HAMMERFALL - Két hét múlva stúdióznak

Májusban jön ki az új album

2010. november 12. (péntek) 16:53 | utoljára módosítva: 2010. november 19. (péntek) 11:59

Mindössze két hét múlva Svédország legsikeresebb heavy metal bandája, a Hammerfall nekilát az új album felvételeinek. Az egyelőre cím nélküli lemez május 20-án jelenik meg, a közelgő melóról pedig így beszélt a gitáros Oscar Dronjak:
"Az új anyag sok újdonságot tartalmaz... ami a zenei ötleteket illeti, igyekszünk megőrizni a Hammerfall lényegét, ugyanakkor fel is frissítjük a megközelítésünket, vagyis azt, ahogyan játszunk. Egyértelműen súlyosabb és kevésbé direkt lesz ez a lemez a korábbiakhoz képest (a legutóbbi album 2008-ban jött ki No Sacrifice, No Victory címmel), de hűek maradunk mindahhoz, amit számunkra a heavy metal jelent."
A négy legutóbbi lemez Charlie Bauerfeinddel készült, az új anyagot viszont azzal a James Michael producerrel rögzítik Oscarék, aki dolgozott már a Scorpions-szal, a Mötley Crüe-val és Meat Loaffal is, de sokan ismerhetik a Sixx: AM énekes/dalszerzőjeként is.
"Egy fantasztikus albumra készülünk - lelkesedett a társproducernek választott James Michael. - A banda is ezerrel pörög a dolgon, és én is izgatott vagyok, hogy részese lehetek a projektnek."
"A meló James Michaellel roppant érdekesnek ígérkezik - tette hozzá Oscar. - Óriási az a két Mötley Crüe album, amelyek elkészítésében részt vett (a New Tattoo lemezen dalszerzőként, a Saints Of Los Angelesen dalszerző/producerként), azok könnyedén odatehetők a '80-as évek klasszikusai mellé. Ráadásul 2002. óta ugyanazzal a producerrel dolgoztunk, úgyhogy ez a váltás önmagában is hoz egy csomó frissességet. Bizonyos szempontból a Hammerfall jóval összefogottabb lett, amikor elkezdtünk Charlie-val dolgozni, és most ennek is biztosan lesz valami hasonló hatása. Olyan lesz, mint valami seggberúgás, hogy megkapjuk a kezdő löketet és elinduljunk a helyes irányba."
Az énekes Joacim Cans más miatt is várja a munkát: "James Michael egyike a kedvenc mai énekeseimnek, amit a Sixx:AM-ben csinált, az egyszerűen fantasztikus! Az a lemez nem csak produkciós szempontból az egyik legjobb, ami valaha készült, de James még akkorákat is énekel rajta, amikre a mai énekesek nagy része nem képes. James tökéletes társproducer lesz számunkra, és egészen biztos vagyok abban, hogy az énekteljesítményemen is dob majd egyet." Kattints James Michael fotójához!
 A Sixx: A.M. jelenleg egy új albumon dolgozik, amely április 26-án jön majd ki, egyszerre Nikki Sixx új könyvével, amelynek This Is Gonna Hurt lesz a címe.

 

Hozzászólások

[003606]
Sabaton
Igen, ettől én is parázok, hogy elmennek egy nagyon más irányba, mint amit eddig képviseltek. Már a No sacrifice is eltért az addigi anyagaiktól, de legalább voltak rajta klassz nóták. ui. az előző album 2009-ben jött ki, nem 2008-ban.

Reménykedjünk, hátha valami jó sül ki májusra. És a Metalfesten be is mutathatnák:)
[003571]
vinylfanatic
Kíváncsi leszek,hogy ebből mi fog kisülni ?Minden estre nem vagyok nyugodt.A Hammerfall-tól nem azt várom,hogy kísérletezzen.
Szerintem ennek a fickónak semmi köze nincs a Hammerfall által képviselt heavy metal-hoz.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
STALLION - Videoklipes új dal a február végi albumról: All In
2020. január 28. (kedd) 11:26

Slaves Of Time címmel február 28-án jelenik meg a speedes heavy metalt játszó Stallion harmadik albuma, a 2017-es From The Dead lemez utódja, a délnémet brigádtól pedig már itt is a második előzetes dal, a videóval kísért All In.   www.facebook.com/heavymetalstallion   STALLION - All In (a 2020-as Slaves Of Time albumhoz) STALLION - Kill The Beast (a 2020-as Slaves Of Time albumról) STALLION - Slaves Of Time (02/28 - High Roller Records) 01. Waking The Demons 02. No Mercy 03. Time To Reload 04. All In 05. Brain Dead 06. Die With Me 07. Merchants Of Fear 08. Dynamiter 09. Kill The Beast 10. Meltdown    

VIO-LENCE - Az eredeti Overkill gitárost, Bobby Gustafsont állítják csatasorba
VIO-LENCE - Az eredeti Overkill gitárost, Bobby Gustafsont állítják csatasorba

Az első négy Overkill album gitárosa, Bobby Gustafson februárban a Bay Area thrasher Vio-lence-szel fog turnézni Japánban és Ausztráliában. A Machine Head szétrobbantása után lett újra...

ABSU - Proscriptor McGovern végérvényesen feloszlatta a zenekart
ABSU - Proscriptor McGovern végérvényesen feloszlatta a zenekart

Az amerikai black metal színtér egyik veterán csapata, a 2017-es turnéjával Budapestre is visszatért texasi Absu feloszlatta magát. A 80-as évek végén még Dolmenként indult, majd több...

CORROSION OF CONFORMITY - 53 éves korában elhunyt Reed Mullin dobos
CORROSION OF CONFORMITY - 53 éves korában elhunyt Reed Mullin dobos

53 éves korában elhunyt Reed Mullin, a Corrosion Of Conformity dobosa, a halál oka egyelőre nem ismert. Reed Mullin a C.O.C. alapítótagja volt, együtt hozta össze a csapatot Mike Dean...

ASENBLUT - Melodikus pagan death metal, dal- és klippremier: Seite An Seite
ASENBLUT - Melodikus pagan death metal, dal- és klippremier: Seite An Seite

Die Wilde Jagd címmel április 17-én jelenik meg a pagan metalos német Asenblut negyedik albuma, a 2016-os Berserker lemez folytatása, a melodikus death metal brigád első előzetes dalával,...

BÜTCHER - Régisulis speed metal, albumpremier: 666 Goats Carry My Chariot
BÜTCHER - Régisulis speed metal, albumpremier: 666 Goats Carry My Chariot

666 Goats Carry My Chariot címmel január 31-én, most pénteken jelenik meg a speed metalos belga Bütcher második nagylemeze, a 2017-es Bestial Fükkin' Warmachine debüt folytatása, amelyet...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS