TANKCSAPDA - Szilveszteri szabadtéri buli Debrecenben!

Különleges koncertre készülnek a Tankok

2010. november 12. (péntek) 17:06 | utoljára módosítva: 2010. november 19. (péntek) 11:58

A múlt héten megjelent Hammer Tankcsapda interjújában is lehetett már olvasni a tervekről, mára azonban hivatalossá vált a hír, hogy az idei Szilvesztert egy különleges debreceni szabadtéri ingyenbulival ünneplik a Tankok:
"Amiről korábban már lehetett hallani, most végre biztossá vált: a már közel két évtizede hagyományos Évvégi Turnézáró Koncert ebben az évben egy szokatlan helyszínen és időpontban lesz: Szilveszterkor, azaz december 31-én Debrecenben, a Nagytemplom előtt, a Kossuth téren!
A koncertről illetve annak részleteiről rövidesen jönnek majd a friss hírek. Elöljáróban mindenesetre annyit, hogy bár valóban nem szokványos dolog télen szabadtéri koncertet csinálni, aki ismer minket, az tudja, hogy szeretjük a kihívásokat és bízunk benne, hogy egy ilyen - valóban nem mindennapi - koncerttel sokan köszöntik majd velünk az új évet! További részletek hamarosan!"  (Fotó: Bauer Attila)
Kattints a Hammer exkluzív interjújának a debreceni koncerttel kapcsolatos részéhez!

 

 
Lukács Laci még a hivatalos bejelentés előtt nyilatkozott a Hammernek:

"A honlapunkon az már olvasható, hogy idén nem lesz Főnix Csarnokos koncert, és ez a Debrecen főterén esedékes szilveszteri koncert a terv. Illetve ez már jóval több, mint terv, tehát konkrét lépések történtek a szervezést illetően, meg mindenféle értelemben véve. Mert azért ez egy nagyszabású buli lesz. Az tudni kell, hogy Debrecen főterére, egy ilyen eseményre azért össze fog jönni vagy 35 ezer ember.

Nyilván egy nagy buliról van szó, és vannak olyan technikai részletek, amiken még kell egy kicsit simítani. Addig meg nem akarjuk bejelenteni, hivatalossá tenni ezt a koncertet, bár egyre többektől hallani róla, Itt Debrecenben legalábbis biztosan... (nevet) amíg nem 100 százalékos a dolog."

Ehhez azért fullos önkormányzati támogatás is kell.

"Nyilván, nyilván. Debrecen főterén enélkül nem is lehetne ekkora rendezvényt összehozni."

Egyébként Debrecen városa, és itt leginkább a városvezetést értem, büszke a Tankcsapdára? Megbecsülnek titeket, mint Debrecen egyik hírességét?

"Én inkább úgy fogalmaznék, és talán ezzel nem járok messze az igazságtól, hogy a Tankcsapda és a város egymást kölcsönösen tiszteli, és kölcsönösen tiszteletben tartja egymás dolgait. És ez tök jó dolog, tök pozitív dolog szerintem. Nem kerítünk nagyobb feneket a dolognak, mint amennyit jelent, nem szoktunk ilyen-olyan rendezvényeken pózolni, ha kell, ha nem, viszont a város és a zenekar jó viszonyban van egymással. Nincs semmi ok arra, hogy ne így legyen."

Debrecenben az ilyen szabadtéri évvégi koncerteknek azért komoly hagyománya van, nem?

"Persze, már 29-én, 30-án is szoktak játszani zenekarok. Azt is mondhatnám, hogy a főtéren nagyjából és egészében az ország összes valamirevaló zenekara játszott már... (nevet), leszámítva persze a Tankcsapdát! Ezért is jött ez az ötlet."

Te egyébként kimentél már bármelyik főteres bulira?

"Bevallom őszintén, nem. Nem mintha olyan megerőltető lenne lemenni egy debreceni koncertre, de mi jellemzően december 29-én tartottuk az évvégi koncertjeinket itt a városban, és ezek rendszerint 30-án délelőtt értek véget! (nevet) Olyan szinten szoktam széjjelcsapni magam, hogy Szilveszterkor vagy nem megyek sehova, mert egyszerűen olyan fáradt vagyok... Nekem tehát a 29-éről 30-ára virradó éjszaka szokott lenni a Szilveszter! (nevet) Vagy ha elmegyek valahova, az maximum szűkebb baráti, családi kör szokott lenni, ahol pezsgőzünk, koccintunk, aztán mindenki megy a dolgára." 


A Lukács Lacival készült interjú további részét a novemberi HammerWorld magazinban olvashatod el.

 
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
STALLION - Videoklipes új dal a február végi albumról: All In
2020. január 28. (kedd) 11:26

Slaves Of Time címmel február 28-án jelenik meg a speedes heavy metalt játszó Stallion harmadik albuma, a 2017-es From The Dead lemez utódja, a délnémet brigádtól pedig már itt is a második előzetes dal, a videóval kísért All In.   www.facebook.com/heavymetalstallion   STALLION - All In (a 2020-as Slaves Of Time albumhoz) STALLION - Kill The Beast (a 2020-as Slaves Of Time albumról) STALLION - Slaves Of Time (02/28 - High Roller Records) 01. Waking The Demons 02. No Mercy 03. Time To Reload 04. All In 05. Brain Dead 06. Die With Me 07. Merchants Of Fear 08. Dynamiter 09. Kill The Beast 10. Meltdown    

VIO-LENCE - Az eredeti Overkill gitárost, Bobby Gustafsont állítják csatasorba
VIO-LENCE - Az eredeti Overkill gitárost, Bobby Gustafsont állítják csatasorba

Az első négy Overkill album gitárosa, Bobby Gustafson februárban a Bay Area thrasher Vio-lence-szel fog turnézni Japánban és Ausztráliában. A Machine Head szétrobbantása után lett újra...

ABSU - Proscriptor McGovern végérvényesen feloszlatta a zenekart
ABSU - Proscriptor McGovern végérvényesen feloszlatta a zenekart

Az amerikai black metal színtér egyik veterán csapata, a 2017-es turnéjával Budapestre is visszatért texasi Absu feloszlatta magát. A 80-as évek végén még Dolmenként indult, majd több...

CORROSION OF CONFORMITY - 53 éves korában elhunyt Reed Mullin dobos
CORROSION OF CONFORMITY - 53 éves korában elhunyt Reed Mullin dobos

53 éves korában elhunyt Reed Mullin, a Corrosion Of Conformity dobosa, a halál oka egyelőre nem ismert. Reed Mullin a C.O.C. alapítótagja volt, együtt hozta össze a csapatot Mike Dean...

ASENBLUT - Melodikus pagan death metal, dal- és klippremier: Seite An Seite
ASENBLUT - Melodikus pagan death metal, dal- és klippremier: Seite An Seite

Die Wilde Jagd címmel április 17-én jelenik meg a pagan metalos német Asenblut negyedik albuma, a 2016-os Berserker lemez folytatása, a melodikus death metal brigád első előzetes dalával,...

BÜTCHER - Régisulis speed metal, albumpremier: 666 Goats Carry My Chariot
BÜTCHER - Régisulis speed metal, albumpremier: 666 Goats Carry My Chariot

666 Goats Carry My Chariot címmel január 31-én, most pénteken jelenik meg a speed metalos belga Bütcher második nagylemeze, a 2017-es Bestial Fükkin' Warmachine debüt folytatása, amelyet...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS