkezett, hogy azonnal interjút akar velünk a prog-rock webzine-jében! A közönség-reakciók terén pedig egy friss élmény, hogy a legutóbbi pesti bulin odajött hozzánk egy hegyomlásnyi ember azzal, hogy ő a legkitartóbb rajongónk, és azóta minden bulira jön és csinálja a hangulatot. Köszi, Ampi!" (nevet)

A legelső Solar Scream koncert rövid leírása?


"2004. február, a mohácsi Busójárás rendezvénysátra. Hosszú, technikai malőrökkel tarkított beállás, kb. 5 fok, fagyott ujjak, lámpaláz. Viszont a végén ráadást is kért a nép, és mivel nem volt több dalunk, újra elnyomtuk a Ground Level EP címadóját. Hamisan, de lendületből..."

A legjobb koncert eddig?


"A Lake of Tears előtt az A38 Hajón... Nagy megtiszteltetés volt a felkérés, és tényleg úgy éreztük akkor és ott, hogy az ilyen pillanatok miatt kezdtük el annak idején a zenekarozást."

Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel?


"A Bare to the Bone lemez kezdődala, a Still Running Deep - mégpedig egy kicsit kurtított verzióban. Amikor megírtuk, azonnal tudtuk, hogy nyitónóta lesz. Szépen építkezik, aztán berobban, és van egy nagyívű refrénje. Akinek ez tetszik, az az egész lemezt komálni fogja."

Várható új anyag, új lemez/EP tőletek?

"Egy Seal feldolgozást is rögzítettünk a lemezanyaggal együtt, változatlanul várjuk az engedélyt hozzá, de amint megvan, valami úton-módon kiadjuk."


SOLAR SCREAM - Crazy (élőben a Seal feldolgozás - 2010. november)Aktuális koncert, klip, megmozdulás?


"Idén még lesz egy koncertünk itthon, Mohácson. Utána téli álom, de a nyári Fekete Zaj fesztivált nem szándékozunk kihagyni.."

2011-re milyen terveitek vannak?
 
"Egy jó klipet kell készítenünk végre. Várjuk a jó fantáziával és egy raklapnyi motivációval rendelkező önjelölt Peter Jacksonok jelentkezését! A négy hobbit már megvan!" (nevet)


www.solarscream.hu
www.myspace.com/solarscream

STORYUMAktuális felállás?

"Toni - ének
Gila - gitár
Dodi - basszusgitár
Joe Janik - dobok
állandó kisegítő, külső tag: Tanzi - DJ."

Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat?

"2009. decemberében alakultunk, majd 2010. januárjában jött létre a végleges felállás. A cél a lehető legtöbb európai, esetleg tengerentúli országba eljuttatni a gondolatainkat. A lehető legszélesebb spektrumban... tehát nem specifikus célközönséget szeretnénk megfogni. "

Zenei világotok, minimum egy, de maximum négy szóban?

"Sok hozzáértő ember megjegyzésére alapozva azt hiszem, a zenei világunkat mondhatjuk egyedinek. Szeretnénk kicsit álomszerűnek tűnni, de ugyanakkor mindig ébren tartani a valóság hangulatát, és szeretnénk a drum'n'bass-es megszólalásokat beépíteni a rock, ill. az élőzene világába. Ugyanúgy szeretnénk, ha a lazább stílusok szerelmesei is találnának számukra érdekeset a zenénkben, mint az igazi rockerek"


STORYIUM - Don't Leave Me Alone (az Insomnia albumról)
Az eddigi legjobb kritikátok?


"Végeredményben az összes kritika, amit a lemez, vagy a zenekar kapott nagyon pozitív volt, természetesen megemlítve a hiányosságokat, és ezek kiküszöbölésén folyamatosan dolgozunk. A legjobb kritika, hogy Olaszországból is kaptunk már médiaképviselőtől visszajelzést, hogy nagyon tetszik az anyag és szeretnének recenziót írni, örülnének, ha küldenénk lemezt! (nevet)  Valamint a legjobb kritikák közt tartjuk számon, hogy egy chilei weboldalon külön kérték a lemezt és a feltöltőnek meg is köszönték."

A legelső Storyum koncert rövid leírása?


"A legelső koncert most december 27-én lesz látható a Somorja (Svk) művelődési ház koncert nagytermében. Mivel a zenekar minden tagja végigkoncertezett már több országot, így nem igazán arra helyezzük a hangsúlyt, hogy minél többet játsszunk, hanem arra, hogy minden koncertünk magas nívóval rendelkezzen. Szeretnénk a fellépéseinkkel a hallgatóságnak a maximumot nyújtani, és szeretnénk, ha minden koncertünk egy élmény maradna az ottlévőknek.

Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel?


"A Walk The Way c. számot választottuk a most megjelent Insomnia lemezről. Valójában a Fire lett volna a kiszemelt, de az sajnos a hossza miatt nem volt kivitelezhető. A Walk pedig azért került előtérbe a zenekar szempontjából, mert ez a nóta kapta a legtöbb pozitív visszajelzést azok közül, amelyek szóba jöhettek a válogatás kapcsán."

Aktuális koncert, klip, megmozdulás?

"Remélhetőleg rengeteg új anyaggal fogunk előrukkolni 2011. során, mivel már sorban készülnek az új dalok a következő nagylemezre, amit még 2011. végén szeretnénk megjelentetni. Már javában folynak az előkészületek a Fire c. szám klipjével kapcsolatban, de nem csak ezt az egy dalt szeretnénk a jövő év folyamán vizuális köntösbe bújtatni.
Ami a koncerteket illeti, az Insomnia albumhoz szeretnénk egy nagyszabású lemezbemutató koncertet adni december 27-én a somorjai VMK-ban, ami kb. 45 km-re fekszik Győrtől, így reméljük, sokan Magyarországról is ellátogatnak majd. Az aktuális klipmunkálatok végeredményét március elején szeretnénk a nagyérdemű elé tárni."

2011-re milyen egyéb terveitek vannak?
 
"Szeretnénk több klippel is előrukkolni, egy új lemezt is szeretnénk. Fontos célunk még, hogy az év folyamán a lehető legtöbb országban megmutassuk magunkat. Ami már szinte biztos, hogy a formáció az év második hónapjában Csehországban lesz látható, Magyarországon pedig a tavasz folyamán adjuk az első koncertünket. Szeretnénk ebben az évben eljutni még elsődlegesen Lengyelországba, de Szlovénia, Olaszország és nem utolsó sorban Németország is a célállomások közt van. Azt, hogy sikerül-e megvalósítanunk mindezeket a dolgokat, igazából már csak a szerencse kérdése, mi felkészültünk minden eshetőségre!" (nevet)


www.storyum.com (pár napon belül újra élni fog)
www.myspace.com/storyum
Facebook link
 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ATAVISTIA - Hozzánk is jönnek majd a Finntroll és a Skálmöld társaságában
2020. augusztus 12. (szerda) 10:40

Egészen friss, tegnapi hír, hogy a szeptember 18-án megjelenő Vredesvävd (Wrath-woven) albumának jövő tavaszi Európa-turnéjával Budapestre is eljön a Finntroll. A koncert a Dürer Kertben lesz 2021. április 6-án. Jó hír az is, hogy a turnéra két remek banda kíséri el a Finntrollt, a viking/folk vonalas izlandi Skálmöld, valamint a melodikus, szimfonikus death metalt játszó kanadai Atavistia. A kanadai banda Matt Sippola énekes/gitáros saját projektjeként indult, a 2017-ben kiadott debüt, a One Within The Sun lemez 9 tételének java még instrumentális volt és lényegében mindent Matt jáűtszott fel, a pár hónapja kiadott második albumot (The Winter Way) azonban már egy komplett zenekar káészítette el. A Wintersun világával rokon anyaggal érdemes megismerkedni.     www.facebook.com/officialfinntroll A koncert Facebook oldala Matt Sippola: "Hihetetlenül boldogan jelentjük be, hogy jövő...

TALES OF EVENING - Megvan az új basszusgitáros, már készül a klip egy friss dalhoz
TALES OF EVENING - Megvan az új basszusgitáros, már készül a klip egy friss dalhoz

Az elmúlt hét végén forgatta le legújabb dalának videoklipjét a szimfonikus metalt játszó Tales Of Evening. A Csak én látom című szerzemény a 2021-ben megjelenő ötödik nagylemez...

ARMORED SAINT - Ősszel érkezik John Bushék új albuma, az első dal: End Of The Attention Span
ARMORED SAINT - Ősszel érkezik John Bushék új albuma, az első dal: End Of The Attention Span

Punching The Sky címmel október 23-án jelenik meg a legendás amerikai power metal banda, az Armored Saint új stúdióalbuma, a 2015-ös Win Hands Down lemez utódja. Máris meghallgatható az...

MACHINE HEAD - Hivatalos szöveges videó az egyik új dalukhoz: Bulletproof
MACHINE HEAD - Hivatalos szöveges videó az egyik új dalukhoz: Bulletproof

Még június közepén egy 2 dalt tartalmazó digitális kislemezzel jelentkezett a Machine Head. A Civil Unrest címet viselő single A oldalára a Stop The Bleeding dal került, amelyben a...

HAMMERFALL - Októberben masszív koncertanyag jön, videópremier: Never Forgive, Never Forget
HAMMERFALL - Októberben masszív koncertanyag jön, videópremier: Never Forgive, Never Forget

Live! Against The World címmel október 23-án egy új koncertanyaggal jelentkezik a Hammerfall, első előzetesként pedig máris itt a Never Forgive, Never Forget dal felvétele a svéd metal...

FINNTROLL - Jövő áprilisban visszatérnek Budapestre, jön az új lemez is
FINNTROLL - Jövő áprilisban visszatérnek Budapestre, jön az új lemez is

Vredesvävd (Wrath-woven) címmel  nem az eredetileg tervezett időpontban, augusztus közepén, hanem szeptember 18-án jelenik meg a Finntroll hetedik albuma. A finn folk mesterek hét éve...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS