HOBO - Élet a Hobo Blues Band búcsúbulija után

Tavasszal már az új albummal turnézik Hobo és Bandája

2010. november 20. (szombat) 11:49 | utoljára módosítva: 2010. november 27. (szombat) 09:38

2011. február 12-én egy Sportarénás búcsúkoncerttel köszön el a közönségtől a Hobo Blues Band, de a búcsú csak a Blues Band végét jelenti, hiszen Földes László, azaz Hobo már egy új lemezen dolgozik a gitáros Madival.
"A 33 éves HBB utoljára ad koncertet a legendás Hobo, Póka Egon, Tátrai Tibor, Solti János felállásban" – fogalmazott a hivatalos közlemény, amiből kiderül, hogy a bulin fellép Deák Bill Gyula, valamint Hobo aktuális szerzőpartnere, Madarász 'Madi' Gábor gitáros is.
"A zenekar legnagyobb egyéniségeinek évtizedek óta saját útjai vannak, többüknek nagyon sikeres. A régi banda újbóli összehozására tett kísérletek 2009-ben mindannyiunk más elfoglaltsága miatt sikertelenek voltak, nekem pedig ma sincs kedvem a nosztalgiázásra. Ezért úgy döntöttem, hogy ennek a rögös, de gyönyörűséges útnak legyen szép a vége."
A Hobo Blues Band 1978-ban alakult meg, kvázi hobbizenekarként, és noha szinte hónapok leforgása alatt kinőtték a klubokat (képen a korabeli felállás), az akkoriban egyeduralkodó hanglemezgyártó vállalat csak nagy nehezen engedte őket stúdióközelbe, és jó pár daluk nem is csúszott át a szigorú szűrőn. A jó három évtized során Hobo körül gyakran változott a HBB felállása , viszont közel 3 ezer koncertet adtak és 26 nagylemez fűződik a csapat nevéhez.
Aggodalomra azonban semmi ok, Hobo a HBB búcsúbulija után is hallható, látható lesz:
"Madarász Gáborral dolgozunk a következő szólólemezemen, melynek 'Lépj be a rock and roll pártba!' a munkacíme. Három dalt már felénekeltem, december elejére befejezzük a dolgot, és t avaszra tervezzük a megjelenést. Hobo és Bandája idén még lenyomja 40. koncertjét december 27-én Szekszárdon, majd tavasszal már az új lemezzel nyit turnét. A HBB búcsúja kapcsán a Universal kiadott egy 16 dalos válogatást Halj meg és nagy leszel! címmel, és természetesen a februári búcsúbuli felvétele is kijön tavasszal DVD-n és CD-n.
Kattints, ha érdekelnek Hobo jövőbeni tervei!


Kedves Barátaim, tisztelt Hölgyeim és Uraim, Olvasók!

Közzétettük a Hobo Blues Band búcsúkoncertjének dátumát, helyszínét és okait. Ezek közül csupán annyit ismételnék meg, hogy a „régi banda”, azaz a Póka-Tátrai-Solti-Hobo felállás 2009-re tervezett újraindítása mindannyiunk elfoglaltsága miatt nem sikerült és ugyanez történt a tervezett lemezfelvétellel is.

Mivel az időm fogy, temérdek gyönyörűséges kihívás és kötelesség teljesítése áll előttem, nosztalgiázni pedig nem szeretek, valamint Hobo és Bandáj” név alatt játszom egy aktív zenekarban, úgy gondoltam, hogy „hajlott korom” miatt - a 2011. február 12.-i Búcsúkoncerttel, melyre a jegyek már kaphatók - megpróbálom szépen befejezni a HBB történetét. Ehhez kapcsolódóan jelent meg a napokban Halj meg és nagy leszel címmel az elmúlt 33 évet összefoglaló válogatáslemez is.

Egyetlen nap alatt „aggódó” levelek sorozata érkezett címemre, ezért szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy csupán a HBB fejezi be, én folytatom a zenélést és a színpadi munkát. Ennek „igazolására” – nem mintha szükség lenne rá – ismertetem terveim egy részét.
A Pilinszky János verseit bemutató Látja Isten, hogy állok a napon című előadást öt nappal ezelőtt mutattuk be a Budapesti Kamaraszínház Ericson stúdiójában, a decemberi dátumok már nyilvánosak.

Madarász Gáborral dolgozunk a következő szólólemezemen, melynek Lépj be a rock and roll pártba! a munkacíme, három dalt felénekeltem és december elejére befejezzük a dolgot. Tavaszra tervezzük a megjelenést. Hobo és Bandája idén még lenyomja 40. koncertjét december 27-én Szekszárdon, majd tavasszal az új lemezzel nyit turnét.


(Fotó: Juhász Balázs -
www.hobo.hu)


A nyersfordítások egy része elkészült a Gulagon gyűjtött verseknek, melyből lemez és előadás is készül majd.

Requiem a bluesért címmel készülünk egy színpadi mű létrehozására, melyhez a szöveganyag egy részét már megírtam. Ebben jelentős magyar muzsikusok is közreműködnek majd.
Nemes Zoltán (Hobo és Bandája) zongoristával készülünk egy „Fekete-fehér blues” műsorra.
(The Sun Is Shinin’ – Elmore James, Born Under Bad Sign- Albert King, I Believe To My Soul – Ray Charles, Call Letter Blues – Bob Dylan, Road To Piece- Tom Waits, valamint Moszkva tér blues, Banális Blues, stb…). Vele és másokkal szeretnék egy új Tom Waits estet is csinálni, első lépésként decemberre felújítjuk a régit.

A bolond levelei címmel egy zene nélkül elhangzó, csak dalszövegeket tartalmazó „hobózat” is készül, érzékeltetve az Irodalom Birodalom és a dalszövegírás között feszülő antagonisztikus (recece!) ellentétek bizonyítására, miszerint ez utóbbi az alantasabb. Akusztikus műsort csinálnék Bob Dylan dalok fordításaiból. Jack Kerouac „Úton”-jának részleteivel kötném össze a számokat. A Marina Vlady – Viszockij szerelemről is szeretnék színpadi művet írni.

Ismét forgatókönyvet kellene szülnöm a Vadászatból, hátha most, negyedik próbálkozásra kapnánk valami pénzt a filmre, melyet Vidnyánszky Attila rendezne.

2011 végére szeretnénk kijönni Juhász Balázs fotóművésszel (Senkifalva, Circus Hungaricus borítók stb.) egy 10 kilós szöveg és képgyűjteménnyel, melyet a Magyar Fogorvosok Szövetsége szponzorál majd, ugyanis ha valaki ezzel a könyvvel kezében elalszik, kiveri a fogait. Írások, szövegek és a hozzájuk kapcsolódó történetek, gondolatok próbálnak majd korrajzot adni az 1968-tól máig eltelt időről.

A magyar rockzene 50 éves történetével foglalkozó Utcazenész monodráma háromnegyed részben elkészült, ez valószínűleg 2045-ben kerül színpadra.

Deák Bill Gyulával legalább 10 éve tervezünk közös albumot, ennek megjelenését a kettőnk által vezetett (Ő az elnök, én a főtitkár) Szeretnénk Az Emberiségre Hakni mozgalom szigorú belső természetrajza akadályozza. Ennek ellenére a "Megmondom őszintén", a "Dukát dugja a szukát", a "Megküzdök a madárral", a "Szép mama, hogy kit szültél”, valamint a „Vakuljak meg, vagy egy liter rum” és a latinból fordított „Axum-saxum…” kezdetű szövegek már készen állnak a megzenésítésre. Ezek mind Bill tollából fakadtak. Ide Friderikusz Sándort kérnénk fel tanácsadónak.

Aztán – nyilván a tolókocsiban ülve – meg kellene írnom azokat a dolgokat, melyeket a magyar kultúra peremén tapasztaltam és láttam, eleinte mint néző, majd mint balettáncos.
Tervezek egy fikciós rock and roll regényt.

A Hobo Blues Band búcsúját képpel, hanggal együtt rögzítjük, jövőre kijöhet, egy HBB dokumentumanyaggal együtt.

Felvesszük a Circus Hungaricus mindhárom színpadi változatát is. (Koncert, monodráma, porondszínház.) A Pilinszky estet is.

Ennyi terv ellenére a legnagyobb álmom még mindig nem teljesülhet be. Nincs lehetőségem eljátszani Retteghy Fridolin szerepét A szabin nők elrablása című darabban. (Pedig ingyen is megtenném, csak már jönne!)

Bánatomban belefogtam Az alabárdos halála megírásába. Három felvonáson keresztül némán állnék, majd meghalnék a nyilt színen. Egyetlen mondat hangzana el a darabban:

„A szívem nem nehéz, ha úgy halok meg, hogy mindenki engem néz.”

Ezek jelenlegi terveim, melyek további szíves figyelmüket, türelmüket és pénzüket kérem!

Tisztelettel
Hobo
PiliscsabaHOBO BLUES BAND - Halj meg és nagy leszel!

A Hobo Blues Band 1978-ban indult Hobo “szombat esti blues-zenekaraként”, majd rövid idő alatt bombaként robbant be a hazai rock-életbe. 26 nagylemezt és egy kislemezt készítettek pályafutásuk során, amelyek a magyar nyelven valaha megjelent legfontosabb, legmeghatározóbb alkotások közé tartoznak a műfajban. Hobo 33 évesen alapította a HBB-t, jövőre, 66. születésnapja előestéjén a Papp László Budapest Sportaréna színpadán búcsúzik el a közönségtől és 33 éves zenekarától.

Ebből az alkalomból jelenik meg a “Halj meg és nagy leszel!” című válogatáslemez, amelyet maga Hobo szerkesztett. Az albumra 16 olyan dalt került fel, amelyek mind-mind valamilyen szempontból meghatározóak a Hobo Blues Band történetében.

1. Mindenki sztár
2. Vadember
3. 3:20-as blues
4. Nem hallod, üvöltök!
5. Kopaszkutya
6. Gyáva bohóc
7. Szabadíts fel!
8. Nem lehet két hazád
9. Mesél az erdő
10. Mata Hari
11. A három testőr D’Artagnan ellen
12. Országút blues
13. Rohadt rock and roll
14. Üvöltő vadállat
15. Középeurópai hobo blues 2.
16,. Halj meg és nagy leszel!

Hozzászólások

[004103]
Dens
Ezt a képet nem lehetne nagyobb méretben kitenni, kinyomtatnám annyira klasszikus ! Pajtás újság :D
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THE UNGUIDED - Októberben kijön az ötödik album, dal- és klippremier: Crown Prince Syndrome
2020. augusztus 13. (csütörtök) 08:30

Father Shadow címmel október 9-én jelenik meg a Sonic Syndicate két egykori tagja, a Sjunnesson-tesók által vezetett modern metalos svéd The Unguided ötödik albuma. A legutóbbi, 2017-es And The Battle Royal volt az első lemezük Jonathan Thorpenberg énekessel (Faithful Darkness, Ruined Soul), Roland Johannson utódjával. Tavaly nyáron kihoztak már egy 2 dalos EP-t, a Seth nótához klip is született, és mindkét szám felkerül majd az őszi lemezre is. Viszont van egy vadonatúj, klipes számuk is, az új album hivatalos előzeteseként. Ismerkedj meg a Crown Prince Syndrome-mal! Az új lemezzel együtt jelentették be, hogy Henric Liljesand basszer távozott a csapatból. Az új album végén három Sonic Syndicate dal új verziója is hallható lesz bónusz gyanánt: Jailbreak, Denied és Jack Of Diamonds.     www.facebook.com/TheUnguided   THE UNGUIDED - Crown Prince Syndrome (a 2020-as Father Shadow albumhoz)...

SEPULCHRAL CURSE - Blackes finn death metal, albumpremier: Only Ashes Remain
SEPULCHRAL CURSE - Blackes finn death metal, albumpremier: Only Ashes Remain

Only Ashes Remain megjelent és végig is hallgatható a klasszikus finn death metalt blackes hatásokkal kísérő Sepulchral Curse első nagylemeze. A 2013-ban Turkuban alakult brigád eddig...

RAKTÁRKONCERTEK - 90 zenekar már igent mondott a felkérésre, itt a lista
RAKTÁRKONCERTEK - 90 zenekar már igent mondott a felkérésre, itt a lista

Kiderült, hogy melyik hazai zenekarok adhatnak raktárkoncerteket a közeljövőben. A 13 hazai fesztivál idei tervezett fellépőlistája alapján összeállt százas listát a...

MOBY DICK - Ma este koncert a Barba Trackben az Archaic-kal és az Innistraddal
MOBY DICK - Ma este koncert a Barba Trackben az Archaic-kal és az Innistraddal

Ma este a Moby Dick, az Archaic és az Innistrad játszik a Barba Negra Trackben. "Hármas thrash metal est készülődik a Barba Negra Track színpadán; augusztus 13-án, csütörtökön a...

MÖRK GRYNING - 15 év után új album jön a svéd black metalosoktól, dalpremier: Fältherren
MÖRK GRYNING - 15 év után új album jön a svéd black metalosoktól, dalpremier: Fältherren

Hinsides Vrede címmel október 23-án jelenik meg a 2016 óta újra aktív svéd Mörk Gryning hatodik albuma, elsőú előzetesként pedig máris itt a Fältherren dal. A stockholmi black...

ARMORED SAINT - Klippremier, az első dal John Bushék új albumáról: End Of The Attention Span
ARMORED SAINT - Klippremier, az első dal John Bushék új albumáról: End Of The Attention Span

Punching The Sky címmel október 23-án jelenik meg a legendás amerikai power metal banda, az Armored Saint új stúdióalbuma, a 2015-ös Win Hands Down lemez utódja. A reggel már bemutatott...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS