CADAVERES - Új arcok, új zenék, itt a harmadik album!

Ma este ingyenes lemezbemutató a Dürerben

2010. december 4. (szombat) 12:01 | utoljára módosítva: 2010. december 7. (kedd) 07:17

Mindstream címmel jelent meg pár napja az alaposan megváltozott Cadaveres harmadik albuma. Azonban nem csupán a felállás módosult jelentősen az utóbbi egy-két év során, de a zene is szerteágazóbb és dallamosabb lett. Ebben nyilván nagy szerepe van az új toroknak is, Bölcsföldi Zolinak (Kelemen Beáta fotójának jobb szélén), akit amúgy a North6 zenekarból is lehet ismerni.
Zoli 2009 óta énekel a Cadaveresben, miután Gabó Ádám a munkahelye miatt nem tudta folytatni a zenélést. De távozott a banda soraiból Kovács Laci gitáros is, akit hónapokon át Vörös Attila pótolt a bulikon, majd miután egy Nevermore névre hallgató csapat hívására a tengerentúlon támadtak feladatai, a Cadaveres leigazolta állandó gitárosnak Göbölös Kálmánt.
Érdekes csere történt a dobok mögött is, onnan Homonnai Gergő az Ektomorfba szállt, az egykori-Ektomorf ütős Szakács Joci pedig beült a Cadaveres cájgja mögé. A csapat hatodik tagjának számító perkás, a debreceni Szabó Máté ugyan szerepel az új album egy-két dalában is, de már nem tud ott lenni minden bulin.
A Cadaveres ma este a Dürer Kertben egy ingyenes buli keretében mutatja be a Mindstream dalait, amelyekről a Hammernek részletesebben is beszámoltak.
Kattints a folytatáshoz!

 
CADAVERES (b-j):
Szakács Joci dobos
Körmöczi Péter gitáros
Bölcsföldi Zoli énekes
Delcsik Balázs basszer
Göbölös Kálmán gitáros
 

"Tíz nóta került a friss CD-re - 40 percbe sűrítve. A felvételek a törökbálinti SuperSize Stúdióban készültek Varga Zoltán irányításával.

Ezen az albumon mutatkozik be a három legfrissebb Cadaveres tag, Zoli, Joci és Kálmi, vendégként pedig Vörös Attila és Szabó Máté is felbukkan néhány dalban..

Célunk egy friss, újító anyag létrehozatala volt, de a jellegzetes Cada-stílusjegyekkel. Igazi koncertnóták születtek most, lendületes 'grúvokkal', metalos riffekkel és fogós refrénekkel.

A remek lemezborítót Jacsó Balázsnak köszönhetjük."
1. POISON THRU YOUR EARS
(Méreg a füleiden keresztül)

"Igazi lemeznyitó szám, amely leginkább a keresztény vallási vezetők áldásos munkájára utal. Számtalan történelmi példa mutatja, hogy sokszor visszaéltek ezen tiszteletre méltó urak a hívők bizalmával és félrevezették a tömegeket a saját, önző céljaik elérése érdekében.
Pörgős zúzda, egy kis Biohazardos beütéssel a végén Vörös Attila szólóval! Ne higgy el mindent, amit látsz vagy hallasz!"2. THESE EYES
(Ezek a szemek)

"Rengeteg olyan tényező bukkan fel életünk során, amely elvonja figyelmünket a lényeges dolgokról. Sokszor hozunk rossz döntéseket és rossz irányba indulunk el, de ha megtaláljuk az életcélunkat - ami lehet egy személy is vagy a mi esetünkben a zenélés -, akkor már csak ez a bizonyos cél fog lebegni szemeink előtt és semmi nem tud majd elterelni minket a helyes útról!
Itt van az egyik legemlékezetesebb refrén a lemezen! Egyszerű, riffelős szám, az újkori, letisztultabb vonalú Cadaveres egyik első darabja."


3. BRUSHED ASIDE
(Félresöpörve)

"Több milliárdan élünk ezen a bolygón, ám ehhez képest környezetünk és a körülöttünk lévő világ működése mindössze néhány ember kezében összpontosul. Ez alapvetően nem is lenne rossz, de a legtöbb esetben úgy érezzük, hogy a döntések a fejünk felett dőlnek el, nem a mi céljainkat szolgálják... Emberek! Keljünk fel és változtassunk ezen!
Ez a nóta egy kicsit közelebb áll a hagyományosabb Cadaveres vonalhoz, Máté perkáival felturbózva."
4. MINDSTREAM
(A tudat folyamatossága)

"Figyelem! Definíció következik: 'Buddhista gondolat, mely megalapozza az újjászületést. Visszafelé követve jelen tudatosságunkat láthatjuk, hogy meghatározhatatlan, végtelen dimenziókat érünk el. Egy lény karmikus tetteinek ok-okozati összefüggéseiből összeálló, állandó létesülési láncolat; amely a személyiségben megnyilvánuló karmikus ‘gyűjtemények’ átörökítésén alapszik.' Legtöbbünknél ez most a kedvenc szám, ezért is lett a lemez címadója - szerintünk a legkomolyabban sikerült Cada nóta. A végén Attila ismét villant egyet..."5. KICKING ME

(Lábtól eredő bántalmazás :))


"Biztosan előfordult már mindenkivel, hogy egy ismerőse keresztbe tett neki, de jó alaposan, majd erre egy újabb lapáttal is rátett... Amikor már a földön fekszel, de még utána is jól beléd rúgnak... Kellemetlen. Ez az egy nótánk született most hagyományos, C-s hangolásban, a többi szám esetében már kicsit lejjebb hangoltunk. Ez a dal már a 3 hónapja a koncertprogramunk kihagyhatatlan eleme."
6. TWENTY-TWELVE
(2012)

"Nagy divat manapság valamilyen formában az apokalipszisről elmélkedni. Ez itt a mi világvége dalunk... (nevet) Eleinte ezek a maja jövendölések nagy hatással voltak a lemez koncepciójára, de aztán egy kicsit más irányba mozdultunk el.
Tök egyszerű, menetelős szám, emlékezetes énektémákkal Zolitól."7. TERMINATE
(Szakítsd meg)

"Létezik ez a vágy, hogy elszakadhass ebből a világból, hogy kitéphesd magad a környezetedből, legalább egy kis időre, hogy fellélegezz. Ez csak akkor sikerülhet, ha az összes visszahúzó terhet levetjük magunkról."
8. AVALANCHE OF NONSENSE
(Hülyeségáradat)

"A média befolyása vitathatatlan manapság. Értékrendeket alkot és közvetít, ezzel egy időben pedig a régi értékeket törli el. A gond csak az újonnan közvetített értékrendek tartalmában rejlik...
Ezzel a számmal egy kicsit a Soulfly vonalat erősítettük meg, nehogy elfelejtsük, honnan is indultunk..."9. ZUVUYA
(Zuvuya)

"A Világegyetem pulzusa, egy pont, amelyből az energia elindul, és ahova az útja végén vissza is tér. A mi verziónkban két lélek keresi egymást örökkön örökké, hogy aztán újra egyesülhessenek. Rövid és tömör pofon a hallójáratoknak!" (nevet)CADAVERES - Bring Me The Stars (a 2010-es Mindstreamről)10. BRING ME THE STARS
(Hozd le nekem a csillagokat)

"Amikor valakit nagyon szeretsz, de olyan mélyen csalódtál benne, hogy csak akkor tudnál újra hinni neki, ha valami hatalmas tettet hajtana végre, például lehozná neked a csillagokat az égről. Ez sajnos lehetetlen... Ez egy akusztikus fellélegzés a lemez végén, ami ad egy kis feloldozást." (nevet)www.cadaveres.hu
www.myspace.com/cadaveres


Ma este a Dürer Kertben lemezbemutató buli! Ingyenes!


Hozzászólások

[004417]
alex0812
Nekem nagyon bejön a muzsika, napi háromszor hallgatós:-)
Grt skacok!!!
[004357]
jrpi
Ez érdekes, nekem sokkal jobban tetszik ez a hang :) Fasza album!
[004351]
cryself
Sziasztok!!! Gratula az új albumhoz!!! Zeneileg nagyon jó, csak sajnos az új énekessel nem tudok megbarátkozni!!! Több haveromnak sem jött be a hangja!!! Bocsesz :-)
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS