OVER THE UNDER VOL. 4. - Bemutatkozik az első 3 banda

Tűzmadár, Solar Scream, Storyum

2010. december 7. (kedd) 13:12 | utoljára módosítva: 2010. december 16. (csütörtök) 10:31

A december 9-től minden jobb újságosnál megjelenő decemberi-januári HammerWorld magazin két CD-t is tartalmaz majd, a Blind Myself különleges válogatását és egy 17 tételes Over The Under válogatást. A friss hazai felvételeket és új bandákat is bemutató CD-sorozatunk újabb darabjára 17 felvétel került fel. A CD-n hallható zenekarokat hármas adagokban mutatjuk be a következő napok folyamán.

Az első három zenekar:
TŰZMADÁR
SOLAR SCREAM
STORYUM


Kattints a folytatáshoz!TŰZMADÁR
Aktuális felállás?


"Schrott Péter - ének
Kovács Márton - gitár
Károlyi Gergely - gitár
Szűcs Attila - bass 
Horváth Zsolt - billentyű
Pál Dániel - dob." 

Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat? 

"1999 óta létezünk, a megalakulás oka pedig - mint minden induló zenekarnál -, a világmeghódítás... (nevet) Most már természetesen érettebben, átgondoltabban állunk hozzá a zenéhez és a közönséghez, meg persze magunkhoz is." 

Zenei világotok minimum egy, de maximum négy szóban?

"Mi Modern Heavy-nek nevezzük..." (nevet)

Eddigi legjobb kritika, amit kaptatok?

"'Srácok, ez tökéletes lett', illetve 'Srácok, ez tökéletes volt'!." (nevet)

 
TŰZMADÁR - Columbus (a 2007-es Fények albumhoz)


 
A legelső Tűzmadár koncert rövid leírása?
 
"1999 február, Csömör, nemtudjukmianevedetalánmárnemislétezik kocsma, 30 ember, óriási buli, sör, füst, jó."
 
A legjobb koncert eddig?
 
"2009. február - Bp, Pecsa, Iced Earth - Saxon - Tűzmadár. 1500 ember, megabuli, sör, füst, jó."
 
Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel? Miért éppen ez?
 
"Júdás csókja - a HammerWorld jövő márciusi számához mellékletként megjelenő új, Álmok című lemezről. Az eddigi visszajelzések szerint ez a nóta az egyik húzószám a korongról, és témájában is abszolút aktuális egy pár évtizede..." (nevet) 
 
Aktuális koncert, klip, megmozdulás?
 
"Klipek lesznek, de a körülmények még nem publikusak.
A következő nagyobb koncertjeink: dec. 17 - Crazy Mama Pub (További fellépők: Crossholder, Chat Noir, Időgép),  január 7 - Club 202 (Nevergreen lemezbemutató)" 
 
2011-re milyen terveitek vannak?
 
"Az Álmok album megjelentetése, aztán klipforgatás, rengeteg koncert, fesztiválok... és a külföld felé nyitás."
 

www.tuzmadar.hu
www.myspace.com/tuzmadar
Facebook link

SOLAR SCREAMAktuális felállás?

"Harich Gábor - gitár/ének
Völgyesi Csaba - basszusgitár, vokál
Müller Gábor - dob
Kántor Tamás - gitár."

Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat?

"2000.-ben álltunk össze, de ismertük már egymást korábban, zenéltünk is együtt itt-ott. Az indíttatás az volt, hogy szerettük volna eljátszani a kedvenc dalainkat, illetve hangulatban azokhoz hasonlókat írni és felvenni, színpadra állni stb. Azaz megélni a nagy rock and roll álmot... aminek a nagyrésze máig álom maradt. (nevet)
Az első kézzel fogható jele a dolognak a 2004-es EP-nk volt, akkor kezdtünk koncertezni is. Azóta két lemezünk jött ki: Divider (2007) és Bare To The Bone (2010)."


SOLAR SCREAM - When I Need You Most
(koncertklip a 2007-es Divider albumhoz)
Zenei világotok, minimum egy, de maximum négy szóban?


"'A Katatonia Wingert játszik' - by UN."(nevet)

Az eddigi legjobb kritikátok?

"Sok dicsérő és biztató írás született rólunk az évek során, amiért nagyon hálásak vagyunk a hazai sajtónak és a hallgatóságnak. Számomra az első külföldi reakció a legemlékezetesebb, amikor is egy brazil srác jelentkezett, hogy azonnal interjút akar velünk a prog-rock webzine-jében! A közönség-reakciók terén pedig egy friss élmény, hogy a legutóbbi pesti bulin odajött hozzánk egy hegyomlásnyi ember azzal, hogy ő a legkitartóbb rajongónk, és azóta minden bulira jön és csinálja a hangulatot. Köszi, Ampi!" (nevet)

A legelső Solar Scream koncert rövid leírása?


"2004. február, a mohácsi Busójárás rendezvénysátra. Hosszú, technikai malőrökkel tarkított beállás, kb. 5 fok, fagyott ujjak, lámpaláz. Viszont a végén ráadást is kért a nép, és mivel nem volt több dalunk, újra elnyomtuk a Ground Level EP címadóját. Hamisan, de lendületből..."

A legjobb koncert eddig?


"A Lake of Tears előtt az A38 Hajón... Nagy megtiszteltetés volt a felkérés, és tényleg úgy éreztük akkor és ott, hogy az ilyen pillanatok miatt kezdtük el annak idején a zenekarozást."

Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel?


"A Bare to the Bone lemez kezdődala, a Still Running Deep - mégpedig egy kicsit kurtított verzióban. Amikor megírtuk, azonnal tudtuk, hogy nyitónóta lesz. Szépen építkezik, aztán berobban, és van egy nagyívű refrénje. Akinek ez tetszik, az az egész lemezt komálni fogja."

Várható új anyag, új lemez/EP tőletek?

"Egy Seal feldolgozást is rögzítettünk a lemezanyaggal együtt, változatlanul várjuk az engedélyt hozzá, de amint megvan, valami úton-módon kiadjuk."


SOLAR SCREAM - Crazy (élőben a Seal feldolgozás - 2010. november)Aktuális koncert, klip, megmozdulás?


"Idén még lesz egy koncertünk itthon, Mohácson. Utána téli álom, de a nyári Fekete Zaj fesztivált nem szándékozunk kihagyni.."

2011-re milyen terveitek vannak?
 
"Egy jó klipet kell készítenünk végre. Várjuk a jó fantáziával és egy raklapnyi motivációval rendelkező önjelölt Peter Jacksonok jelentkezését! A négy hobbit már megvan!" (nevet)


www.solarscream.hu
www.myspace.com/solarscream

STORYUMAktuális felállás?

"Toni - ének
Gila - gitár
Dodi - basszusgitár
Joe Janik - dobok
állandó kisegítő, külső tag: Tanzi - DJ."

Mikor és milyen indíttatásból jött létre a csapat?

"2009. decemberében alakultunk, majd 2010. januárjában jött létre a végleges felállás. A cél a lehető legtöbb európai, esetleg tengerentúli országba eljuttatni a gondolatainkat. A lehető legszélesebb spektrumban... tehát nem specifikus célközönséget szeretnénk megfogni. "

Zenei világotok, minimum egy, de maximum négy szóban?

"Sok hozzáértő ember megjegyzésére alapozva azt hiszem, a zenei világunkat mondhatjuk egyedinek. Szeretnénk kicsit álomszerűnek tűnni, de ugyanakkor mindig ébren tartani a valóság hangulatát, és szeretnénk a drum'n'bass-es megszólalásokat beépíteni a rock, ill. az élőzene világába. Ugyanúgy szeretnénk, ha a lazább stílusok szerelmesei is találnának számukra érdekeset a zenénkben, mint az igazi rockerek"


STORYIUM - Don't Leave Me Alone (az Insomnia albumról)
Az eddigi legjobb kritikátok?


"Végeredményben az összes kritika, amit a lemez, vagy a zenekar kapott nagyon pozitív volt, természetesen megemlítve a hiányosságokat, és ezek kiküszöbölésén folyamatosan dolgozunk. A legjobb kritika, hogy Olaszországból is kaptunk már médiaképviselőtől visszajelzést, hogy nagyon tetszik az anyag és szeretnének recenziót írni, örülnének, ha küldenénk lemezt! (nevet)  Valamint a legjobb kritikák közt tartjuk számon, hogy egy chilei weboldalon külön kérték a lemezt és a feltöltőnek meg is köszönték."

A legelső Storyum koncert rövid leírása?


"A legelső koncert most december 27-én lesz látható a Somorja (Svk) művelődési ház koncert nagytermében. Mivel a zenekar minden tagja végigkoncertezett már több országot, így nem igazán arra helyezzük a hangsúlyt, hogy minél többet játsszunk, hanem arra, hogy minden koncertünk magas nívóval rendelkezzen. Szeretnénk a fellépéseinkkel a hallgatóságnak a maximumot nyújtani, és szeretnénk, ha minden koncertünk egy élmény maradna az ottlévőknek.

Az Over The Under válogatásra milyen felvételetek került fel?


"A Walk The Way c. számot választottuk a most megjelent Insomnia lemezről. Valójában a Fire lett volna a kiszemelt, de az sajnos a hossza miatt nem volt kivitelezhető. A Walk pedig azért került előtérbe a zenekar szempontjából, mert ez a nóta kapta a legtöbb pozitív visszajelzést azok közül, amelyek szóba jöhettek a válogatás kapcsán."

Aktuális koncert, klip, megmozdulás?

"Remélhetőleg rengeteg új anyaggal fogunk előrukkolni 2011. során, mivel már sorban készülnek az új dalok a következő nagylemezre, amit még 2011. végén szeretnénk megjelentetni. Már javában folynak az előkészületek a Fire c. szám klipjével kapcsolatban, de nem csak ezt az egy dalt szeretnénk a jövő év folyamán vizuális köntösbe bújtatni.
Ami a koncerteket illeti, az Insomnia albumhoz szeretnénk egy nagyszabású lemezbemutató koncertet adni december 27-én a somorjai VMK-ban, ami kb. 45 km-re fekszik Győrtől, így reméljük, sokan Magyarországról is ellátogatnak majd. Az aktuális klipmunkálatok végeredményét március elején szeretnénk a nagyérdemű elé tárni."

2011-re milyen egyéb terveitek vannak?
 
"Szeretnénk több klippel is előrukkolni, egy új lemezt is szeretnénk. Fontos célunk még, hogy az év folyamán a lehető legtöbb országban megmutassuk magunkat. Ami már szinte biztos, hogy a formáció az év második hónapjában Csehországban lesz látható, Magyarországon pedig a tavasz folyamán adjuk az első koncertünket. Szeretnénk ebben az évben eljutni még elsődlegesen Lengyelországba, de Szlovénia, Olaszország és nem utolsó sorban Németország is a célállomások közt van. Azt, hogy sikerül-e megvalósítanunk mindezeket a dolgokat, igazából már csak a szerencse kérdése, mi felkészültünk minden eshetőségre!" (nevet)


www.storyum.com (pár napon belül újra élni fog)
www.myspace.com/storyum
Facebook link
 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ÖNÉSAÖN - Melodikus rock Tatabányáról, friss dal és klip: Kint zakatol
2021. január 26. (kedd) 16:06

Nyárra várható a melodikus rockl vonalas tatabányai ÖnésÖn zenekar első lemeze, amelynek friss előzetese a klippel kísért Kint zakatol dal. "A zenekar 1989-ben alakult Tatabányán. Ez az alakulás azóta is tart. A következő évben elkészült első stúdiófelvételünk Enyedi Zoltánnál. A Tegnapról mára című dalunk húsz héten át tartotta magát a Rock gyermekei slágerlistáján, először a harmadik, majd az első helyen. Ezt a listát a közönség szavazatai alapján állították össze hétről-hétre. Főleg Budapesten játszottunk, annak köszönhetően, hogy Szigeti Ferenc 'be-le-lát-ta a fantáziát' a zenekarba és pesti klubokba irányította a fellépéseinket...   www.facebook.com/onesonzenekar ...Felléptünk a Bikini és a Zizi Labor elő zenekaraként. 2010-ben újra együtt játszik a csapatból két ember és csapódik a Steel Orange nevű zenekarhoz, ami ekkor alakult újjá. 2015-ben újra összeállt az eredeti...

CODE ORANGE - Maguk rendezték az új animációs klipjüket: Autumn And Carbine
CODE ORANGE - Maguk rendezték az új animációs klipjüket: Autumn And Carbine

Underneath címmel még tavaly tavasszal jött ki a hardcore punk/metal vonalas amerikai Code Orange negyedik albuma, amelynek Autumn And Carbine dalához most egy videoklip született. A...

BUTCHER BABIES - Klippremier: Sleeping With The Enemy
BUTCHER BABIES - Klippremier: Sleeping With The Enemy

Végül nem egy új album, hanem egy EP lesz a Butcher Babies következő kiadványa, az idei év közepére várható anyag második előzetese a Sleeping With The Enemy nóta, amelyhez most a...

REMORSE - 12 év után jön a Kohó album, az ózdi thrasherek első friss dala: Hazudnak
REMORSE - 12 év után jön a Kohó album, az ózdi thrasherek első friss dala: Hazudnak

Kohó címmel hamarosan megérkezik majd az ózdi thrasher Remorse friss stúdióalbuma, a februári HammerWorld magazin egyik extra CD-mellékleteként. A 12 év után, január 29-én...

WARBRINGER - Új szöveges videó a kaliforniai thrasherektől: Power Unsurpassed
WARBRINGER - Új szöveges videó a kaliforniai thrasherektől: Power Unsurpassed

Weapons Of Tomorrow címmel még tavaly tavasszal jött ki a kaliforniai thrasher Warbringer hatodik nagylemeze, a 2017-es Woe To The Vanquished album folytatása. A Power Unsurpassed dalhoz most...

EKTOMORF - "Szinte sírrablónak lettem kikiáltva Kovácsházán"
EKTOMORF - "Szinte sírrablónak lettem kikiáltva Kovácsházán"

Reborn címmel két napja jött ki az új Ektomorf album, a csapat első lemeze a Napalm Records-nál, az 'újjászületés' cím pedig azt jelzi, hogy ez egy új fejezet a zenekar...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS