TANKCSAPDA - Szilveszteri szabadtéri buli Debrecenben!

Különleges koncertre készülnek a Tankok

2010. november 12. (péntek) 17:06 | utoljára módosítva: 2010. november 19. (péntek) 11:58

A múlt héten megjelent Hammer Tankcsapda interjújában is lehetett már olvasni a tervekről, mára azonban hivatalossá vált a hír, hogy az idei Szilvesztert egy különleges debreceni szabadtéri ingyenbulival ünneplik a Tankok:
"Amiről korábban már lehetett hallani, most végre biztossá vált: a már közel két évtizede hagyományos Évvégi Turnézáró Koncert ebben az évben egy szokatlan helyszínen és időpontban lesz: Szilveszterkor, azaz december 31-én Debrecenben, a Nagytemplom előtt, a Kossuth téren!
A koncertről illetve annak részleteiről rövidesen jönnek majd a friss hírek. Elöljáróban mindenesetre annyit, hogy bár valóban nem szokványos dolog télen szabadtéri koncertet csinálni, aki ismer minket, az tudja, hogy szeretjük a kihívásokat és bízunk benne, hogy egy ilyen - valóban nem mindennapi - koncerttel sokan köszöntik majd velünk az új évet! További részletek hamarosan!"  (Fotó: Bauer Attila)
Kattints a Hammer exkluzív interjújának a debreceni koncerttel kapcsolatos részéhez!

 

 
Lukács Laci még a hivatalos bejelentés előtt nyilatkozott a Hammernek:

"A honlapunkon az már olvasható, hogy idén nem lesz Főnix Csarnokos koncert, és ez a Debrecen főterén esedékes szilveszteri koncert a terv. Illetve ez már jóval több, mint terv, tehát konkrét lépések történtek a szervezést illetően, meg mindenféle értelemben véve. Mert azért ez egy nagyszabású buli lesz. Az tudni kell, hogy Debrecen főterére, egy ilyen eseményre azért össze fog jönni vagy 35 ezer ember.

Nyilván egy nagy buliról van szó, és vannak olyan technikai részletek, amiken még kell egy kicsit simítani. Addig meg nem akarjuk bejelenteni, hivatalossá tenni ezt a koncertet, bár egyre többektől hallani róla, Itt Debrecenben legalábbis biztosan... (nevet) amíg nem 100 százalékos a dolog."

Ehhez azért fullos önkormányzati támogatás is kell.

"Nyilván, nyilván. Debrecen főterén enélkül nem is lehetne ekkora rendezvényt összehozni."

Egyébként Debrecen városa, és itt leginkább a városvezetést értem, büszke a Tankcsapdára? Megbecsülnek titeket, mint Debrecen egyik hírességét?

"Én inkább úgy fogalmaznék, és talán ezzel nem járok messze az igazságtól, hogy a Tankcsapda és a város egymást kölcsönösen tiszteli, és kölcsönösen tiszteletben tartja egymás dolgait. És ez tök jó dolog, tök pozitív dolog szerintem. Nem kerítünk nagyobb feneket a dolognak, mint amennyit jelent, nem szoktunk ilyen-olyan rendezvényeken pózolni, ha kell, ha nem, viszont a város és a zenekar jó viszonyban van egymással. Nincs semmi ok arra, hogy ne így legyen."

Debrecenben az ilyen szabadtéri évvégi koncerteknek azért komoly hagyománya van, nem?

"Persze, már 29-én, 30-án is szoktak játszani zenekarok. Azt is mondhatnám, hogy a főtéren nagyjából és egészében az ország összes valamirevaló zenekara játszott már... (nevet), leszámítva persze a Tankcsapdát! Ezért is jött ez az ötlet."

Te egyébként kimentél már bármelyik főteres bulira?

"Bevallom őszintén, nem. Nem mintha olyan megerőltető lenne lemenni egy debreceni koncertre, de mi jellemzően december 29-én tartottuk az évvégi koncertjeinket itt a városban, és ezek rendszerint 30-án délelőtt értek véget! (nevet) Olyan szinten szoktam széjjelcsapni magam, hogy Szilveszterkor vagy nem megyek sehova, mert egyszerűen olyan fáradt vagyok... Nekem tehát a 29-éről 30-ára virradó éjszaka szokott lenni a Szilveszter! (nevet) Vagy ha elmegyek valahova, az maximum szűkebb baráti, családi kör szokott lenni, ahol pezsgőzünk, koccintunk, aztán mindenki megy a dolgára." 


A Lukács Lacival készült interjú további részét a novemberi HammerWorld magazinban olvashatod el.

 
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MAGOR - Dal- és klippremier: Túl késő
2020. augusztus 9. (vasárnap) 19:54

Túl késő címmel egy videoklippel kísért új dallal jelentkezett a harmadik albumára készülő Magor zenekar. "Ez az első dalunk, amit Mile Gyula gitárosunk visszatérése óta együtt alkottunk. A sokadik klipünk, amelyet a Medusa Pictures stábjával forgattunk, viszont ez az első, amelyben nem vagyunk benne. (Na jó, egyikünk feltűnik pár másodpercre.) A főszerepeket két kiváló barátunk, Farkas Dani és Breszkó Bence alakította. A közeljövőben lesz két bulink is: augusztus 15-én a szülővárosunkban, Jászberényben játszunk, augusztus 23-án pedig a Barba Negra Trackben."   www.facebook.com/magorzenekar MAGOR - Túl késő (2020)     A Magor a 2020-as évben újra a klasszikus felállásban robog tovább, hiszen visszatért a zenekar szólógitárosa, Mile Gyula akivel a csapat két nagylemez anyagát rögzítette. A visszatérést az Otthon című klipes dal örökítette meg,...

GOAT STALKER - Hazai grind, új klip született: Periosteum Peeler
GOAT STALKER - Hazai grind, új klip született: Periosteum Peeler

Hellucination Pt​. ​1 címmel még májusban egy 10 tételes új albummal jelentkezett a budapesti Goat Stalker, azaz Szakács Bence (Brygmus, Grrrmba, ex-Father Bluebeard, ex-Jack, ex-My First...

BATUSHKA - Az új EP-t hallottad már?
BATUSHKA - Az új EP-t hallottad már?

Új Ep-vel jelentkezett az ortodox szakralitást extrém hangzásvilágban újraértelmező lengyel Batushka. Az 5 tételes EP címe Раскол / Raskol, már végig is hallgathatod a teljes...

ALESTORM - "Ezt a zenét nem is lehet kategorizálni szerintem"
ALESTORM - "Ezt a zenét nem is lehet kategorizálni szerintem"

Bodor Máté már öt éve tagja az eredetileg Skóciában megalakult Alestormnak, amely a jelenkori színtér egyik legszórakoztatóbb, egyben legmegosztóbb csapata, de a gitáros a mai napig...

AGNOSTIC FRONT - Elhunyt a volt basszusgitárosuk, Alan Peters
AGNOSTIC FRONT - Elhunyt a volt basszusgitárosuk, Alan Peters

Elhunyt az Agnostic Front volt basszusgitárosa, Alan Peters, aki 1987 és 1990 játszott a legendás New York hardcore bandában. Agnostic Front: "Ez egy nagyon szomorú nap. Elveszítettük a...

LIONVILLE - AOR, melodikus rock albumpremier: Magic Is Alive
LIONVILLE - AOR, melodikus rock albumpremier: Magic Is Alive

Magic Is Alive címmel megjelent s végig is hallgatható az AOR, dallamrock vonalas olasz Lionville negyedik albuma. A csapatot 2010-ben indította el a dalszerző, gitáros, énekes Stefano...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS